İçeriğe atla
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Popüler
  • Dünya
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
  • Gruplar
  • Kullanıcılar
Daralt
Marka Logo

efelsefe

• Kurallar
    • Light
    • Cloudy
    • Dim
    • Dark
  1. Ana Sayfa
  2. Tartışma
  3. Gelişmekte Olan Avam Takımı

Gelişmekte Olan Avam Takımı

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Tartışma
avam takımı
1 İleti 1 Yayımlayıcılar 7 Bakış
  • En eskiden en yeniye
  • En yeniden en eskiye
  • En çok oylanan
Cevap
  • Yeni başlık oluşturarak cevapla
Cevaplamak için giriş yapın
Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
  • Yapma KafaY Çevrimdışı
    Yapma KafaY Çevrimdışı
    Yapma Kafa
    yazdı Son düzenleyen: Yapma Kafa

Ben bunlara GAVAT diyorum. Gelişmekte olan avam takımının kısaltılması.

Modern derebeylik sistemi Bu kitleyi besleyerek ayakta kalıyor. Çünkü bu kitleye istediği herşeyi yaptırıyor.

Sistem önce bunları besler büyütür sonra da yer yada yem eder. Şuan yem etme ve yeme aşamasına geçtik. Besledi büyüttü ve şimdi de yiyor bunları.

Bu kitle yatırım yapmıyor sadece tüketiyor. TV ekranlarındaki şımarıklığa özeniyor. Bu kitlenin vizyonu yok.

TV deki temizlik manyakları , otoyol kapatıp düğün yapanlar, asosyal medya fenomenleri ve hitap ettiği kitleler, göstermek için yaşayanlar...

Bu GAVAT kısımında daralma olursa o zaman sistem çöküyor.

Kendini millet zanneden kalabalığı kendi çöplüğünde rahat bırakmak gerekir. Aksi halde birleşir sana saldırır. Fetö çatışması bu tür davranışların bir çeşitidir.

O yüzden ütülmek isteyen kalabalıkları üteceksin. Öyle mutlu oluyorlar.

Ticaretten biliyorum , alıcılar satıcının yalan söylemesini istiyor. Satıcılar ise alıcının duymak istediği şeyi söylerse ürününü satıyorlar. Ama gerçeği söylerse çok az satış yapıyor.

Veya kendini halk olarak tanımlayan kalabalık sürüler ceplerinde para olunca AVM ve zincir marketlerden PEŞİN para ile DAHA PAHALI da olsa alışveriş yapıyor. Ama parası bitince esnafa gelip üç kuruşun pazarlığını yapıyor ve sana düşman oluyor. İşini baltalamaya kalkıyor.

Bankadan kredi çekip borçlanarak işini büyüttüğünü sanıyor. Herkesin aynı hareketi yaptığı bir ülkede fiyatlar da aynı oranda şişeceği için aslında işini büyütemiyor yerinde sayıyor. Sadece bankaya fazladan para ödemiş oluyor.

Ben bunlara GAVAT diyorum gelişmekte olan avam takımı kazık yiye yiye ya öğrenecek yada ölecek.

Onları rahat bırakalım huzurla öğrensinler yada ölsünler.

Benim yapmam gereken aynı oltaya gelmeden uzaktan gemimi yüzdürmektir.

İleride hatırlar hatırlar gülerim bu günleri.

1 Cevap Son cevap
    0

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Kayıt Ol Giriş
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan

© 2021- efelsefe.com
    İzinler Kurallar
    • Giriş

• Hesabınız yok mu? Kayıt Ol