Gılgameş Destanı (Tablet XI, Tufan)
-
@Efruhte, içinde söyledi: Gılgameş Destanı (Tablet XI, Tufan)
düz olduğuna dair bildiğim kadarıyla ayet yok. Ben de diyorum ki neye dayanarak düz diyorsunuz
Senin okuduğunu anlamıyor musun? Yukarıda bahsettiğim ayetler Kuran'ın dünyanın şeklini bilmediğini yeterince ispatlıyor.
Yıldızlar Dünya dan çok uzaktadır ve dünyaya düşemezler. Kuran yazarları dünyayı düz sandıkları için bu ayetleri bu şekilde yazmışlar.
-
düz olduğuna dair bildiğim kadarıyla ayet yok.
Bakara suresi yirmi ikinci ayet
"O, sizin için yeryüzünü bir döşek, gökyüzünü bir bina (çadır veya çardak) kıldı."
Bu ayet var ama kılıfına uydurursun. O yüzden bunu yazmadım.
Yazık siz müslümcüklerin beynine. Harcanıyorsunuz farkında değilsiniz.
-
Ben de diyorum ki neye dayanarak düz diyorsunuz
Ta-Ha suresinde Allah'ın tahtının gökte olduğu da yazar. İşin ilginci uzaya çıkıldı ve herhangi bir tanrıya rastlanmadı.
-
@Sputnik herşeyin son bulduğu zaman o yıldızları gökte sabit tutan elbetteki düşürür de. Sabit tutmak mi daha zordur düşürmek mi? Düşmeden gökte öylece sabit durduğuna şaşmıyorsunuz bir gün düşeceginden vaat edilmesine sasiyorsunuz hayret
-
@Sputnik uzayin üstünde de uzay vardır yedi kat gök durun hele siz daha birinci göğe dahi doğru düzgün çikamadiniz
-
@Efruhte
Yedi katmış...mış. Uçmuşsun yine. -
Yedi kat uzay diye bir şeyi nerenizden uydurdunuz? Hangi bilim kitabında yazıyor? Uçmuşsun gene, ama tersten(!) balçığa doğru...
-
@kereste ben uçarken yazdıklarımın birine tutunun da siz de uçun hadi Bismillah
-
@Efruhte
Bismillah bize sökmez. -
"Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı…" (Talak, 65/12)
Delilim kanıtım ayeti kerimedir.
-
@Efruhte
Zırva onlar. -
İnanmasaniz bile bu şekilde dememenizi tercih ederim siz bu şekilde kelimeler kullanınca kendimi huzursuz hissediyorum
-
@Efruhte
Huzursuz oluyormuş..muş. Sen bizleri beyinsizlikle suçlarken, biz heeeç rahatsız olmuyoruz. Unuttum zannetme. -
@Efruhte Yedi kat gök dediği Dünya ile boşluk arası. Tevratta da aynı şekilde geçer. En üstte de tanrının tahtı olduğu söylenir.
Kutsal kitaplara göre kozmoloji bu videoda anlatıldığı gibi: -
@kereste oooo siz de beni sucluyorsunuz yaftaliyorsunuz ama ben kin gütmüyorum sadece kısasa kısas yapıyorum o kadar.
-
@Efruhte
Saçmalıyorsun yine. -
@Sputnik videoyu sonuna kadar olmasa da dinledim o kadar önyargılı bir şekilde ele almış ki bilimsellikten ziyade kendi fikrini empoze etmeye çalışmış
-
@kereste saçma
-
Sümer ve Babil kültüründe "7" sayısı önemli bir yer işgal eder. Yedi gök, yedi basamaklı kule, yedi yeraltı, Gılgamış´ın yedi kıvırcığı, hayat ağacının yedi dalı vs.
Sadece bunlarda değil, neredeyse her kültürde rakamlara mistik anlamlar yüklenmiş. Eski Mısırlılar olsun, Roma´lılar olsun ve bilhassa Museviler (mesela Kabala) sayılara anlamlar yüklemişler.Mesela şu:
https://www.juedische-allgemeine.de/religion/heilige-zahl/