AKP kayba mı oynuyor?
-
Seçimden sonra yapılan zamları, yasakları, baskıları seçime doğru arttırıyor.
Ortağı MHP, cinayet ve saldırılardan sonra bölünüyor, oy kaybına uğruyor.
AKP'nin sac ayağı tarikatlar tecavüz olayları nedeniyle sempatisini kaybediyor.
Mafyalarla kavga oranı artıyor.
AKP'yi sürekli destekleyen HDP ile arası açılıyor.
İmamoğlu'na verilen ceza büyük oranda tepki gösterdi.
İstanbul Sözleşmesinin kaldırılması protesto edildi.Görünürde iktidarı kaybettirecek bütün bu olaylar seçime doğru yaşanıyor.
Ancak akla daha başka olasılıklar da geliyor.
Bütün bunlar kayba mı oynanıyor yoksa yüzde ellibirin gönlünü hoş ederek oy potansiyelini koruyor mu?
Malumunuz ülke ne kadar batarsa ve bir kaos ortamına sürüklenirse yüzde ellibir o kadar mutlu oluyor. Bunu her seçimde gösterdiler.Öyle ilginç bir durum ki, bu olaylar her iki yöne de gidiyor.
Ancak bu olayların yüksek dozajı seçime doğru bir ilk olduğu için kayba mı kazanmaya mı olduğu belirsiz.Bir başka belirsizlik de meclise giremeyeceği halde sadece oyları iktidara gidecek olan küçük partilerin bu seçimde seçime girecek olması.
Bu küçük partilerin toplam oyu yüzde on olsa o oylar iktidara gidecek. Bunu bile bile daha önce seçime girmeyenler bu seçimi neden hedeflediler.
Zira muhalefetle çok fazla oy farkı olmayan iktidarın bu partilerden alacağı yüzde beş bile onu iktidar yapar.
AKP belki de bu küçük partilerden kazanmayı garantilemiş gördüğünden zamlarda, baskılarda risk görmüyor olabilir.
Altılı masanın son günlerde farklı kulvarlardan konuşmalarını da buna eklersek, belki de bu tahmin doğru olabilir.
Bir başka tahmin de belki de iktidar kendi yarattığı kaosu lehine çevirmeye çalışıyor olabilir. -
@bilgisezgi beş yıl önce dolar 1 TL olacak dediğinde inandırdığı büyük bir kitle vardı. Artık bu kitle oldukça azaldı. Ortada kararsız bir seçmen var.
Artık dış desteğini de büyük oranda kaybetti. Ama hala almanya gibi büyük bir dostu var.
Artık tam çözülmeye sebep vermemek için şiddetten başka çaresi kalmadı. Elindekileri bu şekilde partide tutmaya çalışıyor. Aksi halde akp mv adayı bile çıkarması zor olacak. Ölümle tehdit ederek mafya ve uyuşturucu kara para ile kandırarak elindekileri seçime kadar tutmaya çalışıyor.
Bu sayede kararsız seçmene dik duruyoruz yıkılmadım görüntüsü veriliyor.
-
Eski Kullanıcıbilgisezgi başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@bilgisezgi, içinde söyledi: AKP kayba mı oynuyor?
Seçimden sonra yapılan zamları, yasakları, baskıları seçime doğru arttırıyor.
Pahalılık konusunda memnunlar. Örneğin yapay pahalılık yaratarak taşınmaz fiyatları ederinin iki katından fazlaya çıktı. Bu sayede vatandaş gerzek Hamdi zenginleştiğini sanıyor. Evine üç milyon istiyor ama alıcısı yok. Emlakçı gerzek Hamdi yılda on emlak satabilirken şimdi üç tane zor satıyor. Zengin olduklarını sanıyorlar. Üstelik buna eşdüzeyli olarak diğer bütün ürünlere de zam geliyor. Malını çok kısa sürede satabilen kazanır eğer alıcısı varsa. Tersi durumda zaten herşeyde artış olacağından küçülmeye başlıyor.
Ben de ayakkabına 300 bin istiyorum mutluyum , ayakkabımı 300 binden aşağı satmam. Zengim.
-
Başka bir örnek vereyim, vatandaş gerzek Hamdi bundan on yıl önce 200 bin dolar parayı bireysel kredi olarak çekip uzun vadeli ödeme planıyla ödeyebiliyordu. Ama bugün o para yaklaşık üç milyona karşılık geliyor. Bankalar ise bir milyondan fazla bireysel kredi vermiyorlar. Ama gerzek Hamdi TL olarak düşünüyor ve aynı parayı çekebildiğini düşünüyor.
Başka bir örnek ise yine vatandaş gerzek Hamdi on yıl önce 200 bin doları varken milyoner değildi ancak yarım milyonerdi. Şimdi ise dolar artışıyla üç milyoner oldu. Bu durum vatandaş gerzek hamdiyi mutlu ediyor. Akp sayesinde milyoner oldum parayı buldum diyor aklınca.