Askerler köle midir?
-
@kâfir-imam gerçek diyorum bunu, sen de savaşmayabilirsin, keşke imkanını bulsan da avrupa ya batıya gitsen.
-
@Prens-Ernak sende öl ve cennete git , zaten bu dünya kötü , gerçek diyorum Filistin orada senin gibi cesurları bekliyor hadi git şehit ol.
-
@Sputnik, içinde söyledi: Askerler köle midir?
Eskiden savaşlar imparatorlukların topraklarını genişletme istediğinden dolayı çıkardı. Fransız devriminden itibaren krallar ve toprak ağalarının yerini tüccarlar aldığı için artık savaşlar ekonomik çıkarlardan dolayı çıkıyor.
Mesela ABD bütün dünyaya kendi para birimini dayatıyor.
Savaşların tamamen bitmesi için halkların tam bir ekonomik refaha kavuşması ve Putin gibi diktatörlerin indirilmesi gerek.
Birde söylemek zorundayım, bediüzzaman dediğiniz kişi şiddetli bir deli idi.
putin inince abd avrupa mı halkları tam bir ekonomik refaha kavuşturacak güldürmeyin insanı yahu
-
Kölelik tabi.
Askerlik sorgulamadan yapılan bir meslek.
Şunu şöyle yapsaydık daha iyi olurdu bile diyemiyorsun. -
@TENTEN
Asker soru sormaya başlarsa, orduda asker kalmaz. Hepsi eve gitmek ister. -
@Prens-Ernak, içinde söyledi: Askerler köle midir?
bediüzzaman risalelerde dünya savaşları için sevk edenlerin deccal olduğundan (bu sadece bir emsal diğer savaşlar için) ve akil baliğ olmadan ölenlerin şehit olacağından bahsetmiş, tabi o şehit olanlar da büyüyünce kafir olmayacakları kaderlerinde şüphesiz vardı doğrudur.
Forumda bi fetöşün hocası zkürtçü sa'it' in zırvalarının şakirdi eksikti iyi mi. O da geldi felsefe forumu oldu süslami forum oldu...
-
@hulk bu ne kindarlik kendi fikrinden olmayanlara karşı.
Öyleyse rahatsız olmaya devam edin -
@Efruhte, içinde söyledi: Askerler köle midir?
Öyleyse rahatsız olmaya devam edin"dindar ve kindar nesil" olan siz mi bu iddianın sahibi? Soba ile konuşan tımarhane kaçkınının avukatımısın? Kindarmışmış... Sende Kürtçümüsün yoksa hayırdır?
-
@Efruhte ama kitaplarında yazanlar deli saçması değil mi
-
@hulk, içinde söyledi: Askerler köle midir?
@Efruhte, içinde söyledi: Askerler köle midir?
Öyleyse rahatsız olmaya devam edin"dindar ve kindar nesil" olan siz mi bu iddianın sahibi? Soba ile konuşan tımarhane kaçkınının avukatımısın? Kindarmışmış... Sende Kürtçümüsün yoksa hayırdır?
Sadece soba ile konuşmamış, ıspartada ağaçla felan konuşmuş.
-
@hulk ben Kürtçü değilim ama kafatası secmiyorum ve Kürt kardeslerimi de severim.
Elinizde olsa kendi fikrinizden olmayan kim varsa hepsini yok etmek için uğraşırsınız . -
@Efruhte Türklüğe ihanet edenleri seversiniz ama. O zaman kafatasçı olmuyor kimse. Said nursi kürtçüdür. Bunu kendi ifade ediyor zaten.
-
@kâfir-imam hepsi değil doğru ve güzel olan tarafları da var. Pek ilgilenmedigim için hepsini okumuş değilim sadece bir kaç risalesinden okudum o kadar
-
@kâfir-imam Kürtçü olsaydı Osmanlıca yazmazdi ve Atatürk'ün yanında yer alıp milli mücadele de beraber olmazdi
-
@Efruhte doğru tarafları zaten evrenseldir , geçmişten beri söylenen lafları farsça söylemiş kendine mal etmeye çalışmış.
Yanlışları doğrusundan daha çok
https://nursuzlar.wordpress.com/risale-i-nurdaki-sacmaliklar/
-
"Kürtçü" nedir ya? Bu milletle uğraşmayı bırakın. Kafatasçılığa gerek yok.
Milliyetçilik yada kafatasçılık ne olursa olsun bütün ayrımcılık türleri zehirdir ve ahlaksızlıktır.
"Kürtçü" demek yerine "DEM partili" diyebilirdiniz mesela. O zaman sorun olmazdı. -
@kâfir-imam paylaşımının bir iki cümlesinden sonra okuyamadım çünkü o kadar çok yanli yazilmis bir yazı ki böyle bir yazıdan doğru bilgi öğrenmeyi beklemiyorsunuz herhalde
-
@Efruhte eleştiriye açık bir düşünceniz yok demek ki. Zaten sorgulamak yasak
-
@kâfir-imam niçin sorgulamak yasak olsun
-
@Efruhte A bak sorguluyorsun , değil mi.
Risaleler bana yazdırıldı diyor meczup said. Ama Kimin yazdırdığını söylemiyor.böylece dil dolandırıp kutsallık düşündürecek.
Kimsede sormuyor cıa yazdırdı diye.