Allah’ın İstisnasız Bir Kuralı Var mı?
-
@Sputnik Hristiyanlıktaki faşistlikten bıkan ortaçağ aydınlanma döneminin insanları kendilerine başka bir yol aramaya başladılar ve kapitaliz buldular.
Dinler kapitalizme sebep oldu ama kendi doğurmadı.
ABD ve ümit burnunun keşfi tamamen kilise baskısından kaçan halkın arayışı ile gerçekleşti. Oralarda buldukları kaynaklar ile güçlenip ortaçağ kilisesine isyan ettiler.
-
@kâfir-imam Yanlış konuya yazdın sanırım
-
@Sputnik evet
-
@kâfir-imam Lut kavmine niye sabretmemiş? Ebreheye niye sabretmemiş?
Masalcı Hızır neden çocuğu öldürmüş ve büyüyene kadar sabretmemiş?
Hala depremin Allah tarafından yapıldığına mı inanıyorsun?
Eğer öyleyse Allah insanların yanlış yapmasına seyirci kalıyor ama sonra ceza veriyor. Yani Allah tuzak kuruyor hemde kendi dindarlarına kuruyor tuzağı.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Allah’ın İstisnasız Bir Kuralı Var mı?
Lut kavmine niye sabretmemiş?
Sabırda bir yere kadar
hemde kendi dindarlarına kuruyor tuzağı.
Onlar da sessiz kaldıkları içindir heralde.
-
@kâfir-imam bunlar hep ibret olsun diye ama senin gibi kafirler yine anlamaz
-
@fakruzaruret, içinde söyledi: Allah’ın İstisnasız Bir Kuralı Var mı?
Kime ibret bana mı?
Yoksa sahtekar İslamcıların yüzünden göçük altında kalan çocuklara mı bu Allah'ın öfkesi?
İslam hurafesinde hiç hırsız İslamcıların kahrolduğuna dair bir ibretlik hikaye yoktur. Kendilerini belli etmek istemezler değil mi?
-
Kime ibret bana mı?
Yoksa sahtekar İslamcıların yüzünden göçük altında kalan çocuklara mı bu Allah'ın öfkesi?
İslam hurafesinde hiç hırsız İslamcıların kahrolduğuna dair bir ibretlik hikaye yoktur. Kendilerini belli etmek istemezler değil mi?
hırsız islamcı olarak geçmez, müslüman zaten islamcıdır. hırsız diye geçer yani hırsız islamcı bir tabi kullanılmasına gerek yok, o senin kullandığın uydurduğun bir şey.
-
@fakruzaruret hem Müslüman hem hırsız olabilir bence gayet mantıklı.
-
Allah canavarı hep halkı cezalandırmış kendi ifadeleriyle böyle söylüyor.
Ama halkı yöneten yöneticilerin cezalandırıldığı hiç bir yerde yazmıyor. Onlara torpil geçmiş yine onlara istisna yapmış.
Şimdi Maraş depremi insanlar Allah canavarına az kulluk yaptığı için mi oldu?
Kuran hurafesinde müslüman olup da hırsız , yalancı ,rüşvetçi , kayırmacı ve ikiyüzlü olan yöneticilerin cezalandırıldığına ilişkin bir tek cümle var mı?
Hep halkın sırtına vurmuş bu Allah denen korkunç canavar.
Yada müslüman olmayanları hedef seçmiş yine bu Allah denen canavar.
Eğer Allah'ın canavar olmadığını iddia ediyorsanız o zaman dünyada toplu katliam yaparak vahşet çıkaran allahınız neden iyileri de ödüllendirmiyor.
Örneğin adalet için çalışanların ihtiyarlamamasını sağlayabilirdi. Yada ne bileyim başka bir ödül falan...
Hani sizin Allah kendine tapmayanlara hep işkence ve canavarca davranıp ceza veriyor ya ondan soruyorum.
Kendine tapanlara ne vermiş bu güne kadar?
Cennette verecekmiş diyorlar iyi de o zaman dünyada niye ceza veriyor?
Sizin Allah canavarı öfkesini tutamayıp sabredemiyor imtihanı bu dünyada kendisi mi bozuyor. Yazıııık..
-
Allahın istisnasız tek kuralı, kendinden olmayanları öldürmek, tecavüz ve ganimettir, diğer her şeyde istisna var.
İstisnanın nedeni de herşeyi kendine göre değiştirme hakkını elde etmek.
Örneğin yüzyıllardır evlatlık ile evlenilmez diyen sofular, depremde yetim kalan çocuklar tarikatlara verilince bugün bir anda evlatlıkla evlenilir diye fetva verdiler.
İslamın ikiyüzlülüğü, zamana göre oynaması yani kısaca istisnaya dayanmasının altındaki neden budur, her şeyi kendi fırsatlarına çevirme güdüsüdür. -
@gamsız-baykuş ben zaten olamaz demedim. Adam ezberlemiş hırsız islamcı vs. Bu apaçık şekilde önyargıdan ibarettir. Hırsız olan islamcı olmayan yok mu bir ton var. Bu kafir imam denen zatın hayatta tek amacı var muhalif düşünceler üzerinden kendine konfor alanı yaratarak sorumluluktan kaçma ve kin duygusuyla anlam elde etme.
-
Eski Kullanıcıfakruzaruret başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@gamsız-baykuş ben zaten olamaz demedim. Adam ezberlemiş hırsız islamcı vs. Bu apaçık şekilde önyargıdan ibarettir. Hırsız olan islamcı olmayan yok mu bir ton var. Bu kafir imam denen zatın hayatta tek amacı var muhalif düşünceler üzerinden kendine konfor alanı yaratarak sorumluluktan kaçma ve kin duygusuyla anlam elde etme.
hırsızların hepsi islamcı diyeceğim o zaman. islamcışarın hepsi hırsız demek işe aynı değil.
ancak hırsıza ses etmeyen ve hatta hırsıza oy veren de hırsızdır.
hiçbir hırsız ben hırsızım demez ki. durıma göre ya islamcı olur ya atatürkçü ya çevreci ya hümanist falan filan. ama günümüzde bütün hırsızlar islamcı kılığındadır. vunı görmek istemeyen tüm islamcılar da hırsıza destek oluyorsa hırsızdır.
en basitinden depremde toplanan paralar 180 milyar lira olmasına rağmen akp depremzedelere yapacağı evleri taksitle satacakmış. o zaman 180 milyar nerede? şimdi sen bunu savunursan sen de hırsızsın.
yani herifler sadece hırsız değil ki hem yalancı hem katil hem ikiyüzlü hem işgalci... yani sen hırsız kısmına mı takıldın sadece ilginç.
20 yıldır ülkeyi yöneten zihniyet ülkede meydana gelen hiçbir sorundan kendini sorumlu tutmadı. Sorumluluktan kaçan kim onu bile göremiyorsun.
Depremde bile ABD yi sorumlu tutuyorlar. Bu kadar aciz bir kitleniz var.
Asıl dincilik denen ucube yaşam formu sorumluluktan kaçma yöntemidir. Ne olursa suçlusu ya dış güçler yada kader. 🤪🤪