Gılgameş Destanı (Tablet XI, Tufan)
-
"Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı…" (Talak, 65/12)
Delilim kanıtım ayeti kerimedir.
@Efruhte Yedi kat gök dediği Dünya ile boşluk arası. Tevratta da aynı şekilde geçer. En üstte de tanrının tahtı olduğu söylenir.
Kutsal kitaplara göre kozmoloji bu videoda anlatıldığı gibi: -
@Efruhte
Huzursuz oluyormuş..muş. Sen bizleri beyinsizlikle suçlarken, biz heeeç rahatsız olmuyoruz. Unuttum zannetme.@kereste oooo siz de beni sucluyorsunuz yaftaliyorsunuz ama ben kin gütmüyorum sadece kısasa kısas yapıyorum o kadar.
-
@kereste oooo siz de beni sucluyorsunuz yaftaliyorsunuz ama ben kin gütmüyorum sadece kısasa kısas yapıyorum o kadar.
@Efruhte
Saçmalıyorsun yine. -
@Efruhte Yedi kat gök dediği Dünya ile boşluk arası. Tevratta da aynı şekilde geçer. En üstte de tanrının tahtı olduğu söylenir.
Kutsal kitaplara göre kozmoloji bu videoda anlatıldığı gibi:@Sputnik videoyu sonuna kadar olmasa da dinledim o kadar önyargılı bir şekilde ele almış ki bilimsellikten ziyade kendi fikrini empoze etmeye çalışmış
-
@kereste saçma
-
Sümer ve Babil kültüründe "7" sayısı önemli bir yer işgal eder. Yedi gök, yedi basamaklı kule, yedi yeraltı, Gılgamış´ın yedi kıvırcığı, hayat ağacının yedi dalı vs.
Sadece bunlarda değil, neredeyse her kültürde rakamlara mistik anlamlar yüklenmiş. Eski Mısırlılar olsun, Roma´lılar olsun ve bilhassa Museviler (mesela Kabala) sayılara anlamlar yüklemişler.Mesela şu:
https://www.juedische-allgemeine.de/religion/heilige-zahl/
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş