Dincilerin Üstün Varlık Egosu
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte hanmefendi lütfen somut konuşalım dedim en başta. Böyle yapacağını bildiğim için Varsayım yok, sen olanları konuş , olmayanları değil.
Seni eşekten üstün yapan nedir? -
@kâfir-imam yeryüzünün halifesi insan olarak yaratilmam ve hiçbir canlının ve dağların dahi üstlenmekten çekindiği emanete benim sahip çikmam.. Akıl ,irade sahibi olmam.
Nihayetinde sorunuza cevap almanın mutluluğunu yaşayın dedim yoksa dinci değilim
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte eşeklerin hiçbiri savaşmaz , eşeklerin hiçbiri mal para biriktirmez, eşeklerin hiçbiri kendini üstün görüp diğer canlılara hükmetmeye kalkmaz.
Bir eşşek kendine zararlı bir şeyi yapmaz. Doğada uyumlu bi şekilde yaşar gider.Ve en önemlisi eşekler diğer canlılara niye eşek olmadılar diye kin gütmez.
Bana somut delil ver. Halife malife bunlar boş
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Dincilerin Üstün Varlık Egosu
eşeklerin hiçbiri savaşmaz , eşeklerin hiçbiri mal para biriktirmez, eşeklerin hiçbiri kendini üstün görüp diğer canlılara hükmetmeye kalkmaz.
Bir eşşek kendine zararlı bir şeyi yapmaz. Doğada uyumlu bi şekilde yaşar gider.Ve en önemlisi eşekler diğer canlılara niye eşek olmadılar diye kin gütmez.
Bana somut delil ver. Halife malife bunlar boş
Çünkü ben merkezli bir nefse sahip değiller. İnsan, hayvanlardan da daha şiddetli bir nefse sahipttir. Benlik kavramınin getirisidir.
-
@Efruhte demek ki bir müslüman başka bir hayvandan üstün değil.
-
@kâfir-imam bu insanların özelliğidir. Müslüman olup olmaması farketmiyor. Ayrıca daha şiddetli bir nefse sahip olup onu kontrol altında tutmak üstunluk sağlar . Nefsine yenilen hayvandan aşağı nefsini dizginleyen de kamil insan olur.
-
demek ki bir müslüman başka bir hayvandan üstün değil.
Olur mu öyle şey hayvandan daha şiddetli nefsini dizginleyen Müslüman insanı kamil olurken, nefsini dizginlemeyen hatta nefsinin peşinden koşan da başka bir hayvandan üstün değil hatta hayvandan aşağı durumda oluyor.
-
@Efruhte olur mu hiç öyle şey , hayvanlar insanlardan daha fazla aç ve susuz kalırlar. Boş boş da konuşmazlar.
-
@kâfir-imam şimdi sizlere de oruç tuttursak haklısın sadece hayvan gibi aç ve susuz kalırdiniz tabi boş boş konuşmalarınız da devam ederdi.
-
@Efruhte hayvanlar dinciler kadar aç gözlü değiller, boş bir cennet hayali uğruna kemdi dünyalarını cehenneme çevirmezler.
-
@kâfir-imam kendi dünyamı cehenneme çevirmiş değilim. Müslüman dediğin aklını kullanır. Aklını kullanmıyorsa başına gelenler bunun sonucudur.
Sadece cennet için mi iman etmelidir insan? Hayır iman eder çünkü kendini herşeyi yaradina iman etmek hem sorumluluğudur hem de kendisi için bir gerekliliktir. Sonucu cennet olursa ne ala. -
@Efruhte aklını kullan da dindarların haline bir bak. Tüm dünya için genel olarak bir bak.
İsviçreyi , amerikayı dindar sayma. Oralarda kilisiler kapatılıyor , müşteri yok çünkü.
-
@kâfir-imam aklımı kullanip iman İslam dinini seçtim siz de aklınızı kullansaniz ne güzel olur
-
@Efruhte he bak yine başladın hakarete. Yani diğerleri akılsz öyle mi.
Akılsız olarak elektriği , arabayı , ilaçları telefonu radyo sinyallerini falan buldular.
O zaman kullanma bu akılsızların ürünlerini , ikiyüzlülük buna denir.
Sizin en iyi bildiğiniz şey başkasını aşağılayıp hakaret etmenizdir. Bunu yapmasanız size karşı kimse kötü düşünmez. Ama kutsal kitabınızı reddetmeniz gerekiyor çünkü küfür ve aşağışamanın dik alası orada yazıyor
-
he bak yine başladın hakarete. Yani diğerleri akılsz öyle mi.
Akılsız olarak elektriği , arabayı , ilaçları telefonu radyo sinyallerini falan buldular.
O zaman kullanma bu akılsızların ürünlerini , ikiyüzlülük buna denir.
Sizin en iyi bildiğiniz şey başkasını aşağılayıp hakaret etmenizdir. Bunu yapmasanız size karşı kimse kötü düşünmez. Ama kutsal kitabınızı reddetmeniz gerekiyor çünkü küfür ve aşağışamanın dik alası orada yazıyor
Ben kısas hakkımı kullanıyorum bir nevi ayna görevi de görüyorum yazdıklarınızı sizlere yansitiyorum ama sonra mizikcilik çıkartıp hakaret etme suçunu bana yüklüyorsunuz.
Zekalarını ve becerilerini insanların Hayri için kullanmış insanlardır."Sizin en iyi bildiğiniz şey başkasını aşağılayıp hakaret etmenizdir. "
Esas hergun bunu defalarca sizler yapiyorsunuz
-
@Efruhte siz içinizdeki çirkinliği dininize yansıtıp tapıyorsunuz. Azıcık kafanı kullan da kısas hakkını allaha karşı kullan. Kötülüğe izin veren de herşeyin yaratıcıs, o ı yaptırıyor ne oluyorsa.
Bak ilk cinayet de Adem'in iki oğlu arasında yaşanmış ama allah seyretmiş hatta katilin tarafını tutup ona cesedi yok etmesi için fırsat bile vermiş yol göstermiş.
Ademe ceza veren allah katile ceza vermemiş yaşamasına izin vermiş.
İşte kafanı kullan azcık
-
siz içinizdeki çirkinliği dininize yansıtıp tapıyorsunuz. Azıcık kafanı kullan da kısas hakkını allaha karşı kullan. Kötülüğe izin veren de herşeyin yaratıcıs, o ı yaptırıyor ne oluyorsa.
Bak ilk cinayet de Adem'in iki oğlu arasında yaşanmış ama allah seyretmiş hatta katilin tarafını tutup ona cesedi yok etmesi için fırsat bile vermiş yol göstermiş.
Ademe ceza veren allah katile ceza vermemiş yaşamasına izin vermiş.
İşte kafanı kullan azcık
Herşey tersiyle daha iyi bilinir. İyiliğin kıymetini ya da iyinin ne olduğunu kötülüğü bilmeden anlamak bilmek mümkün değildir. Bir şeyin kıymetini bilip anlamak için tersini görüp bilmek anlamak gerekir.
İnsan, iyiyi kötüyü bilmeden nasıl bilebilir cenneti ve cehennemi. Değerini bilmediği hiçbir şey ne hayal edilebilinir ne de ona kavuşmak heyacan verir. Herşeyin imtihan olduğu bu dünyada iyilik kötülükte imtihana tabidir. İnsan iradesiyle iyiliğe de kötülüğe de kararını kendisi verir. -
@Efruhte kıymet elindekini kaybedince bilinir. Hiç yoksa nereden bilecen kıymetini?
Bak yeni konu açtım , imtihan mantığı ile.
Hem niye kıymet bilecekmişiz ki , cennette savurganlık vaad etmiyor mu bu allah,. Sonsuz nimetlerim var demiyor mu?
-
@kâfir-imam dönüp dolaşıp aynı yerde kalacağız ne siz beni ikna edebilirsiniz ne de ben sizi.
Size keyifli forumlar -
@Efruhte dünyanın serveti 500 kişinin elinde. Ama sen bir ev ancak alabilen insanlara kıymet bilin diye kitap gönder sonra bir de tehdit et.
500 kişinin özgür iradesi 8 milyar insanın yaşamından daha değerli allaha göre.