Kafayı sıyırmışların yeri: SOTT.NET
-
@TENTEN, içinde söyledi: Kafayı sıyırmışların yeri: SOTT.NET
Nikotinde faydalı bir madde değil.
"Nikotin de faydalı bir madde değil" dediğin zaman bilimsel olarak son derece sorgulanabilir bir beyanda bulunmuş oluyorsun. "Nikotinin faydaları da zararları da var" desen, bu daha bilimsel, daha objektif bir tavır olurdu. Alıntıladığım ve çok sayıda bilimsel açıklamaları ve bilimsel kaynak atıfları da olan makale başta olmak üzere sana nikotinin sağlığa faydalarına dair epeyce bilimsel alıntı yapabilirim burada, istersen.
-
@bozadi
Dedim ya; her şeye inanabilirsin. Sıkıntı yok ancak Kaskopya mevzusu benim için zımbırtıdan başka bir değil. Bilimsel hiçbir dayanağı yok. Bu nedenle Laura´nın peşinden gidenler bana göre kerizdir. Bu benim fikrim.Artı; sizin foruma hiç üye olmadım. Tosun Paşa´nın orada yazdıkları yüz kızartıcı cinstendi. Amprisitin alaycı tavrı olduğunu düşünmüyorum. Onu banlamanız anlamsızdı.
-
@bozadi, içinde söyledi: Kafayı sıyırmışların yeri: SOTT.NET
"Nikotin de faydalı bir madde değil" dediğin zaman bilimsel olarak son derece sorgulanabilir bir beyanda bulunmuş oluyorsun. "Nikotinin faydaları da zararları da var" desen, bu daha bilimsel, daha objektif bir tavır olurdu. Alıntıladığım ve çok sayıda bilimsel açıklamaları ve bilimsel kaynak atıfları da olan makale başta olmak üzere sana nikotinin sağlığa faydalarına dair epeyce bilimsel alıntı yapabilirim burada, istersen.
Nikotinin faydası var diye tütünü yakıp ciğerlerine çekmek başka şey yemek başka şey.
Laura habire tüttürüyor.
Nikotin kalp hızını artırıyor. Damarları büzüyor. Tansiyonu arttırıyor .fayda diye sunulanlar bunlar.
Fayda zarar listesi yaparsak zararlı tarafı daha ağır basar. -
Diğer yazılan şeyler uzaylılar(ne olduğu belirsiz görünmeyen algılanmayan griler, sürüngenler vb leri) tarafında kaçırılan kişiler çip takma olayları, örneğin tinnitus hastalığı olan kişilerin şizofrenlerin duyduğu sesleri radyo dalgaları ile beynine sinyal gönderme olarak yazmaları filan bunlar ne?
"Uzaylı" diye tabir edilen varlıkların (Reptiller, Griler vs.) varlığından şahsen şüphe duymuyorum, bu konuda şahsi bir karşılaşma veya etkileşim anım olmamakla birlikte ve evet, Kasyopya celselerinde de bu varlıklarla ilgili epeyce ilginç iddialar/bilgiler var.
Kimsenin bunlara inanmak zorunda olduğunu iddia etmiyorum. Veya hayatta iyi, doğru birşeyler yapabilmek, insanlık doğrultusunda işbirliği yapabilmek için ille de uzaylıların varlığına inanmak gerektiğini düşünmüyorum. En temel veya en öncelikli konu değil kesinlikle bana göre.
-
Nikotinin faydası var diye tütünü yakıp ciğerlerine çekmek başka şey yemek başka şey.
Laura habire tüttürüyor.
Nikotin kalp hızını artırıyor. Damarları büzüyor. Tansiyonu arttırıyor .fayda diye sunulanlar bunlar.
Fayda zarar listesi yaparsak zararlı tarafı daha ağır basar.Bana göre nikotinin faydaları zararlarına "fazlasıyla" ağır basar ama dediğim gibi meselenin kişiden kişiye değişen yönleri var, "sigara" faktörünün içerdiği sayısız zararlı katkı maddelerinden dolayı zararların faydalara ağır bastığı durumlar var. Bu hususu tartışmaya devam edecek olursak ilk müsait vaktimde sana nikotinin / tütün kullanımının sağlığa "şok edici faydalarıyla" ilgili bazı bilimsel araştırma bulgularının listesini paylaşırım. Sen de elbette ters yönde bulgular paylaşabilirsin. Alıntıladığım makalede insanların, sigara içicilerin / tütün kullanıcılarının nikotinden gördükleri faydayı engellemek için çevrilen komplolarla ilgili önemli bilgiler, bulgular okuyabilirsin.
-
@kereste, içinde söyledi: Kafayı sıyırmışların yeri: SOTT.NET
Sıkıntı yok ancak Kaskopya mevzusu benim için zımbırtıdan başka bir değil. Bilimsel hiçbir dayanağı yok. Bu nedenle Laura´nın peşinden gidenler bana göre kerizdir. Bu benim fikrim.
Kasyopya celselerinin "zımbırtı" olduğu görüşünü değiştirmeye çalışma niyetim yok. Ne o celselerin ne de benzer herhangi başka bir bilgi/iddia kaynağının %100 doğru bilgi içerdiği gibi bir iddiam da yok. Bana göre doğru bilgi içeriği epeyce yüksek, ama elbette bu ciddi ölçüde subjektiflik içeren bir görüş veya iddia. Hayatımın veya hayatın en önemli konusu değil. Hiçbir şey iyi niyetten, doğruluktan, adaletten, vicdandan, ortak insani amaçlarımız doğrultusunda işbirliğinden daha önemli daha öncelikli değildir. "Tartışmasız" olan budur diye düşünüyorum. Bir bilgi/iddia/görüş kaynağını biri sever, biri sevmez, hatta nefret eder ama bu durum bu iki kişinden birinin "iyi", diğerinin "kötü" veya birinin doğru yolda, diğerinin yanlış yolda olduğu anlamına gelmek zorunda değil.
-
@bozadi
Samimi düşüncelerini dile getirdiğin için teşekkür ediyorum. -
@bozadi
Samimi düşüncelerini dile getirdiğin için teşekkür ediyorum.Ben de sana teşekkür ederim bu etkileşim için. Belki sırf bu başlığın konusu nedeniyle çok çatışmalı pozisyonlarda kalacağız, bilmiyorum, belki bunu aşıp ortak bazı paydalar üzerinde durmayı tercih ederiz veya bunların bir karışımı. Sorun değil. Bu konudaki haklılıklar-haksızlıklar en önemli şey olmak zorunda değil.
-
https://www.baskalarinahizmet.com/kasyopya-celseleri/6-aralik-2014/msg13753/#msg13753
Enerji dengelemesi adı ile bağış isteme olayı var birde.
Zorlama yok isteyen bağış edebilir yazmışsın.:)
@bozadi
Gene başka bir üye bağış olayına değinmiş.
https://www.baskalarinahizmet.com/kanal-bilgileri/kanal-bilgileri-tartismalari-genel/msg39655/#msg39655
-
@TENTEN
Tişörtler de fena değil. Vermek istenen mesajı geçtim, görüntü olarak iyi gözüküyor ancak gerçek kalitesini resimlere bakarak kestirmek zor. -
https://www.baskalarinahizmet.com/kasyopya-celseleri/6-aralik-2014/msg13753/#msg13753
Enerji dengelemesi adı ile bağış isteme olayı var birde.
Zorlama yok isteyen bağış edebilir yazmışsın.:)
@bozadi
Gene başka bir üye bağış olayına değinmiş.
https://www.baskalarinahizmet.com/kanal-bilgileri/kanal-bilgileri-tartismalari-genel/msg39655/#msg39655
@TENTEN
Tişörtler de fena değil. Vermek istenen mesajı geçtim, görüntü olarak iyi gözüküyor ancak gerçek kalitesini resimlere bakarak kestirmek zor."Ra Bilgileri" adlı kitap dizisini okuyunca hayatımda gördüğüm en sağlam bilgi kaynağını bulduğumu hissetmiştim ve sonra bu kaynakta geçen "kendine hizmet", "başkalarına hizmet" (service to self, service to others) ve 1'den 7'ye kadar uzanan yoğunluk / density (bilinç yoğunluğu) seviyeleri gibi kavramları internette araştırmaya başladım ve Kasyopya celseleri (cassiopaean session transcripts) denen kaynakta da bu kavramların kullanıldığını fark edip incelemeye başladım, Ra Bilgileri'nden bile daha fazla beğendim, ikisini de vazgeçilmez bulmakla birlikte. Ve Ra Bilgileri'nin tartışıldığını gördüğüm budur.com adlı bir forum sitesine üye olup Kasyopya celselerinin çevirilerini paylaşmaya başladım, sanırım 2006 yılında. Bundan 2-3 yıl sonra konuya ilgi duyan arkadaşlardan birinin öncülüğünde baskalarinahizmet.com kuruldu ve oradan devam ettim. Yani yaklaşık 17 yıldır bu celselerin çevirisini yapıp paylaşıyorum (bir ara gönüllü iki-üç çevirmen grubu olarak yaptık bazı celselerin çevirilerini ama uzun sürmedi ve tekrar tek başıma devam ettim) ve ilgi duyanlarla incelemeye, değerlendirmeye, tartışmaya çalışıyoruz.
Laura ve ekibinden herhangi biri forum üyelerimizi bağış yapmaya teşvik etme talebinde bulunmadı benden ama bağış kabul ettiklerini ve bu bağışların onların ekibinin/çalışmalarının devamı için kritik öneme sahip olduğunu bildiğim için birkaç yılda bir birkaç yüz liralık bağışlarda bulunduğum oldu. baskalarinahizmet.com forum sitesinin müdavimlerinden bazıları hem celseleri çevirip hem de web sitesinin alan adı ve hosting'ini şahsen karşılıyor olmamdan dolayı bana ekonomik olarak destek olma fikrini paylaştılar sağ olsunlar, ben de ekonomik durumum çok iyi olmamakla birlikte, alan adı ve hosting yıllık ücretlerini karşılamakta zorlanmadığım için ve celse çevirileri için de bağış kabul etmek içime sinmediği için, isteyenlerin Kasyopya forum ekibine bağış yapabileceğini söyledim. Çevirip paylaştığım yüzlerce celseden en fazla 3-5 tanesinde takipçilere böyle birşey söylemişimdir.
Ve evet, Laura ve ekibinin çalışmalarına olan ilgim ve duyduğum saygı nedeniyle bu "bağış" meselesiyle ilgili herhangi bir şüphem, endişem yok açıkçası.
-
"Ra Bilgileri" adlı kitap dizisini okuyunca hayatımda gördüğüm en sağlam bilgi kaynağını bulduğumu hissetmiştim.
Ra bilgilerinin en sağlam bilgi kaynağı olduğuna nasıl ulaştın?
Kasyopya celselerinde Laura nın quija tablası ile bu bilgileri elde ettiğine inanan kusura bakma kafayı sıyırmıştır.
Astrologların olayları yıldızların konumları ile ilşkilendirmesi gibi birşey bunlar. -
"Ra Bilgileri" adlı kitap dizisini okuyunca hayatımda gördüğüm en sağlam bilgi kaynağını bulduğumu hissetmiştim.
Kasyopya celselerinde Laura nın quija tablası ile bu bilgileri elde ettiğine inanan kusura bakma kafayı sıyırmıştır.
Astrologların olayları yıldızların konumları ile ilşkilendirmesi gibi birşey bunlar.Ra Bilgileri'nin o zamana kadar hayatımda rastladığım en sağlam bilgi kaynağı olduğu sonucuna varışım, o zamana kadar denk gelip incelediğim ve aklımda az-çok kalmış olan diğer tüm bilgi kaynaklarıyla bir "karşılaştırma" yapmak suretiyle gerçekleşti tabi ki.
Celselerde ouija tablası aracılığıyla başka (daha yüksek) bir varoluş boyutundaki bir varlık grubundan harf harf alındığı söylenen açıklamaların / bilgilerin gerçekten o şekilde mi alındığı meselesi tartışılabilir tabi ki ama böyle birşeye inananların "kafayı sıyırmış" olduğu ithamından anladığım kadarıyla, böyle bir tartışmaya girmek çok anlamlı olmayacak. Konunun beni en çok ilgilendiren yanı da o bilgilerin "nasıl" alındığı değil açıkçası. Ben o tabla aracılığıyla alındığı iddia edilen bilgilere çok büyük bir ilgi, hayranlık duydum. Daha önce de belirttiğim gibi, celselerde verilen / iddia edilen tüm bilgilerin doğru olduğunu düşünmüyorum ama genel doğruluk oranının yüksek olduğuna inanıyorum.
Astroloji dedin de, astrolojiye de epeyce ilgim var. Astroloji, az-çok bilinçli bir şekilde dünyanın, hayatın, varoluşun anlamını sorgulamaya başladığım ortaokul-lise yıllarımda beni en çok etkileyen ve "Hmm, burada gerçekten ilginç birşey var." dedirten birşeydi. Kendimin ve çevremdekilerin burç karakter özelliklerini okuduğumda ve tesadüfle açıklanamayacağına inandığım yüksek bir isabetlilik olduğunu fark ettiğimde, bunun benim için anlamı çok büyüktü.
-
Astrologların olayları yıldızların konumları ile ilşkilendirmesi gibi birşey bunlar.Ra Bilgileri'nin o zamana kadar hayatımda rastladığım en sağlam bilgi kaynağı olduğu sonucuna varışım, o zamana kadar denk gelip incelediğim ve aklımda az-çok kalmış olan diğer tüm bilgi kaynaklarıyla bir "karşılaştırma" yapmak suretiyle gerçekleşti tabi ki.
Celselerde ouija tablası aracılığıyla başka (daha yüksek) bir varoluş boyutundaki bir varlık grubundan harf harf alındığı söylenen açıklamaların / bilgilerin gerçekten o şekilde mi alındığı meselesi tartışılabilir tabi ki ama böyle birşeye inananların "kafayı sıyırmış" olduğu ithamından anladığım kadarıyla, böyle bir tartışmaya girmek çok anlamlı olmayacak. Konunun beni en çok ilgilendiren yanı da o bilgilerin "nasıl" alındığı değil açıkçası. Ben o tabla aracılığıyla alındığı iddia edilen bilgilere çok büyük bir ilgi, hayranlık duydum. Daha önce de belirttiğim gibi, celselerde verilen / iddia edilen tüm bilgilerin doğru olduğunu düşünmüyorum ama genel doğruluk oranının yüksek olduğuna inanıyorum.
Astroloji dedin de, astrolojiye de epeyce ilgim var. Astroloji, az-çok bilinçli bir şekilde dünyanın, hayatın, varoluşun anlamını sorgulamaya başladığım ortaokul-lise yıllarımda beni en çok etkileyen ve "Hmm, burada gerçekten ilginç birşey var." dedirten birşeydi. Kendimin ve çevremdekilerin burç karakter özelliklerini okuduğumda ve tesadüfle açıklanamayacağına inandığım yüksek bir isabetlilik olduğunu fark ettiğimde, bunun benim için anlamı çok büyüktü.
Faydasız bilgiler ansiklopedisi.
Aynı şeyleri komplo teori yazarlarıda söylüyor.
Ama onlar görünmez varlıklardan elde ettiğini iddia etmiyorlar.
Ne kadar çok sallarsan içlerinden birinin tutma olasılığı o kadar yükselir.
Neyse tartışmanın anlamı yok artık.
Hayal aleminizde mutluluklar sizlere. -
@TENTEN
Sözde bilim piyasasında büyük rakamlar dönüyor; yani bundan para kazananların sayısı bir hayli fazla. Erich von Däniken bunların atası sayılır. Küpünü çoktan doldurdu ve şimdilerde emekli olmanın keyfini yaşıyor. Laura Ablamızın yaptığı çok farklı bir şey değil ve sahtekârlık yaptığını düşünüyorum. -
@TENTEN
Sözde bilim piyasasında büyük rakamlar dönüyor; yani bundan para kazananların sayısı bir hayli fazla. Erich von Däniken bunların atası sayılır. Küpünü çoktan doldurdu ve şimdilerde emekli olmanın keyfini yaşıyor. Laura Ablamızın yaptığı çok farklı bir şey değil ve sahtekârlık yaptığını düşünüyorum.Laura ve ekibinin yaptıkları faaliyetlerin "sözde bilim yoluyla küpünü doldurmak" kavramıyla bir ilgisi yok. "Siz şöyle meleksiniz, böyle güzelsiniz" diye insanlara yıkama-yağlama çekip paralarını emen New Age'ci tiplerden değil(ler), neredeyse bunun tam tersi. Başlıca haber portalları olan Sott.net'i ve Kasyopya forumu (https://cassiopaea.org/forum/) ve tartışılan konuları inceleyecek olursanız, bunun "New Age" diye etiketlenen / eleştirilen hareketin bir parçası olmadığını görebilirsiniz. Laura'nın yazdığı kitapları inceleyecek olmanız durumunda da New Tarzı ego okşayıcı yıkama/yağlama yapıp hayaller satmakla yakından uzaktan bir ilgisi olmadığını görebilirsiniz.
-
@bozadi
Bu kadın neredeyse 30 seneden beri faaliyet gösteriyor ve hatırı sayılır miktarda yazmış olduğu kitapları var. Bunları millete hizmet olsun diye yazmadı. Kaskopya mevzusu sayesinde belirli bir popülerliği oluştu. Elbette para kazanmak birincil hedefi; haliyle Kaskopya zımbırtısı (benim için hâlâ böyle, çünkü bilimsellik oranı sıfır) Laura Ablamızı sürekli gündemde tutuyor ve yeni kitaplarına altyapıyı oluşturuyor. Mevzu bu; bu şekilde küpünü dolduruyor. Demek istediğim bu. -
Elbette para kazanmak birincil hedefi;
Para kazanmak birinci hedefi olsaydı New Age'cilik yapardı, hayal satardı, egolara yıkama-yağlama çekerdi, saati bilmem kaç yüz veya kaç bin dolardan şahsi seanslar falan yapardı.
-
@bozadi
Para her zaman önemlidir. Kaskopya zımbırtısının hâlâ sürüyor olması bu nedenledir. Neyse; bu mevzuda seninle anlaşamayacağız.