Görmedik zannetmeyin
-
İşler daha karıştı. Pansiyondan bahsedilmiş, yatılı öğrencilerin hem öğretimi hem de gözetiminden(bildiğin bekçilik) sorumluymuş. Yetmedi; belletici öğretmen neyin nesi?
Yoksa tanıdığımız bildiğimiz öğretmenler belletemiyor mu?
@efruhte, ona bakarsan neredeyse birçok yerde torpil devreye girer. Sadece belletmenlere dair bir şey değil. Yani olumsuz bir şeyler olduğunda hemen liyakatsizlikten dem vurmak kolaycılık oluyor. Sen bu yaşına kadar herhangi bir hususta/soruna tanıdıklarını devreye sokmadın mı veya onların yardımlarından faydalanmadın mı?
Biliyorum, demişsin bir de. Neyi biliyorsun? Liyakatsizliği mi yoksa belletmenin tanımını mı?Son olarak... Torpil sayesinde bir yerlere gelip de işini düzgün ve kaliteli yapanlar da vardır mutlaka. Çünkü yeterliliği, bilgisi ve eğitimi olmasına rağmen iş bulamayan çok insan var ve torpil kullanmak zorunda bırakılıyorlar.
Tam tersi durumlar da söz konusu olabiliyor. Eğitimli insanlar bile torpilsiz bir makama geldiklerine saçma sapan, yüz kızartıcı ve yanlış şeyler yapabiliyorlar.
Torpilcilik maalesef hayatımızın en ucra köşesine kadar bulaşmış vaziyette. Bu husus yalın gerçeğin ta kendisi.
@kereste torpil kullanmak zorunda kalınınca torpili meşru mu gösterir?
Herkes adalet ister ama kendine dönük adalet anlayışı içinde. -
İyi oku lütfen. Torpilin meşru olduğunu söylemedim, bir hayli yaygın olduğunu söyledim.