Sekülerizm-Laiklik-Çedes
-
@hulk, içinde söyledi: Sekülerizm-Laiklik-Çedes
Uydurma! Öyle bir müfreadat hiç olmadı.
Esas siz uyduruyorsunuz 88-89-90-91 'li yıllarda sinifimin duvarında mevcuttu. İlkokul müfredatinda var mıydı hatirlamiyorum 91'li yıllarin müfredatinda Darwinizm vardi. Ortaokul yıllarımda fen hocamızın bahsettiğini de hatırlıyorum
-
Dinsizler camiye girip namaz mı kılıyormuş avrupa da? Ne içiyorsan, ne çekiyorsan biraz az çekmelisin.
Okullarda öğretildiğini okudum.
Evet ne içiyor ne cekiyorsaniz biraz az için çekin çunku sizleri hiç ayık kafa göremiyoruz -
Yok sözde laik Türkiye de dini öğretime tepki yok. Tam tersine bilime, evrim dersine itiraz- yasak var. Tipik zeytinyağı gibi üste çıkan dinci
Hani nerede yasak var? Yıllarca sizlerin elindeydi herşey laiklik sizlerin kontrolundeydi. Örtüyle uğraşacağınıza bilimle ugraşsaydiniz.
Bilim kim sizler kim . Gerçekleri hakikati gizleyenin işine gelmez bilim. -
@hulk İslami karalamak için paylastiginiz videoyu bile dinlediğinize dair şüphem var.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Sekülerizm-Laiklik-Çedes
Yıllarca sizlerin elindeydi herşey laiklik sizlerin kontrolundeydi. Örtüyle uğraşacağınıza bilimle ugraşsaydiniz.
Benim elimde, kontrolümdemiydi. Örtüyle uğraşan kim? Ordan bakınca ecevit mi gördün. Ben ikinize de karşıyım. İkiniz de aynı şeyin lacisisiniz.
@Efruhte, içinde söyledi: Sekülerizm-Laiklik-Çedes
@hulk İslami karalamak için paylastiginiz videoyu bile dinlediğinize dair şüphem var.
Kabataş yalancısı/iftiracısı senmisin yoksa? Üstüne de işemişlerdir senin şimdi?
https://tr.wikipedia.org/wiki/Kabataş_Yalanı
Nisa-34 "kadın nasıl dövülür "diye anlatıyor işte şeyh efendi. Bana anlatmıyor, sana anlatıyor. Anlamadım kuran kendi kendinimi karalıyor?
Elmalılı: "...Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün." Nisa-34
-
Kabataş yalancısı/iftiracısı senmisin yoksa? Üstüne de işemişlerdir senin şimdi?
Ne o hakaret şekline dönüşturunce daha mı tesirli moral bozmuş olunuluyor
Kesin farz bir emirmis gibi şekline dönüştürmek,
ayetin esas anlatmak istediğini anlasilir kılmamak için.
ancak bu denli örtebilirsiniz işte. -
sadece isteyene vermeliler bu eğitimleri zorunlu olursa zamanında başörtüsü katsayı vs. zulmü gibi bize yaptıklarından ne farkı olur
-
@Prens-Ernak seçmeli olabilir.
Ya da bütün hepsi öğretilmelidir. Sonuç itibariyle vicdani bir durumdur inanmak ya da inanmamak. Yurtdışında öğretilen şekli okuduğumda çok hoşuma gitti. Sonuç itibariyle araştırıp inceleyip ,düşünüp sorgulayıp o şekilde bir karara varacaklar.
Ülkemizde Müslümanım diyor ama daha Kelimeyi Şehadet getirmeyi manasını bilemiyor.
İman mevzusu bu denli önemli bir mevzuyken niçin inandığını bilmemesi üzücü bir durum. -
Avrupa´da din dersleri zorunlu değildir ve veliler karar veriyor. İyi ki böyle, çünkü zorunlu din eğitimi faşizimdir.
Ben çocuklara yetişkin yaşa gelinceye kadar din dersleri verilmesine karşıyım, çünkü çocuklar kandırılmaya çok elvirişlidirler. Bırakın çocukluklarını ve gençliklerini yaşasınlar. Yetişkin yaşa gelen kişi kendisi özgürce karar versin neye inanıp inanmayacağına. En sağlıklı olan budur.
-
@kereste, içinde söyledi: Sekülerizm-Laiklik-Çedes
Bırakın çocukluklarını ve gençliklerini yaşasınlar.
İnançlı olunca çocukluğunu, gençliğini yaşayamıyor mu?
Ne tuhaf -
Gereken lüzum üzerine yeniden...
Avrupa´da din dersleri zorunlu değildir ve veliler karar veriyor. İyi ki böyle, çünkü zorunlu din eğitimi faşizimdir.
Ben çocuklara yetişkin yaşa gelinceye kadar din dersleri verilmesine karşıyım, çünkü çocuklar kandırılmaya çok elvirişlidirler. Bırakın çocukluklarını ve gençliklerini yaşasınlar. Yetişkin yaşa gelen kişi kendisi özgürce karar versin neye inanıp inanmayacağına. En sağlıklı olan budur.
-
@kereste, içinde söyledi: Sekülerizm-Laiklik-Çedes
çünkü çocuklar kandırılmaya çok elvirişlidirler. Bırakın çocukluklarını ve gençliklerini yaşasınlar. Yetişkin yaşa gelen kişi kendisi özgürce karar versin neye inanıp inanmayacağına. En sağlıklı olan budur.
Bu dinin olayı da o zaten. Din de zorlama yok diyorlar. Ama çocuğa zorla din dayıyorlar. Çocukların, bizlerin bebek yaşta zorla ç*künü kesiyorlar mesela. Oysa ki, beden bozucu bir tııpbi müdahale yapılıyor. Bunun kararını anne baba bile olsa veremez. Sünnet bir sağlık gerekliliği olsay dı, bugün modern tıbbın önderi avrupa amerika sünnet olur du. değil mi?
-
@hulk
Evet; tarikatlar, tekkeler, medreseler varlıklarını çocuk yaşta beyin yıkanmasına borçlular. Yalın gerçeğin ta kendisi budur, çünkü yetişkin yaşta din eğitimi verilse, bu kurumların hiçbiri uzun vadede varlıklarını sürdüremez. -