Devletin Yaşam Döngüsü
-
Devletin 30 yıllık bir yaşam döngüsü var. Siz değişim zannedersiniz ama Her 30 yılda bir aynı şeyler olur. Halkın gözüne şirin görünmek için , bakın iyi şeyler de oluyor demek için kaset her 30 yılda bir başa sarılır.
Aynı göstermelik adalet operasyonları 30 yıl önce de olmuştu. Devlet 25 yıl boyunca halkın soyulmasına göz yumar , hırsızların ceplerini doldurmasına izin verir.
Sonra bir operasyon dalgası ile tarihi geçmiş üç beş gözden çıkarılan hırsızı feda ederek kamu karşısında hesap veriyormuş gibi arınıyormuş gibi tövbe eder rol yapar.
Devlete affetme ve ceza verme yetkisini kim veriyor? Bu yetki neden keyfi ve çifte standart?
Gecikmiş adalet , adalet değildir diye birsöz var. İşte tam bu nokta önemli.
Bu sözde adalet operasyonları da adalet olmuyor bu bağlamda.
Bir kaç hırsızın halktan çaldığı paraların hazineye geri konması halkın kaybolan 25 yılını geri getirmez. Sadece hırsızın 25 yıl güzel bir yaşam sürmesini sağlar. Yediği içtiği yanına kar kalır.
Peki devlet neden böyle yapıyor?
Birilerinin haksız kazanç ile zenginleşmesi aslında işine geliyor. Çünkü onları sivil para kasası ve aklama makinası olarak görüyor. Yani yedek akçe.
Birisi seni soyuyor devlet göz yumuyor. Sonra bir operasyonla paralara el konuluyor. Halkın gözünde kahraman oluyor. Ne oldu şimdi? Para benim cebime girmediği gibi onlarca yıllık hak kayıpları da geri gelmedi. Öyleyse bu dolaylı yoldan soygun yapmaktır. Yani taşeron kullanarak hırsızlık yapmak.
Başka bir örnek vereyim. Birileri kumar oynuyor devlet göz yumuyor. Ardından toplanan paralara haksız kazanç denerek operasyon yapılıp hooop hazineye aktarılıyor. Yani kumarda kaybedenlere geri verilmiyor.
Kim kazandı? Bu durumda kumarhane sahibi dolaylı yoldan devlete çalışmış olmuyor mu?
Diğer bir örnek;
Bir vatandaş diğerine karşı suç işliyor ceza alıyor. Bir süre sonra devlet affediyor. Hangi hakla?
İşte bu benzer tablo her alanda aktif olarak uygulanıyor.
Birisi seni soyuyor sonra devlet operasyon yapıp parayı kendi kasasına aktarıyor.
Sonra hırsızı devlet affediyor
Mağdur olan yine vatandaş oluyor. Bu durumda devlet suç işlemek için taşeron kullanmış olmuyor mu?
Bunun neresi adalet?
İyi polis kötü polis oynuyorlar. Bankayı ben batırırsam itibarım sıfır olur öyleyse sen batır parayı bana getir. Zaten ben de affederim iş kapanır.
Demek gibi birşey.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş