Görmedik zannetmeyin
-
@kereste, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
@Prens-Ernak
Ne inancı, neyin saygısı?
İyice zıvanadan çıktınız. Sen git taptığın kitabı dürüstçe oku. Orada kendinden olmayana saygının s´yi yoktur. Yani maval okuma lütfen. Neye taparsan tap, seni tutan mı var?
Sana tapma diyor muyum, sana inanma diyor muyum?Ama dinine saygı göstermemi bekleme, çünkü bana saygısı olmayan dine saygı göstermem aptallık olurdu.
milyarlarca insan saygı nın islamda olduğunu anlamış sen yok dedin diye olmayacak mı, kim yanlış anlıyor şimdi sen mi milyarlar mı,
-
@Prens-Ernak
Saçmalıyorsun! -
Bizim paramızla(inançsız ve diğer inaçlıların) A8' e binenlerdir asıl saygısız olan. 100 milyarlık bütçeyi üniversitelere, bilime aktarsanız şimdiye çoktan kalkınmıştık. Bu kadar bütçe ile ben tüm Türkiye' ye bedava enerji, su, internet hizmeti verirdim.
Papa, hristiyanlar bile saygıyı hak ediyor. Çünkü adam reno torosa biniyor. İnanmayanlardan, haram vergiden maaş bağlamıyor kendine. " "Gavur" diye aşağıladıklarınız bile itibardan tasarruf ediyor... Hülasa, bu dğnya da sizden ala saygısız mı var? Yok.
-
Evrim karşıtları 1 milyar sayısında kaç tane sıfır olduğunu hiçbir zaman öğrenemeyecek. Öğrense bile ne anlama geldiğine kafası basmayacak. İbret alınması gereken nokta tam da burasıdır.
-
Kafaları basmayacak, bu kesin!
Neden mi?
Bir saniye ile 1, 5 veya 10 milyarlık sürecin aynısı olduğunu zannediyorlar. -
Geldik yine aynaların hikmetine. Varsa yoksa ayna.
Bilseydim ha bire ayna yaratıp, pardon üretip, satmak için şirket açardım. -
bu şarkı tam da sizleri anlatmış .
-
1 milyar kişi izlemiş..miş. Bunlar salak olmalı.
Geriye kaldı 7 milyar. Bunlarda umudum var. -
Müslümam egosu, en tehlikelisidir. Yahudilikten kopya olduğu için.
-
Yine mi geldin?
Ayna kırıldı galiba. -
@Efruhte
Bizi anlatıyormuş..muş. Hayal görüyorsun. Sen en iyisi mi aynaya bakıp saçını tara, ki dağınık görünmesin. -
İyi/kötü olmak diye bir şey yoktur. Bunlar bizlerin uydurduğu öznel kavramlar. Kötülük kime, neye göre kötülük oluyor veya kıstas nedir?
Doğaya en iyi adapte olan neslini devam ettirir. Yani en iyi veya en kötü olandan ziyade, ona uyum sağlayabilen ayakta kalır.
Ayrıca bu mevzuda en son konuşacak olanlar bilhassa dindarların kendisidir, çünkü mal sahibi birinci derece malından sorumludur. Eğer kötülük diye bir şey varsa, kötülüğün babası/anası mal sahibidir. Çoluk çocuk, genç yaşlı, suçlu suçsuz diye ayırmadan çeşitli zamanlarda farklı halkları yok etmiştir. Darısı bunu anlayana.Peki, ne var?
Bencillik, çıkarcılık, menfaatçilik var. Canlılık bunların sayesinde günümüzdeki seviyeye geldi. -
Her şeyi bildiğimizi iddia etmedik ancak cahil değiliz. Cahil olanlar hayali varlıklara tapanlardır.
-
Güncelleyelim. Bu konunun var olmasının tek nedeni, 1. iletideki 1. cümledeki gibi, yani:
"Cevap veril(e)meyen konu kalmasın." -
@kereste, içinde söyledi: Görmedik zannetmeyin
Cevap veril(e)meyen konu kalmasın."
Sence bu site yöneticisi üyeler arasında laf taşıyormudur?
-
@kâfir-imam
Zannetmiyorum. -
Öz eleştiri diye bir şey var. Dünyadaki 8 milyar insanın ezici çoğunluğu (%99.99) bunu teget geçer. Bunun böyle olduğunu anlamak için geçmiş tarihe ve günümüzde dünyanın dört bir yanında yaşanan olaylara bakmak yeterli. Kimse kendi burnundan kıl aldırmıyor, suç hep başkalarında oluyor nedense. Hep başkaları arızalı, zalim ve kötüdür.
Atalarımız ne demişti vaktinde?
-Sürekli başkalarını suçlamak, yapılabilecek en kolay şeydir. -
Picasso´nin bir eseri, ki neredeyse her tarafından güzellik fışkırıyor.
Dipnot: Picasso, bu eserde sevgilisi Dora Maar´ı tasvir ediyor. Viliiiiy, Picasso´nun sevgilisi de mi varmış? He valla.
-
Şimdi de geldik anlamlandırmanın faziletlerine....
Doğada iyi ve kötü kavramları olmadığı gibi güzel veya çirkin kavramları yoktur. Bunların tümünü biz yumurtluyoruz. Var olan tek şey şu: Doğaya adapte olarak kendi neslini sürdürebilmek. Bunu yapamıyorsan ayvayı yersin. Gerisi havalvari hikayelerden oluşuyor.Atalarımız ne demişti vaktinde?
- İnsan gibi uyduran veya boş beleş atıp tutan başka bir canlı bu dünyaya henüz gelmedi.
-
Cümlenin başı büyük harflerle başlıyorsa, güzel Türkçemiz daha güzel hale geliyor. Tersi durumda, bu dile karşı saygısızlığın bir göstergesidir.