Istenmeden yapılan iyilik sınır ihlalidir..
-
@Mertaşkın bazen iyilikten maraz doğuyor
-
İyilik doğru yapıldığında maraz olmaz.
Göstererek yapılırsa şimartılabilir,
Rencide edilebilir,
Yüzüne vurulabilir..Bunlar ters teper. :))
Doğru yanlış olmaz..
-
@zafiRa Anlatmak ister misin. ?
Mesela ne oldu da maraz doğurdu
-
@Mertaşkın bununla ilgili güzel atasözleri var iyilikten maraz dogar, iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir vs vs bazen iyilik yaptigini sanar insan ve karsisindakine iyi gelmez bu yada kendisine de iyi gelmeye bilir o kadar yaptim da kiymet bilmedi der minnet girer araya bu yuzden istem dısı iyilik sakincalidir. Kişi isterse talep etmeli yada sorulmalı senin icin ne yapabilirim şeklinde bana göre bu böyle..
-
İyilik yapıldığında denize atabilirsin o düşünceyi çünkü, iyiliği karşılık beklemeden Allah ın rızasını almak için yapmışsındır. Bu gerçek iyiliktir.
Ama karşılık bekliyorsan bu iyilik değil çıkardır.
Böyle bir iyilik şekli toplumu yönlendirmek için yapılır, duyulabilen iyiliğe geçer. Ama yine çıkar beklemez iyilik.
-
Bir iyilik yapıp, karşıdan kötülük görürsen doğru kişiyi seçmemişsindir. O senin suçun olur.
Mesela birine sadaka yada ihtiyacını vereceksen doğru kişiyi bilmelisin.Doğru yaparsan iyilik olur.
İyilik ile ahmaklığı birbirine karıştırmayalım.
W.D
-
@Mertaşkın ben zaten herkese hakettigi iyiligi yapıyorum @smile ye de kahve yapayım sesi çıkmıyor bu ara
-
-
@Mertaşkın tabiki alabilirsin 🤭 sen guzel kahve yaparsin inaniyorum ben
-
@zafiRa, içinde söyledi: Istenmeden yapılan iyilik sınır ihlalidir..
@Mertaşkın tabiki alabilirsin 🤭 sen guzel kahve yaparsin inaniyorum ben
Bak bak..
İnan kahve yapmadım hiç. Anlamam.Ama içerim.
-
@Mertaşkın yapan olunca bende içiyorum güzel oluyo hazır kahve işini biliyosun
-
@Mertaşkın yapan olunca bende içiyorum güzel oluyo hazır kahve işini biliyosun
Teşekkür ederim. İşimi bilirim.
Ama kahve yapmazsan, gönüllü değilsenBi kahve makinesi alabilirim size..
-
@Mertaşkın tesekkur ederim çok naziksiniz fakat böyle bir talebim yok iyilikten maraz dogmasın şimdi siz kendinize alip yapabilirsiniz
-
@Mertaşkın tesekkur ederim çok naziksiniz fakat böyle bir talebim yok iyilikten maraz dogmasın şimdi siz kendinize alip yapabilirsiniz
Siz kahve içiyorsunuz.
Bende istiyorum. Sizin yaptığınız iyilikten bir şey olmaz. Sevinirim
-
@zafiRa ah kuzum ellerine sağlık olsun 🥰 tşk ederim
-
@smile afiyet olsun canim yani kahvene göz dikenler oldu ama kimselere vermedim :))
-
@Mertaşkın bir o yana bir bu yana dönüp duruyorum inşallah başarılı olucamm uyuma konusunda
-
@zafiRa bende sana ikram edeyimde karşılıklı olsun isterler isterler hih yapalım
-
@smile cimm eline saglik 🥰
-
@smile, içinde söyledi: Istenmeden yapılan iyilik sınır ihlalidir..
@Mertaşkın bir o yana bir bu yana dönüp duruyorum inşallah başarılı olucamm uyuma konusunda
Ben hiç uğraşmıyorum. Canı isterse gelsin uyku :))