Görmedik zannetmeyin
-
@Efruhte
Sen en iyisi mi, git Yasin´i oku. Kuş gibi hafiflersin kesin. Evrim´miş sittir et gitsin. -
@kereste, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
@Efruhte
Sen en iyisi mi, git Yasin´i oku. Kuş gibi hafiflersin kesin. Evrim´miş sittir et gitsin.Yazdıklarımla bu yazdığının alakası
-
@Efruhte
Yasin senin için canlıdır, çünkü onsuz yapamazsın. Senin mantık böyle.
Hatta bir de Fatiha şurubunu içersen, heç hasta olmazsın. -
Dindarlar ilahileri sever; şunu onlara armağan ediyorum.
Muhammed´in tahtalı köyde düğünü varmış... -
Mesela mısırın veya patlıcanın önceki halini Müslümanlar bilmez, nereden bilecekler?
Bu durum şimdilerde iştahla yediğimiz tüm mevye ve sebzeler için geçerlidir. Kimisi zehirliydi, kimisi minik minik idi. Bunlar insanlar sayesinde günümüzdeki halini ve tadını aldı.
-
Kimi çocuklar ellerinde oyuncakları olmadan uyuyamazlar. Kimi dindarların hâli de buna benzer. Bilim ve evrim lafını duyunca gözlerine uyku girmez. Hayal kurmaktan başka işe yarar bir şeyleri bunlardan beklememek gerek.
-
Diyorlar ki bir iş ustasız olmazmış...mış.
Eee, diyoruz.
Tanrım kakaoyu şak diye yarattı.
Peki, diyoruz.
"Tanrını kim/ne yarattı?" diye soruyoruz.
Kem, kum, falan filan, cart curt...
Film burada kopuyor işte, çünkü kafalarına göre mantık üretiyorlar, kafalarına göre mantığa sınır koyuyorlar ve kafalarına göre kendi uydurduklarına inanıyorlar. Mantığa tecavüz ediyorlar resmen. -
Dindarların mantığı yamuk, çünkü kuralları kendileri koyuyor, sonra pişmiş kelle gibi kendileri ona inanıyor.
Tanrının özelliklerini bizzat dindarların kendisi koyuyor, bu ne iştir?
İnsanlardan bağımsız bir tanrı tarifi var mı? Yok.
Var, diyen yalan söyler! -
İslam dini, tapmayı ve teslim olmayı emreder ilk noktada.
Özgürlükmüş, hiç gülesim yoktu. -
Soru basit: Tanrını kim/ne yarattı?
Dindarlığın kuralı şu:
D noktasına kadar akıl/mantık modu on.
D´den sonra akıl/mantık modu off. -
Doğada sonsuzluk yoktur. Dindarlar bunu da bilmez. Da, dininin temelini dahi bilmeyenler gelmiş bize laf sokmaya çalışıyor.
-
@kâfir-imam , cevaplara kapalı konular çok berbat yahu. Sana bir bonus vereyim dedim, veremedim.
Olmaz ki. -
Ne bunusu verecen ki , ben efruhte karşılık olarak açıyorum cevapsız konuları
-
@kâfir-imam
Söylediğin iyi oldu. -
@kereste, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
@kâfir-imam
Söylediğin iyi oldu.Cevapsız konularda laflar toplu olarak kalıyor bir açıdan iyi birşey özet gibi yani
-
@kâfir-imam
Misilleme yaparsan, han´mefendinin gözüne uyku girmez.
Ben en azından burada herkese yanıt verme hakkı tanıyorum. -
@Efruhte
Hadi tanrının var olduğunu kabul ettik diyelim.
Bu durum seni haklı çıkarmaz ki.
Tanrı din veya kitap göndermek zorunda değil.
Elimizdeki din kitaplarının içeriği de masallardan ibaret.En basitinden nuh tufanı saçmalığını incele. Bütün hayvanlar o gemiye nasıl sığdı?
-
@Sputnik, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
@Efruhte
Hadi tanrının var olduğunu kabul ettik diyelim.
Bu durum seni haklı çıkarmaz ki.
Tanrı din veya kitap göndermek zorunda değil.
Elimizdeki din kitaplarının içeriği de masallardan ibaret.En basitinden nuh tufanı saçmalığını incele. Bütün hayvanlar o gemiye nasıl sığdı?
Din, kitap göndermiş olması, imtihana tabi tutmuş olması insana verdiği değeri, önemi gösterir.
-
@Efruhte
Senin tanrın hiçbir şey göndermedi. -
@kereste senin inanmıyor olman bu gerçeği değiştirmiyor.