Donbas neden stratejik
-
Fakat hâla endişe etmek yerinde olur. Rusya büyük bir hava hamlesi hâla yapabilir. Büyük bombardıman uçaklarını ve yoğun seyir füzesi saldırısını devreye sokabilir. Nükleer füze bile atar bu şeref yoksunları. Ki seyir füzelerine nükleer başlık takılabiliyor. Bunlar kıtalar arası balistik füzelerden sonra en güçlü silahlar.
Fakat bu hamle de dünya savaşı çıkarır. Böyle bir hamleye sessiz kalmanın bir olanağı yok. ABD de Karadeniz'e bir filo sokarak elinde ne kadar seyir füzesi varsa Rusya'ya yağdırır. Bilemiyorum ama bunu yapması kaçınılmaz. Çok büyük savaş çıkar. Putin bu kadar deli midir, bilemiyorum, olabilir.
Bir endişem de Kırım'a dayanan Ukrayna ordusunun bu aşamada ABD tarafından dünya savaşı çıkar diyerek durdurulması. Bu endişe çok daha somut. El atı ile nereye kadar maalesef. Acı gerçek bu. Elin verdiği silahla savaşıyorsan bir yere kadar. Kırım'ın kurtarılamayacağından endişe ediyorum.
-
Ukrayna'da Rus işgalinden kurtarılan kentlerde yine toplu mezarlar ortaya çıktı. Yani artık bu alçaklar insan değil. Bunlar insandan başka bir yaratık. Böyle şey olmaz, insan olan bunu yapmaz!
Bunlar bir zamanlar kader birliği yapmış halklar. Yani "düşmanın yoksa kardeşin de mi yok" sözü bu kadar doğrulanır! Utanç! Rezillik! Kepazelik!
Daha da diyecek söz bulamıyorum.
-
Ben ciddi ciddi komedyen bir başkan seçmenin mükemmel bir fikir olduğunu düşünmeye başladım. Zelenski yönetiminin dünyadaki sayılı büyük bir devletin saldırısı karşısında sergilediği mizah hayranlık uyandıracak düzeyde.
Rus yöneticilerde bu zekanın kırıntısı yok! Daha önce Rus üssünü 12 füze ile darmadağın ettikten sonra Ukrayna savunma bakanının Rus askerlere tehlikeli yerlerde sigara içmemelerini tavsiye etmesi süperdi, enfesti! İflahını kes, canına oku, bir de alay et! Bu da bir psikolojik savaş! Rus üssündeki hasar yani uydudan açıkça fotoğraflanacak ölçüde ağırdı!
Şimdi de yeni mükemmel mizah Zelenski'nin danışmanından geldi: Rusya'nın seferberlik ilanı ile öyle dalga geçti ki, Rusları resmen eşekten düşmüş karpuza çevirdi. "Üç günlük savaşın 210. günü ve Ukrayna'yı yıkacağız derken ülkelerini halkın mahkumlar gibi kaçmaya çalıştığı bir hapishaneye çevirdiler."
Ukrayna dünyada en sempati duyduğum ülke haline geldi! Her şeyden önce zeka var zeka! Yok Londra'ya nükleer atarız yok Alaska'yı geri alırız diye hezeyan sayıklamıyorlar! Hayır hiç mi zeki kimse kalmamış diktatör koltuğunu koruyacağım diye insan harcaya harcaya yahu!
-
Artık rezaletin son perdesi açıldı. Ukrayna'nın her gün bir köyü Rus işgalinden kurtararak ilerlemesiyle Putin denenin seferberlik ilan etmesiyle birlikte Ruslar sokaklara döküldü. Rusya hapishanesinden kaçmak için akın akın kapılara hücum ediyorlar!
Öyle ya yahu, Batının HIMARS füzeleri Rus öldürmeye devam etsin diye cepheye niye koşacaklar? Öle öle ne kazanacaklar? Çok haklılar. Ben de olsa kardeşlerimle savaşmaya gitmezdim.
Acı olan Hitler'in Ukrayna'nın çiğnenip geçilerek yok edilmesini emretmiş olduğu. Bu emir bugün ters taraftan geldi! Yazıklar olsun, yazıklar! Dünyanın en geniş topraklı ülkesi olup da toprağa doyamamak bir bunlarda mı görüldü yahu! Yazıklar olsun! Siz toprağa değil toprak size doysun e mi kepazeler!
Savaş halindeyken referandum komedisi ayrı bir kepazelik! Bir de Zelenski komedyen derler. Putin denen sirk palyaçosu o zaman! Hem de korkunç palyaço, aslında gülünç de değil! Yahu hiç olur mu, millet neresiyle güler yahu? Silahların gölgesinde insanlar ölürken ne referandumu!? Zeka eeeeyyy zeka... Niye bu kadar kıtsın!
Dünya böyle ben yaparım olur dünya bir yana ben bir yana diyen akıl hastalarından bir an önce kurtulmalı. Bu ruh hastası haydut katil savaş suçlusu olarak yargılanmalı.
-
Aslında rezaletin son perdesi nükleer silah kullanımı ile olur. Sonrası kaos... Bu herif bunu yapar mı, yapabilir. Bu korkunç olasılık var. Sınırlı alanı tahrip eden seyir füzelerine takılabilen küçük nükleerler var. Düşünmesi bile korkunç ama yapabilir, çünkü normal bir insan değil.
Bu satrançta veziri sürmek ve ancak vezir hamlesi ile yanıt verilir. Sonrasını kimse bilemez. Hayır ejderha gibi onu yutacak bunu yutacak habire yutacak, seyre bakamazsın ki? Dünyayı yutsa doymayacak bu canavarı bir yerde durdurmak şart.
-
Sonunda istediğim hava savunma sistemleri Ukrayna'ya ulaştı. Zelenski açıklama yaparak sistemleri aldıklarını söyledi ve ABD ye teşekkür etti. Ben Patriot demiştim ama bilmediğim başka bir şey göndermiş. Umarım iyi bir şeydir.
Bu arada Ukrayna savaşı Suriye'den sonra Türkiye için de kullanılmaya başlandı. Yunanistan'ın Midilli adasını Lozan'a aykırı olarak ve Türkiye'ye adaları Lozan gereğince işgal hakkı vermesine rağmen pervasızca silahlandırması üzerine ABD sözcüsü Ukrayna savaşı varken NATO üyeleri arasındaki sorunları büyütmeyelim dedi çıktı! Yani Yunanistan Lozan'ı ihlal etsin!
Kimseye suç bulmaya gerek yok. ABD mi savunuverecekti allah rızası için senin Lozan'ını! Sen silkinmez uyanmaz ulusal bilincine dönmezsen daha çoook binecekler. Bu hiç bir şey.
Sen Kardak komandolarının mahkemelerde süründürülmesine, kozmik odaya düşman işgal etse giremezdi, girilmesine sesini çıkarmazsan işlerin gittiği yer daha hiç bir şey.
Şu gerçeği bilmekte yarar var: Yunanistan karada Türkiye'ye hiç bir şey yapamaz. Ama denizde ve karada çok şey yapabilir. Bu gerçeği hamasi söylemlerle örtmek olanaksız. Türkiye artık F 35 almayı bir kenara koyduk F 16 ları bile yenileyemiyor. Üstelik küstürülen kaçırılan pilotlar Hava kuvvetlerine dönmek istemiyor. Bunları yarın seferberlik diye zorla getirsen yine eğitim yetersizliği sorunu olacak. Ülke dönüşü olmayan bir viraja sokuldu Lozan hezimetçi kafası tarafından. Direksiyondaki kendini dışarı atsa bile otobüs yine uçuruma gider. Bu Lozan hezimet püsküllü kafası daha hiç bir iş açmadı henüz ülkenin başına. Bunlar daha hiç bir şey.
Türkiye Cumhuriyeti devletine gerici odaklarca Lozan hezimet diye diye diye din din din iftira ede ede sonunda keşke Yunan galip gelseydi Yunan halife askeri zihniyeti hortlak gibi ülkeye çöktü.
Bu kafa ile gitmenin kaçınılmaz sonuçları.
-
İlginç. Ukrayna'ya verilen NASAMS füze sistemi yeni geliştirilmiş son model bir sistemmiş! Hiç fena da değilmiş öğrendim. Kısa orta tüm menzildeki füzelere etkili. Yıldız savaşları sistemi verecek değildi elbet. Ukrayna'ya böyle bir şey lazım zaten. Her tür füzeyi uçağı durduracak bir şey.
ABD bunu Ruslar'ın eline geçmesinden hiç çekinmeden verebiliyor! İlginç. Bunun tek açıklaması olur, bu yeni füzeleri sahada denemek. Patriot tabii çok bilinen ve sahada defalarca denenmiş bir sistem. ABD yeni bir füze daha geliştirmiş. İlk saha uygulaması Kiev! NASAm'ın füzeleri ha! İyiymiş!
İlk gelen sistemler Kiev'de konuşlandı. Sevkiyatın süreceği söyleniyor. Avucunu şapırttt diye bir güzel yala Putin denen!
-
Bu arada Rusya'da ilginç gelişmeler oluyor. Askere alınmak istenen biri komutanı silahla vurarak "kimse bir yere gitmiyor savaşa gideceğime hapse giderim" diye bağırdı!
Haklı! Zamanında Hitler'in yok edilmesi emrini verdiği kardeş ülkesine kardeşlerini öldürmek için niye gitsin?
Onlar da NATO'ya girmeye kalkmayaydı diye zırıldayacak biri olursa anında yanıt hazır: Rusya da Kırım'ı haydutça işgal etmeyeydi. Sen de işgal edilsen sen de bir destek ararsın!
Sen sana ait olan arsanı satmışsın, alan oraya bir ev yapmış! Bu arsa zamanında benimdi diye o eve zorla girecek misin?
Bu man kafaya göre Alaska da geri alınacakmış. Herif kaçırmış, resmen keçileri salmış bayıra herif, başka olmaz bu kadar hezeyan!
-
Perinçek kafası neyse de ben bu dinci kafasını hiç anlamıyorum, bir de ırkçı kafasını!
Yahu bu Şanghay beşlisi tam olarak Çeçen Uygur dayanışmasını önlemek için kuruldu be! Dinciysen bu sana karşı kuruldu, ırkçıysan bu sana karşı kuruldu!
Perinçek kafası tamam o Perinçek kafası. O belli. Ama bu dincilerle ırkçılara ne oldu keçilerin hepsini mi kaçırdılar hayret!
Şu Çeçenlerin başına konulana ne dersin! Yani artık anca bu kadar olur, bir sakal bırakıverdin mi tamam gerisi, aynen başını örtüverdin mi tamam altını boşver tayt da giyse olur zihniyetinin tıpkısı!
Bu dincilik bir tür beyin hastalığı yani, başka açıklaması yok! Herif bana karşı çıkanı savaşa sürerim diye tehdit ediyor yahu! Ülen neyin savaşına kimin savaşına inanılır ihanet değil!
Bir de bu ülkenin en güvenilmez en yanlış fikirli siyasetçisi Ruslarla toplantı düzenlemiş ve ülkenin en güvenilmez en yanlış fikirli kadın gazetecisini de çağırmış. İnsanlık onuru savunucusu olacak değil ya bu kadın da, üzerine kırmızı mürekkep döküp davetiyeyi buruşturarak geri göndereceği yerde davete katılmış!
E ne konuşur bunlar, yok savaşı Amerika sürdürüyormuş yok zart yok zurt. Dünyada böyle yalanı alenen söyleyen bir ülke daha varsa ya İran'dır ya ona benzer Rusya'dan başka! İnsanlık artık bu kadar da düşemez, kepazelik, rezillik, utanç! Çin ve Hindistan bile artık Rusya'yı desteklemiyor, ne İran'dan çıt var, ne burada İran'ın kadın cinayetlerine en küçük kınama var! Din dogması artık bu kadar mı beyin dumuru yapıyor, evet yapıyor.
Savaş devam ederken trajikomik bir referandum yapıp bize ilhak çıktı diye ortaya pis sırıtkan suratla çıkmanın kepazeliğine hiç girmiyorum bile. Dünya uzun zamandır böyle alçaklık görmedi!
-
Bir de bu kadın Ergenekon ihanetinin arkasında hararetli kışkırtıcı olarak yer alırken, bu siyasetçi Silivri önünde Ergenekon'un fetö kumpası olduğunu söyletinceye kadar nöbet kampanyası başlatmış ve bunu da başararak takdirimizi kaçınılmaz olarak kazanmıştı.
Nasıl da gün gelip devran dönüyor! Şimdi bu ikisi katil işgalci emperyalist kokteylinde bir araya geliyorlar!
Öğürtücü yani, insanı insanlığından utandırıcı! Bu kadar da gün gelir devran döner mi hayret!
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Donbas neden stratejik
Askere alınmak istenen biri komutanı silahla vurarak "kimse bir yere gitmiyor savaşa gideceğime hapse giderim" diye bağırdı!
Ardından Dağistan'da da askere almaya karşı olaylar çıktı. Bu iş Sovyetler imparatorluğunun dağılması gibi şimdi de Rusya Federasyonu'nun dağılmasına gider mi, umudum o ki gitsin!
Ukrayna taarruzu hız kesti ama zaten beklediğimden hızlı gelişmişti, zaten biraz temkinli gitmesi lazım. İstediğim ve beklediğim hava savunma sistemleri gelmeye devam edip tüm ülkeye kurulması lazım. Referandum ayağına biraz soluklanın kahraman Ukrayna askerleri! Başarınızın ardından bunu hak ettiniz! Bu ABD sizi yarı yolda bırakır mı bilemiyorum ama şöyle bırakmayacak gibi!
İş belli bir raddeye geldiğinde Kırım'da Tatarların artık biraz kimliği kaldıysa bir ayaklanma başlatmaları gerekiyor! Bir ulusal onurları varsa, Çeçenler gibi yok olmadıysa!
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Donbas neden stratejik
Ukrayna'ya verilen NASAMS füze sistemi
Çok yerinde bir hamle. Rus katilleri her an bir çılgınlık yapıp dev bombardıman uçakları ile katliama kalkışabilir. Seyir füzelerine karşı hava savunma işe ne ölçüde yarar bilmiyorum. Seyir füzelerine karşı savunma biraz zordur. Rusya'nın seyir füzeleri nedir nicedir bilmiyorum ama Amerikan Cruise seyir füzelerine karşı savunma olanaksız diye biliyorum. Rusya'nın elinde bir kaç çeşit seyir füzesi var ama özellikleri belirsiz. Bu NASAMS füzeleri de son model olduğuna göre vardır bir özellikleri. Ayrıca ABD askeri uydularının Cruise kullanma olasılığı için Rusya topraklarının şu anda ayrıntılı haritalarını iyice ayrıntılandırmakta olduğundan eminim. Çünkü bu Cruise çok gelişmiş bilgisayara sahip ve çok ayrıntılı arazi bilgisi yükleniyor, kendi otomatik seyrediyor. Bu yüzden yakalanamıyor. Tek Cruise bir milyon dolar, öyle söyleyeyim. Cruise füzelerini S 400 filan yakalayamaz. ABD sakın yanılıp nükleer kullanmaya filan kalkışma seni paryaya çeviririm Rusya derken blöf yapmıyor. ABD nin HIMARS füzeleri zaten S 400 leri çatır çatır vuruyor!
Rusya kudurursa da havadan katliama kalkışırsa eğer, ki sabıkalıdır, Grozni'de bu alçaklığı yapmıştır, NASAMS durdurursa bu süper olur. Bu hava savunma sistemi sağlamca kuruluncaya kadar kahraman Ukrayna biraz soluklanıp dinlenmeli. Keşke bu NASAMS hava savunma sistemi erken gelseydi. Fakat bunun son model geliştirilen bir şey olduğu anlaşılıyor. Sahada test şansı bulacak yeni bir sistem bu.
-
Korkunç şeyler oluyor. Bir Rus genci askere gitmemek için bacağını kırdırdığı görüntüleri medyaya koydu. Uçaklarda yer bulamayan zenginler özel uçaklarda yer bulmaya çalışıyor. Parası olmayanlar yurt dışına kaçmak için her yolu deniyorlar. Rus halkı panik halinde. Anlamsız ve bir dengesiz delinin çıkardığı bu savaşa kimse gitmek istemiyor!
Bu dengesiz deli nükleer silah ya da ağır bombardıman kullanabileceği için Ukrayna'ya ABD etkili bir hava savunma sistemi kuruyor. Bu sistem tamamlanmadan taarruzları sürdürmek dünya savaşını başlatabileceği, karşılarında akli dengesi olmayan bir kaçık olduğu için öncelik hava savunma sistemini kurmaya verildi.
Rusya'yı artık ona şiddetle muhtaç olan Suriye bile desteklemiyor! Bir Mali kaldı destek veren, Belarus bile sesini kesti!
ABD bu dengesiz akıl hastasını yok etmek için ne yapar eder, uzay çalışmalarını filan askıya alır, uzay istasyonunu bile terkeder düşürür, bütün parayı füzelere yatırır. Bunu yapmak gerekiyor. Eğer bu akıl ve ruh hastası manyak bir deliliğe kalkışırsa Rusya'yı Karadeniz'e sokacağı filo ile füze manyağı yapar! Dünya savaşını önlemenin tek yolu bu kalır. Bu akıl ve ruh hastası Hitler'den sonra çıkan yeni deli!
Yine de aklını tamamen kaçırmamış ki bu ruh hastası manyak ilhak kararı alır diye beklerken bağımsızlık tanıdı. O kadar akıl veren olmuş herhalde bu deliye. Akıl hocası kızı öldürülünce aklı başına gelmiş olmalı.
Ukrayna kahramanları bir gerilla savaşı başarısı daha göstererek bir hain yerel yöneticiyi daha ortadan başarı ile kaldırdı. Oteli vuran saldırıda hain bir Rus satılmışı daha ortadan kalktı.
-
Kimsenin eşşek oturuğu yerine bile saymadığı saçma sapan referandum sonrası Zelenski yeni katil Rus çarına gerekli cevabı sözle vermeye gerek olmadığını söylemişti.
Yeniden ilerleyişe geçen kahraman Ukrayna ordusu Donetsk kentine ilerleyerek tam beş bin kişilik Rus kuvvetini tamamen kuşattı ve tüm ikmallerini kesti. Bu suçlu alçak katiller imha edildikten sonra hedef Luhansk olacak!
Vur Ukrayna vur! Sana nasıl acımadılarsa sen de acımadan vur! Kiev'in NASAMS sistemi ile güvenceye alınması sonrası Ukrayna ordusu sistemin yaygınlaşmasını beklemeden taarruza tekrar başladı.
-
Öte yandan ABD Ukrayna'nın NATO üyeliği için acele etmeye gerek olmadığını bildirdi. Bu açıklama benim öngörülerimle uyumlu. Kırım sorunu çözülmeden NATO üyeliği baş ağrıtır. Kırım kurtarılırsa NATO'ya hoş geldin Ukrayna! Sakın Kırım'ı haydut katillerin elinden kurtarmadan durma!
Bu açıklamayı ben ABD'nin Kırım'ı kurtarıncaya kadar Ukrayna'nın arkasında olacağı biçiminde yorumladım. Umarım yanılmıyorum.
Kırım kurtarıldıktan sonraki hedef Rusya Federasyonu'ndan başka parçalar da koparmak. Bunu sonuna kadar hak etti haydut sömürücüler. İnsanlık bu haydut emperyalistlerden artık kurtulmalı.
Neden Kırım alınmadan olmaz, çünkü o zaman NATO saldırmış ve Kırım'ı işgal etmiş olur. Kırım Ukrayna tarafından kurtarılmalı. Sonrasında Rusya'dan koparılacak parçaları tabii ki kimse işgal etmeyecek, bağımsızlıklarını Rus emperyalizminden kazanacak özgür olacaklar.
-
Diğer yandan Ege'de Ukrayna savaşı bahanesiyle yapılan NATO askeri yığınağı ABD den sonra diğer NATO üyelerinin de katılmasıyla hızla büyüyor.
Zamanında yediğin hurmalar bunlar. Lozan hezimetti he he tabi tabi görürsem söylerim! Lozan hezimet hezeyanı saçan püsküllü yobaz kafanın sonuçları! Bu sonuçlar daha ortaya çıkmadı bile.
Yunan ordusu karada bir şey yapamaz ama havada ve denizde çok kesin zafer kazanabilir Türkiye'ye karşı. Uyu uyu yat uyu fetö Kardak komandolarını yargılasın, sonra da bir gece ansızın rüya görmekle olmuyor.
-
Rusya nükleer kullanır mı, ABD o kullanırsa ben de kullanırım sıkıntı yok der mi işler daha o aşamaya gelmedi. Kiev'den sonra tüm Ukrayna, hatta AB ülkeleri koruma şemsiyesi altına girmeli. Bu yeni kanlı katil Rus çarı son derece tehlikeli. Belki yok olur gider de dünya yeni Hitler'den kurtulur.
-
Kahraman Ukrayna ordusu Donetsk limanına girmesinin görüntülerini yayınladı. Limana ilerleyen yolda çok sayıda yanmakta olan Rus zırhlıları ve ölü Rus askerlerinin yerlerde yattığı görülüyor ve limanda Ukrayna bayrağı dalgalanıyor! Bu bana havada patlatılabilen bir füze intibası veriyor. Bunlar çatışmış ölmüş olamazlar. Güya limanı savunacağız diye beklerlerken topu birden araçlarıyla birlikte imha olmuşlar gibi.
Nice zaferlere kahraman Ukrayna! Ukrayna ordusu güneye saldıracak gibi yapıp kuzeye saldırdı ki güneydeki işgalci haydutların Rusya ile irtibatını kessin. Başarılı bir taktik ve iyi sonuca doğru gidiyor!
Aldın mı yanıtını kanlı katil yeni çar!!!
-
Güya limanı korumakla görevli beş bin Rus askerinin komutanının utanç verici bir imha ile karşılaşacağını anladığı için geri çekilme emri verdiği ve Ukrayna ordusunun da geri çekilmeye müdahale etmediği ortaya çıktı. Başıbozuk şekilde dağılan Rusların bir kısmının yolunu kaybettiği ve bunların Ukrayna ordusunca öldürülmekte olduğu bildiriliyor.
Ukrayna elindeki silahlarla istese katliam yapardı. Beş binini de orada gömerdi ki yapması lazımdı, yapmadı. Limanın ele geçirilmesiyle güneydeki Rus birliklerin Rusya ile irtibatı kesildi. Başarının devam etmesi için AB ülkeleri silah yardımı için adeta sıraya girdi. Putin denenin referandumu kazandık diye sırıtması donmuş kalmış olmalı. Al o referandumu münasip bir yerine koy sakla artık! Referandumda iki gün sonra utanç verici bir hezimet daha! devamının gelmesi dileğiyle zaferin kutlu olsun Ukrayna!
Aynen öngördüğüm gibi bir açıklama da ABD bürokratından geldi. Nükleer en küçük füze kullanırsa Rusya'yı mahvedeceklerini, filosunu batıracaklarını uçaklarını yok edeceklerini ve Kırım'a çıkartma yapacaklarını söyledi. Cruise füzeleri ile yaparlar. Rusya'nın S 400 filan bir halt edemez! Yağma hasanın böreği sanmıştınız de mi utanmazlar Ukrayna'yı!
-
Donetsk limanını kurtaran kahraman Ukrayna ordusu hız kesmeden üç koldan taarruzlarını sürdürüyor. Liman çevresine dağılarak kaçmaya çalışan Rus askerleri teker teker avlanıyor ve etrafta Rus cesetleri yatan görüntüler tüm medyalarda. Ukrayna Herson cephesinde de Rus savunma hatlarını yardı.
Herson Kırım'ın kilidi! Hadi Ukrayna!