İyi Eğitim Aldığımız Halde Niye Daha Kötüye Gidiyoruz?
-
Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki gençler bizden daha iyi eğitim aldıkları halde daha kötü şartlarda yaşıyorlar.
İşte cevap soruda zaten. İyi eğitilen insan daha kötü olur. Çünkü siyasetin ve oligarkların çıkarlarına göre iyi eğitiliyoruz da ondan.
Egomuzu eğitiyorlar kendi çıkarlarına göre. Böylece benliğimizi onların varlığıyla bütünleştiriyorlar. Biz de veya yeni nesil de onların varlığıyla mutlu oluyor. Onlara yetiyor bu mutluluk. Muhteşem bir şey.
Eskiden insanlar daha az kitap okur , daha az radyo televizyona zaman ayırırdı. İşine gücüne bakar insanları tanır hayatını yaşamaya çalışırdı. Herkes hekesin ne olduğunu bilir ve ona yaklaşırdı.
Şimdi o kadar kitap oluyorlar , teknolojik eğitim alıyorlar ama düşmanlık ve bencillikleri katlanarak artıyor mutlulukları da o kadar azalıyor.
Çünkü egolarını şişiriyorlar. Birbirini ezerek veya ezdiğini zannederek mutlu oluyor.
Çünkü TV ekranlarında probaganda dizileri bunu öğretiyor. Zengin fakiri eziyor sonra öteki Zengin diğerine kazık atıyor , başka birinde masaya yumruk vurup öldürüyor , vurarak hak savunuyor...ve sonra dizinin kahramanı oluyor.
İşte böyle olmak için uğraşıyor seyredenler.
Eskiden insanlar kitabı değil hayatı okurmuş, televizyonu değil hayatı seyredermiş.. Bu sayede elde edilen bir kültür birikimi onların gelecek nesillerine yol göstermiş.
-
İyi eğitim almıyoruz. Kılıçdaroğluna katılmıyorum.
Eğitimde bilgi verilir üretim araçları verilmez.
Ayrıca kişi başına düşen sermaye nüfus artıkça azalır.
Kapitalizm azınlığın refahını savunur.
Bu refah seviyesini sosyalizmde elde edemezsin.Çünkü toplam sermaye sosyalizmde herkese eşit dağıtılır.
Kapitalizmde ise azınlığa.Kapitalizmde alt seviyede olanın yüksek seviyeye çıkma isteği hayali vardır.
Yüksek seviye olanda elindekini kaybetmek istemez.Sosyalizmde ise çıkabileceği en üst noktadadır.