Deprem (Merkez Ussu Kahramanmaras 7.4 Siddetinde)
-
@Sputnik birsey dikkatimi cekti, kurtulan kisi sayisinda ki oran minyon, kucuk daha az yer kaplayan kisilerde daha fazla gibi geldi bana.
Her haberde kurtarilan cocuklari goruyorum bir ihtimal hayat ucgeninde kalmayi basarabiliyor sanirim kucuk cusseliler.
Sevgili dostumuz da bu sayede kurtulmus olabilir diye dusunuyorum.
-
Ülkenin ordusunun itibarsızlaştırılmasının yarattığı zarar açıkça depremde görüldü. Asker bu karanlık kabus döneminde yok edilen itibarından önceki konumu olsaydı saati geçmeden sahaya iner ve tüm düzeni saat gibi sağlardı. Düzen sağlanamadığı için kaos yüzünden müdahaleler gecikti. Asker ortalıkta görünmedi. Bu yüzden rasgele curcuna yaşandı.
Bu sadece bir deprem. Bir savaş olursa ordunun itibarının aşındırılmasının etkisinin ne olacağını düşünmek gerekiyor. Hatırlayalım: Kıbrıs'ta en iyi şekilde tahkim edilmiş Beşparmak dağlarını yıldırım gibi aşan ordu nerede, sınırın az ötesindeki Afrin'e elli günde ulaşabilen ordu nerede?
-
-
Sosyal medyada 3-5 etkileşim alacak diye.... bir canı kaybetmemize sebep olmuş olabilir.
-
Eski KullanıcıSputnik başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Sputnik, içinde söyledi: Deprem (Merkez Ussu Kahramanmaras 7.4 Siddetinde)
Sosyal medyada 3-5 etkileşim alacak diye.... bir canı kaybetmemize sebep olmuş olabilir.
Tipik Türkiyeli herşeyi gösterişe çeviriyor. Ortadoğu sopasıyla kafalarımızn tükendiği yıldan beri hep böyledir.
Askere gidecek, evlenecek, pipisini kestirecek, çocuk yapacak, ibadet edecek, yemek yapacak, doğuracak, yardım yapacak...hepsi gösteriş..
O çocuk ölmese bile yapılan insanlık dışı bir şey.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Deprem (Merkez Ussu Kahramanmaras 7.4 Siddetinde)
Çok ciddi bir cehalet var bu ülkede. Trafik kazası geçirmiş birini bile o şekilde tutamazsın. Adam muhtemelen bunu bilmiyordu.
-
@Sputnik, içinde söyledi: Deprem (Merkez Ussu Kahramanmaras 7.4 Siddetinde)
@kâfir-imam, içinde söyledi: Deprem (Merkez Ussu Kahramanmaras 7.4 Siddetinde)
Çok ciddi bir cehalet var bu ülkede. Trafik kazası geçirmiş birini bile o şekilde tutamazsın. Adam muhtemelen bunu bilmiyordu.
Yaptığı gösteriş ve şow bilmeden yapılacak birşey değil. Yani bilmeden öyle taşırsın ama telefon şow yapmazsın. O zaman kabul edilebilir ve iyi niyete verilir.
Ama bu hem cahil hemde kötü niyetli.
-
@Laz-kafalı deden paçayı iyi kurtarmış, deden kadar şanslı olmayabilirsin. Hapishane soğuktur ona göre.
-
Eski Kullanıcıfakruzaruret başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@fakruzaruret her taşını pismillak diyerek koysak da o bina yine yıkılır mı?
Tamam batı pislik , batı kâfir , batı ahlaksız. O yüzden onlardan hiçbir şey almak istemediniz anladık haklısınız diyelim.
Peki ya Osmanlı?
Mimar sinan reklamı yapa yapa bir haller oluyordunuz yıllarca. Yok hala sırrı çözülememiş , yok batılı mimarlar hayretler içindeymiş , yok rüyasında onu bunu görmüş de yapmış..yok her taşını aptestsiz koydurmamışmışmış...
Eee sonuç ?
Mimar sinanı niye örnek almadınız o zaman? Aptal mısınız derler adama bundan sonra!!
-
@kâfir-imam ne alaka ne saçmalıyorsun? adam sorumlu olmam diyor ben onu eleştiriyorum.
-
@fakruzaruret İslam'a göre sorumlu olmuyor zaten. Belki cebriyye mezhebindenim dese şeriatta ceza bile almaz.
Tayyip Erdoğan kader diyerek sorumluluğu attı üzerinden. @Laz-kafalı da hemşehrisini koruyor.
-
@kâfir-imam @fakruzaruret benim imanım tam. Dedem hafız müteahhittir. Sizin Allah'a inanmanız bizi suçlu yapmaz.
Recep Tayyip Erdoğan kader konusunda haklıdır. Hemşehricilik değil bu. Siz imanı ve kaderi ne bileceksiniz ki.
-
Bu depremde skandal enflasyonu oldu.
Fakat işin garibi, buna rağmen aklı başına gelmeyecek çok sayıda kişi var. Bunlar kafaya sabitlemiş Arabın mitolojisini ve düşünen bir kafaya sahip olmama konusunda inada bindirmişler.
Bunların insan olabilme şansının bulunmadığı görülüyor.
-
@Laz-kafalı, içinde söyledi: Deprem (Merkez Ussu Kahramanmaras 7.4 Siddetinde)
@kâfir-imam @fakruzaruret benim imanım tam. Dedem hafız müteahhittir. Sizin Allah'a inanmanız bizi suçlu yapmaz.
Recep Tayyip Erdoğan kader konusunda haklıdır. Hemşehricilik değil bu. Siz imanı ve kaderi ne bileceksiniz ki.
Sen çalışmıyorsun başkalarının sırtından asalak olarak geçiniyorsun.