'Şeriat din değil politik rejimdir'
-
@Efruhte, içinde söyledi: 'Şeriat din değil politik rejimdir'
Allah muhafaza boşarım
Sen ne dediğini farkında mısın? Peygamberinin sünnetine aykırı konuşuyorsun
"Peygamberin eşleri müslümanların anneleridir" diye bir ayet vardı. Müslüman kadınlar sünnete uymak zorunda değil mi?
-
@kereste bana sormadan evlilik yapamaz böyle bir hakkı yok yaa
İslamın aklanmaya paklanmaya ihtiyacı yok.
şöyle bir düşünseniz terkettiğiniz dininize tekrar döner ve onsuz geçirdiğiniz zamanları gözyaşınıza boğardınız -
bana sormadan evlilik yapamaz böyle bir hakkı yok yaa
İslam peygamberi evlilik yaparken diğer eşlerine sormuş mu?
-
@Sputnik hiçbir alakasını bulamadım dediklerinizin. Talak süresi vardır
-
@Efruhte
Hadi git sütünü iç. İslam şeriatı geldiği zaman bu günleri mumla ararsın. Kocan sormaz, senin üzerine karı getirmek istediği zaman. -
size keyifli forumlar
umarım geç olmadan doğru bir şekilde öğrenirsiniz.
-
@Efruhte
Saçmalama. -
umarım geç olmadan doğru bir şekilde öğrenirsiniz.
Doğrusu neymiş? Bir bilgi verdiğini görmedik.
-
@Sputnik
Soru şu olmalı. Muhammed kaç kadınla evlenmiştir?
Taraflı olduğumuz düşünülmesin diye kendi kaynaklarını iliştirelim...
https://sorularlaislamiyet.com/peygamber-efendimizin-zevceleri-kac-tanedir-cok-evlenmesinin-hikmeti-nedir -
@kereste Hey maaaaaşşallah bu ne biçim liste böyle. 90 tane de cariyesi vardır kesin. Sayıyı tam anlamıyla bilen olduğunu da sanmıyorum.
Bunlardan birisiyle 9 yaşında evlenilmişti değil mi? -
Muhammed´in eşleri olur da cariyeleri ve köleleri olmaz mı?
Kendi kaynaklarından...
https://sorularlaislamiyet.com/hz-muhammedin-elliden-fazla-erkek-kolesi-bes-tane-cariyesi-oldugu-dogru-mudur -
@kereste Burada bunları konuşuyoruz da bizi de içeri almasınlar mübarek.
-
İslam´daki en büyük yalan köleliğin kaldırıldığı iddiasıdır ki aslı astarı yoktur. İslam Dünyasında tee 20. Yüzyıla kadar devam etmiştir köle ticareti. Elbette Osmanlı Hükümdarlığında köle ticareti vardı. Bunu Müslümanlar pek dile getirmezler nedense.
Köle sahibi olmak haram değildir. -
@Sputnik
Benim tuzum kuru, seni bilemem. -
@kereste Birde dine hakaret davasıyla filan uğraşmak istemem. Yazdıklarımın dine hakaret kapsamına girmemesi gerekir ama hadislerden dini eleştirenlere bile hakaret davası açıyorlar.
İstenmeyen hadisleri paylaşmak(eleştirmek) yasak bu ülkede.
-
@Sputnik
Hadisleri kaynaklarıyla verdiğin sürece, sıkıntı olmaz. Çünkü Kuttub-i Sitte gibi İslam´ın temel kaynaklarını inkar edemezler.
Yine de sokakta falan sesli söyleyeyim deme. Baksana birisi sadece fikrini söyledi diye, devlet ona çullandı. -
sizler İslam Şeriatini zerre kadar bilmiyorsunuz. köleliği , cariyeliği kaldıran,
Hahaha ne komik,
Uydur uydurabildiğin kadar. Atış serbest nasılsa. Köleliğin kaldırıldığına dair bir ayet varmı? Yok. Faizi kadlırdım diyorsan, köleliğide kaldırdık demelisin ki, kölelik kalkmış olsun. Dimi ama? Barış dini(!) konusuna heç girmiyorum(Enfal-39: Hani "yeryüzü tamamı ile islam oluncaya dek öldürüşün" diyor ya..). -
@kereste bana sormadan evlilik yapamaz böyle bir hakkı yok yaa
İslamın aklanmaya paklanmaya ihtiyacı yok.
Ama aklamaya çalışıyorsun hep. Biz karalamaya çalışmıyoruz ki! "Karınızı dövün" diyormu. Diyor. Yok o öyle değildi de böyleydi diye suç fiili aklamaya çalışıyorsun işte. Dövün: dövündür. Şu şartlarda, veya bu şartlarda kadın dövülünce bu meşrumu olmuş oluyor? Olmuyor.
şöyle bir düşünseniz terkettiğiniz dininize tekrar döner ve onsuz geçirdiğiniz zamanları gözyaşınıza boğardınız
Siz okuduğunuzu gerçekten anlamıyorsunuz. Görmek istediğinizi görüyorsunuz. Gözleri beyin aldatabilir. Bunu biliyormuydunuz? Gerçekten gözlerin değilde beynin görmek istediğini gördürtme gibi bir özelliği vardır. Bu bazen istemeden de kendini kandırı olarak, yanılgı olarak karşınıza çıkar.
Son olarak, "terk ettiğiniz din" söyleminiz, algınız gene yanlış. Sizi bilmem ama benim dinimi babam benim adıma seçti beni doğuştan dine soktu. Onuda babası, dedesi diye bu döngü sürer gider. Yani dinde zorlama olduğu(2 milyarlık din mensupluğunun hileli olduğu) su götürmez bir gerçek. Nüfus kağıdını ben çıkarmadım doğduğumda aldım ve dini islam yazıyordu!. Siz bunu bile anlamayacak yanlış yorumlayacak kadar acziyet içerisindesiniz maalesef!. Yani bana sormadan zorla soktuğunuz(Hileli) "dinden döneni öldürün" fetvası ile adaletsizce bizi katledecek kadar da canisiniz ayrıca. Tekrardan bir dine, "tanrı" ya ihtiyacım olmaz da. Hadi oldu diyelim. Gider budist olurum daha iyi. Arabın tanrısı göderdiğini iddia ettiği kitabın çelişkileri ile zaten "tanrı" olmadığını kendisi bizlere kanıtlıyor. Hülasa, siz hangi; evlatlık ex karısını koynuna alma helalliği veren arabın "tanrısı" sözde olgusunun inkarından, dönülmesinin istenebileceği düşüncesinden dem vuruyorsunuz!...
-
Neden illaki şeriat diye diretiyorlar ki , başkanlık derken ABD yi örnek gösteriyorlardı,şeriat derken de Afganistan ve İran'ı niye örnek kabul etmiyorlar.
İşte bunlar ikiyüzlülük. Kendini bilmezlik.
-
İslam şeriatı erkeklere 4 kadına kadar evlenme ruhsatı vermiştir. Kadınlar bu haktan mahrumdur. Binaenaleyh bu ahlaksızlıktır, adaletsizliktir ve rezil bir durumdur.