İnsanı helak eden 76 büyük günah!
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: İnsanı helak eden 76 büyük günah!
@Prens-Ernak allah kendi yarattığını iddia ettiği canlılara pis diyor , domuzun tanrısı başka demek ki , eşieğin tanrısı başka demek ki.
bunlar imtihanın cilveleri, her şeyi sorgulamak olmaz, biz Allah'ı sorguluyoruz ona çelme takıyoruz ona ayakkabısını ters giydirdiğimizi zannediyorken, Tanrı bizi espiri konusu yapıyor olmasın üst bilinç olarak. Allah bizi iplemiyor bile zaten din gönderek merhamet etmiştir.
-
@Prens-Ernak
Hacı, bilmiyorum kaçıncı kere yazacağım. Bizde, en azından bende, hem beyin var hem de vicdan. Nefis mi, yemişim nefisi?
Yani neyin iyi, neyin kötü olduğunu kavrayacak kapasitemiz var. Hacı, bunları duvara yazdığımın farkındayım. Olsun. -
@Prens-Ernak, içinde söyledi: İnsanı helak eden 76 büyük günah!
bunlar imtihanın cilveleri, her şeyi sorgulamak olmaz, biz Allah'ı sorguluyoruz ona çelme takıyoruz ona ayakkabısını ters giydirdiğimizi zannediyorken, Tanrı bizi espiri konusu yapıyor olmasın üst bilinç olarak. Allah bizi iplemiyor bile zaten din gönderek merhamet etmiştir.
Çok merhametli hiç sorma.
Bütün ülke hatta dünya hastalıktan dökülüyor. Nerede senin tanrın? -
@Sputnik, içinde söyledi: İnsanı helak eden 76 büyük günah!
Mucize dediğiniz şey tabiatın işleyişine aykırı.
Biz Tanrının kendi tabiatından bahsediyoruz büyüleyicilik güzellik derken, bir açılır kutu düşün açılıyor ve içinden mücevherat çıkıyor bir sürü bunların biri yüzük biri kolye biri kılıç biri mühür vs her biri bir şeye hizmet ediyor her biri faydalı ama o kutu kendini biliyor ve açılabiliyor mesela insan beyni açılınca kendini bilince bir medeniyet kuruyor her şey yerli yerinde çalışıyor, aynı o açılan kutu örneğinde olduğu gibi. teşbih olmaz ama Tanrı nın tabiatı da bunun gibidir. açılan kutudan insanoğlu en mükemmeli olmak üzere evren çıkıyor, ben gizli bir hazineydim bilinmeyi murat ettim ve dünyayı yarattım diyor burada buna işaret var, tabi Allah da zamanla kendini bilmiş tanımıştır belli süreç vardır Tabi en doğrusunu Allah bilir.
-
@Prens-Ernak, içinde söyledi: İnsanı helak eden 76 büyük günah!
Tabi en doğrusunu Allah bilir.
Hacı, en doğrusunu o biliyorsa eğer, lütfen onu çağır. Çünkü en doğruyu bilenle tanışmak isterim.
-
@kereste, içinde söyledi: İnsanı helak eden 76 büyük günah!
Hacı, en doğrusunu o biliyorsa eğer, lütfen onu çağır. Çünkü en doğruyu bilenle tanışmak isterim.
tanışabilmek şerefine erişmeden toprak olmak istemiyorsan ya da cezalanmak istemiyorsan ilk önce Tanrının yaptıklarını var edici olduğunu kabul etmen gerekiyor.
-
@Prens-Ernak
Hacı, bunlar ucuz numaralar. Ben cezalanmak istiyorum ve diyorum ki...
Yoğurt, dersem çık.
Süt, dersem çıkma.
Yoğurt, yoğurt, yoğurt, yoğurt, yoğurt... -
@kereste, içinde söyledi: İnsanı helak eden 76 büyük günah!
Hacı, bunlar ucuz numaralar. Ben cezalanmak istiyorum ve diyorum ki...
Yoğurt, dersem çık.
Süt, dersem çıkma.
Yoğurt, yoğurt, yoğurt, yoğurt, yoğurt...hacı hayırlısı ben de önümü göremiyorum bakalım napcaz ne olacak ama inanıyorum. yoksa ben de dört dörtlük müslüman değilim .
-
@Prens-Ernak
Hacı, madem 4:4 değilsin, sittir et gitsin. Avusturalya´daki Aborjin şu anlarda doğan güneşe bakarken ateşte bir kertenkeleyi kızartıyor. Yani onlardan ne farkın var? -
@Prens-Ernak siz onların sözlerine bakmayın 4*4 lük olmasa da önemli olan İslamiyet yolunda mümin olarak devam etmektir.
-
@Efruhte
N´oldu, @Prens-Ernak dinsiz mi olacak? -
@Prens-Ernak Siz bizim sözlerimize bakmayın dört dörtlük müslüman olun. Öbür tarafta ateşli huriler var!