ÖYLESİNE...
-
GECENİN BU SAATİNDE...
Ortalık yine toz duman değil mi?
Ülkenin içerisinde vatandaşın bir kısmı yine tedirgin değil mi?
Ancak bu tedirginliğin sebepleri de kişilere göre değişiyor değil mi?
MERAK EDİYORUM...
Bu karmaşa içerisinde vatandaşların kaçta kaçı olayları anlamak için geçmişin süzgecini kullanıyor?
Acaba kaç kişi günümüzde ki olayları yüz yıl önceki olaylar üzerinden okuyabiliyor?
Mesela Sanayi devrimini gerçekleştirmiş, buharlı makinaları üretime katmış ve çakmaklı piyade tüfeklerinin yerine makinalı tüfekleri devreye alan İngiltere'nin Londra da Komünist Manifestoyu ilan ettirmesi,
Çarlık Rusya'sında Türk Uyanış Hareketinin başlaması akabinde Bolşevik ihtilaline giden yolun açılması ve imparatorlukların parçalanma sürecine girmesi ile bugünü kimler nasıl karşılaştırıyor?
Birinci dünya savaşı Sırp bir militanın İngiliz toplu tabancası ile Avusturya-Macaristan Arşidükü prens Franz Ferdinand'a 28 Haziran 1914 tarihinde yaptığı saldırı ile başlamıştı...
Üçüncü Dünya savaşı için kime suikast yapılması gerekir diye acaba düşünen var mı?
En az bir ay önce bir iki paylaşımda 2023 yılına kadar İngiltere Kraliçesi suikast ile ölürse ne olur diye sormuştum Hatırlayan var mı?
FİZİK METAFİZİK İÇ İÇE FARKINDAMISINIZ?
Olayları ne kadar sıkı sıkıya takip ederseniz edin;
-Siyasi tarihi bilmiyorsanız,
-Sosyo-Ekonomik tarihi bilmiyorsanız,
-Belli parametreleri bilmiyorsanız,
-Metafizik okumalarınız yoksa,
-Duman işaretlerini okuyamıyorsanız,
-İstihbarata yabancı iseniz gözünüzün önündekini bile göremiyorsunuz demektir...
Ne dersiniz? Yenilik için kaçıncı dalga geliyor?
https://mis.sadievrenseker.com/2014/08/kondratieff-dalgalari-ve-yenilik/ -
@mor-ve-ötesi İki gündür Renan'ın Sourbone Üniversitesinde yaptığı iki söyleşiyi okuyorum. Ulus nedir? ve İslam Terakkiye Mani midir? Ve bu ikinci söyleşiye olan cevapları (Efgani, Namık Kemal, diğerleri).
Yalnız şu var, tarih öyle uçsuz bucaksız ki, günümüzdeki olayların sebep-sonucunu araştırmada derinleşen bir insan taaa Adem-Havva'ya kadar ya da evrim teorisindeki o neandertellere kadar vs gitmek zorunda kalıyor.
Ben çok gülüyorum TV de böyle tarihçiler çıkınca. Biri diyor mesela bu konuyu anlamak için tarihi Osmanlı öncesinden almalıyız. Sonra biri çıkıyor, yok o Antik Yunan'dan başlar, başkası yok daha da eskiye gidiyor. Başı yoktur, sonu yoktur
Mesela bugünkü olaylara göre geçmişte 10 kere dünya savaşı çıktı. Kuzey Kore tehdit edip duruyor, sonra çocuk oyuncağı gibi hemen işi soğutuyor. Ortalık blöften geçilmiyor.
Yalnız Rusya'nın yayılmacılığını Nazi Almanyası yayılmacılığına benzetiyorum. İkinci Dünya Savaşına dair zamanında çokça kitap okumuştum. Gördüğüm kadarıyla Batılılar hep alttan almış ve büyük bir savaş çıkmasın diye hep Almanya'ya müsaade etmiş, Almanya da sürekli çevresini topraklarına katmış savaşmadan. Putin de o yolda gidiyor, bir yerde patlak verecek gibi.
-
@düşüntaşın seninle siyaset konuşmak sıkıntılı....
-
@mor-ve-ötesi, içinde söyledi: ÖYLESİNE...
@düşüntaşın seninle siyaset konuşmak sıkıntılı....
yok abi merak etme eskisi kadar ciddiye almıyorum artık hobi olarak konuşuyorum :))
-
@düşüntaşın Aman iyi... :))))