Lütfen biraz sessiz olun.
-
İsyan etmek de bana göre bir yas biçimi...
Üzüntüden kendi kendini yere atmak da...
Avazı çıktığı kadar bağırmak da...
Suçlamak da...
Çünkü bu felaket sınırları aştı geçti.
Acı yaşayanlara Peygamber örnekleri verip de vaaz etmeyin.
Belki sonra ama şimdi değil.
Hem herkesin Allah'a bağlı, olayları anlamadaki feraseti,duygu durumu, mukavemet gücü, sabrı peygamberlerle aynı olabilir mi?Evet insani duygularından arınmış değiller ama Allah zayıf,ruhsal anlamda yetersiz, acı eşiği düşük, sabır hususunda güçsüz birini peygamber yapmaz ki..
Peygamberlerin kaldirabildiğini her insan kaldıramaz ki!
Sadece Allah'a yaslanmayı telkin edebilirsiniz Allah inancı olan birine.. belki ölümü anlamlandırabilirsiniz zihinlerinde yeterli bilginiz varsa.Fakat bunlar sıcağı sıcağına olacak şeyler değil.
Evet sabır, ilk anda gösterilen şeydir diyor Allah Resulü. Bu doğru. Fakat her insandan bunu bekleyemezsiniz. Bu sadece olması gereken bir temennidir.
Herkes o ruhsal güce sahip değil.. ve Allah da kullarına sahip olduklarına göre muamelede çok merhametli.
Bu yazıyı yazdım..Çünkü acıyı yaşamış, evlatlarını,anne-babasını, eşini, dostunu toprağa vermemiş insanların, bağıran,isyan eden,suçlayan insanlar için sosyal medyada bilirkişi gibi yorum yapmalarını insan tarafım kabullenemiyor.
Söylemezsem olmaz dedim.Acıyı bizzat yaşamış insanları bırakın..düşün yakalarından istiyorum.
bizzat insanın sorumsuzluğu, malzemeden çalmalari nedeniyle en sevdiklerinden olmak hiç kolay değil.
insan tüm tutunduklarını tutamadığında kendini kaybedebilir bu çok insani.Herkesin bu hayata yüklediği anlam farklı. Herkesin ölüme bakışı farklı. Herkesin acılara karşı mukavemeti farklı. Herkesin tutunabileceği bir yaratıcı fikri de olmayabilir.
Olsa bile o an kendini kaybedebilir.
Acının dini,mezhebi,rengi, ırkı yok ki!
Kimi kabule geçer,teslim olur rahatlamaya çalışır.Kimi bağırdıkca,isyan ettikçe boşaltır içindeki acıyı.
Kendine rahatlayacağı manevi yollar seçse insan elbette daha iyi.
Fakat bize mi soracak yavrularının hepsini toprağa vermiş bir anne, o an nasıl tepki vereceğini?
Ne diyeceğini?
Ne söyleyeceğini?
Yapmayın ne olur..Kucaklayın acıdan kalbi delinmiş insanların duygusunu.
Telkin vermeyin, öğretmeye çalışmayın,susturmayın.
Tutun ellerini, sarılın, ağlayın birlikte.
Zamanı ilaç olarak yaratan Allah'a sığının.
İddialı konuşmayın.
O üstten konuşmalar, eleştiriler, acıları Allah korusun sizin de üzerinize çeker.
Altından kalkamazsınız.
Yapmayın.
Gün, acıdan bitap düşmüş yürekleri sarmalama günüdür.
Gün,acıları sarma günüdür.
Gün,yasa ortak olma günüdür.
İnanın kimsenin sizin talimatlarınıza ihtiyacı yok.Lütfen biraz sessiz olun.
-
Eski Kullanıcıvelevki başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@velevki konunun Allah ile ne alakası var. Peygamber olmak ile ne alakası var.
İnsanların acılarının bir daha yaşanmaması için konuşuyoruz zaten. Bizim de başımıza gelmesin diye empati yapıyor ve konuşuyoruz zaten.
Arabın peygamberi ve Arabın putunun bu konuda bir etkisi olduğuna inanıyorsan kendini yüksek bir yapıdan aşağı at. Kaderinde yaşamak varsa ölmezsin.
Sizin yönteminiz hep aynı oldu bugüne kadar binlerce kez denendi Allah diyerek susmak...Allah ile insanları susturup pasifleştirip düzenin çarklarını yağlamak binlerce yıldır denenmekte olan bir şey. Aynı şeyi deneyip farklı sonuç beklemek aptallık olur.
Bir kez de olsun farklı birşey deneyip insanları uyutmayalım.
Sorumluları Allah ile unutturmanıza izin vermeyeceğiz bu sefer.
-
@kâfir-imam, siz de böyle bir yazıyı anlayış biçiminizle şaşırttınız beni. Fakat bir şey söylemeyeceğim. Sinanmayin hiç inşallah.
-
Eski Kullanıcıvelevki başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@velevki şu yazdığın hezeyanı daha nasıl anlayabiliriz.
Neyle sınanacakmışız biraz edep ahlak sahibi olun. Hala tehdit mi ediyorsun insanları vicdansız.
Maraştaki insanlar ne ile sınandı ve sınanıyor , Madem çok biliyorsun çok söyle oradaki insanları ne ile sınandığını?
Ben sizin gibi zihnimde yarattığım o hayaletin öfke ve sadist duygularına yenik düşmedim. Küçük menfaat hesapları ile korkutularak kimseye boyun eğmedim. Sizin gibi hayalet tanrı yalanları ile korkutularak , bize oy vermeyen cehennemliktir sözleri ile kandırılmadım.
Asıl bu rezalete sesini çıkarmayanlar sınanacak. Bence sen kendine dikkat etmelisin bayan çok bilen.
-
@kâfir-imam tehdit?
-
@velevki, içinde söyledi: Lütfen biraz sessiz olun.
bizzat insanın sorumsuzluğu, malzemeden çalmalari nedeniyle en sevdiklerinden olmak hiç kolay değil.
Bu sorumsuzluklar bütün sektörlerde var ve hayatın her alanına işlemiş durumda. Bunun suçlusu sadece o şerefsiz müteahhitler değildir. "İnşaat Ya Resulullah" diyen beceriksiz hükümet ve Türkiye'de ki vahşi kapitalizm de en az onlar kadar sorumludur.
Birde her seçimde gidip bu beceriksizlere oy vererek (onları dindar zannediyorlar ama "bu bakara iyi makara" demelerini de unutmadık. Keşke halkta unutmasıydı) kapitalizmin çarkını döndürmeye devam eden cahil işçi sınıfı da sorumludur.
Her doğal afette sistemin acizliği ortaya çıkıyor ama ülkede bunu anlayabilen sadece benim gibi 3-5 kişi. Onlarda bu cehaleti gördükten sonra anlatmak değil susmak istiyorlar. -
@kâfir-imam, içinde söyledi: Lütfen biraz sessiz olun.
Neyle sınanacakmışız biraz edep ahlak sahibi olun. Hala tehdit mi ediyorsun insanları vicdansız.
Maraştaki insanlar ne ile sınandı ve sınanıyor , Madem çok biliyorsun çok söyle oradaki insanları ne ile sınandığını?Dindar insan farklı düşünür. Saygılı olman gerekirken neden bu saçma sapan hakaretleri ediyorsun?
Senin gibi yazanları gördükçe dinsizlikten vazgeçip dine dönen bir sürü insan var. İnsanlara tepeden bakmayı bırakın.
Aşağıya adam gibi bir din eleştirisi bırakayım, din nasıl eleştirilir gör.Din içinde çekilen ıstırap, aynı zamanda, gerçekte çekilen ıstırabın bir ifadesi ve gerçek ıstıraba karşı bir protestodur. Din, baskı altında ezilen yaratığın iç çekişidir; kalpsiz bir dünyanın kalbi ve ruhsuz koşulların ruhudur. Halkın afyonudur.
Boş laflarla din eleştirilmez.
-
@Sputnik ,aksini iddia eden bir söylemim oldu mu?
-
@velevki Yanlış anlaşılma oldu sanırım. Ben yazdıklarınızı yalanlayan bir şey yazmadım. Sadece eklemeler yaptım.
-
@Sputnik , o halde teşekkür ederim. Saygılar.
-
Eski KullanıcıSputnik başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Sputnik, içinde söyledi: Lütfen biraz sessiz olun.
@kâfir-imam, içinde söyledi: Lütfen biraz sessiz olun.
Maraştaki insanlar ne ile sınandı ve sınanıyor , Madem çok biliyorsun çok söyle oradaki insanları ne ile sınandığını?Dindar insan farklı düşünür. Saygılı olman gerekirken neden bu saçma sapan hakaretleri ediyorsun?
Senin gibi yazanları gördükçe dinsizlikten vazgeçip dine dönen bir sürü insan var. İnsanlara tepeden bakmayı bırakın.
Aşağıya adam gibi bir din eleştirisi bırakayım, din nasıl eleştirilir gör.Din içinde çekilen ıstırap, aynı zamanda, gerçekte çekilen ıstırabın bir ifadesi ve gerçek ıstıraba karşı bir protestodur. Din, baskı altında ezilen yaratığın iç çekişidir; kalpsiz bir dünyanın kalbi ve ruhsuz koşulların ruhudur. Halkın afyonudur.
Boş laflarla din eleştirilmez.
İçi boş olan bir dinin eleştirilecek bir tarafı yok zaten. Sizin gibilerin dincilere yaranma çabalaları yüzünden de çoğu kişi ateist oluyor ne mutlu bana.
İçi boş olan bir dinin bu güne kadar hangi yaraya merhem olduğunu söyleyebilirsin.
Bir tek örnek istiyorum senden.
Dinin sadece gerçeği makyajlamak ve algıları yanıltıp sorumluları gözden kaçırmak için oluşturulmuş bir tezgah olduğunu sen anlayamamışsan sorun bende değil sende.
Sorum şu ;
Din bu güne kadar halkın hangi yarasına merhem oldu?
Bir tek cevap ver.
Sonra susacağım.
@velevki adlı üyenin Allah kader peygamber diyerek deprem üzerinden yine din güzellemesi yaptığını göremeyecek kadar kendine yenilmişsin.
Neymiş herkes Muhammed kadar güçlü olamazmış...yesinler...
O zaman Allah'ına sor bakalım Muhammed niye göçük altında kalmamış..
Hatta seviyesizliğinizi daha da düşürüp diyanetten fetva isteyebilirsiniz. Göçük altına kalırken namaz nasıl kılınır diye..
Yesinler sizin insanlığınızı.
Şurada 150 bin insanın canından bahsediyoruz siz hala daha din güzellemesi yapıp Allah'a yaranma derdindesiniz.
Dikkat edin de bu yaptığınızla siz sınanmayın.
Benim kimseye yaranma derdim yok. Dinciler gibi ateist toplama gibi bir zorunluluğum da yok. İsteyen görür anlar.
-
@kâfir-imam , saygısızsın, cahilsin, önyargılısın. Allah hidayet versin dileğinde bulunmayacagim kadar vahimsin. Cevap vermeyin çünkü kaale almayacağım. İyi günler
-
@kâfir-imam , saygısızsın, cahilsin, önyargılısın. Allah hidayet versin dileğinde bulunmayacagim kadar vahimsin. Cevap vermeyin çünkü kaale almayacağım. İyi günler
Bak şimdi İslam'a uygun laflar etmeye başladın.
İnsanlar göçük altında kalmış sen o yüksek zekanla "herkes Muhammed kadar güçlü olamaz" diye reklam yapmaya çalışıyorsun. Yuh olsun sana , ne mutlu bana.
Hem herkesin Allah'a bağlı, olayları anlamadaki feraseti,duygu durumu, mukavemet gücü, sabrı peygamberlerle aynı olabilir mi?
Ne bu şimdi?
-
Buradaki konu ayni fikre ve inanc degerine sahip olmak degil, ayni duyguyu yasayabilmek bence.
Herkesin daha da hassaslastigi bir donemden geciyoruz o sebeple birbirimizi kirmak en son yapmamiz gereken sey olsun.