'Şeriat din değil politik rejimdir'
-
TDK şeriat tanımına göre şeriat istemek anayasal suçtur. Devletin mevcut sistemine kafa tutmak , rejimi zorla değiştirmek suçuna karşılık gelir.
Referans kuran ve hadislerdir
-
Şeriat düzeninde eşitlik diye bir şey yoktur. Erkekler üstündür; kadınlar onlara itaatkâr olmak mecburiyetinde. Dindarlara her bakımdan öncelik tanınır ve demokratik insan hakları size ömür. Geleceğiniz ve hayatınız ulemanın keyfine kalmıştır. Dinsiz imansız iseniz, baştan kaybettiniz demektir. Uluorta fikir özgürlüğünden dem vurmaya başlarsanız, sizi ya falakaya yatırırlar ya da Putin´in muhaliflere yaptığı gibi gulağvari mahpushanelerde çürütürler.
-
Şeriat kadın haklarını o kadar çok önemseyen bir sistemdir ki, kadınlara bir mollanın üçüncü eşi olma hakkını bile vermektedir. Hatta bununla da yetinmez, 6-12 yaş arası kızlarımıza 65 yaş civarındaki zengin ve ahlaklı mollalarla evlenme hakkını da verir. İşte şeriat böyle kadın haklarını önemseyen bir sistemdir. Bana inanmıyorsanız @Efruhte 'ye sorun. O şeriatın güzelliklerini size anlatsın.
Not: Bu yazıda mücahitlerin dinsizlerin el ve kollarını çaprazlama kesme haklarından bahsetmedik, ondan da başka bir yazıda bahsederiz artık. -
@Sputnik ben molla seriatini bilmiyorum benim bildiğim İslam Şeriatı. İkisi birbirinden farklı.
Sizlerin önemle,titizlikle her yazinizda anlattığınız mollalarin şeriatı.
Yaaa -
@Efruhte Senin istediğin şeriat nasıl bir şeriat anlatır mısın? Kuran ve hadisleri kaynak kabul etmiyor musunuz?
Zırvalıyorsun ama yine de soruyorum, nasıl bir şeriat hayal ediyorsun?Ben şeriatın bir faşizm türü olduğunu biliyorum. Şeriat bir savaş sistemidir, yağma, talan ve köleleştirme(cariyeler mesela) üzerine kuruludur.
Barışçıl ve insancıl bir şeriat olmaz. Şeriatın özüne ters.
-
Başörtülü kadınların discolarda dans ettiği , sokaklarda özgürce koşup oynadığı , sevgilileriyle Sadabat sandal sefası yaptığı bir şeriat istiyor.
Zaten böyle şuanda.
Efruhte bacımızın İstediğin Afganistan değilse başka ihtimal yok.
Afgan tarzı İslam bu topraklarda Osmanlı döneminde bile olmadı.
Hatta Afganistandan kaçanlar ülkemizde ilk önce manita bulmaya çalışıyorlar.
Umarım tesettürlü bazılarımız Afgan gençlere bu konuda eşlik ederler.
-
@Efruhte
Saçmalıyorsun yine. Molla şeriatıymış...mış. Ama Mollalarınkini bilmiyormuş.
İslamı biliyormuş...muş. Hem bilmiyor hem de farklı olduğunu iddia ediyor.
Mantığa bak, beri gel.İslamı temel olarak bilmiyorsun; bilmiyorsun ki bilmediğin sayısız kere burada kanıtlandı. Temel ne? İslam tarihinden ve kaynaklarından başlar. Hatırladın mı, çaktın mı köfteyi?
-
@Sputnik Kuranı Kerim ve sünnet doğrultusunda olmalıdır.
4 kadın ile evliliğe ruhsat verilmiştir hakkını koruyabiliyorsa ancak. Tek evlilik yapılmasının önemini de vurgulayarak.
şimdi bakıyoruz evlilik meselesine yaygara koparanlar, metres hayatını, sevgililiği v.s normalleştiriyor. metres hayatıyla ne kadın hakkı korunmuş olunuyor ne de çocuğu.
Ama nikah akdiyle hem kadın hem de doğacak yavruları korunmuş oluyor.
Bu kadının ne kadar değerli kılındığının göstergesidir.
molla şeriatlerinde kızların pek seçme hakkı yok tabi bunlar bizlere aktarılmış olan bilgilerle biliyoruz. Ama İslam şeriatinde kadının evleneceği kişiyi seçme hakkı vardır. Bakın mesala bizim toplumumuzda evlilik teklifi yapan, kapı kapı görücü dolaşmak hakkı olan hep erkekler olur kızların böyle bir hakkı yoktur. Ama İslam şeriatinde kızın seçme, evlilik teklifi etme, nikah esnasında boşama hakkını talep etme ...vs hakları vardır. -
@Sputnik
Şeriat düzeninde hayal etmek dahi yasaktır. Çünkü en temel prensip olan şey teslimiyettir. İslam, teslimiyet demekdir. Müslümanlar da boyun eğenlerdir.
Kime boyun eğecekler? Muhammed´e ve onun piyasaya sürdüğü iddia edilen ilaha. -
@Efruhte
Yemişim ruhsatını.
Bir kadında azıcık gurur olmalı. -
@kereste, içinde söyledi: 'Şeriat din değil politik rejimdir'
@Efruhte
Yemişim ruhsatını.
Bir kadında azıcık gurur olmalı.Yine kadının hakları martavallarını okuyor tahminen.
Kadının hakkına şeriatta kim karar veriyor?
Tabiki erkek.
Erkek 4 kadın ve sayısız cariye alabilir. Hak mı?
Karnı doysun yetiyor başka ne hakkı olacak ki?
-
@kâfir-imam
Evet; iyi bildin.
Eğer bir kadın orospu veya ekonomik darda değilse, erkeğini başka kadınlarla paylaşmaz. Da, kimbilir midesi büyük olanlar olabilir. -
@Sputnik, içinde söyledi: 'Şeriat din değil politik rejimdir'
Şeriat bir savaş sistemidir, yağma, talan ve köleleştirme(cariyeler mesela) üzerine kuruludur.
sizler İslam Şeriatini zerre kadar bilmiyorsunuz. köleliği , cariyeliği kaldıran, kan davasını, faizi kaldıran, barışı ve huzuru, adaleti , doğruluğu, dürüstlüğü, emanete riayet etmeyi, yalan söylememeyi dinin temeli olarak gören bir sistemdir. Ticaretten, devle yönetimine, aile kurumundan toplumsal düzene herşeyi bu doğrultuda yapan bir sistemdir.
haklı olarak niye Müslümanlar böyle değil diyebilirsiniz çünkü Müslümanlar her konuda donanımlı olan dinlerini bilmiyorlar.
İslamın şartlarını 5 ten ibaret gören bir anlayışla yetiştirildikleri için.
oysa 5 emirden önce ahlak öğretilir ve ilk olarak ahlakı bilmek gereklidir. -
@Efruhte
Zırvalıyorsun resmen, çünkü kölelik hiçbir zaman kaldırılmadı. Muhammed´den önce, o yaşarken vardı ve o öldükten sonra devam etti.
Kölelikte ısrar edenlere Kuran´da herhangi bir ceza veya yaptırım yoktur. -
iyi o zaman ben zırvalıyorsam kendi ahalinizle takılmaya devam edin bana niçin soruyorsunuz ki.
-
@Efruhte
Son eklediklerimi okumadın galiba!Zırvalıyorsun resmen, çünkü kölelik hiçbir zaman kaldırılmadı. Muhammed´den önce, o yaşarken vardı ve o öldükten sonra devam etti. Kölelikte ısrar edenlere Kuran´da herhangi bir ceza veya yaptırım yoktur.
-
İslam'da kadın haklarını da erkekler belirler. Kocası ile babası kızın hakkı olan para konusunda anlaşırlar. Kocası parayı babasına bastırır ve kızı alır. İşte kadının hakkı budur.
Şeriat isteyen tüm kadınlar kendilerini erkeklere ikinci üçüncü yada dördüncü olarak sunmalılar. Bu sünnet sevabına nail olmalılar.
Özellikle de Afgan kardeşlerimizi kendilerine koca olmaları konusunda zorlamalılar. Böylece muhacir kardeşlerimizle hem sünnet hem farz sevapları kazanırlar.
Allahları kabul etsin. Haydı şeriat isteyen kızlar özgürlüklerinize koşun.
-
@kâfir-imam
Evet; esas olan erkektir. Kadına ona uymak düşer. -
o kadar yanlış biliyorsunuz ki ama sizden bilgilisi yok kendinizce.
Bakın ne yapın biliyor musunuz şimdi ben zırvalıyorum saçmalıyorum ya kendi ahaliniz Maşaallah her yönden akıllı donanımlı bilgilisiniz ya bu hususlar da hatta hiçbir hususta bana soru sormayın. çünkü verdiğim cevaplar üzerinde hiçbir şekilde düşünmeyeceksiniz.
size keyifli forumlar
-
@Efruhte
Yanlış olan sensin. Gururun dahi yok!