Donbas neden stratejik
-
ABD dışişleri bakanı ve genelkurmay başkanı yaptıkları ortak basın toplantısında katil Rusya'nın gerçekleştirdiği füze yağmurunun savaşın başlangıcından beri görülen en kapsamlı saldırı olduğu belirtildi.
Sivilleri hedef alan bu saldırıların insanlığa karşı işlenen savaş suçları olduğunun altı çizildi. Dünya Putin'in bu emperyalist ve insanlık dışı saldırılarını asla kabul etmeyeceği ve gerekli karşılıkların verileceği belirtildi. Ukrayna'ya yardım eden tüm ülkelere teşekkür edildi ve yardımların sürdürüleceği belirtildi.
Kurtarılan Herson kentine ait görüntüler paylaşıldı, Rus katillerin insan olmadıkları bir kez daha apaçık görüldü. İnsan olan bir yaratık bu kadar kötülük yapamaz! Şehir tamamen yaşanmaz halde. Yakın tarih böyle alçaklık, böyle şerefsizlik görmedi! Her yer harabe, bu alçak şerefsiz Ruslar insan değiller! Bunlar insandan başka bir yaratık!
Tüm dünyanın birleşip bunları insanlıktan çıkarması gerekiyor! Neyse ki Polonya'ya kadar uzanan bu insanlık dışı alçakça saldırı amacına ulaşamadı. Ukrayna hava savunma sistemleri çok iyi performans gösterdi. Eğer bu kadar çok füzenin hepsi hedefe ulaşsaydı Ukrayna bu ağır yıkım karşısında çökerdi.
Ukrayna bu kudurmuş saldırganlık karşısında da ağır bir sınavdan alnının akıyla çıktı. Böyle başarılı, kararlı ve kahramanca bir savunma savaşını tarih zor yazar. Ukrayna kahramanlarına her övgü az gelir. Rus katiller hava savunma sistemi füzelerini bile saldırı füzesi olarak kullandılar. Polonya'ya düşen iki füzenin S 300 olduğu, bunların Ukrayna envanterinde bulunduğu ve alçakça Rus kudurmuşluğu karşısında kullanılırken Polonya'ya düşmüş olabileceği değerlendiriliyor.
Fakat Zelenski bunları Rus katillerin atmış olmasının da değerlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Her durumda bu cinayetlerin hepsinden alçak katil Ruslar sorumlu.
-
İnsanlıktan hiç nasip almamış alçak Ruslar yine bir gün içinde tam 70 tane seyir füzesi fırlatarak sivil halk üzerinde katliam girişimlerini sürdürdü ve alçaklıkta dibi aramayı sürdürüyor şerefsiz kuduz yaratıklar.
Artık yeter! Misilleme hakkı doğdu. ABD Karadeniz'e filo sokması ve bu alçak şerefsizlere Cruise füzelerini yağdırması gerekiyor! Bu alçak katiller 70 tane Cruise füzesini yeseler bir daha bellerini doğrultamazlar. S 300 müş 400 müş filan Cruise füzelerini yakalayamaz!
Derhal kullanılıp bu alçak kuduzlara dünya kaç bucak gösterilmesi gerekiyor ama nerde insanlık. İnsanlığı kuduz haydutlara teslim eden ABD yüzün varsa kızarsın ama nerde! Bunlar hepsi birbirinden şerefsiz!
-
Alçaklar baktılar sıradan füzeler ve dronlar Ukrayna hava savunması tarafından çoğunlukla düşürülüyor, seyir füzelerine yoğunluk verdiler. Pislikler ellerinde ne varsa nükleer hariç seferber ettiler.
Aslında nükleeri de kullanmaya niyetleniyor alçaklar ama Kuzey buz denizinde bulunan Rus nükleer denizaltısı Karadeniz'e girmek için harekete geçmişti, sonra geri döndü ne olduysa. Bir yerlerden sıkıyı yemiş olmalı. Yoksa koca nükleer denizaltı niye geri dönsün.
Bu şerefsizlerin yapmayacağı pislik yok. Bunlara hâla sert bir ders verilmeyecekse insanlık var diye kimse iddia etmesin. Bütün dünya bütün insanlık suçludur şu anda bu kudurmuşlara hak ettikleri tekmeyi vurmadıkları için. Dünya utanılacak iğrenç bir yer şu anda. Tüm insanlık katil. Bu alçak kudurmuş katillere dersini vermediği sürece herkes cinayetlerine ortaktır ve katildir.
-
Zelenski Donetsk'de durumun ağır ve kritik olduğunu söyledi. Rusların ağır kayıplar verdiğini ama kendilerinin de kayıp verdiklerini açıkladı. Özellikle Bahmut kenti harabeye dönmüş durumda.
Bu insandan başka bir yaratık olan Rus katillerin sistematik biçimde katliam, işkence ve tecavüzlerde bulundukları her gün kanıtlanıyor. Bu katillerin canlarının bitin yavşağı kadar değeri yok ama Ukraynalı kahramanlar bu kış şartlarında kendilerini çok zorlamasalar diye düşünüyorum. Toprakların donması ile kış şartlarını Rus katillerin aleyhine çevireceklerini tahmin ediyordum ama bunun bedeli ağır olmasa iyiydi.
NATO açıklamasında desteğin süreceği mesajı verildi ama daha fazla destek gerekiyor! İngiliz istihbaratına göre Rus katiller güçlerinin sonuna geldi. Ağır asker, teçhizat ve mühimmat kaybı yüzünden zor durumdalar. Bu umarım doğrudur. Fakat yüz Rus katilin pis canı yok olması için bir Ukrayna kahramanının bile ölmesi üzücü gelir. Bu insandan başka bir şey olan cani yaratıklar olan Rusların pis canlarının hiç bir değeri yok.
Ben artık bu savaş ile uyandım. Dünyanın özgürlükçü dünya ve köleci dünya olarak ikiye ayrıldığını düşünüyorum.
Batının geçmişi kirli olsa da Amerikan iç savaşında özgürlükçülerle köleciler karşı karşıya geldi ve özgürlükçüler kazandı. Bu zafer Batıyı değiştirdi.
Şimdi NATO özgürlükçü dünyayı, Şanghay birliği köleci dünyayı temsil ediyor. Bakıyorum ne kadar köleci totaliter ülke varsa Şanghayda toplanmış. Buna İran gibi katil katliamcı baskıcı faşist ülkeler de dahil.
Amerikan iç savaşı dünya çapında tekrarlanarak yine özgürlükçülerin kölecileri ezmesi gerekiyor. Bu katillere dur denmeli.
-
Avrupa Birliği Rusya'nın işlediği savaş suçlarını yargılamak için uluslararası mahkeme kurulması gerektiği açıklaması yaptı.
Derhal kurulmalı.
ABD Ukrayna enerji altyapısını onarmak için yardım paketi hazırladığını duyurdu.
Acilen onarılmalı.
AB el konulan Rus mal varlıklarının Ukrayna'nın yapılanması için kullanılacağını duyurdu.
Son derece yerinde.
Bu Rusya canavarlar insandan başka yaratıklar imparatorluğu derhal bütün özgür dünyanın işbirliği ile çökertilmeli. Bunlar insanlığın düşmanı.
Bunlara yardım eden her ülke şiddetle cezalandırılmalı. Başta İran katilleri olmak üzere.
-
Türk cumhuriyetlerinden Ukrayna'ya gelen 350 kişilik bir birliğin Rus katillere karşı savaştığı bildirildi.
Birliği Kiev'de bulunan bir Kırgız vatandaşı kurmuş. Fakat bu sayı az. Suriye'ye giden dinci terörist sayısı bundan kesinlikle çok fazlaydı.
Birlik Turan Bölüğü adını taşıyor ve tepeden tırnağa silahlılar. Tüm Türk halklarının seferber olması bu Rus katillerine hak ettikleri dersi vermeleri gerekiyor. Savaş suçları kesin olan, kadınları çocukları öldüren işkence den bu canilere karşı tüm insanlık birleşip hak ettikleri cezayı tattırmaları gerekiyor. Bu katil işgalci sömürgecilere insan demek hata olur. Bu cani işkenceciler insandan başka yaratıklar.
Kadirov denen ise kendisine sunulan Ukraynalı esirleri köle olarak alırken insanlıktan çıkmış şekilde sırıtarak poz veriyor.
Tüm özgürlükçü dünyanın bu köleci yaratıklara karşı birlik olması gerekiyor ama insanlık diye bir şeye pek rastlanmıyor yeryüzünde.
-
Katil Ruslar Donetsk'te de Herson'da olduğu gibi ikmal hatlarının füze ve obüs atışlarıyla felç edilerek çekilmek zorunda bırakılmamak için askerlerini savaşmaya zorluyorlar. Ukrayna birliklerini çatışmaya girmeye zorunlu bırakıyorlar. Çok Rus askeri öldüğü bildiriliyor bu hareket tarzı yüzünden ama Ukrayna kahramanları da kayıp veriyorlar kaçınılmaz olarak.
Rus katillerin yeni hesabı bu. Obüs ve füzelerle ikmal alamaz duruma gelmemek için Ukrayna birliklerini çatışmaya zorlamak. Birlikler çatışmaya girdi mi dost düşman yakın pozisyonda oldukları için top ve füze kullanılamıyor. Bunların kullanılabilmesi için düşmanın mesafeli olması şart yoksa kendi birliklerini vurma riski var. Rus katiller füze top mermisi yememek için bu çareyi buldular.
Zelenski bu yüzden durumun kritik olduğunu söyledi. Çünkü Ukrayna kahramanlarını yitirmek istemiyor. Çünkü hedef Kırım'ı kurtarmak ve askerlerin hayatta kalmaları gerek.
Katil Ruslar için kendi kayıplarının önemi yok. İnsan olsalar önemi olurdu. Putin denen çok votka içip öleceklerine savaşarak ölsünler dedi açıkça.
Fakat Ukrayna askerlerinin canları çok değerli. Umuyorum bu plan başınıza patlasın katiller. Donetsk hattında ceset kokusu her tarafı sardı deniliyor. Rus kayıpları elbette yüksek ama Ukrayna kahramanlarının da kayıp vermesi kaçınılmaz. Döktüğünüz kanda boğulun katil Rus sömürgeci alçakları!
-
Bence kış iyice bastırınca Ukrayna Kırım üzerine füze atışlarını yoğunlaştıracak. Bu konuda çelişkili görüşler var. Herson kurtarılınca Kırım yolu açıldı diyen var bu o kadar da kolay değil diyen var.
Dontsk hattında bu yüzden durum kritik. Kış bastırmadan Rusya kapana kısılmamak için şimdiden savunma hatları oluşturmaya çalışıyor. Bunun için de acımasızca askerlerini Ukrayna topları ve füzelerinin üzerine sürüyorlar. Dünya bu yüzyılda böyle vahşet böyle barbarlık ilkellik görmedi.
Ne o yakın çatışma olunca Ukrayna kendi askerlerini vurmamak için top füze kullanamasın. Bunu sağlamak için insanları kırdırıyorlar. Votka içerek öleceğine savaşarak ölsün! Zihniyeti bu, canavar insandan başka yaratıkların. Putin denen açıkça bunu söyledi. Gidin ölün diyor yani, ölün geberin lazım değilsiniz diyor herif yahu!
İşte Ukrayna Kırım'a yoğunlaşırken Rusya sivilleri katletmeye devam edecek alçak katiller. O sorun var. ABD Ukrayna'ya Patriot vermeyeceğini söylüyor. NASAMS füze sistemi de yeterli kapsamda kurulmadı. Çok füze vursa da üç füze düştü mü elektrik su gaz hatlarını koparmaya yetiyor yani. Tam bir hava savunma sistemi lazım Ukrayna'ya.
-
Sonunda sürekli sivil cinayetleri ile insanlık ve savaş suçu işleyen katil Rusya'ya hak ettiği ve beklediğim yanıt verildi!
Rusya'nın hem de oldukça içlerindeki çok önemli, nükleer kapasitesi de olan bombardıman uçakları bulunan hava üslerine arka arkaya saldırılar gerçekleşti!
Bu çok önemli bir haber ve çok sayıda Rus bombardıman uçağı alçakça cinayetlerini işleyemeyecek hale getirildi. Tabii çok sayıda da ölü ve yaralı Rus var.
Tarafların hiç birinden hiç bir açıklama yok. Bu, saldırıyı gerçekleştirenin ABD olduğu anlamına geliyor. Bu hamleyi uzun süredir bekliyordum ve sonunda!
Saldırıların neyle yapıldığı dahi belli değil. Bunu ancak ABD yapabilir. İngiliz MI6 işbirliği ile Ukrayna bu tür saldırılar gerçekleştirdi ama bunu ABD den başkasının yapabileceğini sanmıyorum.
Suskunluk çok anlamlı. Hiç bir açıklama yok! Bu savaşın başlamasından beri en güzel haber! Katil Rusya'nın alçakça savaş suçu sivil cinayetlerine çok ama çok önemli ağır bir darbe!
Katil Ruslar buna yine ancak zayıf bir sivil cinayetlerine yeni cinayetler ekleyerek karşılık vermeye çalıştı ama şok etkisi apaçık! Bu ağır ve çok güzel bir şok! Daha ağırı lazım. Bu katillere hak ettikleri her cezanın verilmesi bir insanlık görevi!
-
Haberlerin gelmesini sabırsızlıkla beklemek gerekiyor. Fakat Rusya içlerini bu kadar başarılı vurmak için ancak seyir füzeleri kullanılmış olabilir. Bu seyir füzeleri de Cruise olmalı. Başka radara yakalanmadan neye uğradıklarını anlayamadan vuracak füze varsa ben bilmiyorum.
Rusya'nın insanlık suçu alçakça seyir füzesi cinayetlerine bu yanıtı bekliyordum. Başka olasılık varsa da ben bilmiyorum. Bu Cruise işi. Bu yanıt ABD için çoktan hak edilmişti ve ABD nin daha ne beklediğini düşünüyordum. Yine de açıklamaları ve haberleri bekleyeceğiz. Cruise ile vurmak çok ciddi bir saldırıdır ve mutlaka açıklama yapılacaktır.
Katil Rusların tam hak ettiği buydu. Kimse elini kolunu sallayarak kadınları çocukları öldürememeli. Daha ağır yanıtlar vermeli ve katil Rusya'nın beli kırılıncaya kadar vurulmalı! Devamını acilen bekliyoruz!
-
Dronlardan bahsediliyor ama Moskova'ya yakın üslere dron ile saldırılabileceği kuşkulu. Cruise son derece sinsi ve güçlü bir silahtır. Radara yakalanmaz, hızlı gelir ve vurulan ne olduğunu anlayamaz bile. Katil Rusların hali de tam bu. BBC de bir bilgi olmadığını söylüyor. Bunlar bana Cruise füzelerini hatırlatıyor. Ama bu yönde hiç bir bilgi yok.
Moskova'ya yakın üslere saldırmak çok ciddi bir olaydır ve mutlaka açıklamalar olacaktır. Beklemekten başka yapılabilecek bir şey yok. Her medya kuruluşu başka türlü bir haber veriyor. Ne olduğu anlaşılmış değil. Kaza diyen bile var ama katil Rusların suskun oluşu çok anlamlı.
Yoksa yine Rus askerler tehlikeli bölgelerde sigara içmiş olmasınlar!!!
Öyle sivil halk çoluk çocuk vurulmaz katil Ruslar! Vurunca işte böyle katiller vurulur!!!
Alınabilen bir haber varsa patlamaların çok güçlü olduğu ve şiddetli sesler, ateş topları görüldüğü haberi. Bu da bana Cruise olduğu izlenimi veriyor. Bakacağız.
Gerçi Cruise füzeleri de nerden ateşlenecek? Bunların yer seviyesinden ateşlenmesi gerekiyor. Yoksa radarlar görür. Gerçi görseler de bir şey yapabilirler mi bilmiyorum. Olay ciddi ve esrarengiz. Fakat Moskova yakınını vurmak süper yani, en önemli kısmı bu. Bu katil Ruslar açısından bir skandal.
-
Bahmut kentini harabeye çevirmeye çalışan katil Rusların bir başarı kazanması endişesi sürerken bu haberin gelmesi süper oldu. Katil Rusların Bahmut'ta kadınları çocukları sığınaklarda yaşamaya zorunlu bırakan alçaklıkları dışında bir haber gelmedi. Yüzünüze gözünüze bulaşsın sivil cinayetleriniz döktüğünüz kanda boğulun katiller. Rus katiller Bahmut'u ele geçirdi diye bir haberden çok endişe ettik ama başaramadılar ve başaramazlar gibi görünmeye başladı.
Zelenski de Bahmut'u savunan kahraman askerlerine teşekkür etti. Umulur ki katil Rusların bu başarısız saldırı girişimi ile tüm aşağılık sömürgecilik umudu yok olur. Defolup gitmekten başka çareleri olmadığını anlarlar.
Fakat defolup gitmekle de kurtulmamalılar. İşledikleri cinayetler burunlarından getirilmeli. Yargılanıp bir daha insan içine çıkamamaları gerekiyor.
-
Rusya'nın bir üssü daha vuruldu. Fakat bu saldırıların umduğum gibi Cruise saldırısı olmadığı anlaşılıyor. Saldırılar dron saldırısı ve bu işin arkasında MI6 olmalı.
Yine de Bahmut kentinden kötü haber gelmesinden endişe edilirken bu haberler süper. ABD sert bir hamle yapacağa zaten benzemiyor. Maalesef ABD nin amacı savaşı bitirmek değil tersine uzatmak ve Rusya'nın iyice yıpranmasını sağlamak. Bu amaç da yerine bu saldırılarla geliyor. Rusya'nın belini kıracak sert saldırılara ihtiyaç var ama ABD nin bunu yapmasını boşuna beklememek lazım. Belini kırmak değil belini bükmek istiyor.
En trajikomik olanı sivilleri vuran katillerin askeri hedeflere düzenlenen bu tamamen haklı saldırıları terör diye nitelemeleri. Akıl olsa fikir olsa insanlık olsa zaten kuduz gibi Ukrayna'ya saldırmazlardı katiller.
-
Eski KullanıcıDemoKratos başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@DemoKratos, içinde söyledi: Donbas neden stratejik
Rusya'nın bir üssü daha vuruldu. Fakat bu saldırıların umduğum gibi Cruise saldırısı olmadığı anlaşılıyor. Saldırılar dron saldırısı ve bu işin arkasında MI6 olmalı.
Yine de Bahmut kentinden kötü haber gelmesinden endişe edilirken bu haberler süper. ABD sert bir hamle yapacağa zaten benzemiyor. Maalesef ABD nin amacı savaşı bitirmek değil tersine uzatmak ve Rusya'nın iyice yıpranmasını sağlamak. Bu amaç da yerine bu saldırılarla geliyor. Rusya'nın belini kıracak sert saldırılara ihtiyaç var ama ABD nin bunu yapmasını boşuna beklememek lazım. Belini kırmak değil belini bükmek istiyor.
En trajikomik olanı sivilleri vuran katillerin askeri hedeflere düzenlenen bu tamamen haklı saldırıları terör diye nitelemeleri. Akıl olsa fikir olsa insanlık olsa zaten kuduz gibi Ukrayna'ya saldırmazlardı katiller.
ABD yok etmek istemez. Bu onların politkası değil. Yok etmek İran , Arabistan , asya yöresine ait bir hükmetme biçimidir.
ABD iktidarı değiştirip kendinden yana kullanmak ister. Bunun için ise yönetimin iyice yıpratılması gerekir. Yeni iktidar ise onların güdümünde olmalıdır.
Ölen insanlar Rusya'nın ne kadar umurunda değilse ABD veya Avrupa'nın da umurunda değildir.
Ben Putin'in yerinde olsam Avrupa'yı iyice zora soktuktan sonra ABD ile anlaşıp savaşı bitirirdim.
Nitekim Bosna Sırbistan savaşında sırplar öyle yaptılar.
-
Bilgiler gelmeye başladı. Uydu fotoğrafları Rusya için utanç. Beter olsun katiller ama şu utanç aslında bu katiller için yeter bile.
Koca koca bombardıman uçakları yerde perişan olmuş. Kuyruğu kopan kanadı kopan mı ararsın. Uydudan görülemeyen hasarlar illa ki var ve bu uçaklar uçamaz yani, mükemmel sonuç!
Ki bunlar 500 km. 700 km. içerde yani, bu utançla bu katil Ruslar nasıl insan yüzüne bakacaklar? Hoş insan da değiller bakmayıversinler kimse bakmasın kanlı katil suratlarına.
Crusie olmadığına karar verdim ama dronla da bu kadar başarılı saldırı nasıl yapılır anlamadım. Dronla yapıldıysa ayrı utanç Rusya için. Dronla yapıldı diyen katil Ruslar, utanmıyorlar da dronlarla başa çıkamadık da demiyor zeka özürlüler!
Ben bu işten bir şey pek anlamadım. Bu iş füze işine benziyor ama neyse. Bunlar gibi yirmi saldırı daha olsa da bir daha baksak! Üç saldırı da mükemmeldi, daha mükemmellerine vesile olur umarım.
Hayır Moskova'nın dibi dronla vuruluyorsa yani bu nasıl iş? Bir de bu katil Ruslar habire her gün 70 80 füze sallıyorlar, yiyebildikleri bir halt yok! Sivil halka zarar vermekten başka bir bot yiyemiyorlar.
Bir de üstelik salladıkları seyir füzesi! Çoğu düşürülüyor. Hay seyir füzenize eşşekler tükürsün sizin şerefsizler.
Var ya bunların salladığı bu adı seyir füzesi olan zımbırtı sayısında Cruise füzesi atılsın var ya, Rusya göçer. Gümbür gümbür göçer.
Rusya'ya hergün 50 Cruise füzesi atılsın, Rusya diz çökmek değil yüzüstü serilir. Ama işte yapmaz çıkarcı ABD. Çıkarına bakar.
-
Bahmut'ta da neler oluyor her gün kontrol ediyorum Rus katiller burada da hezimete uğradı anlaşılan. Rusları sevindirecek bir haber yok. Kim bilir yine burayı da güya alacağız diye kaç asker kaybetti zeka özürlüler.
Hayır bunlar insan değil orası tamam da zeka yoksunu aptal da bunlar. Hayır bu kadar aptalca geberilir mi yahu? Haksızsın işte, geç Ukrayna tarafına! Ben olayım o şerefsiz kanlı katillerin içinde bir dakika durmam. Hemen geçerim Ukrayna tarafına.
Ceset kokusundan geçilmiyor haberleri geliyor e bu Bahmut Ukrayna'da halen Ruslar alamadı, demek bu ceset kokuları hep Rus askerleri çoğunlukla.
Dünya böyle aptallık da görecekmiş. İnanılmaz. Herif dedi zaten vokta içip öleceklerine savaşta ölsünler dedi. Zihniyet bu. Sür sür geberip gitsinler. İnanılmaz.
-
Belli olmaz bu şerefsizlere, askerlere beyaz bayrak yapıp teslim olmasınlar Ukrayna'ya diye don atlet de vermiyordur bu katiller. E beyaz bayrak olmayınca da nasıl teslim olsunlar? Rus geliyor vururlar yani, beyaz bayrak olması gerekiyor.
Eğer beyaz bayrak yapmasınlar diye Ruslar askerlerine don atlet vermiyor diye bir haber gelsin hiç şaşırmayacağım.
-
Sonunda açıklamalar geldi. Kritik hava üsleri saldırıları Ukrayna kaynaklı. Açıklanmaz ama MI6 desteği olası.
ABD bu saldırıların arkasında olmak bir yana, Ukrayna'yı savaşı işgal edilen bölgeleri ile sınırlı tutması Rusya içlerine saldırmaması konusunda uyardı. İyi de işgal bu üslerden destekleniyor!
El atına bineceğine binme dedirtecek işler. Haklısın, dibine kadar haklısın ama ele muhtaçsın! El de senin kaybettiğin eşeğini türkü çağırarak arar! Maalesef durum bu fakat bu olağanüstü başarıdan dolayı Ukrayna bir kez daha gönülden kutlanmayı hak etti. Bravo Ukrayna! Dünyada daha kahraman ülke yok! Yok yani, olmayınca hakkı teslim edeceksin. Ukrayna kahramanlıkta destan yazıyor!
Katil Rusların gülünç açıklamaları ise aptallıklarının acizliklerinin apaçık göstergesi. Neymiş saldırıyı savuşturmuşlarmış da düşen parçalar hafif hasara yol açmış! Ülen uçağın kuyruğu kopmuş uydudan görüldü be! Yerler sarsıldı şimşekler çaktı gök gürültüsü gibi sesler geldi ateş topları göğe yükseldi anlatımları ne olacak?
Acizsiniz, şerefsizsiniz, alçaksınız katiller. Üstelik geri zekalısınız. Ukrayna'da olan zekanın gramı sizde yok! Öyle kalleşçe siviller vurulmaz, insan olma şansınız yok ama öğrenin, böyle askeri hedefler mertçe, kahramanca vurulur. İnsan olamazsınız ama bari öğrenmeye çalışın nasıl insan olunduğunu!
-
Hale bakın yahu! Küçücük Ukrayna, dev Rusya'yı hem de kalbinden vuruyor! Böyle kahramanlık destanını tarih kaç kere yazdı acaba?
Koskoca Rusya alçakça, kalleşçe, insan olmayan bir yaratık biçiminde kadınları, çocukları vuruyor, kahraman Ukrayna insanlığa örnek olacak örneği zor görülecek bir yiğitlikle askeri hedefleri büyük bir başarıyla hem de düşmanın kalbinden vuruyor!
Bu olay yüzyılın kahramanlık destanı, insanlık dersidir. Nasıl canavar alçak katil olunur, nasıl onurlu insan olunur işte görüyoruz.
-
Putin denen askerlerinin mevzilerini terkedip kaçtıkları haberlerini doğrulamak zorunda kaldı fakat bunun yaygın olmadığını iddia etti.
Öte yandan Harkiv bölgesinde Rusların silah, teçhizat, tank, araç ve cesetlerini bırakıp kaçtıkları görüldü. Ukrayna askerleri geldiğinde Rusların cesetlerinin donarak yere yapıştığı görüldü.