Görmedik zannetmeyin
-
@Efruhte
Saçmaladığın için, saçmaladığını sana söyledim. Bunu ilk defa yapmıyorsun. -
@kereste madem saçmalıyorum size ne sacmaliklarimdan. Kendi sayfamda istediğim gibi saçmalar ya da saçmalamam. Okuduğunuzda yine sacmalamis der oralı bile olmazsınız.
-
@Efruhte
Bana hitaben yazdın, benim adıma ahkam kestin. Suspus olacak değilim herhalde. -
@kereste ben hickimseye hitaben yazmadım üstüne alınan sensin
-
-
Her gün asgari 3 litre su içmek gerekli, yoksa böbrekleriniz size hem beddua eder hem de küfürü basar.
-
Bu hayatı bize kimse vermedi, 1 kere var. Anı yaşamaya çalışmak, kimseye zarar vermemek gerek ve en önemlisi şu: Ne idiğü belirsiz kişilerin uydurduğu masalların, mitlerin ve efsanelerin peşinden gitmemek.
-
-
@Efruhte
Tabii, tabii. Senin gibi uzmanlar daima haklıdır zaten. -
@kereste ben bu masalın en çelimsiziyim
-
En tehlikeli olanlar sözde mütevazi geçinenlerdir. Masal hakkında konuşmak için, masalları bilmek gerek.
-
Savaşları ilân edenler genellikle ya megalomanyaklar, ya dini liderler ya siyasetçiler ya da teröristler olmuştur. Savaşların yegane amacı kaba kuvvetle hayat söndürmektir. Silahlar, bombalar tek bir gaye için üretilir. Öldürmek içindir. O tetiğe bastığınız an, diyaloğdan veya barıştan yana olmadığınızı göstermiş olursunuz.
Bu tür davranışlarla doğanın bir parçası olmamıza rağmen ona ihanet ediyoruz. Asırlardan beri doğanın ağzına sıçıyoruz, yine de doğa bize henüz sırtını dönmüş değil. Bize karşı savaş açmadı. Halbuki bizleri def etmek için güçlü sebepleri var. Yine de bize ilişmedi. Da, insanların (bazılarına göre tanrıların en sevdiği yaratıkları) komşusuna dahi tahammülü yok.
Kimbilir; gün gelir doğanın da bir gün tepesi atar ve bizlerin neslini tüketir. İklim ısınması bunun ilk işaretlerinden. Ya akıllanacğız ya da paparayı yiyeceğiz.
-
Başkalarını bilmem ama ben sonsuz bir hayatı hiç düşlemedim, düşlemem de. Çünkü bu hayat yeterinde gaddar ve adaletsiz.
-
Kur´an, Incil ve diğer kutsal kitaplar geri kalmışlığın ve cahilliğin simgesidir. Sevgiden, barıştan ziyade ayrımcılık, düşmanlık güderler. İnsanları dindar, dinsiz diye ikiye ayırmaya kalkarlar ve kendilerinden olmayanları otomatikman kötülemeye kalkarlar. Savaşları sorunların çözümü olarak sunarlar.
Ne diyor tanrı adayının birisi? "Bana ve Muhammed´e inanmayanlar, tahtalı köyde kebap olacaklar." Bu tahammülsüz ve gerici zihniyet var olduğu müddetçe, bu dünyada kalıcı bir toplumsal barıştan bahsetmek, hayalcilik olur.
Çünkü tanrılar barıştan yana değiller, ki hiç öyle olmadılar. -
Kur´an bana kadınlardan üstün olduğumu söylese bile, böyle bir şeye tenezzül etmem. Çünkü saçma sapan bir şey.
Her şeyi bildiğimi hiçbir zaman iddia etmedim, ki her şeyi bilmem mümkün değil.
Doğru olmaya çalışıyorum, mükemmel birisi değilim, olamam da.
İyi birisi miyim, zannetmiyorum. Herkes gibi benim de sakat yönlerim var. Kimin yok ki?Nerede kalmıştık?
Tanrılar sevgi nedir bilmezler. İnanmayanlar taptıkları tanrıların yazdıklarına ve icraatlarına objektif bir şekilde tekrar baksınlar. -
Nefsini yemişim!
Eğer mevzu nefis ise, nefsine yenik olanların ta kendisi bizzat tanrıların kendisidir. Çünkü tıksırıncaya kadar tapılmak istiyorlar. Bundan büyük şahsiyet eksikliği mi olurmuş! -
İnanmak isteyen, ota boka, taşa, böceğe falan filan, istediği her şeye inanabilir. Da, ben insan ürünü tanrılara tapacak kadar aklımı peynir ekmekle yemedim. İhtiyacım yok ona.
-
Ben özgür doğdum. Saçma sapan tanrı figürlerine bu özgürlüğümü yedirmem.
-
@kereste özgurluk nedir?
-
@Efruhte
Tapmamak.