Görmedik zannetmeyin
-
@kereste Allah büyüdükce zihin küçülüyor böyle bir orantı var.
Fizik profesörümüz türev ve diferansiyeli çok iyi anlatmıştı derste kulakları çınlasın.
Bu nedenle türevi müfredattan kaldırdılar.
-
@kâfir-imam , işin içine matematik girdi mi dindarların ayarı bozuluyor nedense. Yasaklayarak, gizleyerek insanların aydınlanmasını önleyeceklerini zannediyorlar.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
sen daha yaşlı değilsin yapma öyle kendine kötülük yapma
İyi de yaşlı olan ben değilim kereste yaşlı. Ben sadece empati yaparak halinden anldığımı belirttim
-
@Efruhte, eee. Ben halimden memnunum. Yani kendi kendine gelin güveyi olmuşsun.
-
@Efruhte , bu yöntemle anca kendini acındırırsın. Yaşını bilmiyorum ancak benim bilgi seviyeme ve kapasiteme gelmen için tonlarca fırın dolusu ekmek yemen gerek. Da, bundan bile şüpheliyim.
-
Tek başına görmek yeterli değil, çünkü tüm duyularımızdan gelen verileri düzgün bir şekilde harmanlayıp işleyebilen ve bunlardan mantıklı/akılcı çıkarımlar yapabilen beynimiz yoksa, oraya buraya aval aval bakarız sadece.
-
İşkembeden atmayalım lütfen; hava, su ve toprak canlı değildir.
Canlı olmanın temel kriterleri var, bilmeyenler Google Dede´ye sorsun bir zahmet. -
@kereste, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
İşkembeden atmayalım lütfen; hava, su ve toprak canlı değildir.
Canlı olmanın temel kriterleri var, bilmeyenler Google Dede´ye sorsun bir zahmet.Ben şimdilik canlı olduklarunı düşünüyorum. Bu benim fikrim ister doğru ister yanlış. Böyle düşünmeme iten sebepler ise cansız olanları tüketmiyoruz. Tükettiğimiz her şey de canlılık emaresi var.
Ve siz de fikir üretin de varsın işkembenizden olsun
-
@Efruhte
Ne düşünürsen düşün, seni tutan mı var?
Da, gerçekler işkembeden sallamakla ortaya çıkmıyor.
Oksijen mesela; canlı değildir ancak tüketmezsen ayvayı yersin. Çünkü zamanla onu kullanmaya evrilmiş bir canlı türüsün. Evrilmeseydin, oksijen yüzünden zehirlenirdin. Bu nedenle azıcık evrimi anlamaya çalışırsan, kafana takılan soruların çoğu çorap ipi gibi kendiliğinden çözülecektir. -
@Efruhte
Ne düşünürsen düşün, seni tutan mı var?
Da, gerçekler işkembeden sallamakla ortaya çıkmıyor.
Oksijen mesela; canlı değildir ancak tüketmezsen ayvayı yersin. Çünkü zamanla onu kullanmaya evrilmiş bir canlı türüsün. Evrilmeseydin, oksijen yüzünden zehirlenirdin. Bu nedenle azıcık evrimi anlamaya çalışırsan, kafana takılan soruların çoğu çorap ipi gibi kendiliğinden çözülecektir.İyi de evrimi red etmiş değilim yalnız sizlerin evrim anlayışıyla benim evrim anlayışım farklı.
Ayrıca havanın canlı olmadığının var mı bir delili? Neye dayanarak cansızdır diyebiliyorsunuz? -
@Efruhte
Kanıtı elbette var. Ne yazdık daha evvel?
Canlı olmanın kriterleri var. Git öğren de gel. -
@Efruhte
Kanıtı elbette var. Ne yazdık daha evvel?
Canlı olmanın kriterleri var. Git öğren de gel.Anlaşılan önce senin öğrenmen lazımki açıklama yapabilesin .
-
@Efruhte
Anlaşılan senin uşağın olmadığımdır. -
-
@Efruhte
Anlaşılan senin uşağın olmadığımdır.Senin beni anlamanı beklemiyorum. Bana biyolojik olarak canlı nedir ne değildir kavramlarıyla geliyorsun. Canlı cansız ayırımında kategorize ettikleri böyledir şöyledir yaklaşımla.
Oysa ben olaya daha farklı açıdan bakıyorum.
Havanın canlı olmadığını düşünmek benim için saçma gelir çünkü hem nefes aldığında sana can oluyor hem de nefes verdiğinde başka canlara can oluyor. Bunca insan, hayvan, bitki ne varsa bu hava akımıyla can bulmakta. Su içinde minareller var. İnsan, hayvan, bitki ne varsa su ile can bulmakta. Suyun içindeki canla, can bulmakta.
Toprak desen keza yine aynı. İnsan, hayvan, bitki ne varsa toprağın yağmur damlasıyla cana kavuşması ile canlanıp başka canlara can oluyor.Hiçbir canlı cansız olan birşey ile beslenmiyor.
-
@Efruhte
Sen en iyisi mi, git Yasin´i oku. Kuş gibi hafiflersin kesin. Evrim´miş sittir et gitsin. -
@Efruhte
Sen en iyisi mi, git Yasin´i oku. Kuş gibi hafiflersin kesin. Evrim´miş sittir et gitsin.Yazdıklarımla bu yazdığının alakası
-
@Efruhte
Yasin senin için canlıdır, çünkü onsuz yapamazsın. Senin mantık böyle.
Hatta bir de Fatiha şurubunu içersen, heç hasta olmazsın. -
Dindarlar ilahileri sever; şunu onlara armağan ediyorum.
Muhammed´in tahtalı köyde düğünü varmış... -
Mesela mısırın veya patlıcanın önceki halini Müslümanlar bilmez, nereden bilecekler?
Bu durum şimdilerde iştahla yediğimiz tüm mevye ve sebzeler için geçerlidir. Kimisi zehirliydi, kimisi minik minik idi. Bunlar insanlar sayesinde günümüzdeki halini ve tadını aldı.