Anlıklar
-
@TENTEN İçtenlikle gerçekten şu gönderide yazdığım her satırı okuduğunu düşünsem içtenlikle yanıt vermeye gerek kalmayacak olduğunu ve tekrar tekrar beni okumadığını üzerinden atlayarak okuduğunu görüyorum. Yani sana ne diyebilirim ki_?
-
-
@ictenlik, içinde söyledi: Anlıklar
@TENTEN İçtenlikle gerçekten şu gönderide yazdığım her satırı okuduğunu düşünsem içtenlikle yanıt vermeye gerek kalmayacak olduğunu ve tekrar tekrar beni okumadığını üzerinden atlayarak okuduğunu görüyorum. Yani sana ne diyebilirim ki_?
Hızlı okuma yöntemi diye birşey var.
Hepsini okuyorum.@ictenlik, içinde söyledi: Anlıklar
@TENTEN, içinde söyledi: Anlıklar
Şu anki bilim ile @ictenlik in bilimi arasındaki farklar nelerdir?
Karşılaştırma tablosu oluşturabilir misin?
Artılar eksiler nelerdir?İçtenlik bilimi diye bir şey? Bunu nereden ortaya koydun?
Neyin karşılaştırması_?
Bak kendi eleştiri örneğimi vereyim.
Bilimde deney vardır.
Okullarda uygulanan eğitimde deney yoktur.
Bu bilimin kusuru mu?
Yoksa onu uygulayanların kusuru mu?
Bilgisayar olmadan kodlama öğrenme gibi.
Ölçü aleti görmeden ölçme gibi.
Biliminizi alın kafanıza çalın demelimiyim bu durumda. -
@phi, içinde söyledi: Anlıklar
birlikteyiz. bu tur cikislar inisler olur diyaloglarda birbirimizi kirmadan devam edelim.Bir dakika.
Bir toparlama yapalım.
Foruma geldim ve sanırım iki ayrı gönderiye yorumlar yazdıktan sonra bu başlığı açtım ve sürdürdüm. Başlık tamamen sosyal medya takibi yaparken oluşan kişisel tepkilerimden doğdu. Yazmayı sürdürdüm.
Bir noktada Yunanistan da seller altında kalmış evleri gördüm ve şunu yazdım.
"İnsanlar o evlerin içinde kalmışsa biliminiz ve yöneticilerin olmasının bir anlamı yok? Ne anlamı var?"
Bunu yazar yazmaz Hızır Acil yetişti. "Vaay sen bilime nasıl dil uzatırsının mealinin değişik biçimde söylenmesi. En yumuşatılmış, uzatılmış salımlı biçimi.
Karşı tarafa yaptığını hatırlattım çekti, uzattı sulandırdı ve bulandırdı. En son işler darmadağın bir noktaya geldi ve ona hakaret ettiğim söylenirken bulduk.
Ben onlarca forum yaptım. Forum içerisinden baskı olursa, duygusal zorlama olursa/yansırsa bu olur, yazar dağılır/dağıtılır sinir edilir, duyguları dağıtılır, en son kendini açıklayamaz, içinden çıkamadığı sinirden ne dediğini/yazdığını bilmez bir iletişim karmaşası içinde bulurdu , en son bu yazarı ekarte eder. Bu başkası sakin kalabilir vs ben öyle oluyorum. Buraya gelirken bu olmasın istedim yani kimliğim düzgün yazsın hiç soruna bulaşmasın. Şu an zaten tersi oldu. Bana göre içeriğime ve bana sardılar kabul etmiyorlar. Ben forum yaptım.
Kardeşim insan acısına empatiden yazmışım. Duygusal yansıtma
Şimdi ateistforum vardı. Horoz dövüşü gibi karşı başlıklar açarlar. Sanırım öyle sandı. Bilim koruyor, bilim avukatlığı yapıyor. İçerik yazarına ayar veriyor. Ateist foruma moderasyon yapar gibi içerik avcılığı yazar engelleme yapıldı. Bu bu .Bu söylendi hep ilgisizleşti.
Bir insanın kendini toparlamasını, kendin düzenlemesini ,iletişim sürdürmesini, anlamasını empatisini umarsın değil mi?
İkincisi;
Bir ortama girdiğini düşün.
Senin hakkında şöyle düşünülsün-Garip inançları olan kişi
-Tuhaf inançları olan kişi
-Hastalıklı düşünceler...Bunları ellerinden bırakmadılar. Ben nasıl uğraşırım. O gözle beni okurken.
Bu yansıtmayla yazar okunur mu? İletişim olur mu? Biz bunlara ders mi vereceğiz?Nezaket, özeleştiri,
Üçüncüsü; tüm bu süreçte tüm forum ahalisi sessiz. O halde bilim karşıtı mesnetsiz düşünceleri olan tuhaf kötü adam ilan edilerek mi buraya davet edildim. O gözlemi okunacağım ve bu tartışma sürüp gidecek mi? Aynısı mı yapılacak olacak? Rahat bırakılacak mıyım bana ne zaman saracaklar diye mi gözleyeceğim? Rahatlığı rahat bırakılmayı istiyor olmam korkunç. Çoktan gitmeliydim çoktan gelmemeliymişim.
-
Hızlı okuma yöntemi diye birşey var.
Hepsini okuyorum.@ictenlik, içinde söyledi: Anlıklar
Artılar eksiler nelerdir?İçtenlik bilimi diye bir şey? Bunu nereden ortaya koydun?
Neyin karşılaştırması_?
Bak kendi eleştiri örneğimi vereyim.
Bilimde deney vardır.
Okullarda uygulanan eğitimde deney yoktur.
Bu bilimin kusuru mu?
Yoksa onu uygulayanların kusuru mu?
Bilgisayar olmadan kodlama öğrenme gibi.
Ölçü aleti görmeden ölçme gibi.
Biliminizi alın kafanıza çalın demelimiyim bu durumda.TENTEN senden ricamız beni okuman. Halihazırda -geçmişte- yazılanı.
Bu soruların ortaya konmasına gerek bırakmayacak kadar açık biçimde açıkladım. Bunu söylüyor olmam korkunç yaİçtenlik bilimi diye bir şey yok. İçtenlik bilimi. Ben onu nerede dedim. Ben içtenlik bilimi diye bir şey ortaya koymadım ki içtenlik biliminin sorularına cevap vereyim.
-
Abi, forum yapacaksak bana bırakılan seçenekler şöyle göründü
a-sosyal medya gibi çift taraflı yazar engelleyebilme hakkı (iki tarafın birbirini okuyamamsı/yanıtlayamması)
b*gitmeYahu okunmuyorum yaa
Okunmuyorum hala dalga geçiliyor yeter
Güle güle -
Dinleriniz savaş dini
Bilimleriniz savaş bilimi
Biliminiz nazi bilimi, ahlakınız nazi ahlakı
Bilim savunmanız muhafazkarın askeriyeyi savunmasına benziyor
Örgütlü kast ve hiyeralşi kurallar normlar yapılanması
Sizin hiç biliminiz olmadı
Bilim ilgisi sınıf çıkarı ya da yönetim ilgisi değilse lejyoner kuklasın -
Bilim için etik yapılandırın
Bu doğal evriminizin parçası
Bu yönetim için yaptığınız gibi.
Bu anayasa, evrensel hak bildirgeleri, uluslarası kurallar/anlaşmalar/hukuklar dediğiniz gibi üst etik normlar belirleyin, şeffaflaştırın, halklaştırın, halka açın
Muhtemelen bunu sadece Nazi Almanyasının ileri tekrarı biçiminde götünüz tutuştuğunda göreceksiniz, ders alacaksınız. -
Arkadaşlar burada oluşan kargaşa ve dağınıklık için kendi adıma derinden üzgünüm..
Buralardayız ve her zaman buralarda olacağız.
Aralıklarla mutlaka bir merhaba için, gününü anısını paylaşma için, dinlediği keyifli bir müziği bölüşme için uğruyor ve katılıyor olacağım
Herkese keyifli forumlar ve foruma katılımcılar ve gelişim dilerim -
Bilim diye bir şey yok. Bilim dediğiniz süreç genelde askeri talimatlar gibi iş yapıcıların sürekli olarak iş talimatları olarak hazırlanır ve düzenlenir, yenilenir. Tamamen bunun için üretilir. Bir doktor için bilim iş yönergesidir, iş bilgisidir. Psikolog için iş bilgisidir ve bu sınıflar için/çıkarına düzenlenir. Genel ortak bir bilme/bilgi edimi için değil ve içeremezdi de. Birleşik bir ağ olarak böyle çalışır.
Bilim adamı/insanı de bir şey yoktur. Bunlar PTT memuru gibidir. Memurdur. Toplumsal/kamusal memur sınıfı. Akademisyen olurlar ve temelde eğitmen oldukları için olurlar ve tam bu anlama gelir. Yani onlara bilim yapma ödevi, bilgi toplama ödevi yüklendiği için değil .
İkincisi bilim ve teknik kavramları iç-içe girmiştir ve bunlar tamamen ayrı şeylerdir.
Doğal evriminizle ilerliyorsunuz bilimle değil.
İnsanlığın bilgisi insanlığın bilgisidir.
Bak canım, devletsizlik/yönetimsizlik/sınıfsızlık savunanlar ve daha geniş özgürlük isteyenler ya da özgürlükten sözedenler ortaçağ karanlığı ya da kraliyetten sözetmiyorsa mevcut bilimin politik/yönetsel yapısını irdeleyenler de bunlardan sözetmeyecek. Bilime methiyeler düzmeyin. Bilim diye faaliyet yok. Akademik ve diğer ,mesleksel, iş yönergeleri,, toplamı.
Bir biliminiz yok. Serbest biliminiz ya da böyle bir şeyiniz yok. Parçalı makaleleri birleştirirsiniz. Bunlar tamamen iş meslek erbaplarının iş bilgisi toplamı ya da iş üretimi/raporu gibidir. Doğal kayıt. Sadece kayıtlar. Bilgi kayıtları.
Fizik bilimine ihtiyacınız var mı?; Ne ihtiyacınız var? Ne yaparlar;?_
Kafanızda büyük boşluklar açarlar. Bu yüzden popüler. Bir karıncanın evreni anlamaya çalıştığını düşün ve karınca dünyasında fizik bilimi olsun. Sadece çok düşünüp herkesi rahatsız edip sorular soracak olanları bastırırdı ve iktidarın büyük işler peşinde olduğu izlenimi üretirdi. Onlar yakın zamana kadar sadece matematik denklemleri yazar ve kağıt üstünde sınamalar yapardı -
Bilimler
Basit bir örnek deneyeceğim.
Popüler müzik -uyuşturma müziği
Klasik müzik/çok sesli müzik/oda müziği - Teknik iş ya da teknik müzik uğraşı ya da müziksel üretim ve sanatsal üretimi birleştirme telaşı ya da sınıf için özel müzik üretimi. bunu dinleme için kulağı biraz alıştırma, zaman ve uyumlandırma gerekecekti ama üst sınıfların müziği diye es geçerdin. Müzik üretmiyorsan, özel müzik üreticisi değilsen belki de işine yaramazdı ama piyanistsen işine yarar. Keman virtüözüysen işine yarar. Kemana özel üretilmiştir. Piyanoya özel üretilmiştir.Halk müziği -folklorik müzik -doğal müzik -Gerçek müzik
Popüler bilim -uyuşturmaca/propaganda aracı
Klasik bilim -Akademik çıktı ve makaleler, resmileştirilmiş yayınlanmış bilgi raporlamaları, kayıtları vb. Bunu toplumun en fazla %7' si okuyabilir. Bunlar o meslek gruplarının kendi içindeki haberleşmeleridir. Bunlar topluma dönük yapılmaz, yayınlanmaz ya da hazırlanmaz. Tolum ya da insanlar için de üretilmez. Meslek çıkarları için üretilir. Çoğu/hepsi akademik çevre dışında herkese açık değildir. Kütüphanede değildir. Halka ağır/farklı gelen özel bir dil içerir. Tıp gibi ne kadar anlaşılmaz olması istenirse, ne kadar saklanması gerekiyorsa o kadar özel dil ve özel terim kullanır.Doğal halk bilgisi- Bilim budur. İnsanlığa ait olan. İnsanlığın ortak dili, bugün varoluşu hakkında bildikleri ,temel gerçekleri, ortak evrensel kavrayışlaır, gelinen evrim durumuna göre ortalama temel kabul edilen gerçeklik tabanı, ortak uzlaşı sağlanan etik tabanları.
Ben müzik yapabilirim. Müzisyenlik okumam gerekmez.
"bilimler" -Bu kavram tamamen meslek seçimiyle ilgili göründü. İnsanlığın % kaçını ilgilendiriyor. Sanayiye gitmeyenleri ilgilendiriyor. Teknisyen olmayacakları ilgilendiriyor. Bunlar eğitimde bilimlerden seçim yapmalılar. Bunlara yüce bir sınıf olacakları, üst yüksek sınıf olacakları, uçacakları, özel olacakları, özel meslekleri olacağı, sınıf bilinci ve seçkinlik aşılanırdı çünkü eğitim sisteminde üste çıkmaları sağlanacak. Bilimler sınıfına çıktılar (alttaki insanların ara yöneticisi olarak üstüne çıktıları) ve ayak takımının dinini/etiğini bıraktılar.. Yeni dinleri bilim oldu. Bunlar böyle bir tür bilimcilik ve bilim bilimcilik oynar, yaygara koparırlar ve bu kavramı özel/yüksek addederler. Şimdi fark yok. Alt sınıflar fiziksel emek köleleri. Bilim bilimciler zihinsel emek köleleridir. Bu aynıdır. Bunlar üretim köleleridir. Bilim bunlara sınıflarını işlerini sevmelerini için uydurulmuş bir din. Bilim orta sınıfların dinidir.
-
Bilim orta sınıfların alt sınıfların üstünde tepinmek için uydurduğu bir yaygaradır:
-
Bilim şımarık kent veletlerinin dinidir. Bilim züppe dinidir.
-
@ictenlik Nerelerdesin?
Artık yazmayacak mısın? -
Artılar eksiler nelerdir?İçtenlik bilimi diye bir şey yok ama Paul Feyerabend adında bir adam/anarşist bulduk. Bütün kitaplarının tümünü henüz okuduğumu söyleyemem ama genel/kaba içerik taraması ve incelemesi yaptım. Kesinlikle şunu diyebilirim ki; Paul Feyerabend bilimi de diyebilirdik.
Ders/bilim kitaplarınızı yakıp onu okumanız gerekirdi. Bu içtenlik bilimini sağlardı.Akla Veda
Bilimin Tiranlığı
Anarşizm Üzerine Tezler
Bilim Kilisesi -Özgür Bir Toplumda BilimTablo ve karşılaştırma için buraya bak.
https://anarcho-copy.org/author/paul-feyerabend/ -
Bu şekilde anlamıyorum.
Artılar eksiler nelerdir?Burada yanıtlanmış arkadaşım, şimdi buldum. Demek istediğim tutupta bunu yazamazdım ya da uğraşıp ömrümü buna adayamazdım, bununla uğraşamazdım. Adam kabaca uğramış. Buyrun.
-
@ictenlik Bilim karşıtıysan Marksizm ve anarşizme de karşı olman gerekir. Marksizm ve sosyal demokrasi küresel çapta "popüler bilimcilerin" görüşüdür.
Hatta demokrasiye de karşı olman, mutlak monarşiyi desteklemen gerekir.(Celal Şengör gibi)Kapitalizm ve mutlakiyet bilim karşıtıdır.
Sosyalizm ve demokrasi ise bilimseldir. (Sosyalizmle alakam yoktur ama gerçek bu.)Mesela ABD'de, demokratlar ve solcular kendilerine bilimsel ve ilerici(progressive) derler.
Cumhuriyetçiler ve bilim karşıtları ise "gerici" olarak isimlendirilir. (Trump severler)@ictenlik, içinde söyledi: Anlıklar
İçtenlik bilimi diye bir şey yok ama Paul Feyerabend adında bir adam/anarşist bulduk.
Anarşist filan değil. Bildiğin gerici. (Ekşi sözlük yorumlarını okudum. Daha fazla bilgim yok.)
-
BİLİMSELLİĞİN KRİTERİ VE SINIRLARI PROBLEMİ
BİLİM, BİLİM OLMAYAN VE SAHTE BİLİM - Ferit USLU *
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/85744Paul Fayerband ayrım yapmadan "Ne olsa gider" demiş.
Buna bilim değil çöp toplama denilir.
Pirincin taşlarını ayıklamadan yemek gibidir.
Astroloji ile astronomi arasında ayrım yapmayacakmışız. -
Kimsenin sallamadığı şu.
Benim gibiler 7 bin yıl kadar önce bugün kutsanan topraklara gökten uçan arabalarıyla gelen yabancılara inanıyor. (Ubeyd heykelcikleri ve diğer) Geldiler ve oradakilere, matematik, geometri, bilimler, yapı teknolojisi bir şeyler öğrettiler verdiler. Mucizeler (teknolojik aygıtlar) gösterdiler, yapılar kurdular ve daha fazlası (Bir ölçü de Tevrat'ın yazdıkları oldu)
Gittiklerinde ve artık kimse onları görmediğinde bu halk arasında anlatılan/aktarılan bir söylenceye/efsaneye döndüğünde ise olgu tarihsel fenomen ve gerçeklik olmaktan çıkarak din oldu, tanrı oldu. Yönetme aracı oldu. Muhtemelen elitist/aristokrat bir sınıfın elindeki bilgi (musevilik) sadece anadan oğla, soydan soya geçerdi ve bu nedenle diğer gruplar halk kendi dinlerini kurdu, kendi bilgilerini derledi örgütledi ve kendi kitaplarını yazdı. Bunlar muhtemelen aynı efsaneden beslenen şeylerdi.
Bugünün samileri bu kutsal giriş noktasını, toprakları, bilgiyi, seçkinciliği bölüşemiyor. Bunu yıkacak tek şey gerçeğin yalanı çözmesi ve -sahteye- galip gelmesi.
Bu bakış açısının (olguları çözme okuma anlamında) daha yanıldığını/şaştığını görmedim.
Savaşın çok fazla çözümü var. Evet İsrail zorba ama ne farkeder? En kolayı şu. Alın Filistinlileri ve dağıtın diğer Arap topraklarına ve toprağı gözlerine soksunlar, neden bu savaş? Ne işiniz var Kudüsle? Zorbanın postalı/denetimi altına gimenin, dibinde yaşamanın ne anlamı var? Tamam yarı hukuksuz işgaldi ya da ataları topraklarını sattı, paraya kandı tav oldu neyse neydi.. Hiçbir yer kutsal değil. İnsan nerede yaşıyorsa oraya ait.
Samiler samileri yenecek, samiler samilerden özgürleşecek. Ne anlamı var? İlk üstün dinin nensuplarına, dini/bilgiyi kendi saklayanlara/sakınanlara, seçkincilik örenlere karşı zafer/hürriyet talebi var. İyi savaşın da görün ...
-
Benim gibiler 7 bin yıl kadar önce bugün kutsanan topraklara gökten uçan arabalarıyla gelen yabancılara inanıyor.
Neden 7 bin yıl önce?
Neden 100 bin yıl önce değil?
Veya güzümüzde değil?İnsanlık ve benzer insansı primatlar olarak 2 milyon yıldır varız. Neden bu antik uzaylıların aklına 7 bin yıl önce gelmişiz?
Buradan uzaylılara sesleniyorum, orada iseniz ses verin
Tevrat'ın yazdıkları oldu
Tevrat eski peygamberlerin hikayelerinin yazdığı bir kitap. Uzaylılarla ne alakası var?
Yakın zamanda ortaya çıkan mormonluk gibi inanışları da uzaylılara bağlıyor muyuz?