Geceye Bir Şarkı Bırak
-
Zordur gitmek... -
-
Claptone – Puppet Theatre
-
Sabaton - Bismarck
Bu videodaki dev torna bana meslek lisesinde yaptığım stajı hatırtlattı.
Dev vana imalatı yapıyorduk. -
Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety
-
Şimdilerde Ermeni güzeli Oksy Avdalyan'ın şarkısı Asa Xosa ortalığı yıkıyor. Siz hâla dinlemediniz mi?
-
Irene papas Menoussishttps://tr.wikipedia.org/wiki/İrini_Papas
Çağrı filminde Hind bint Utbe rolunde idi. -
@TENTEN, içinde söyledi: Geceye Bir Şarkı Bırak
dev torna
Ben böyle bir torna atıl bozuk dururken çalıştırdım. Beni çağıranların hiç ümidi yoktu çalıştıracağımdan. Torna Rus malı. Hiç bir yedek parçası yok. Nerden gelmiş bilmiyorum. Bir sürü parçası da bozuk. Biri bozulunca torma hareketsiz kalmış, beklerken başka parçalar da çalışmaz hale gelmiş toz, rutubet filan. Hepsine yeni parçaları uydurup çalıştırdım.
Adamlar hayret ettiler torna canavar gibi çalışınca. Tornacılar sızlandılar, biz bu kadar büyük tornaya alışkın değiliz, bunda nasıl çalışacağız diye. Çalıştıramazsın sanıyorduk, nasıl çalıştırdın, niye çalıştırdın, ya bir kaza olursa bilmem ne.
Ben orasını bilmem, patronunuz çalıştır dedi çalıştırdım, şikayetleriniz müdüriyete, memnuniyetiniz varsa tarafıma, memnun değilseniz ağzınızı açmayın, işletmenizin nasıl çalıştırılacağını ben bilmez sizin merkez bilir dedim gittim. Ama o torna şimdi çalışıyor mu sanmıyorum. CNC torna almış olabilirler. Bu tornayı kullanamayız diyen ustaları da emekli etmişlerdir. Devir CNC devri. Usta tezgahın içindeki yapay zeka.
-
Hey gidi günler... Zıpkın gibi delikanlı bitirim bir teknikerdim. Bir bakışta arızanın nerede olduğunu anlardım. Ya bir ölç biç bir şey yap, gözünde röntgen mi var da arızayı anladın derlerdi. Bir bakışta bozuk dediğim parçayı değiştirince çalışmazsa o zaman konuşun derdim. Yani tabii elektrik arızaları benimki. Mekanik parçalarla ilgilenmem.
Arıza dediğim parçada çıkardı. Ama sonra işimden zevk almaz oldum. Gidiyorum, makinenin içinde yapay zeka var. Sana söylüyor şuram arızalı, şu kodlu parçayı değiştir diye. Lan olum mesleği öldürdün be yapay zeka! Sistem şeması çıkıyor ekrana, tak arızalı parça kırmızı! Git bak, evet arıza orda. Yapay zeka yanılır mı, yanılmıyor. Değiştir, tak çalışıyor. Olduk mu biz geri zekalı! Bununla rekabet edemeyiz, işin kötüsü piyasa öyle arızayı şıp diye hisseden teknikere ihtiyaç duymuyor, yeteneğin boşa gidiyor.
Lan yapay zeka hepimizi emekli edersin sen! Biz papazı bulduk usta, yapay zeka pabucumuzu dama attı! Yazılıma da biraz uğraşsam da kafam sarmadı, piyasada zehir yazılımcılar var. Ben donanımcıyım, kırk yıllık kâni olur mu yâni. Uğraşıp da o zehir yazılımcılarla rekabet edemem. İyisi mi bir münasip zamanda mesela on yıl sonra bırak bu işi kendini bahçeye ota ağaca ver usta...
Aslında yazılım çok kolay, giriyorsun kodları tamam da... Yalnız kodlama çok gelişiyor. Ben yetişemedim. Öğreniyorum, kodluyorum da, ama bir bakıyorum yeni kodlama sistemi çıkmış. Eski kodlamayı unut, yenisini öğren. Tepem atarsa öğrenirim ne çıkarsa ama uğraşamadım. Niye kendimi paralayayım da? Rekabet edeceğim zehir yazılımcılar başından beri işin içinde. Kazanamayacağım savaşa girmem. Donanımcı geldim donanımcı giderim. Yazılıma mazılıma giremem.
-
@TENTEN, içinde söyledi: Geceye Bir Şarkı Bırak
Çağrı filminde Hind bint Utbe rolunde idi.
Ben İrene Papas'ı Ömer Muhtar filmindeki rolü ile hatırlarım. Ancak bu kadar mükemmel oynanırdı. Babası savaşta ölmüş annesi asılarak idam edilmiş öksüz ve yetim bir çocuğu esir kamplarında koruyarak yetiştiren kadın rolünde eşsizdi.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
İlham aldığım bir şarkıdır.
Akon / fifty cent I will still Kill