Görmedik zannetmeyin
-
@Sputnik , Efruhte´nin verdiği bilgiyi yeterli mi buldun?
-
@kereste oysa o derin bilgilerinizle daha iyi bilirdiniz Burç kavramını.
-
@Efruhte , olmaz han´mefendi. Sorunun muhatabı sensin.
-
@Sputnik ödev: Kuranı Kerim de burçlardan bahseden ayetleri okumak.
-
Bu arada meraklısına: Yukarıda İmamın Manken Kızı´nın özeti var.
-
@Pakize islamda burçlar ile ilgili ayetler nelerdir? Burçlara inanmak günah mıdır?
-
İslam'da burçlar ve astroloji ile ilgili doğrudan ayetler yoktur. Kur'an-ı Kerim'de gökyüzündeki yıldızlar ve gezegenlerle ilgili bazı ayetler bulunmaktadır, ancak bunlar genel bir bilgi vermekte olup burçlara ilişkin belirli bir açıklama yapmamaktadır. Örneğin, Kur'an'da yıldızların insanlar için bir rehber olarak yaratıldığına dair ifadeler vardır.
Burçlara inanmanın günah olup olmadığı konusunda İslam'da farklı görüşler bulunmaktadır. Genel olarak, İslam'da geleceği tahmin etme veya insanların kişilik özelliklerini burçlar üzerinden belirleme gibi inançlar, "ilm-ul ghaib" (gayb bilgisi) olarak kabul edilir ve bu bilgi yalnızca Allah'a aittir. Dolayısıyla, burçlara inanmak veya onlara dayalı olarak hayat sürmek bazı İslami otoriteler tarafından şüpheli veya günah olarak değerlendirilebilir.
Bununla birlikte, bazı kişiler burçları daha çok eğlence veya kültürel bir ilgi alanı olarak görebilir ve bu şekilde bir inanca sahip olmayabilirler. Ancak, bu konularda en doğru yaklaşımı anlayabilmek için bir din bilgini veya müftü ile konuşmak faydalı olabilir. İslam'ın temel inançları çerçevesinde hareket etmek her zaman önemlidir.
-
@Efruhte Burç, yıldız demektir. Konuyla alakası nedir? Bu Andromeda'nın neden yaratıldığını nasıl açıklar?
-
@Efruhte , "Ben bilmiyorum" desene.
-
@kereste ben biliyorum zaten. İyi hiç değilse özetini okumuş oldunuz
-
@Efruhte , biliyorsan yazarsın!
-
@kereste ben biliyorum lakin ayetleri tam yazamam. Geniş bir şekilde okuyup düşünmek sizlere kalıyor
-
-
@TENTEN , o her şeyi bilir. Yani azıcık kibirli mi, ne!
-
@Efruhte , o zaman boş yapma.
-
@TENTEN eksik yazmış bilememiş
-
@Efruhte , he.
-
@Efruhte Burçlar vardır. Onları ne güzel yarattık. He? Bu Andromeda'yı açıklıyor mu?
-
@Sputnik , hiçbir şeyi açıklamıyor.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
@TENTEN eksik yazmış bilememiş
O unutkan değil ki bizim gibi. Her bilgiye ulaşabiliyor birde.
Neyi eksik yazdığın söyle o zaman öğrensin.