NEDEN?
-
Neden biz her şeyin merkezine kendimizi(insan) koyar ve bütün konuşmaları kendimiz üzerinden yaparız?
Neden bu evrende tek başımıza var olmuşuz bizden başka kimse yokmuş gibi davranışlarımız?
Merak işte... -
@mor-ve-ötesi çünkü tüm genellemeler hatalıdır. Insan bir tek kendi yaptıklarından ve yapmadıklarından sorumludur. Ancak kendi duygularından düşüncelerinden emin olur. Baskası hakkında bir genelleme yada yargı bildirmek sadece kendi sanrılarından ibarettir. Başkasının adına konuşmak ve düşünmek de bu sebeple hatalı olacaktır...
-
@zafira, içinde söyledi: NEDEN?
@mor-ve-ötesi çünkü tüm genellemeler hatalıdır. Insan bir tek kendi yaptıklarından ve yapmadıklarından sorumludur. Ancak kendi duygularından düşüncelerinden emin olur. Baskası hakkında bir genelleme yada yargı bildirmek sadece kendi sanrılarından ibarettir. Başkasının adına konuşmak ve düşünmek de bu sebeple hatalı olacaktır...
Dostum, ben insanın kendisini tek tür olarak kabul etmesini ve bu şekilde davranmasının nedenlerini sorgulamak istedim...
-
@mor-ve-ötesi böyle olduğunu sanmıyorum fakat insan düşünebilen tek varlık oldugu için herşeye hükmetme gücünü kendinde buluyor olsa gerek. Hırs ve tutkularının kurbanıdır insanoglu en iyiye ulaşayım derken yaşadığı ekosistemin düzenini bozan tabiri caizse yediği kaba pisleyen de tek canlıdır ne yazık ki insan..
-
@zafira, içinde söyledi: NEDEN?
@mor-ve-ötesi böyle olduğunu sanmıyorum fakat insan düşünebilen tek varlık oldugu için herşeye hükmetme gücünü kendinde buluyor olsa gerek. Hırs ve tutkularının kurbanıdır insanoglu en iyiye ulaşayım derken yaşadığı ekosistemin düzenini bozan tabiri caizse yediği kaba pisleyen de tek canlıdır ne yazık ki insan..
Dostum, "fakat insan düşünebilen tek varlık olduğu için" İşte ben bunun doğru olduğuna inanmadığımı, bizden başka da düşünebilen akıllı varlık türleri olabileceğini anlatmaya çalışıyorum...
Bunun en büyük delilinin de dini metinlerde kendilerinden "Biz" diye bahsedilenler ile kuranda "insanları ve cinlerin ve sonrasında halife olarak yaratılan Beşer soyu" anlatımları... -
Bunun en büyük delilinin de dini metinlerde kendilerinden "Biz" diye bahsedilenler ile kuranda "insanları ve cinlerin ve sonrasında halife olarak yaratılan Beşer soyu" anlatımları...
Insanların - ne yazık ki- gözüyle gördügünü bile inkar ederken görmediklerine inanmaları pek mümkün değil bu yüzden evrenin sahibi gibi davranmalarından daha doğal bir sey var mı?
-
@mor-ve-ötesi, içinde söyledi: NEDEN?
Neden biz her şeyin merkezine kendimizi(insan) koyar ve bütün konuşmaları kendimiz üzerinden yaparız?
Sinir sistemimiz diğer insanlara diğer canlılara bağlı olmadığı için.
Neden bu evrende tek başımıza var olmuşuz bizden başka kimse yokmuş gibi davranışlarımız?
Merak işte...Yok saymıyoruz.
Gözlem deney ile doğrulanacak veri yok diyoruz. -
@tenten, içinde söyledi: NEDEN?
Sinir sistemimiz diğer insanlara diğer canlılara bağlı olmadığı için.
Merak işte...Yok saymıyoruz.
Gözlem deney ile doğrulanacak veri yok diyoruz.Peki Her şeyi gözlem ve deneyi ile doğrulayabiliyor musun?
Gözlem ve deney ile doğrulayamadığın ne kadar çok şeyi var saydığının farkındasın değil mi? -
Peki Her şeyi gözlem ve deneyi ile doğrulayabiliyor musun?
hayir.
sinir agimizin her yere uzanmadığını belirtmiştim.
Bunun dısında duyularımızın yetersiz kaldığı alanlarda kullandığımız ölçü aletlerinin de duyarlılik sınırı var.
Gözlem ve deney ile doğrulayamadığın ne kadar çok şeyi var saydığının farkındasın değil mi?Farkindayim.
Yok saymiyoruz dedik.Veri yok diyoruz.
Varsayıyoruz ama verilerle desteklemezsek varsaymamızda anlamsız bir eylem oluyor. -
@tenten, içinde söyledi: NEDEN?
Peki Her şeyi gözlem ve deneyi ile doğrulayabiliyor musun?
hayir.
sinir agimizin her yere uzanmadığını belirtmiştim.
Bunun dısında duyularımızın yetersiz kaldığı alanlarda kullandığımız ölçü aletlerinin de duyarlılik sınırı var.
Gözlem ve deney ile doğrulayamadığın ne kadar çok şeyi var saydığının farkındasın değil mi?Farkindayim.
Yok saymiyoruz dedik.Veri yok diyoruz.
Varsayıyoruz ama verilerle desteklemezsek varsaymamızda anlamsız bir eylem oluyor.Hımm anladım...