Türkiye mal mı?
-
Bütün ülkelerde mal satılır, burada ise ülke satılıyor.
Satılacak birşey kalmayınca bu defa bizim ürettiğimiz ilaçlar Gürcistana satılıyor. Hem de bizden yüzde seksen daha ucuza gidiyor.
Benim sürekli kullanmam gereken ilaçları eczanelerde genelde bulamıyorum. Aynı ilaçlar Gürcistana tonla gidiyor.
Dün yine muayeneden sonra doktorun yazdığı ilaçların ne kendisini ne de muadilini bulamadım. Mecburen uzaktan akraba olanı aldım.
Gürcistana bizden giden ilaçların bedava fiyattan gitmesi sayesinde Gürcistan ekonomisi kalkınmış.
Bunu bizzat başbakanları diyor.
Türkiye değerleri ve üretimleri yabancılara hay hay bizlere vay vay.
Ahan da bu ülkede neden ilaç kıtlığı olduğunun haberi.
bu ülke artık ülke değil mal oğlu mal -
@bilgisezgi ilaçta dönen dalavereyi yazsak burdan Mars'a dört şeritli yol olur.
Sen oralara satılan ilaçlara ilaç gözüyle bakma. İlaç gibi diyelim..ilacımsı.
Belli firmaların ilacını tüketmeni tavsiye ederim. Hele ki son 20 yılda kurulan ne idüğü belirsiz bir sürü firma türedi. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.
Ben şahsen üç beş pahalı olsun orjinal ilaç olsun derim.
Orjinal ilaç üreticileri
Astra zeneca
Roch
Novartis
Sandoz
Gsk
Sanofi
İbrahim EtemMuadiller için de
Abdi İbrahim
Bilim
Ali RaifBunların dışında tercih etmem
-
Tanzanya Cumhuriyetinde bir iktidar yanlısı ilaç firmasında çalıştığımda merdiven altı üretimi mutfak malzemeleri ile ilaç ürettiklerine şahit oldum. Hatta çakma belgelerle bozuk ve kolpa ilaçlarına ruhsat aldıklarını da gördüm.
İlaç bu , sahtesi hiçbirşeye benzemez çünkü yoğurtun bozuğunu anlarsın ekmeğin küfünü anlarsın ama ilacın bozuğunu anlamazsın. Çünkü ilaç zaten acıdır ve çoğunu çiğnemeden tadını bile almadan yutarsın.
Her bozuk ilaç öldürmez ama tedavi olmak için aldığınız ilacın sizi tedavi etmemesi de bir cinayettir. Siz iyileşmek için ilaç alırsınız ama aslında hiçbir şey değişmez. Bu sizi daha kötü yapar.
İşte bu ve benzeri ilaç firmalarında çalışan bir yığın o...Ç..ları ben itiraz ettim diye hepsi patron tarafını tuttu, bana düşman oldular. Umarım o bozuk ve sahte ilaçları çocukları içer. Evet içer ... Bu bir kötü dilek değil. Çünkü öğrenmeleri için bu şart. Onların iyiliği için diyorum.
Evet ben de dedim ki Tanzanya cumhuriyeti insanları hepsi mal
Çünkü hepsinin para karşılığı fiyatı var. Bastır parayı istediğin şekli alsın.Bakın Tanzanya cumhuriyeti seçimlerinde iktidar partisi ülkenin mallarını iyi biliyor ve her seçim öncesi mallara istediği parayı basıyor, satın alıyor.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Türkiye mal mı?
firmalarında çalışan bir yığın o...Ç..ları ben itiraz ettim diye hepsi patron tarafını tuttu, bana düşman oldular.
Aynısı benim de başımdan geçti.
Bir imalathanede başustayım.
İşçiler hergün maaşın azlığından şikayet ediyorlardı.
Patrondan zam isteyelim var mısınız dedim.
Hepsi varız dedi.
Patrondan zam istedim.
Patron biraz diklenir gibi oldu.
Bunca işçi arkamdayken bu adam nasıl böyle diklenebilir diye içime kuşku düştü.
Arkama şöyle bir baktım ki, hergün yiğitlenen işçilerin hepsi kaçmış...Oysa o şerefsizler kaçmasaydı hem zam alacaktık hem de kendileri kovulmayacaktı.
Hani yiğit işçi sınıfı diye bazıları nutuk atar ya, hiç alakası yok, onların kalleşliği yüzünden patronlar 400 yıldır istediği gibi at oynatıyor.
Patronlar işçiye ölmeyecek kadar maaş verdikten sonra her istediğini yaparlar.
İşçi sınıfı kendi gücünü ve kendi değerini satan bir sınıftır. Ömür boyu köleliğe razılar, çünkü patronların değerini kendi değerleri sayan bir sınıftan hiç bir cacık olmaz. -
Eski Kullanıcıbilgisezgi başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@bilgisezgi, içinde söyledi: Türkiye mal mı?
İşçi sınıfı kendi gücünü ve kendi değerini satan bir sınıftır. Ömür boyu köleliğe razılar, çünkü patronların değerini kendi değerleri sayan bir sınıftan hiç bir cacık olmaz.
İşçi sınıfı tanımı artık daha da genişledi. Beyaz yaka olanlar daha beter satıyorlar birbirlerini. Şahsen bana düşman olanlar beyaz yaka olanlardı.
Patronun mersedesi ile övünenler arasına okumuş insanlar da katılıyor.
Devlet sporu destekleme adına fanatizmi destekliyor. Çünkü bu fanatizm sayesinde insanlar fakirliklerine bakmadan milyonlar alan sporcunun başarısı ile mutlu olurlar.
Benzer şekilde devlet dini destekliyor çünkü bu din sayesinde insanlar fakirliklerine bakmadan Allah'ın büyüklüğünü düşünerek mutlu oluyor.
İşte bunlar insanları kölelik duygusunun altyapısını oluşturuyor. İnsanları mallaştırıyor.