İçeriğe atla
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Popüler
  • Dünya
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
  • Gruplar
  • Kullanıcılar
Daralt
Marka Logo

efelsefe

• Kurallar
    • Light
    • Cloudy
    • Dim
    • Dark
  1. Ana Sayfa
  2. Tartışma
  3. Çiftçi Bu Fırsatı Değerlendirmeli

Çiftçi Bu Fırsatı Değerlendirmeli

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Tartışma
gıda fiyatlarıege köylüsü
1 İleti 1 Yayımlayıcılar 21 Bakış
  • En eskiden en yeniye
  • En yeniden en eskiye
  • En çok oylanan
Cevap
  • Yeni başlık oluşturarak cevapla
Cevaplamak için giriş yapın
Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
  • Yapma KafaY Çevrimdışı
    Yapma KafaY Çevrimdışı
    Yapma Kafa
    yazdı Son düzenleyen:

Üç harfli beş harfli zincir marketler meydanı boş buldu istedikleri gibi fiyatla oynuyorlar.

Çiftçi bu fırsatı değerlendirmeli. Örneğin fabrikalar sütü 24.5 tl den çiftçiden alıyor. Üstelik parasını da 2 ay sonra ödüyor. Genelde para olarak da vermiyor yem yada veteriner hizmeti olarak ödeme yapanlar da çok.

Ama çiftçiye gidip de bir vatandaş olarak bana süt ver dediğinde 60 tl fiyat çekiyor. Halbuki peşin para kazanacaksın. 30 tl desen ölürmüsün?

5 kilo sütten 1 kilo peynir çıkar. Çiftçiye gidip peynir ver dedim 400 tl fiyat çekti. Egeli yörük beni yolunacak kaz olarak görüyor.

Bana kilosu 250 -300 tl dese 10 kilo alıp gideceğim. Hem kendi kazanacak hem ben kazanacağım.

10 kilo peynir için 50 kilo süt harcar. Bu sütü fabrikaya satarken 1250 tl alacak. Üstelik 2 ay sonra.

Ama peynir yapıp bana satsa 3000 tl kazanacak hem de peşin para.

Aynı şekilde diğer tarım ürünü üreticileri de böyle yapsa ayağına gelen alıcıyı memnun etse daha çok kazanır.

Örneğin etin kilosunu bana 800 tl diyor uyanık ege yörüğü. Ama aynı eti kasapa 300 tl den satıyor adım gibi biliyorum. Üstelik kasap kemiği işkembeyi kelleyi ayırıp öyle tartıyor.

Ulan keriz mi var karşında. Ayağına gelen müşteriye de 500 tl desen ne olacak?

Zeytinyağını fabrikaya 150 tl den satıyorlar adım gibi biliyorum 10 kere şahit oldum. Üstelik fabrika kilo hesabı olarak alıyor. Yani 1.2 litreye 150 tl ödüyor. Ama Sana bana 350 tl diyor 1 litresine. Ulan bana 200 desen ölürmüsün. 5 litre alacağıma 20 litre alırım.

Gittim peyniri 300 tl diyen başka bir köylüden aldım.

Balı hiç almadım çünkü güven kalmadı içine ne koyduğu belli değil.

Eti de biryerde buldum kuzu kestirdim 400 tl den aldım.

Turisti iyice keriz bellediler.

Çiftçi bu fırsatı kendi aleyhine kullanıyor şuanda. Markette 100 ise bizde 150 olacak diye kendilerince kural yapmışlar.

Maliyet belli işte.

Turist kazıklayacağına gönlünü yap. Bu ege yörükleri bir tuhaf gerçekten.

1 Cevap Son cevap
    0

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Kayıt Ol Giriş
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan

© 2021- efelsefe.com
    İzinler Kurallar
    • Giriş

• Hesabınız yok mu? Kayıt Ol