İslam Dini Yahudiliği Onaylar
-
@kayısı2024 niyeyse günahiniza girdigimi hiç dusunmuyorum . Kimin çakma rumuzu olduğunuzu bilmiyorum ama Müslüman oldugunuzu bile sanmıyorum çünkü bir Müslüman Allah lafzini büyük harfle yazmaya özen gösterir. Ayrıca sırat koprusunde bekliyecegim yazinizda bile içten içe kahkahalarinizin sesi karışmış harflerinize.
Diğer yazdiklariniza zaten tebessüm ediyorum. -
@kâfir-imam bazen görmedim duymadım bilmiyorum yapmak en doğrusu olabiliyor.
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte, içinde söyledi: İslam Dini Yahudiliği Onaylar
@kayısı2024 niyetse günahiniza girdigimi hiç dusunmuyorum . Kimin çakma rumuzu olduğunuzu bilmiyorum ama Müslüman oldugunuzu bile sanmıyorum çünkü bir Müslüman Allah lafzini büyük harfle yazmaya özen gösterir. Ayrıca sırat koprusunde bekliyecegim yazinizda bile içten içe kahkahalarinizin sesi karışmış harflerinize.
Diğer yazdiklariniza zaten tebessüm ediyorum.Gayfe borcun var ben zorat körpüsünde içip gidecem , hadi çabuk ol körpüdeyim.
Savol @kayısı2024 sayende bi gayfe içerim belki.
Adresim profilde yazıyor oradan beni al
Resimden tanırsın tamam mı
-
@Efruhte İbrahimi tanrı neden Çin'e peygamber göndermedi? 1.5 milyar insan yaşıyor orada. Onların şeriata ihtiyacı yok mu? Bunu açıkla.
Bu arada İslam'ın hangi şekline inandığını merak ediyorum.
Selefiler gibi katı bir yoruma mı inanıyorsun yoksa tarikatçılar gibi biraz daha hafif bir yoruma mı? -
@Sputnik Çin'e Nebi gonderilmedigini bilemezsiniz zira konfüçyusun fikirlerinin oluşumunda Hak dinlerin kalıntılarından vardır. Peygamberlerin sayısı bilinmez sadece Kuranı Kerim de ismi geçenlerin adını bilebiliyoruz. Uyarilmamis hiçbir topluluk olmadığını yine ayetlerden biliyoruz.
Selefilik ya da tarikatler ikisi de değil -
@Efruhte, içinde söyledi: İslam Dini Yahudiliği Onaylar
Çin'e Nebi gonderilmedigini bilemezsiniz zira konfüçyusun fikirlerinin oluşumunda Hak dinlerin kalıntılarından vardır.
Konfucyus düşüncesinin monoteizm ile bir alakası yok. Monoteizmin arapçası Tewhid dir. Tevhid Allah'ı birlemektir.
Konfucyus kimseye bir ilahi kanun da dayatmadı. Çin'de peygamber yaşadığına yönelik en ufak bir kanıt bile yok. -
@Efruhte bu dinlerinlerin hiçbirşeyi bilinmez zaten hepsi bir gizlilik zırvaşarı içinde.
Allah size kayısı2024 göndermiş buyrun yiyin afiyet olsun.
Ayrıca dört mezhep hak gerisi batılmış buna kim karar vermiş. Bari sizin allak bunu söyleyeydi.
-
@Sputnik hayır var Konfüçyüs ögretilerine bakıldığında aynı Hak dinlerdeki gibi ahlaki kurallar.
Kıssalardaki anlatilanlara bakilfiginda insanlar gönderilen dinleri değiştirmişlerdir. Hatta buzağiyi bile tanrı edindikleri taptıkları anlatilir. -
@Efruhte
Musevileri hâlâ teget geçiyorsun. Sözde Peygamberlerin en detaylı listesini onlar yapmıştır. O vakitlerde İslam´ın esamesi dahi okunmuyordu. Kur´an sonradan görme gibidir. -
@Efruhte
Konfiçyüsün bir iki öğretisini ve esinlendiği dinleri de ekler misin? -
@kereste Kuranı Kerime inanmadığınız için size öyle geliyor.
İçinizdeki bu isyaniniz kendinize mi, yaşadıklarınıza mi yoksa inanmanın getireceği yüklere mi? Bilmiyorum.
Ama şu var ki, doğrunun ve güzelliğin başı merkezi İslam.
Dilerim Müminlerden olursunuz her biriniz -
@Efruhte
Değil, git diğer dinlerin kitaplaını oku. Sonra yine gel buraya. -
Musevilerin Peygamber listesi:
https://malkowsky.jimdofree.com/judentum-juden/liste-biblischer-propheten/Dipnot: Bu listede Muhammed´i aramayın, çünkü bulamazsınız.
-
İbrahimi tanrı neden Çin'e peygamber göndermedi? 1.5 milyar insan yaşıyor orada. Onların şeriata ihtiyacı yok mu? Bunu açıkla.
Arapçı son peyganber muhamex tüm dünyaya gönderildi ya...
Fakat, sorun şu ki,
Çin' e gitti diyelim. Çin' li ile nasıl anlaşacak ki? Arapça, ben size "tanrı" fan mesaj getirdim(!) diyecek ve Çin' li de şak diye lebdemeden leblebiyi anlayacak öyle mi? -
Ortadoğu dinleri sorunludur çünkü halkları sorunludur. Antik çağlardan beri kendilerine hiçbir yararı olmayan tanrılarına yaranmak için nice medeniyetleri yok etmeyi görev bilmişlerdir. Anadolu bu yüzden harabeler ile doludur.
-
İslam´da güzellik bulamazsınız. Kadınları paketlemeyi severler, eşitlikten yana değiller, erkek üstündür ve kadın itaatkâr olmalıdır, bilimsel araştırmalardan gıcık kaparlar, evrimi sevmezler, sanata hiç önem vermezler. Hele ki resim yapmayı/çizmeyi tü taka ilân ederler, çünkü bunu yaratmak fiili ile bağdaştırıyorlar. Yaratmak fiilinin sadece Arap asıllı tanrıya mahsus olduğunu idda ettiklerinden ötürü, "Efendim, bu şirktir" saçmalığını savunuyorlar.
İslam´da doğruluk bulamazsınız. Bunun en yalın göstergesini Arap asıllı tanrı gayet net bir şekilde izah etmiştir. Diyor ki: "Bana ve Muhammed´e inanmayanlar, cehennemliktir." Yanı suçu sadece ve sadece inanmamak olanları, ötekileştiriyor, hedefe koyuyor ve cezalandırmaya yelteniyor. Buna benzer akla ziyan zibil gibi hüküm var da, sadece bu yeterli bu dinin yanlış olduğunu göstermek için. Da, hangi din doğru ki!
-
8 yerinden bıçaklanarak öldürülen ünlü işadamı Üzeyir Garih'in, Eyüp Sultan'a, Nakşibendi şeyhi Küçük Hüseyin Efendi'nin mezarını ziyarete gittiği anlaşıldı.
Bakınız bu küçük Hüseyin Bilmemnesinin mezarını ziyaret eden bir yahudidir. Bu konu hep gözardı ediliyor. Müslümanlar diyorlar ki Üzeyir garih müslüman olmuşmuş da bu nedenle öldürülmüşmüş... Geçiniz efem bunları
Nakşi bendi , Aziz Mahmut ve Erenköy cemaati gibi karanlık örgütlerin arkasında hep böyle kilitli kapılar vardır.