Donbas neden stratejik
-
Bence Ukrayna ordusunun başarılı taarruzunun arkasında yatan etken, Rus ikmal yollarının etkili biçimde kesilmesi. Bunu sağlayan da güçlü füze sistemleri ile uzun menzilli seri atış yapabilen kundağı motorlu toplar.
Rusların top ateşi desteğini kesmenin yanında hava desteğini kesmenin de önemli olduğunu önceden söylemiştim. Çok sayıda düşürülen Rus uçak ve helikopteri var. Yüzlerle ifade edilen rakamlardan bahsediliyor. Ruslar ikmal yolları imha edilince büyük çift pervaneli helikopterleri ikmal için kullanmaya çalıştı ama fiyasko. Demek Ukrayna'ya etkili hava savunma füzeleri de verilmiş.
Rus cephesi hızlı çözüldü, ben bu kadar hız beklemiyordum. Yıpratma savaşı olacağını düşünüyordum. Ama tabii yine de yıpratma savaşı ve Ruslar bir anda çekip gitmeyecekler. Hedef Kırım'ın kurtarılması olduğuna göre savaş henüz bitmekten uzak.
Kahraman Ukrayna askerlerinin alçak Rus saldırısı başlamadan önceki Rus sınırlarına ulaşmalarına pek bir şey kalmamış gibi görünüyor. Ama durmayacakları, Kırım'a ilerleyecekleri için daha yapılacak çok iş var. Rusya Kırım işgalinde direnecektir. Asıl kritik savaş Kırım için yaşanacak.
-
Sömürgen katil Rusların hak ettikleri hezimeti yaşadıkları ve bozgun halinde geri çekildikleri artık su götürmez bir gerçek haline geldi. İşgalden kurtarılan yerleşim birimi sayısı 300 lere geldi. Katil Ruslarla birlikte işbirlikçi hainlerin de kaçtıkları bildiriliyor.
İşin sırrı HIMARS füzelerinde. Bu füzelerden bol miktarda verildiği ve Ukrayna'nın da bu füzeleri bolca kullandığı anlaşılıyor. Bu füzeler taarruz altındaki Rus katillerin ikmal edilmesini olanaksız hale getirdi. İkmal çalışması oldu mu derhal füzelerle yok ediliyor.
Fakat tekrarla ve önemle belirtmek gerekiyor ki Ukrayna'nın gelişmiş hava savunma füzelerine de çok ihtiyacı var. Bunların da acilen verilmesi gerekiyor. Çünkü alçak Ruslar çekildikleri yerlerde insanları susuz elektriksiz ve aç bırakarak cezalandırmak amacıyla bombalama yapıyor bu katil iğrenç insanlık yoksunları.
İnsanlık bu iğrenç kamburdan kurtulmalı. Bu pislikler tüm insanlık tarafından ağır biçimde cezalandırılmalı. Bunlar alçak, katil, haydut ve insandan başka bir şey! İnsan böyle alçak bir yaratık olmamalı!
Almanya'dan yapılan açıklamada kahraman Ukrayna ordusunun parlak başarılarının kıvanç verici olduğu ve tam bir başarı kazanıncaya kadar tüm desteklerin verilmekten çekinilmeyeceği belirtildi. Açıklama elimizde daha fazla olsa da daha fazla silah verebilsek anlamına gelen bir açıklama. Tabii Almanya 2. Dünya savaşı sonrası kısıtlamalara uğradı.
Bu savaş NATO'nun ne kadar gerekli olduğunu ve Şanghay ittifakının Varşova Paktı kadar tehlikeli olduğunu gösterdi.
Varşova demişken Polonya, Almanya ile ortak silah üretimi yapmaya hazırlanıyor. Rusya ile savaşa gireceğine kesin gözüyle bakan Polonya Batı ile tam bir entegrasyona gidiyor. Almanya da silah üretim kısıtlamalarının artık tamamen kalkması gerektiğini savunuyor.
Şanghay ittifakı tam bir askeri ittifak değil. Daha çok siyasi bir ittifak. Askeri işbirliği içermiyor. Fakat üye sayısını artırdı ve askeri işbirliği yönünde adımlar atıyor, ortak tatbikatlar düzenlemeye başladı.
Bu saldırganlar dünyayı yeniden kutuplaştırıyor ve NATO hâla önemini bunların bu saldırganlıkları yüzünden korumaya devam ediyor. Bitleri kanlanmaya görsün oraya buraya saldırmaya başlayan bu insan hakları ve demokrasi yoksunu ülkeler dünya için tehdit oluşturmayı sürdürüyor.
Kim bunlar? Rusya, Çin başta olmak üzere Hindistan, Pakistan, İran da var. Bunlar geçinebilir mi belli değil ama dünya yeniden kutuplaşıyor.
-
Kiev Rusların eline geçtiğinde görecek şımarık Batı yanaşması Ukraynalılar filan şeklinde savaştan önce bir sürü kışkırtma yapılmış. Bunlar zannediyordu ki Kırım'a nasıl çöktülerse Ukrayna'nın bu kez tamamına kolayca çökecekler!
Aynı Çeçenistan'ın başına bir kukla koydukları gibi Kiev'e bir uşak oturtacaklar, sömür ha sömür yapacaklar! Bunlar bunu başarsalar sırada kesinlikle Polonya olurdu!
Ukrayna kahramanları sadece ülkelerini değil, tüm Avrupa'yı Rus saldırganlığından koruyorlar! Çabuk derhal en etkili hava savunma füzelerini gönderin pinti Batılılar! Orada insanlar ölümüne savaşıyorlar! Bu savaş aynı zamanda sizin için yapılıyor!
Tabii işin büyüğü ABD ye düşüyor. Avrupa gaz kısıtlaması ile boğuşurken çok fazla bir şey yapamaz. ABD yardımı sanırsam 15 milyar doları buldu ama az! Bunun en az üç katı yardım yapmalı! 15 milyar ABD için ne ki? Pamuk eller cebe, çabuk! Ukrayna için en etkili hava savunma füzeleri, çabuk! İnsanlar ölüyor orada, elektriği suyu kesmek için, sivilleri öldürmek için bombalıyor haydut Ruslar!
-
Rusya 2. Dünya savaşı biter bitmez Avrupa'yı istila amacını açıkça ortaya serdi ve NATO'nun kurulmasına yol açtı. 1948 yılında Berlin'i sadece kendilerinin kontrol etmesi için ablukaya aldılar ve Batılıların tüm ikmal yollarını kestiler.
Rusya'nın Avrupa üzerindeki emperyalist niyetleri o zamandan beri apaçık. Bununla kalmadı, demokrasi isteyen Macaristan ve Çekoslavakya tank paletleri ile ezilerek özgürlükler yok edildi.
Varşova Paktı Rus emperyalizmini gizlemek için sahte bir kılıftan başka bir şey değildir. Güya madem siz NATO'yu kurdunuz biz de savunma amaçlı Varşova Paktı'nı kurarız şeklinde. Sanki NATO saldırıyor Varşova Paktı savunma amaçlı kuruldu gibi propaganda yaptılar. Varşova Paktı filan diye bir şey tamamen kağıt üzerindeydi. Aslı Rus emperyalizmiydi. Sovyet diye bir şey bile yoktur. O da Rus emperyalizmidir.
Hâla bu kafa ile gidiyorlar, saldırıyorlar, NATO karşılarına çıkınca vay efendim NATO bize saldırıyor! Ülen NATO senin saldırganlığın yüzünden, her bitin kanlandıkça etrafına saldırdığın için var be!
-
Ukrayna'nın parlak başarısı bütün askeri uzmanları şaşırtmış durumda. Bu kadar hızlı ilerleme kimse beklemiyordu.
Ukrayna'nın elinde HIMARS füzeleri ve kundağı motorlu uzun menzilli toplardan başka bol miktarda da Stinger füzesi bulunduğu anlaşıldı. Bunlar tank uçak helikopter hepsinin canına okuyan etkili bir füze. Kullanımı da çok pratik. Her asker omzunda taşıyabiliyor ve uçak, tank gördü mü ateşleyebiliyor. Hedefe isabeti de yüksek.
Bu kadar hızlı ilerleme beklenmiyordu. Ruslarda moral bozukluğu ve çözülme olduğu anlaşılıyor. Ukrayna güneye yüklenecek gibi yapıp doğuya yüklenerek Rusları ters köşeye yatırdı ama yine de bu kadar başarılı olması endişe yaratıyor. Acaba Ukrayna hızlı ilerlemekle riske giriyor olabilir mi? Rusların seyir füzesi avantajları var. Ukrayna'da bu yok. Doğru dürüst hava savunma sistemleri de yok.
Ruslar seyir füzelerini seferber edebilirler. Ukrayna'nın etkili hava savunma füzelerine acilen ihtiyacı var. Himars ve Stinger'lar yeterli değil. Kaybedilen her Ukrayna eri riski artırıyor. Kayıpların en aza indirilmesi gerekiyor. Olabildiği az az Ukrayna askeri, olabildiği kadar çok Rus askeri ölmeli. Çeksin gitsinler haydutlar. Çağıran oldu mu da geldiler! Hepsinin canına okunmalı!
Sanırsam Rusları şaşırtmanın yanında hava soğumadan yukarı bölgeleri ele geçirmek istedi Ukrayna. Güneyde kışın da taarruz edebilir.
-
Ukrayna seyir füzesi ile nükleer santralin vurulması riskine karşı santrali durdurdu. Bu katil Ruslar bu kadar alçalacak kapasitedeler. Bunu yapar bunlar. Bunun nükleer füze kullanmaktan farkı yok ama bu katiller yapar. Lavrov denen durmadan tehditler savuruyor. Bu katiller çok tehlikeli. Tüm dünyayı riske atacak kadar karaktersiz bunlar. Ukrayna'ya acil hava savunma sistemi!!!
S 300 ve Alman Gepard sistemleri var Ukrayna'nın elinde ama bunlar yetmez. Patriot gerekli!
-
Ukrayna Sovyetler döneminde Rusya'nın en önem verdiği ülkeydi. Ülkede çok ciddi silah vardı. Çünkü Hitler öncelikle Ukrayna'ya saldırmış ve bu ülkenin yok edilip ezilip geçilmesini emretmişti.
İstese Ukrayna bu silahları elinde tutardı fakat Rus tehdidine inanmadılar. Bir çok silahı elleriyle Rusya'ya teslim ettiler. Savunma harcamalarını kalkınmaya yönlendirmek amacıyla yaptılar bunu. Rusya da AB ye gaz satıyor, uzay çalışmalarında yardımlaşılıyor, işler iyi gidiyor gibi görünüyordu. Ukrayna işgal girişimi herkesi şok etti. Bu Ruslar aklını yitirmiş olmalı!
İyi niyetin canavara karşı işe yaramadığı anlaşıldı. Savunma her zaman önceliklidir. Sanayiye sahip olabilirsin ama korumak için silaha ihtiyacın var. Yoksa sömürgenler gelir sanayini yerle bir ederler. Tüm dünya uyanmalı! Rus ve Çin tehdidi dünyayı bir kez daha savaşa sürükleyebilir!
Şanghay beşlisi aslında çok geçerli amaçlar için kurulmuştu. Temel amaç istihbarat paylaşımı, teröristlerin iadesi ve teröristlerin yakalanmasına yönelik operasyonlarda prosedür olmaksızın sınır aşma, antiterör operasyonları yapma yetkilerini Çin ve Rus timlerine verme yönündeydi.
Fakat gelinen noktada saldırgan tavırlar ve ortak askeri tatbikatlar ortaya çıktı. Cehenneme giden yollar hep iyi niyet taşları ile döşeniyor.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Donbas neden stratejik
ABD yardımı sanırsam 15 milyar doları buldu ama az! Bunun en az üç katı yardım yapmalı! 15 milyar ABD için ne ki?
Biden amca sözümü dinledi, tam dinlemedi çünkü yaptığının iki katı yardım etmeleri gerektiğini senatoya önerdi. Ben üç katı demiştim, o da en az Biden amca! Kulakların az işitiyor galiba! Bak Patriot istiyorum, unutma, parmağına ip bağla, Patriot tamam mı! Hemen gönder, sallanma! Elini çabuk tut! Hadi bakayım, canlan biraz! Ukraynalı askerlerin elinde Javelin füzeleri de gördüm, aferin, teşekkürler ama bak Rusya'nın elinde tehlikeli seyir füzeleri ve büyük bombardıman uçakları var.
Patriot şart! Mutlaka gönder, bekliyorum! Elini biraz çabuk tutarsan çok makbule geçecek.
-
Ukrayna'nın parlak başarısı gerçekten göz kamaştırıcı. Tarih böyle onurlu bir ülke savunmasını az yazar. Ukraynalılar kahramanlıkları ile ne kadar övünseler azdır.
Fakat kurtarılan şehirlerin hâli içler acısı! Katil haydut Ruslar bu kentleri harabeye çevirmekle kalmamış, sivil halka, kadınlara bile işkenceler etmişler! Tarih böyle alçaklığı da zor yazar! Bu alçak katiller savaş suçu ile yargılanmak zorunda! Böyle alçaklık olmaz! Daha geçtiğimiz günlerde bir de barajı vurdu rezil haydutlar! Sivillere böyle işkence eden alçak katilleri insan yerine koymamak lazım!
Şeref yoksunları kuyruklarını kıstırmış viyaklayarak kaçıyorlar! İnsanlıktan nasip almamış yaratıklar! Öfkelenmemek elde değil! 21. yüzyılda böyle alçaklık örneği görülmedi!
Tam da öngördüğüm gibi Ukraynalı cesur kahramanların gerilla savaşlarının da Rusların bozguna uğramasında büyük etkisi olduğu bildiriliyor. Cepheden Ukrayna askerleri taarruz ederken gerilla güçleri vurabildiği kadar Rus vurmuş! Askeri kıyafetlerini, silahlarını bırakıp kaçmış şeref yoksunları!
Ukrayna'nın tarihin zor yazacağı bu kahramanca savaşını ayakta hararetle alkışlıyorum! Bravo Ukrayna! Bravo ki ne bravo! Tarihe altın harflerle yazılacak bir destan bu! Tek bir devletin Rusya'yı böyle kepaze etmesini daha tarih hiç yazmadı!
-
Fakat hâla endişe etmek yerinde olur. Rusya büyük bir hava hamlesi hâla yapabilir. Büyük bombardıman uçaklarını ve yoğun seyir füzesi saldırısını devreye sokabilir. Nükleer füze bile atar bu şeref yoksunları. Ki seyir füzelerine nükleer başlık takılabiliyor. Bunlar kıtalar arası balistik füzelerden sonra en güçlü silahlar.
Fakat bu hamle de dünya savaşı çıkarır. Böyle bir hamleye sessiz kalmanın bir olanağı yok. ABD de Karadeniz'e bir filo sokarak elinde ne kadar seyir füzesi varsa Rusya'ya yağdırır. Bilemiyorum ama bunu yapması kaçınılmaz. Çok büyük savaş çıkar. Putin bu kadar deli midir, bilemiyorum, olabilir.
Bir endişem de Kırım'a dayanan Ukrayna ordusunun bu aşamada ABD tarafından dünya savaşı çıkar diyerek durdurulması. Bu endişe çok daha somut. El atı ile nereye kadar maalesef. Acı gerçek bu. Elin verdiği silahla savaşıyorsan bir yere kadar. Kırım'ın kurtarılamayacağından endişe ediyorum.
-
Ukrayna'da Rus işgalinden kurtarılan kentlerde yine toplu mezarlar ortaya çıktı. Yani artık bu alçaklar insan değil. Bunlar insandan başka bir yaratık. Böyle şey olmaz, insan olan bunu yapmaz!
Bunlar bir zamanlar kader birliği yapmış halklar. Yani "düşmanın yoksa kardeşin de mi yok" sözü bu kadar doğrulanır! Utanç! Rezillik! Kepazelik!
Daha da diyecek söz bulamıyorum.
-
Ben ciddi ciddi komedyen bir başkan seçmenin mükemmel bir fikir olduğunu düşünmeye başladım. Zelenski yönetiminin dünyadaki sayılı büyük bir devletin saldırısı karşısında sergilediği mizah hayranlık uyandıracak düzeyde.
Rus yöneticilerde bu zekanın kırıntısı yok! Daha önce Rus üssünü 12 füze ile darmadağın ettikten sonra Ukrayna savunma bakanının Rus askerlere tehlikeli yerlerde sigara içmemelerini tavsiye etmesi süperdi, enfesti! İflahını kes, canına oku, bir de alay et! Bu da bir psikolojik savaş! Rus üssündeki hasar yani uydudan açıkça fotoğraflanacak ölçüde ağırdı!
Şimdi de yeni mükemmel mizah Zelenski'nin danışmanından geldi: Rusya'nın seferberlik ilanı ile öyle dalga geçti ki, Rusları resmen eşekten düşmüş karpuza çevirdi. "Üç günlük savaşın 210. günü ve Ukrayna'yı yıkacağız derken ülkelerini halkın mahkumlar gibi kaçmaya çalıştığı bir hapishaneye çevirdiler."
Ukrayna dünyada en sempati duyduğum ülke haline geldi! Her şeyden önce zeka var zeka! Yok Londra'ya nükleer atarız yok Alaska'yı geri alırız diye hezeyan sayıklamıyorlar! Hayır hiç mi zeki kimse kalmamış diktatör koltuğunu koruyacağım diye insan harcaya harcaya yahu!
-
Artık rezaletin son perdesi açıldı. Ukrayna'nın her gün bir köyü Rus işgalinden kurtararak ilerlemesiyle Putin denenin seferberlik ilan etmesiyle birlikte Ruslar sokaklara döküldü. Rusya hapishanesinden kaçmak için akın akın kapılara hücum ediyorlar!
Öyle ya yahu, Batının HIMARS füzeleri Rus öldürmeye devam etsin diye cepheye niye koşacaklar? Öle öle ne kazanacaklar? Çok haklılar. Ben de olsa kardeşlerimle savaşmaya gitmezdim.
Acı olan Hitler'in Ukrayna'nın çiğnenip geçilerek yok edilmesini emretmiş olduğu. Bu emir bugün ters taraftan geldi! Yazıklar olsun, yazıklar! Dünyanın en geniş topraklı ülkesi olup da toprağa doyamamak bir bunlarda mı görüldü yahu! Yazıklar olsun! Siz toprağa değil toprak size doysun e mi kepazeler!
Savaş halindeyken referandum komedisi ayrı bir kepazelik! Bir de Zelenski komedyen derler. Putin denen sirk palyaçosu o zaman! Hem de korkunç palyaço, aslında gülünç de değil! Yahu hiç olur mu, millet neresiyle güler yahu? Silahların gölgesinde insanlar ölürken ne referandumu!? Zeka eeeeyyy zeka... Niye bu kadar kıtsın!
Dünya böyle ben yaparım olur dünya bir yana ben bir yana diyen akıl hastalarından bir an önce kurtulmalı. Bu ruh hastası haydut katil savaş suçlusu olarak yargılanmalı.
-
Aslında rezaletin son perdesi nükleer silah kullanımı ile olur. Sonrası kaos... Bu herif bunu yapar mı, yapabilir. Bu korkunç olasılık var. Sınırlı alanı tahrip eden seyir füzelerine takılabilen küçük nükleerler var. Düşünmesi bile korkunç ama yapabilir, çünkü normal bir insan değil.
Bu satrançta veziri sürmek ve ancak vezir hamlesi ile yanıt verilir. Sonrasını kimse bilemez. Hayır ejderha gibi onu yutacak bunu yutacak habire yutacak, seyre bakamazsın ki? Dünyayı yutsa doymayacak bu canavarı bir yerde durdurmak şart.
-
Sonunda istediğim hava savunma sistemleri Ukrayna'ya ulaştı. Zelenski açıklama yaparak sistemleri aldıklarını söyledi ve ABD ye teşekkür etti. Ben Patriot demiştim ama bilmediğim başka bir şey göndermiş. Umarım iyi bir şeydir.
Bu arada Ukrayna savaşı Suriye'den sonra Türkiye için de kullanılmaya başlandı. Yunanistan'ın Midilli adasını Lozan'a aykırı olarak ve Türkiye'ye adaları Lozan gereğince işgal hakkı vermesine rağmen pervasızca silahlandırması üzerine ABD sözcüsü Ukrayna savaşı varken NATO üyeleri arasındaki sorunları büyütmeyelim dedi çıktı! Yani Yunanistan Lozan'ı ihlal etsin!
Kimseye suç bulmaya gerek yok. ABD mi savunuverecekti allah rızası için senin Lozan'ını! Sen silkinmez uyanmaz ulusal bilincine dönmezsen daha çoook binecekler. Bu hiç bir şey.
Sen Kardak komandolarının mahkemelerde süründürülmesine, kozmik odaya düşman işgal etse giremezdi, girilmesine sesini çıkarmazsan işlerin gittiği yer daha hiç bir şey.
Şu gerçeği bilmekte yarar var: Yunanistan karada Türkiye'ye hiç bir şey yapamaz. Ama denizde ve karada çok şey yapabilir. Bu gerçeği hamasi söylemlerle örtmek olanaksız. Türkiye artık F 35 almayı bir kenara koyduk F 16 ları bile yenileyemiyor. Üstelik küstürülen kaçırılan pilotlar Hava kuvvetlerine dönmek istemiyor. Bunları yarın seferberlik diye zorla getirsen yine eğitim yetersizliği sorunu olacak. Ülke dönüşü olmayan bir viraja sokuldu Lozan hezimetçi kafası tarafından. Direksiyondaki kendini dışarı atsa bile otobüs yine uçuruma gider. Bu Lozan hezimet püsküllü kafası daha hiç bir iş açmadı henüz ülkenin başına. Bunlar daha hiç bir şey.
Türkiye Cumhuriyeti devletine gerici odaklarca Lozan hezimet diye diye diye din din din iftira ede ede sonunda keşke Yunan galip gelseydi Yunan halife askeri zihniyeti hortlak gibi ülkeye çöktü.
Bu kafa ile gitmenin kaçınılmaz sonuçları.
-
İlginç. Ukrayna'ya verilen NASAMS füze sistemi yeni geliştirilmiş son model bir sistemmiş! Hiç fena da değilmiş öğrendim. Kısa orta tüm menzildeki füzelere etkili. Yıldız savaşları sistemi verecek değildi elbet. Ukrayna'ya böyle bir şey lazım zaten. Her tür füzeyi uçağı durduracak bir şey.
ABD bunu Ruslar'ın eline geçmesinden hiç çekinmeden verebiliyor! İlginç. Bunun tek açıklaması olur, bu yeni füzeleri sahada denemek. Patriot tabii çok bilinen ve sahada defalarca denenmiş bir sistem. ABD yeni bir füze daha geliştirmiş. İlk saha uygulaması Kiev! NASAm'ın füzeleri ha! İyiymiş!
İlk gelen sistemler Kiev'de konuşlandı. Sevkiyatın süreceği söyleniyor. Avucunu şapırttt diye bir güzel yala Putin denen!
-
Bu arada Rusya'da ilginç gelişmeler oluyor. Askere alınmak istenen biri komutanı silahla vurarak "kimse bir yere gitmiyor savaşa gideceğime hapse giderim" diye bağırdı!
Haklı! Zamanında Hitler'in yok edilmesi emrini verdiği kardeş ülkesine kardeşlerini öldürmek için niye gitsin?
Onlar da NATO'ya girmeye kalkmayaydı diye zırıldayacak biri olursa anında yanıt hazır: Rusya da Kırım'ı haydutça işgal etmeyeydi. Sen de işgal edilsen sen de bir destek ararsın!
Sen sana ait olan arsanı satmışsın, alan oraya bir ev yapmış! Bu arsa zamanında benimdi diye o eve zorla girecek misin?
Bu man kafaya göre Alaska da geri alınacakmış. Herif kaçırmış, resmen keçileri salmış bayıra herif, başka olmaz bu kadar hezeyan!
-
Perinçek kafası neyse de ben bu dinci kafasını hiç anlamıyorum, bir de ırkçı kafasını!
Yahu bu Şanghay beşlisi tam olarak Çeçen Uygur dayanışmasını önlemek için kuruldu be! Dinciysen bu sana karşı kuruldu, ırkçıysan bu sana karşı kuruldu!
Perinçek kafası tamam o Perinçek kafası. O belli. Ama bu dincilerle ırkçılara ne oldu keçilerin hepsini mi kaçırdılar hayret!
Şu Çeçenlerin başına konulana ne dersin! Yani artık anca bu kadar olur, bir sakal bırakıverdin mi tamam gerisi, aynen başını örtüverdin mi tamam altını boşver tayt da giyse olur zihniyetinin tıpkısı!
Bu dincilik bir tür beyin hastalığı yani, başka açıklaması yok! Herif bana karşı çıkanı savaşa sürerim diye tehdit ediyor yahu! Ülen neyin savaşına kimin savaşına inanılır ihanet değil!
Bir de bu ülkenin en güvenilmez en yanlış fikirli siyasetçisi Ruslarla toplantı düzenlemiş ve ülkenin en güvenilmez en yanlış fikirli kadın gazetecisini de çağırmış. İnsanlık onuru savunucusu olacak değil ya bu kadın da, üzerine kırmızı mürekkep döküp davetiyeyi buruşturarak geri göndereceği yerde davete katılmış!
E ne konuşur bunlar, yok savaşı Amerika sürdürüyormuş yok zart yok zurt. Dünyada böyle yalanı alenen söyleyen bir ülke daha varsa ya İran'dır ya ona benzer Rusya'dan başka! İnsanlık artık bu kadar da düşemez, kepazelik, rezillik, utanç! Çin ve Hindistan bile artık Rusya'yı desteklemiyor, ne İran'dan çıt var, ne burada İran'ın kadın cinayetlerine en küçük kınama var! Din dogması artık bu kadar mı beyin dumuru yapıyor, evet yapıyor.
Savaş devam ederken trajikomik bir referandum yapıp bize ilhak çıktı diye ortaya pis sırıtkan suratla çıkmanın kepazeliğine hiç girmiyorum bile. Dünya uzun zamandır böyle alçaklık görmedi!
-
Bir de bu kadın Ergenekon ihanetinin arkasında hararetli kışkırtıcı olarak yer alırken, bu siyasetçi Silivri önünde Ergenekon'un fetö kumpası olduğunu söyletinceye kadar nöbet kampanyası başlatmış ve bunu da başararak takdirimizi kaçınılmaz olarak kazanmıştı.
Nasıl da gün gelip devran dönüyor! Şimdi bu ikisi katil işgalci emperyalist kokteylinde bir araya geliyorlar!
Öğürtücü yani, insanı insanlığından utandırıcı! Bu kadar da gün gelir devran döner mi hayret!
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Donbas neden stratejik
Askere alınmak istenen biri komutanı silahla vurarak "kimse bir yere gitmiyor savaşa gideceğime hapse giderim" diye bağırdı!
Ardından Dağistan'da da askere almaya karşı olaylar çıktı. Bu iş Sovyetler imparatorluğunun dağılması gibi şimdi de Rusya Federasyonu'nun dağılmasına gider mi, umudum o ki gitsin!
Ukrayna taarruzu hız kesti ama zaten beklediğimden hızlı gelişmişti, zaten biraz temkinli gitmesi lazım. İstediğim ve beklediğim hava savunma sistemleri gelmeye devam edip tüm ülkeye kurulması lazım. Referandum ayağına biraz soluklanın kahraman Ukrayna askerleri! Başarınızın ardından bunu hak ettiniz! Bu ABD sizi yarı yolda bırakır mı bilemiyorum ama şöyle bırakmayacak gibi!
İş belli bir raddeye geldiğinde Kırım'da Tatarların artık biraz kimliği kaldıysa bir ayaklanma başlatmaları gerekiyor! Bir ulusal onurları varsa, Çeçenler gibi yok olmadıysa!