Müslümcünün laik devleti olabilir mi?
-
Siz bakmayın laik devlet olur. Laik birey olmaz diyip meseleyi safsata ile örtbas etmeye çalışan laikdinci kurnazlara... %98 oranında müslüm olunan bir ülkenin laik devleti olmaz. O dediğin anca Hristiyanlıkta mümkündür. Hristiyanların laik devleti olur. ateistlerin devletinde olabilir. Aksi mümkün değil... Siz kimi kandırıyorsunuz? Hem laik hem müslümmüşler. Veya bir yabancı ülkede yaşarsın o zaman elbette laik devletin olur. Orada ibadetini yapar yaşarsın. "Namaz-oruç" farzsa "kısas" da farz hadi ayıklayın princin taşını da görelim...
Mesele tabak ki ortada...
-
@hulk, içinde söyledi: Müslümcünün laik devleti olabilir mi?
Siz bakmayın laik devlet olur. Laik birey olmaz diyip meseleyi safsata ile örtbas etmeye çalışan laikdinci kurnazlara... %98 oranında müslüm olunan bir ülkenin laik devleti olmaz. O dediğin anca Hristiyanlıkta mümkündür. Hristiyanların laik devleti olur. ateistlerin devletinde olabilir. Aksi mümkün değil... Siz kimi kandırıyorsunuz? Hem laik hem müslümmüşler. Veya bir yabancı ülkede yaşarsın o zaman elbette laik devletin olur. Orada ibadetini yapar yaşarsın. "Namaz-oruç" farzsa "kısas" da farz hadi ayıklayın princin taşını da görelim...
Amacınız nedir? İç kargaşa ,savaş çıkarmak mi? Sizlerin bu bildiklerinizi bizler bilmiyor muyuz saniyorsunuz?
-
Bunlar işlerine geldi mi burası Müslüman ülke derler. Kısas yapalım dedin mi , laik ülkedeyiz derler. Hadi hırsızı idam edelim dedin mi , yolsuzluk ile hırsızlık aynı şey değil derler.
Bunların ne olduğu belli değil.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Müslümcünün laik devleti olabilir mi?
@hulk, içinde söyledi: Müslümcünün laik devleti olabilir mi?
Amacınız nedir? İç kargaşa ,savaş çıkarmak mi? Sizlerin bu bildiklerinizi bizler bilmiyor muyuz saniyorsunuz?
Kendi yapar yapar suçu yapmayana atar. Kişi Kendinden Bilir İşi. Tipik iftiracı dinci, laik dinci karakteri işte... Hakikatler işine mi gelmedi? Hani kafir olan bizdik. Gerçeği örten(kafir) bu durumda kimmiş?
-
@kâfir-imam,
Haklısın baksana hemen amaç mamaç başladı iftiraya... İfade hürriyeti bunlardan hariç herkese yassak...
Düşüncenin, sorgulamanın amacı da varmış demek ki... -
Sevmediğim insan tipine en çok uyan müslümanlardır. Hiçbir duruşları yok. Eğer karşımda duruşu olan bir müslüman olsa hiç sıkıntı etmem. Ama hepsi birden hop dönüyor hop dönüyor. Yani böyle olmazki
-
@kâfir-imam
Suya sabuna dokunmayan ve kendi halinde yaşayan Müslümanlar da var. Bunlardan birisi benim annemdir mesela. -
@kereste İslam'a göre onlar müslüman değildir.
-
@kâfir-imam
Benim Anam Müslümandır.
Neden müslüman değilmiş...miş? -
-
@kâfir-imam
Valla benim anam, buradaki mâlum han´ımefendi gibi değildir. Kimseye ilişmez, kimseyi kötülemez, Arapları güzellemez. Yani anamın yeri banko cennettir. -
@kereste, içinde söyledi: Müslümcünün laik devleti olabilir mi?
@kâfir-imam
Suya sabuna dokunmayan ve kendi halinde yaşayan Müslümanlar da var. Bunlardan birisi benim annemdir mesela.Dostum üstüne alınma, benim anam da seninki gibi... Bir dedem laik müslim, diğer dedem laiklik karşıtı... Ben babam olsa eleştiririm. Dediğin gibi bizim insanımızın bir çoğu dini namaz-oruç dan ibaret zannetiyor...
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Müslümcünün laik devleti olabilir mi?
@kereste Allah kabul etmez. @Efruhte gibi olmalı , Araptapar olmalı.
Saçmalıyorsun ben araptapar değilim
Şöyle banane deyip kenara geçip hiçbir şeye karışmayıp köşesinde tesbih çekip suya sabuna karışmayan biri de değilim.
-
@hulk
Yok, üstüme alınmam. Gönül isterdi ki, tutucu radikal Müslümanların yerine analarımız gibi olsun. İnanç özelde kalsın, ki öyle olmalı. -
@Efruhte o zaman neden terörist çin adında başlık açmadın. Yada ırakta öldürülen 1 milyon insan senin için bir anlamı yok mu.
-
@Efruhte o zaman neden terörist çin adında başlık açmadın. Yada ırakta öldürülen 1 milyon insan senin için bir anlamı yok mu.
böyle bir başlık açmamış olmam Doğu Türkistanlıyı savunmadığım, Çine karşı yazılar yazmadığım anlamı taşımıyor.
Ayrıca bütün zülümlere ve zalimlere karşıyım -
@Efruhte başka toplumlara karşı aynı arapçı hassasiyetin yok ne yazik ki.
-
@Efruhte başka toplumlara karşı aynı arapçı hassasiyetin yok ne yazik ki.
burada bir kaç yazımla değerlendiriyorsunuz ki bu değerlendirmeniz kesinlikle yanlıştır.
-
@Efruhte
Çin doğu türkistan halkını ezmiyor. Çin'e karşı yapılan bu haberler ABD'nin oyunudur.
Aşırıcılığa eğilimi olanlar eğitim kamplarında aşırıcı/cihatçı selefi düşünce tarzına karşı eğitiliyorlar.Çin de onlarca farklı halk ve kültür yaşıyor. Ne yazık ki oradaki müslümanlar cihatçı düşünceyle zehirlenmiş durumda.
Haliyle bu insanları bu düşünceden arındırmak gerekiyor.
Aksi halde, bir önlem alınmazsa Rusya da olan gibi cihatçı terör eylemleri yaşanabilir. -
@Efruhte git yat uyu canım, çoluk çocuk okula gidecektir yarın onlarla oyalan.