Donbas neden stratejik
-
Vay canına! Gözlerime inanamadım ama kahraman Ukrayna ordusu Herson'a girdi!!!
Tebrikler kahramanlar! Bu başarının bu kadar hızlı geldiğine inanmak güç.
Rus işgalciler kenti ikiye bölen Dinyeper nehrinin öbür kıyısına çekildiler ve kent ikiye bölünüp aradaki köprüler uçuruldu. Kentin yarısı halen Rusların elinde.
Fakat resmi binalara Ukrayna bayrağı çekildi, halk orduyu çiçeklerle karşıladı. Coşku büyük. Ukrayna bayraklarının yanına AB bayrakları asıldı.
Çok ilginç. Bu kadar çabuk olması inanılmaz. Fakat şimdi kentin diğer yarısı kurtarılacak. Herson işi bitti mi sıra Kırım'a gelmeli! Çünkü Herson Kırım'ın kilidi.
-
Acaba Ruslar savaşı arazi savaşından çıkarıp sokak savaşları şekline çevirmeyi mi planlıyorlar. Ukrayna'nın elindeki ABD füzeleri ile sağladığı üstünlüğü sokak savaşlarında yok etmeyi mi planlıyorlar.
Temkini hâla elden bırakmayıp coşkuya kapılmamak lazım. Herson'un kalan kesimindeki Ruslara da aynı taktiğe devam Ukrayna. İkmal yollarını felç edip canlarından bezdirmek. Bunları da ikmal alamayarak çekilmeye zorlamak. Sokak savaşları ile kendinizi riske atmayın. Soğukkanlı ve akıllıca. Bunların sürekli ikmale ihtiyacı var ve ikmal ettirmeyin! Vurun! ABD ve AB! Pamuk eller cebe!
Hatta Ukrayna askerlerinin alınan kentte yoğunlaşmaması lazım. Hedef küçültmemek lazım. Gerçi Ukrayna kurmayları bilir bunları...
-
Herson'da halk ve askerler erken gelen zaferi coşkuyla kutlarken Zelenski çok akıllıca açıklamalar yaptı. Dünyada böyle zeki, bu karatta başka lider göremiyorum.
Donetsk'de şiddetli çatışmalar olduğunu ve oranın tam bir cehennem olduğunu söyleyerek, zafer sarhoşluğuna kapılmamak gerektiği konusunda uyardı.
Bölgenin tamamen kurtarılmasının ardından Kırım'ı kurtarmak için harekata devam edeceklerini vurguladı. ABD destek için uzun menzilli obüs topları ve yeni füzeler gönderiyor.
Kırım özgür olmadan durmak yok Ukrayna! 21. yüzyılda böyle kahramanlık görüleceği kimsenin hesabında yoktu.
Nazilere karşı Ruslarla beraber savaşan kahraman Ukraynalılar ne yazık ki şimdi Ruslara karşı savaşmak zorunda ve Almanya en önemli destekçilerinden birisi.
Yeni günler neler getiriyor kimse bilemiyor.
-
İnsandan başka bir şey olduklarını defalarca kanıtlamış olan katiller sürüsünün Herson'u tehdit edebilecek bir baraja hasar verdikleri görüldü. Bunlar insansa ben de Andromeda galaksisiyim.
Kurtarılan yerler tamamen harabe halinde. Ukrayna hükümeti şimdiden yıkımı onarmak için dış finans aramaya başladı. Korkunç, her yer yıkıntı dolu. 21. yüzyılda böyle alçaklık görülecekmiş demek ki.
-
Donetsk'den bir haber almak zor. Rus kaynaklı hiç bir habere asla güvenmem. Yalancıların yalanlarına karnım tok. Yalanlarıyla anca kendilerini kandırırlar. Ukrayna kaynaklı haber ise yayınlanmıyor. Nedeni Zelenski'nin düşmana bilgi vermemek için açıklama yapılmayacağını söylemesi. Fakat 1000 kilometrelik bir hat boyunca kahraman Ukrayna ordusunun işgalci katil Ruslara şiddetli yüklendiği duyumları var. Fakat bunun haricinde bir haber yok.
1000 kilometrelik hat deyince bu şimdi Ukrayna ordusu topyekün yükleniyor anlamına geliyor. Umuyorum ters giden bir şey olmaz ve katiller köşeye sıkışmışken acımadan vurmak gerektiği değerlendirilmiş öyle taarruz ediliyordur.
Çünkü bütün istihbarat raporları Rus katillerin ikmallerinin kesildiği ve zor durumda oldukları yönünde geliyor. İkmal edilemeyen bir ordu çöker. Bu askeri bir gerçek. İkmal edilemiyorsa tutunamaz. Böyle bir şey olanaksızdır.
Herson'un doğu yakasının ejderha dişleri tabir edilen beton mevzilerle tahkim edildiği duyuldu. Ukrayna kurmayları Herson'da sokak çatışmalarına gireceklerine Donetsk'e yüklenmeyi uygun buldular ve doğru karar. Donetsk hattı ele geçirilirse Herson'da nehrin doğu yakasını tahkim eden katiller dımdızlak kalırlar ve tahkimatları hiç bir halta yaramaz.
Katillerin ikmal hatlarının kesilmesinin doğrudan çatışmalara girmekten etkili olduğu değerlendiriliyor olmalı ki doğru değerlendirme. Başından beri söylüyorum. Bu katiller yoğun atışlarla iyice canlarından bezdirilmeli ve çatışmalara girerek Ukrayna kahramanları riske edilmemeli. Hiç bir şey yapamazlarsa bu katiller sniper atışları yaparlar. Bir Ukrayna kahramanının bile kaybı acıdır.
Ukrayna kurmayları da beklediğim stratejileri izlediler bu güne kadar. Donetsk'den de iyi haber gelmesini umuyorum. Fakat harekat kapsamlı görünüyor ama risk almıyorlardır diye düşünüyorum. Top ve füze atışları ile imha yapıyor olmalılar. Zelenski'nin bahsettiği cehennem bu olmalı. Çünkü Almanya biraz mühimmat stoklarımız kalmadı filan diye cız cız ettiyse de ABD den füze tedarikinde bir sorun duymadım. Tersine yeni füze sevkiyatları duyuluyor.
Sen mühimmatı ne yapacaksın Almanya?! Cızlanmanın zamanı değil. Hayır ne yapacak bu Almanya mühimmatı da kıymete bindiriyor yahu? Elinde ne varsa ver gitsin, bir yere mi saldıracaksın birisi mi saldıracak sanki?
-
Herson çok kritik bir hedef olduğu için Ukrayna kahramanlarının Herson'a girişi çok kritik bir zafer. Bu zafer ulusal marşlar, bayraklarla coşkuyla kutlanıyor. Ancak kentin tamamının alınmadığını göz önünde tutan Zelenski çok akıllı bir kararla kente girişleri yasakladı ve sokağa çıkma yasağı ilan etti. Kent harabe halinde. Zelenski Rusların tüm diğer işgal ettikleri yerleşimler gibi Herson'da da çok sayıda savaş suçu işlediğini ve alçakça cinayetlerin hesabının sorulacağını, işbirlikçilerin yargılanacağını bildirdi.
Zaferin nasıl kazanıldığı hakkında Rus askerlerin paylaşımları açıklayıcı. Bir kere zaferin ana unsuru Amerikan HIMARS füzeleri. Bu füzeler Dinyeper nehri üzerindeki bütün köprüleri hallaç pamuğu gibi attı yok etti. Nehri amfibik derme çatma köprülerle yaya olarak geçebilen Rus katillerde panik havası oluştu. Zelenski artık iyice kanıtladığı zekası ile Rus katillerle dalgasını yine geçti. Yüzme bilmeyen Rus varsa hemen öğrenmesini ve yüzerek kaçmasını salık verdi. Bu adamın zekası gibi kimsede yok! Dünyanın tartışmasız en zeki lideri. Panik havasının büyümesi üzerine subaylar toplu bir isyan ve firardan endişe etmiş olmalılar.
Şimdi... Herson'un doğu yakasını ele geçirmeye çalışmalarını aptal Ruslar boşa bekliyorlar. Böyle bir şey olmayacak. Salaklar habire tahkimat yapıyor ama bunlar aptal. Bunlarda zeka olsa buralara kalkıp halt yemeye gelmezlerdi.
Kahraman Ukrayna ordusu doğu yakasına filan saldırmayacak. Yine füze ve topçu ateşi ile geniş cepheli olarak taarruzu sürdürüyor. Ruslara boğma harekatı uygulanacak. Yaygın olarak tüm Rus katillerin ikmal hatları yok edilecek. Çok akıllıca. Herson'un doğu yakasında ondan sonra taş kırığı mı yiyecek şerefsizler! Defolup gidecekler ordan da. Pisliğe elini sokmaya hiç gerek yok. Bir Ukraynalı kahramanın canı bile bin pis Rus katilinin canından çok daha değerlidir.
Ukrayna riske girmeyecek. Batının topçu ve füze mühimmatı desteği hayati önem taşıyor. Sakın sakın yardımları geciktireyim demeyin bak Batılılar! Gün bu gündür. Bu gün bir işe yaradınız yaradınız. Yoksa bir halta yaramazsınız. Gerçi herhangi bir aksama belirtisi yok yardımlarda ama bunlara belli olmaz.
-
Rusların kıt akıllarınca güya kurdukları aptalca plan belli ve bunu Ukrayna kurmayları son derece iyi biliyor.
Bu zeka özürlü katiller Ukrayna ordusu Doğu Herson'a taarruz ettiğinde barajı patlatmayı düşünüyorlar. Güya nehri geçmek için yoğunlaşan Ukrayna ordusuna böyle darbe vuracak zeka yoksunu geriler.
Ukrayna kurmayları sizin özürlü kafanızı susuz götürür susuz getirir be! Sizin olmayan aklınıza mı kaldı plan yapmak! Yaparlar bu alçaklığı. Zaten baraj kolay yıkılsın diye hasar vermiş şerefsizler. Bu yapılan ilk tespit oldu zafer sonrası ve Rus katillerin planı deşifre oldu. O yüzden Ukrayna ordusu nehri geçmek için hiç bir girişimde bulunmadı. Akıllıca. Hep söylüyorum bu savaşta açık ara zeki olan Ukrayna tarafı. Haksız rekabet var, orantısız zeka dengesi var!
Hiiiç darı ambarı gören aç tavuk gibi rüya görmeyin zeka özürlüler. Ukrayna kurmayları sizin gibi aptal değil.
-
Cephede bir halt yiyemeyen aşağılık Rus ordusu alçakça sivillere karşı savaş suçu cinayetlerini sürdürüyor. Bu artık alçaklık, şerefsizlik!
Ukrayna görüntüleri yayınladı. Caddede otomobiller ilerlerken aniden önlerinde bir ateş topu beliriyor! Böylesine alçakça bir şerefsizlik başka yok artık, insanlıktan hiç nasibi yok bu katillerin!
Herkes bir empati yapsın, düşünsün. Çoluğunuz çocuğunuzla arabanızla gidiyorsunuz ve önünüzde bir ateş topu patlıyor! Bu şerefsiz alçak katillere her şekilde bir karşılık verilmesi gerekiyor!
Polonya'dan sonra Almanya da Rusya'ya karşı savaş hazırlıklarının acil başlaması gerektiğini duyurdu. Bu şerefsiz alçak katillere karşı bütün dünya birleşmeli. Bunların nefesi kesilinceye kadar bunlara her türlü baskı, zor, savaş, her şey kullanılmalı. Bunlar insan olmadıklarını defalarca kanıtladılar.
-
Gelen haberlere göre Salı akşamı Rusya katil alçakları tarafından Ukrayna halkının üzerine fırlatılan füze sayısı 90 adet. Bu alçak caniler akli dengeyi bozmuşlar. Bunlar kadar alçağı yok!
Kahraman Ukrayna ordusu bu füzelerin tam 77 sini havada vurup etkisiz hale getirmeyi başardı! Ayrıca 11 adet de dron düşürmeyi başardı!
Bravo Ukrayna! Daha gelişmiş hava savunma sistemleri verilirse bu alçak katiller bu savaş suçu cinayetleri de işleyemezler! Bu alçak katillerin canına okumak için dünya hâla ne duruyor? Bu şerefsizlere bu cinayetlerin hesabı mutlaka sorulmalı!
-
ABD dışişleri bakanı ve genelkurmay başkanı yaptıkları ortak basın toplantısında katil Rusya'nın gerçekleştirdiği füze yağmurunun savaşın başlangıcından beri görülen en kapsamlı saldırı olduğu belirtildi.
Sivilleri hedef alan bu saldırıların insanlığa karşı işlenen savaş suçları olduğunun altı çizildi. Dünya Putin'in bu emperyalist ve insanlık dışı saldırılarını asla kabul etmeyeceği ve gerekli karşılıkların verileceği belirtildi. Ukrayna'ya yardım eden tüm ülkelere teşekkür edildi ve yardımların sürdürüleceği belirtildi.
Kurtarılan Herson kentine ait görüntüler paylaşıldı, Rus katillerin insan olmadıkları bir kez daha apaçık görüldü. İnsan olan bir yaratık bu kadar kötülük yapamaz! Şehir tamamen yaşanmaz halde. Yakın tarih böyle alçaklık, böyle şerefsizlik görmedi! Her yer harabe, bu alçak şerefsiz Ruslar insan değiller! Bunlar insandan başka bir yaratık!
Tüm dünyanın birleşip bunları insanlıktan çıkarması gerekiyor! Neyse ki Polonya'ya kadar uzanan bu insanlık dışı alçakça saldırı amacına ulaşamadı. Ukrayna hava savunma sistemleri çok iyi performans gösterdi. Eğer bu kadar çok füzenin hepsi hedefe ulaşsaydı Ukrayna bu ağır yıkım karşısında çökerdi.
Ukrayna bu kudurmuş saldırganlık karşısında da ağır bir sınavdan alnının akıyla çıktı. Böyle başarılı, kararlı ve kahramanca bir savunma savaşını tarih zor yazar. Ukrayna kahramanlarına her övgü az gelir. Rus katiller hava savunma sistemi füzelerini bile saldırı füzesi olarak kullandılar. Polonya'ya düşen iki füzenin S 300 olduğu, bunların Ukrayna envanterinde bulunduğu ve alçakça Rus kudurmuşluğu karşısında kullanılırken Polonya'ya düşmüş olabileceği değerlendiriliyor.
Fakat Zelenski bunları Rus katillerin atmış olmasının da değerlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Her durumda bu cinayetlerin hepsinden alçak katil Ruslar sorumlu.
-
İnsanlıktan hiç nasip almamış alçak Ruslar yine bir gün içinde tam 70 tane seyir füzesi fırlatarak sivil halk üzerinde katliam girişimlerini sürdürdü ve alçaklıkta dibi aramayı sürdürüyor şerefsiz kuduz yaratıklar.
Artık yeter! Misilleme hakkı doğdu. ABD Karadeniz'e filo sokması ve bu alçak şerefsizlere Cruise füzelerini yağdırması gerekiyor! Bu alçak katiller 70 tane Cruise füzesini yeseler bir daha bellerini doğrultamazlar. S 300 müş 400 müş filan Cruise füzelerini yakalayamaz!
Derhal kullanılıp bu alçak kuduzlara dünya kaç bucak gösterilmesi gerekiyor ama nerde insanlık. İnsanlığı kuduz haydutlara teslim eden ABD yüzün varsa kızarsın ama nerde! Bunlar hepsi birbirinden şerefsiz!
-
Alçaklar baktılar sıradan füzeler ve dronlar Ukrayna hava savunması tarafından çoğunlukla düşürülüyor, seyir füzelerine yoğunluk verdiler. Pislikler ellerinde ne varsa nükleer hariç seferber ettiler.
Aslında nükleeri de kullanmaya niyetleniyor alçaklar ama Kuzey buz denizinde bulunan Rus nükleer denizaltısı Karadeniz'e girmek için harekete geçmişti, sonra geri döndü ne olduysa. Bir yerlerden sıkıyı yemiş olmalı. Yoksa koca nükleer denizaltı niye geri dönsün.
Bu şerefsizlerin yapmayacağı pislik yok. Bunlara hâla sert bir ders verilmeyecekse insanlık var diye kimse iddia etmesin. Bütün dünya bütün insanlık suçludur şu anda bu kudurmuşlara hak ettikleri tekmeyi vurmadıkları için. Dünya utanılacak iğrenç bir yer şu anda. Tüm insanlık katil. Bu alçak kudurmuş katillere dersini vermediği sürece herkes cinayetlerine ortaktır ve katildir.
-
Zelenski Donetsk'de durumun ağır ve kritik olduğunu söyledi. Rusların ağır kayıplar verdiğini ama kendilerinin de kayıp verdiklerini açıkladı. Özellikle Bahmut kenti harabeye dönmüş durumda.
Bu insandan başka bir yaratık olan Rus katillerin sistematik biçimde katliam, işkence ve tecavüzlerde bulundukları her gün kanıtlanıyor. Bu katillerin canlarının bitin yavşağı kadar değeri yok ama Ukraynalı kahramanlar bu kış şartlarında kendilerini çok zorlamasalar diye düşünüyorum. Toprakların donması ile kış şartlarını Rus katillerin aleyhine çevireceklerini tahmin ediyordum ama bunun bedeli ağır olmasa iyiydi.
NATO açıklamasında desteğin süreceği mesajı verildi ama daha fazla destek gerekiyor! İngiliz istihbaratına göre Rus katiller güçlerinin sonuna geldi. Ağır asker, teçhizat ve mühimmat kaybı yüzünden zor durumdalar. Bu umarım doğrudur. Fakat yüz Rus katilin pis canı yok olması için bir Ukrayna kahramanının bile ölmesi üzücü gelir. Bu insandan başka bir şey olan cani yaratıklar olan Rusların pis canlarının hiç bir değeri yok.
Ben artık bu savaş ile uyandım. Dünyanın özgürlükçü dünya ve köleci dünya olarak ikiye ayrıldığını düşünüyorum.
Batının geçmişi kirli olsa da Amerikan iç savaşında özgürlükçülerle köleciler karşı karşıya geldi ve özgürlükçüler kazandı. Bu zafer Batıyı değiştirdi.
Şimdi NATO özgürlükçü dünyayı, Şanghay birliği köleci dünyayı temsil ediyor. Bakıyorum ne kadar köleci totaliter ülke varsa Şanghayda toplanmış. Buna İran gibi katil katliamcı baskıcı faşist ülkeler de dahil.
Amerikan iç savaşı dünya çapında tekrarlanarak yine özgürlükçülerin kölecileri ezmesi gerekiyor. Bu katillere dur denmeli.
-
Avrupa Birliği Rusya'nın işlediği savaş suçlarını yargılamak için uluslararası mahkeme kurulması gerektiği açıklaması yaptı.
Derhal kurulmalı.
ABD Ukrayna enerji altyapısını onarmak için yardım paketi hazırladığını duyurdu.
Acilen onarılmalı.
AB el konulan Rus mal varlıklarının Ukrayna'nın yapılanması için kullanılacağını duyurdu.
Son derece yerinde.
Bu Rusya canavarlar insandan başka yaratıklar imparatorluğu derhal bütün özgür dünyanın işbirliği ile çökertilmeli. Bunlar insanlığın düşmanı.
Bunlara yardım eden her ülke şiddetle cezalandırılmalı. Başta İran katilleri olmak üzere.
-
Türk cumhuriyetlerinden Ukrayna'ya gelen 350 kişilik bir birliğin Rus katillere karşı savaştığı bildirildi.
Birliği Kiev'de bulunan bir Kırgız vatandaşı kurmuş. Fakat bu sayı az. Suriye'ye giden dinci terörist sayısı bundan kesinlikle çok fazlaydı.
Birlik Turan Bölüğü adını taşıyor ve tepeden tırnağa silahlılar. Tüm Türk halklarının seferber olması bu Rus katillerine hak ettikleri dersi vermeleri gerekiyor. Savaş suçları kesin olan, kadınları çocukları öldüren işkence den bu canilere karşı tüm insanlık birleşip hak ettikleri cezayı tattırmaları gerekiyor. Bu katil işgalci sömürgecilere insan demek hata olur. Bu cani işkenceciler insandan başka yaratıklar.
Kadirov denen ise kendisine sunulan Ukraynalı esirleri köle olarak alırken insanlıktan çıkmış şekilde sırıtarak poz veriyor.
Tüm özgürlükçü dünyanın bu köleci yaratıklara karşı birlik olması gerekiyor ama insanlık diye bir şeye pek rastlanmıyor yeryüzünde.
-
Katil Ruslar Donetsk'te de Herson'da olduğu gibi ikmal hatlarının füze ve obüs atışlarıyla felç edilerek çekilmek zorunda bırakılmamak için askerlerini savaşmaya zorluyorlar. Ukrayna birliklerini çatışmaya girmeye zorunlu bırakıyorlar. Çok Rus askeri öldüğü bildiriliyor bu hareket tarzı yüzünden ama Ukrayna kahramanları da kayıp veriyorlar kaçınılmaz olarak.
Rus katillerin yeni hesabı bu. Obüs ve füzelerle ikmal alamaz duruma gelmemek için Ukrayna birliklerini çatışmaya zorlamak. Birlikler çatışmaya girdi mi dost düşman yakın pozisyonda oldukları için top ve füze kullanılamıyor. Bunların kullanılabilmesi için düşmanın mesafeli olması şart yoksa kendi birliklerini vurma riski var. Rus katiller füze top mermisi yememek için bu çareyi buldular.
Zelenski bu yüzden durumun kritik olduğunu söyledi. Çünkü Ukrayna kahramanlarını yitirmek istemiyor. Çünkü hedef Kırım'ı kurtarmak ve askerlerin hayatta kalmaları gerek.
Katil Ruslar için kendi kayıplarının önemi yok. İnsan olsalar önemi olurdu. Putin denen çok votka içip öleceklerine savaşarak ölsünler dedi açıkça.
Fakat Ukrayna askerlerinin canları çok değerli. Umuyorum bu plan başınıza patlasın katiller. Donetsk hattında ceset kokusu her tarafı sardı deniliyor. Rus kayıpları elbette yüksek ama Ukrayna kahramanlarının da kayıp vermesi kaçınılmaz. Döktüğünüz kanda boğulun katil Rus sömürgeci alçakları!
-
Bence kış iyice bastırınca Ukrayna Kırım üzerine füze atışlarını yoğunlaştıracak. Bu konuda çelişkili görüşler var. Herson kurtarılınca Kırım yolu açıldı diyen var bu o kadar da kolay değil diyen var.
Dontsk hattında bu yüzden durum kritik. Kış bastırmadan Rusya kapana kısılmamak için şimdiden savunma hatları oluşturmaya çalışıyor. Bunun için de acımasızca askerlerini Ukrayna topları ve füzelerinin üzerine sürüyorlar. Dünya bu yüzyılda böyle vahşet böyle barbarlık ilkellik görmedi.
Ne o yakın çatışma olunca Ukrayna kendi askerlerini vurmamak için top füze kullanamasın. Bunu sağlamak için insanları kırdırıyorlar. Votka içerek öleceğine savaşarak ölsün! Zihniyeti bu, canavar insandan başka yaratıkların. Putin denen açıkça bunu söyledi. Gidin ölün diyor yani, ölün geberin lazım değilsiniz diyor herif yahu!
İşte Ukrayna Kırım'a yoğunlaşırken Rusya sivilleri katletmeye devam edecek alçak katiller. O sorun var. ABD Ukrayna'ya Patriot vermeyeceğini söylüyor. NASAMS füze sistemi de yeterli kapsamda kurulmadı. Çok füze vursa da üç füze düştü mü elektrik su gaz hatlarını koparmaya yetiyor yani. Tam bir hava savunma sistemi lazım Ukrayna'ya.
-
Sonunda sürekli sivil cinayetleri ile insanlık ve savaş suçu işleyen katil Rusya'ya hak ettiği ve beklediğim yanıt verildi!
Rusya'nın hem de oldukça içlerindeki çok önemli, nükleer kapasitesi de olan bombardıman uçakları bulunan hava üslerine arka arkaya saldırılar gerçekleşti!
Bu çok önemli bir haber ve çok sayıda Rus bombardıman uçağı alçakça cinayetlerini işleyemeyecek hale getirildi. Tabii çok sayıda da ölü ve yaralı Rus var.
Tarafların hiç birinden hiç bir açıklama yok. Bu, saldırıyı gerçekleştirenin ABD olduğu anlamına geliyor. Bu hamleyi uzun süredir bekliyordum ve sonunda!
Saldırıların neyle yapıldığı dahi belli değil. Bunu ancak ABD yapabilir. İngiliz MI6 işbirliği ile Ukrayna bu tür saldırılar gerçekleştirdi ama bunu ABD den başkasının yapabileceğini sanmıyorum.
Suskunluk çok anlamlı. Hiç bir açıklama yok! Bu savaşın başlamasından beri en güzel haber! Katil Rusya'nın alçakça savaş suçu sivil cinayetlerine çok ama çok önemli ağır bir darbe!
Katil Ruslar buna yine ancak zayıf bir sivil cinayetlerine yeni cinayetler ekleyerek karşılık vermeye çalıştı ama şok etkisi apaçık! Bu ağır ve çok güzel bir şok! Daha ağırı lazım. Bu katillere hak ettikleri her cezanın verilmesi bir insanlık görevi!
-
Haberlerin gelmesini sabırsızlıkla beklemek gerekiyor. Fakat Rusya içlerini bu kadar başarılı vurmak için ancak seyir füzeleri kullanılmış olabilir. Bu seyir füzeleri de Cruise olmalı. Başka radara yakalanmadan neye uğradıklarını anlayamadan vuracak füze varsa ben bilmiyorum.
Rusya'nın insanlık suçu alçakça seyir füzesi cinayetlerine bu yanıtı bekliyordum. Başka olasılık varsa da ben bilmiyorum. Bu Cruise işi. Bu yanıt ABD için çoktan hak edilmişti ve ABD nin daha ne beklediğini düşünüyordum. Yine de açıklamaları ve haberleri bekleyeceğiz. Cruise ile vurmak çok ciddi bir saldırıdır ve mutlaka açıklama yapılacaktır.
Katil Rusların tam hak ettiği buydu. Kimse elini kolunu sallayarak kadınları çocukları öldürememeli. Daha ağır yanıtlar vermeli ve katil Rusya'nın beli kırılıncaya kadar vurulmalı! Devamını acilen bekliyoruz!
-
Dronlardan bahsediliyor ama Moskova'ya yakın üslere dron ile saldırılabileceği kuşkulu. Cruise son derece sinsi ve güçlü bir silahtır. Radara yakalanmaz, hızlı gelir ve vurulan ne olduğunu anlayamaz bile. Katil Rusların hali de tam bu. BBC de bir bilgi olmadığını söylüyor. Bunlar bana Cruise füzelerini hatırlatıyor. Ama bu yönde hiç bir bilgi yok.
Moskova'ya yakın üslere saldırmak çok ciddi bir olaydır ve mutlaka açıklamalar olacaktır. Beklemekten başka yapılabilecek bir şey yok. Her medya kuruluşu başka türlü bir haber veriyor. Ne olduğu anlaşılmış değil. Kaza diyen bile var ama katil Rusların suskun oluşu çok anlamlı.
Yoksa yine Rus askerler tehlikeli bölgelerde sigara içmiş olmasınlar!!!
Öyle sivil halk çoluk çocuk vurulmaz katil Ruslar! Vurunca işte böyle katiller vurulur!!!
Alınabilen bir haber varsa patlamaların çok güçlü olduğu ve şiddetli sesler, ateş topları görüldüğü haberi. Bu da bana Cruise olduğu izlenimi veriyor. Bakacağız.
Gerçi Cruise füzeleri de nerden ateşlenecek? Bunların yer seviyesinden ateşlenmesi gerekiyor. Yoksa radarlar görür. Gerçi görseler de bir şey yapabilirler mi bilmiyorum. Olay ciddi ve esrarengiz. Fakat Moskova yakınını vurmak süper yani, en önemli kısmı bu. Bu katil Ruslar açısından bir skandal.