Dyanetin Yurttaşlarının hac yapmasını engellemesi.
-
Yurttaşları Arabistan'a ihbar etmişti: Diyanet'in diğer ülkelere göre 2 kat fazla 'hac' parası aldığı öne sürüldü
Diyanet'in kura sistemi dışında hac ibadetini için Suudi Arabistan’da bulunan Türk vatandaşlarını ihbar ettiği ortaya çıkmıştı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, "En ucuz götürdüğü hacıyı 6500 $’a götürüyor oysa diğer İslam ülkelerinde bu fiyat yarı yarıya kadar düşebiliyor. Aradaki fark neden kaynaklanıyor?" diye sordu.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/yurttaslari-arabistana-ihbar-etmisti-diyanetin-diger-ulkelere-gore-2-2217849Bu israf diyanetin Ebu Cehil' den farkı yoktur. bkz;
Elmalılı Hamdi Yazır Meali
Namaz kıldığı zaman, bir kulu engelleyeni gördün mü? Alak - 9,10.Hem millete 2 kat pahalı hac ticareti satıyor. Hem milleti kendisinden hizmet almıyor diye gayri hukuki ihbar edip engelliyor.
Bu kadarın pes denir artık. Ama size müstehak...
Sanane kardeşim adam ister 2 ay, ister 3 ay önce gider, kalırlar. 150$ elin ülkesine vize parası ödenmiş, nerdeyse kendi ülkesine 10 bin TL pasaport ücreti ödenmiş. Hala doymamışlar. Yok efenim neymiş hac vizesi değilmiş bunlarınkisi de ihbar etmişmiş. Kendi ülkende camiye gelen kaçak suriyeli-afgan mülteci kardeşlerinide ihbar ediyormusun bari? Demiyor da benden hizmet almadı, bana haraç vermedi de ben de ondan ihbar ettim. Ne vizesi alırsa alsın adamın vizesi var mı? Var. Orada 2-3 aydır bulunan birine sen hac yapamazsın diyip ibadetten engellemek ne demektir? Ebu Cehil'liktir. Bu mantıkla diyanetin(islam kurumu) laik devlette yeri meri yoktur. Derhal engellenip kapatılmalıdır. Vizesi batıldır. 100 senedir haksız kazanç, haraç elde etmiştir. 3,5 milyar dolarlık israf bütçesi derhal sonlandırılıp, dinsiz ve diğer din mensuplarından alınan vergilerle finanse edilmesi sonlandırılıp. Zorla bizlerden para toplanması ile bizleri rencide etmesi, bizlerin aşağılanması dolayıs ile tarafımıza tazminat ödenmelidir.
-
Dinyanet kendi harcamalarını kendi üyelerinden çıkartmalıdır. Bana göre haccın pahalı olmasında sakınca yok hatta daha pahalı olabilir.
Milletin dindarlık faturasını ben ödemek zorunda değilim ya. Kendi bütçesini müslimanlardan özel olarak almalıdır.