Yüzyüze Eğitim Acilen Kaldırılmalıdır
-
Öğretmenler okulda görev yaparken çocukları azarlayıp aşağılayabiliyorlar. Çünkü arkalarında devlet güvencesi var ve kimse onlara not verip eleştiremiyor. Kazancı sabit olduğu için başkalarının ne dediği umurlarında bile değil. Hatta doğru düzgün öğretmek için çaba bile harcamıyorlar.
Kimse çocuğunu okula aşağılatmak için göndermiyor. Kimse çocuğunu okulda ezdirmek için göndermiyor. Kimse çocuğunu zaman kaybetmesi için okula göndermiyor.
Okulda çocuklara aşağılayıcı , azarlayıcı tavırlar sergileyen sözde öğretmenler YouTube videoları ile yaptıkları yayınlarda çok şeker çok anlayışlılar. Hatta bol ve etkili örnekler ile çeşitli öğretme teknikleri uyguluyorlar.
Çünkü sanal alanda rakipleri var. Ve çok para kazanması için rakiplerinden daha iyi olmaları gerekiyor ayrıca öğrencilerden iyi yorumlar alması da şart. Ne kadar beğeni o kadar mangır ( onlara göre) cepte..Bir de reklam falan alırlarsa çok iyi lüpletecekler.(yine onlara göre)
İşte bu yüzden yüzyüze öğretim kaldırılmalıdır. Sanal öğretime geçilmelidir. Böylece öğrenciler öğretmenler tarafından aşağılanmaz ve ayrımcılığa maruz bırakılmaz.
Çünkü okullarda alevi öğretmen mezhep ayrımı yapabiliyor. Laz müdür ırkçılık yapabiliyor. İster istemez dinli dinsiz , mezhep , ırk ayrımı ile fırsat eşitliği ihlal ediliyor.
Ama sanal ortam eğitimi ile bütün bunlar ortadan kalkıyor. Orada alevi öğretmen kimseye karşı mezhepçilik yapamaz, dinli öğretmen dizsiz öğrenciye hakaret edemez , Laz müdür kimseye karşı ırkçılık yapamaz..Tam tersine işini yapabilmek için takla atmak zorunda. Rakipleri çok olduğundan öğrenciler anında yüz çevirir. Bu da öğretmenin mangırı lüpletmesine engel olur (onlara göre).
Hatta bu yöntem devletin de işine gelir. Bir çok kağıt israfı ve zamandan tasarruf sağlanır. Hatta devlet öğretmen çalıştırmak okul bina yapmak zorunda kalmaz. Servisçilik, kantincilik , yayınevi mafyasının öğrenciler üzerinden acımasızca para söğüşlemesine engel olur.( Onların tabiriyle). Okul müdürlerinin öğrenciye müşteri gözüyle bakmasını engeller ve kayıt ücreti adı altında öğrenci velilerine ördek gözüyle bakmalarını engeller ( onların tabiriyle)
Buna karşın öğrenciler sosyalleşmeyi başka ortamlarda kulüp derneklerde öğrenirler. Böylece daha iyi olumlu aktivitelerle iyi insan olurlar.
-
Sanal eğitim çok daha verimli diyorlar. Bir senede öğrenilen matematiği 2-3 haftada öğrenmek mümkünmüş.
Aynı şekilde yabancı dil eğitimi de çok daha verimli geçiyormuş.
Yalnız şöyle bir sorun var, ilgisiz öğrenciler derslerden daha çok kopabilir.Başka bir bakış açısına göre; Okullar eğlenme yerinden başka bir yer değil zaten.
Akran zorbalığı filan olması da garip değil. Oraya giden öğrencilerin çoğu zaten bunu yapabilmek için gidiyor. -
@kâfir-imam öğretmenler döver de sever de. Eğitimde aşağılama diye birşey olamaz. Aşağılamak ve dayak atmakta bir öğretici yoldur. Kimse kimseye para gözüyle bakmıyor. Eğitim için ne verirsek azdır. Hiçbir şey öğrenmiyorsa çocuğun salaklılığıdır. Dayağı haketmiştir. Aile sorunlarını okula taşıma lütfen.
-
@gamsız-baykuş oğlum kızım dayak yemek hoşunamı gidiyor senin.
Aşağılanmadan , ezilmeden, söğüşlenöeden eğitilmenin en etkili yolu sanal öğretimdir.
@Sputnik dikkat eksikliği çeken çocuklar için özel sınıflar oluşturulabilir. Ama çoğunluk örgün öğretimde aşağılanıp , ezildiği için öğrenemiyor hemde öğretmenleri tarafından aşağılanıyor , dayak yiyor ve ayrımcılığı hissederek büyoyr.
-
@kâfir-imam Akran zorbalığı çok büyük bir sorun. Zorbalık yapanlar öldürseler bile ceza almıyorlar. Çoğu cinayet-zorbalık vakası medyaya bilerek verilmiyor.
Bu sorun ancak yüz yüze eğitim kaldırılarak hafifletilebilir.Ekşi sözlükte birine şöyle bir mesaj gelmiş. Zengin çocukları yetim bir çocuğu komaya sokana kadar dövmüşler. Bu zengin çocuklarına ne bir ceza ne bir kınama hiçbir şey yapılmamış. Gerçekten inanılmaz.