Saygı Nedir
-
evet özellikle bunu @kâfir-imam cevaplasın malum ondan öğreneceğim çok şey var
-
@Fides ukalalık yapmıyorum ama yine de birşey öğren benden.
Saygı ; kendi kişisel çıkarını başkaşarının çıkarıyla bir tutmaktır.
Ruku ederek tapınılan tanrının sözlerine bakarsak rukunun başkasına hiçbir faydası yok. Tam tersine ruju etmeyenlere karşı bir saygısızlık var.
Ben de senden bir şey öğrenmek istiyorum bunu da sen cevapla lütfen
Saygısız bir dine mensup birine " senin dinin çok saygısız ve boş" demek saygısızlık mıdır?
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Saygı Nedir
@Fides ukalalık yapmıyorum ama yine de birşey öğren benden.
Saygı ; kendi kişisel çıkarını başkaşarının çıkarıyla bir tutmaktır.
Ruku ederek tapınılan tanrının sözlerine bakarsak rukunun başkasına hiçbir faydası yok. Tam tersine ruju etmeyenlere karşı bir saygısızlık var.
Ben de senden bir şey öğrenmek istiyorum bunu da sen cevapla lütfen
Saygısız bir dine mensup birine " senin dinin çok saygısız ve boş" demek saygısızlık mıdır?
önce şunu çözelim;
saygı insani bir durummu? eşekten saygı beklermisin? odundan? havadan? güneşten? yıldızdan? okuduğun bir romandan?
cevp bence hayır!
o halde dinden saygı beklenmez
doğru soru şu bu durumda;
sen din hakkında çok saygısız ve boş cümleler kuruyorsun demek saygısızlıkmı? -
@Fides ha şöyle işte kendi sorunu kendin de cevaplayabiliyorsun.
Dinden saygı beklenmezse dine yapılan eleştiri de hakaret sayılmaz.
Bak saygı kendi çıkarını başkalarınınkiyle eşit görmekle ilgilidir. Tekrar etmekte fayda var.
Hangi dindar kendi çıkarını başkalarınınkiyle eşit görüyor?
Namaz kılmayan öldürülebilir diyen kişi "bunu ben demiyorum dinim söylüyor" derse kusura bakma bizim saygısızlığımızı bağışla demeliyiz sana göre.
Seni var eden etkenleri yok sayamazsın , elektirği bulana kafir cehennemlik diyemezsin. Hepimiz aynı dünya üzerinde yaşıyoruz. Rükû edenlerle birlikte olun , ruku etmeyenlerle de ruku ettirine kadar savaşın demek say-gı-sız-lık-tır.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Saygı Nedir
@Fides ha şöyle işte kendi sorunu kendin de cevaplayabiliyorsun.
Dinden saygı beklenmezse dine yapılan eleştiri de hakaret sayılmaz.
hayır yanlış bu
senin bu dünyada en deper verdiğin şeyi söyle bana atıyorum bir tebeşir
ben tebeşirden saygı beklemem o yüzden ona herşeyi söyleyebilirim oda benden beklemez diye saçma bir bakış açısı olamaz.
1- o tebeşirin senin için değerli olduğunu biliyorum
2-senin insan olduğunu ve bir saygıyı hakettiğini biliyorum
3-tebeşire hakaret etmeden eleştiri yapabileceğimi biliyorum
4-tebeşire saygısızlık etmemem gerektiğğini biliyorumuzatmayada bence gerek yok sen hiç haksız olmazsın bu camiada bence
-
@Fides tamam uzatmayalım. O tebeşiri korumak için ona laf söyleyen hekese kafa göz dalarım içeride paşalar gibi yatarım diyorsan artık o tebeşir senin putun haline gelmiştir. Yani seni değerli kılmak yerine seni kriminalleştiriyordur.
İşte bak bütün putların özü budur.
Putlar hayalet cinsi olabilir Allah'a laf söyleyenin kafasını koparırım dedirtebilir
Putlar insan ürünü olabilir , hocama ,siyasi parti liderime, devletin kurucusuna laf edeni yaşatmam da dedirtebilir
Putlar bir kurum kuruluş da olabilir , tuttuğum takıma , yaşadığım şehrime laf söyleyeni yakarım da dedirtebilir.
Putlar bir insan da olabilir...gibi.
Özetle put seni değersizleştirip suçlu yapıyorsa bunu savunan kişiye de saygı duyulmaz.
İslam dini kendine iman edeni önce değersizleştirir. Aldığın nefesin hesabını Allah soracak diyerek seni yaşamaya değmez bir fazlalık gibi hissettirir. Sonra da kriminal yapar. Kendin gibi olmayan ve eleştirenlere saldırma emri verir.
Bak din emir ile yaşanır yani emir alan kişi kendi düşünemez.
-
Tamam da tebeşire niye laf edelim yahu? Allağın tebeşiri işte. Neyine laf edeceğiz?
Ama örneğin alkol bağımlılık yapar dediğimizde alkole hakaret mi ediyoruz? Bağımlılık yapmıyorsa hakaret ettik haksızlık ettik diyelim ama yapar.
Din allahın olana kadar savaşın yazıyorsa bir dinin kitabında, dinde bu yazıyor ama din cansız bir şeydir, dine laf edemeyiz hakaret olur mu diyeceğiz yahu?
Hayır bir mantıklı laf etmek bu kadar zor olmasa gerek de konu din olunca. Akıl kiraya veriliyor. Aklı başkası kullanıyor. O da çıkarına kullanıyor elin aklını tabii beleşe nasıl olsa. Tepe tepe kullan istismar et sömür. Din bu.