Dincilerin Üstün Varlık Egosu
-
Evet dinciler buraya sebep yazarmısınız. Sizi eşekten daha üstün yapan nedir. Kendinizi bir akrepten daha üstün görmenize sebep nedir?
Açık açık ön yargısız ve SOMUT OLARAK
-
@kâfir-imam dinci kimdir?
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte, içinde söyledi: Dincilerin Üstün Varlık Egosu
@kâfir-imam dinci kimdir?
Dinci , dindar , herhangi bir dine inandığı için kendini ayrıcalıklı gören kimse , sen..
-
@kâfir-imam dindar olma yolunda adımlar atan , Kuranı Kerim de bahsedilen muminlerden olmak isteyen ve bu uğurda küçücük bir zerrecik adım atmaya çalışan bir kulum.
Ama dinci değilim . -
@Efruhte tamam neyse ne..
Soruya bir cevabın var mı, seni bir eşekten üstün yapan nedir?
-
@kâfir-imam dinciler demişsiniz ya ateistlik bir din olsaydı hergun bu sitede ateistim deyip ateistlik propagandası yapanlar harika dinci olurdu. Bu soruya soranin cevep vermesini daha münasip buldum
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte hanmefendi lütfen somut konuşalım dedim en başta. Böyle yapacağını bildiğim için Varsayım yok, sen olanları konuş , olmayanları değil.
Seni eşekten üstün yapan nedir? -
@kâfir-imam yeryüzünün halifesi insan olarak yaratilmam ve hiçbir canlının ve dağların dahi üstlenmekten çekindiği emanete benim sahip çikmam.. Akıl ,irade sahibi olmam.
Nihayetinde sorunuza cevap almanın mutluluğunu yaşayın dedim yoksa dinci değilim
-
@Efruhte eşeklerin hiçbiri savaşmaz , eşeklerin hiçbiri mal para biriktirmez, eşeklerin hiçbiri kendini üstün görüp diğer canlılara hükmetmeye kalkmaz.
Bir eşşek kendine zararlı bir şeyi yapmaz. Doğada uyumlu bi şekilde yaşar gider.Ve en önemlisi eşekler diğer canlılara niye eşek olmadılar diye kin gütmez.
Bana somut delil ver. Halife malife bunlar boş
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Dincilerin Üstün Varlık Egosu
eşeklerin hiçbiri savaşmaz , eşeklerin hiçbiri mal para biriktirmez, eşeklerin hiçbiri kendini üstün görüp diğer canlılara hükmetmeye kalkmaz.
Bir eşşek kendine zararlı bir şeyi yapmaz. Doğada uyumlu bi şekilde yaşar gider.Ve en önemlisi eşekler diğer canlılara niye eşek olmadılar diye kin gütmez.
Bana somut delil ver. Halife malife bunlar boş
Çünkü ben merkezli bir nefse sahip değiller. İnsan, hayvanlardan da daha şiddetli bir nefse sahipttir. Benlik kavramınin getirisidir.
-
@Efruhte demek ki bir müslüman başka bir hayvandan üstün değil.
-
@kâfir-imam bu insanların özelliğidir. Müslüman olup olmaması farketmiyor. Ayrıca daha şiddetli bir nefse sahip olup onu kontrol altında tutmak üstunluk sağlar . Nefsine yenilen hayvandan aşağı nefsini dizginleyen de kamil insan olur.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Dincilerin Üstün Varlık Egosu
demek ki bir müslüman başka bir hayvandan üstün değil.
Olur mu öyle şey hayvandan daha şiddetli nefsini dizginleyen Müslüman insanı kamil olurken, nefsini dizginlemeyen hatta nefsinin peşinden koşan da başka bir hayvandan üstün değil hatta hayvandan aşağı durumda oluyor.
-
@Efruhte olur mu hiç öyle şey , hayvanlar insanlardan daha fazla aç ve susuz kalırlar. Boş boş da konuşmazlar.
-
@kâfir-imam şimdi sizlere de oruç tuttursak haklısın sadece hayvan gibi aç ve susuz kalırdiniz tabi boş boş konuşmalarınız da devam ederdi.
-
@Efruhte hayvanlar dinciler kadar aç gözlü değiller, boş bir cennet hayali uğruna kemdi dünyalarını cehenneme çevirmezler.
-
@kâfir-imam kendi dünyamı cehenneme çevirmiş değilim. Müslüman dediğin aklını kullanır. Aklını kullanmıyorsa başına gelenler bunun sonucudur.
Sadece cennet için mi iman etmelidir insan? Hayır iman eder çünkü kendini herşeyi yaradina iman etmek hem sorumluluğudur hem de kendisi için bir gerekliliktir. Sonucu cennet olursa ne ala. -
@Efruhte aklını kullan da dindarların haline bir bak. Tüm dünya için genel olarak bir bak.
İsviçreyi , amerikayı dindar sayma. Oralarda kilisiler kapatılıyor , müşteri yok çünkü.
-
@kâfir-imam aklımı kullanip iman İslam dinini seçtim siz de aklınızı kullansaniz ne güzel olur
-
@Efruhte he bak yine başladın hakarete. Yani diğerleri akılsz öyle mi.
Akılsız olarak elektriği , arabayı , ilaçları telefonu radyo sinyallerini falan buldular.
O zaman kullanma bu akılsızların ürünlerini , ikiyüzlülük buna denir.
Sizin en iyi bildiğiniz şey başkasını aşağılayıp hakaret etmenizdir. Bunu yapmasanız size karşı kimse kötü düşünmez. Ama kutsal kitabınızı reddetmeniz gerekiyor çünkü küfür ve aşağışamanın dik alası orada yazıyor