Görmedik zannetmeyin
-
Nefsini yemişim!
Eğer mevzu nefis ise, nefsine yenik olanların ta kendisi bizzat tanrıların kendisidir. Çünkü tıksırıncaya kadar tapılmak istiyorlar. Bundan büyük şahsiyet eksikliği mi olurmuş! -
İnanmak isteyen, ota boka, taşa, böceğe falan filan, istediği her şeye inanabilir. Da, ben insan ürünü tanrılara tapacak kadar aklımı peynir ekmekle yemedim. İhtiyacım yok ona.
-
Ben özgür doğdum. Saçma sapan tanrı figürlerine bu özgürlüğümü yedirmem.
-
@kereste özgurluk nedir?
-
@Efruhte
Tapmamak. -
@kereste yeterli bir cevap değil. Çünkü Allah'ın huzurunda secde ettigim an en özgür anım olarak görüyorum
Öyle bir cevap vermelisin ki özgürlüğün tanımını yapmış olasın -
@Efruhte
Tapmak istiyorsan, senin meselen.
Ben Allah´ı kaale almam, ona biat etmem, ona siktiri çekerim. -
@kereste oldu mu simdi
Zaten kaale alanda sizleri -
@Efruhte
Elbette oldu. Çünkü özgürlük en önemli kişisel şeydir. Onu sokakta bulmadım, ki başkalarının uydurduğu tanrılara hiç vermem. -
@kereste ne yapıyorsanız yapın
-
@Efruhte
Ha şöyle. Şimdi doğru bir laf ettin. -
@kereste eğrinin doğruyu bilebilmesi mümkün mü? Değil tabiki.
Ne yaparsanız yapın derken kaale almadigimi belirttim fikirlerinizi.
Tabi fikir görebiliyor muyum hayır. Sadece sabahtan akşama kadar dini, dindari karalama.Evet ne yapıyorsanız yapın sayfamda yazdıklarıma cevap dahi yazsanız kaale almiyacağım.
-
@Efruhte
Yine aynı telden çalıyorsun. Benim dinleri karalama gibi bir derdim yok. Mesela orada evliyalıkla ilgili bir konu açtım veya Rusya´daki olaya değindim. Bunlar dinleri karalamak değil, ki öyle olsa bile, git beni taptığın tanrına şikayet et. Ramazan vakti, belki duanı kabul eder.Son defa yazıyorum; burası forum. Her iletiye yanıt verilir. Buna alışsan iyi olur.
-
@kereste #201 yazdığınızadir tavrim
İnanmamak saygısızca tavır takinmayi gerektirmez. Hem benim cevap yazmamdan ötürü bu şekilde yazmanıza neden oldum.
En iyisi kaale almamaktir
Sizlere Keyifli forumlar -
@Efruhte
Saygısız olan sensin ve taptığın tanrı.
Kaale almazsan alma, sanki çok umrumdaydı.
Ha evet; tüm tanrılara siktiri çekmek saygızlık değildir. Bunu dile getirmek benim insanlık hakkımdır. Ne günlere kaldık yahu. -
Korkutmak, dinlerin temelinde vardır. Korkutmadan yapamazlar.
Mesela şu: İnanmazsan, cızzz! -
Kutsal kitaplarda sevginin s´i bulunmaz.
-
Bir şey daha var. Bazı dindarlar bilimin kendi inançları gibi bir şey olduğunu zannediyorlar, çünkü bilimin ne olduğunu bilmiyorlar.
Şunu bir türlü anlayamıyorlar:
Bilim dinamiktir ve eldeki bilimsel verilerin neticesinde değişkenlik gösterebilir. Bir tez veya teori bilimsel olarak temellendirilemiyorsa, ölçülemyorsa, doğrulanamıyorsa veya tekrarlanamıyorsa, ona bilim denmez. Yani dinlerin ve inançların tam zıttıdır, denilebilir. -
Tanrı diye bir şey varsa lütfen şu Kuzey Kore denen lanet yere bir peygamber göndersin. Dünyada ki kimse Kuzey Kore denen bu lanet ülkede yaşayıp açlıktan ölmeyi hak etmiyor.
Ayrıca Kim jong denen adam ülkedeki tek şişman kişi olabilir.
Eski ahitteki firavundan farkı yok bu adamın. -
@Sputnik
Kuzey Kore´nin peygamberi var. Üç nesilden beri aynı ailenin bireyleri paygamberliklerini ilân ediyorlar. Hatta son gelen duyumlara göre bir sonraki peygamber bir kadın olacak.