IŞID tevratı uyguluyordu
-
16“Ancak Tanrınız RAB'bin miras olarak size vereceği bu halkların kentlerinde soluk alan hiçbir canlıyı yaşatmayacaksınız. 17Tanrınız RAB'bin size buyurduğu gibi, onları –Hitit, Amor, Kenan, Periz, Hiv ve Yevus halklarını– tümüyle yok edeceksiniz. 18Öyle ki, ilahlarına taparken yaptıkları iğrençliklere uymayı size öğretemesinler, siz de Tanrınız RAB'be karşı günah işlemeyesiniz.
IŞID in yaptığı tam olarak bu idi. Kuran'da namaz kılmayanı öldürün diye ayet yok. Ama IŞID namaz kılmayan kim varsa öldürüyordu.
Yukarıdaki ayette, tek tanrıya inanmayan Hitit, Amor, Kenan gibi ulusların beşikteki bebeğe kadar öldürülmesi emrediliyor.IŞID suçlarının Tevrat kökenli olduğunu düşünüyorum.
Birde ayetin Kuran'a geçmiş halini aradım ama bulamadım.
Yahudiler korkaklık etti filan diyordu ayette. Sonra 40 yıl çölde geziyorlardı.IŞID'in bu ayetleri temel alması hurafelerin, kutsal denen kitapların ne kadar tehlikeli olduğunu gösteriyor.
-
@Sputnik, içinde söyledi: IŞID tevratı uyguluyordu
Kuran'da namaz kılmayanı öldürün diye ayet yok
Kuranda "Sizden olmayanı gördüğünüz yerde öldürün" diye ayet var, ararsan bulursun.
Ayrıca kuran zaten incil ve tevrattan kopyalanma, kitapları karşılaştırırsan aynı olduğunu görürsün.