İsrail'de Yeni Durum
-
Bugün İstanbul´daki Filistin mitinginden(!) sonra beklenen oldu, çünkü RTE günden güne çok ağır laflar sarfetmeye başlamıştı.
İsrail Türkiye´deki tüm diplomatlarını geri çekti ve ilişkilerin yeniden değerlendirileceğini duyurdu. -
Şimdi artık bu anda neler olduğunu bir düşünmek gerekiyor. Motosiklet çetesi gibi bir takım tiplerin İsrail'e aptalca saldırıp terör estirmesinin amacı neydi? Bir farenin aslanın ayağına saldırması gibi bir şey bu. Minik fare kükreyip aslan miyav mı diyecekti ne olacaktı yani?
Ben tünellere deniz suyu mu pompalayacak İsrail ordusu acaba diyordum ama daha beterini yapacağı ortaya çıktı. Köpük basacaklar. Havasız boğulacak içerdekiler. İki tane ABD uçak gemisi ise boşuna gelmez elbette. Gazze ile vedalaşma vakti yaklaşıyor gibi. Hâla iki milyonun üzerinde insan sürülemez bu mümkün değil diye düşünmek istiyorum ama karşıda İsrail varsa her şeyi düşünmelisiniz.
Hep İran belasının başının altından çıkıyor bunlar. Bu İran'ın başındaki bu mollalar tüm İslam dünyasının başının belasıdır. Tüm terörü bunlar kışkırtıyor. Bunları bilerek oturttular o ülkenin başına. Bunu herkes anlasa çok iyi olur ama akıl tutulması yaşanıyor.
Saldırın öldürün yetmiş huri kazanın deyip gaz verip saldırtıyorlar. Şu an dünyada bundan kullanışlı araç yok. Bu kandırmacaya akın akın bir sürü fedai çekmek çok kolay.
-
Bu olabilir mi hayali bile ürpertici ama İsrail iki milyondan fazla insanı süpürür Sina'ya iterken Mısır bunlar girmesin diye kuvvet kullanır Gazze halkı mengeneye sıkışabilir mi?
Eğer böyle bir şey olursa dünya artık asla eskisi gibi olmaz. Fakat İsrail ordu sözcülerinin açıklamalarına baktığımızda böyle bir niyetin ipuçları görülebiliyor. İsrail BM kararı filan da takmayacak o zaten belli.
Mısır da durduramaz böyle bir insan selini ama... Bilemiyorum. Bana hâla böyle bir şey yapılamaz gibi geliyor. Emin olmak ise zor...
Gazze işgal edilirse sıra Batı Şeria'ya gelir. Orası da Ürdün içine süpürülür. Hep düşünürdüm Batı acaba bir bağımsız Kürt devletini gerçekten istiyor mu yoksa asıl proje Kürtleri kullanıp İsrail'i genişletmek mi diye. Son gelişmeler ikinci olasılığa kuvvet verdi. Kürt devleti vaadi sadece aldatmaca ve asıl amaç olan İsrail'i genişletmeyi gizlemek için kullanılmış görünüyor şu durumda.
Bilemiyoruz emin olmak zor. Çünkü proje uygulama sırasında da gelişebilir. A planı B planı söylemleri boşuna değil. Fakat bilinen bir şey var ki dünya değişmek zorunda. Bu böyle sürgit nereye kadar gider, gitmez. Bu dünya düzeni bu şekilde çok gidemez. Kesin belli olan, bu. Dünyanın eskisi gibi olmadığı gelişmeler hangi yönde olursa olsun kaçınılmaz.
-
İran kuru sıkı tehdit etmeye devam ediyor...
İsrail ordusunun kırmızı çizgiyi aştığını dile getirdi. Kara harekatından bahsediyor galiba, çünkü son 2 günden beri İsrail ordusu Gazze´ye kısa süreli giriyor, operasyon yapıyor ve geri çekiliyor.
İran´dan bir cacık olmaz.
Peki, ne zaman olur?
Atom bombasını elde ettiği zaman.
İşte o zaman onu İsrail´e karşı kullanmaktan 1 saniye çekinmezler. -
@phi, içinde söyledi: İsrail& 27;de Yeni Durum
Bu demir kubbe sistemini ben anlayamadim nasil bir sistem, bir kac tane bomba dustu sadece binlerce atildigi iddiaa ediliyor.
Demir kubbe bildiğin hava savunma sistemi. (patriot, s-400 gibi)
Ben araştırmadım ama bence demir kubbe denmesinin sebebi gözden bir şey kaçırmayacağı, koruma gücü ya da yazılıma olan güvenden geliyor olabilir. Son olasılıkta öyle lanse etme akıllıca çünkü bu düşmana baştan hava savuma sisteminin delinmeyeceği vb imajı yansıtma..Ukrayna da görüldü ki 1 milyon dolarlık hava savunma sistemi bataryası füzeleri 10 bin dolarlık dronlarla tüketilebilir. Mühendiliği ve yazılımı ve kapsama alanı ne kadar geniş ve güçlü olursa olsun muhtemelen müdahale etmesi gereken mevcut bataryalarda stok füze tükenebilir. İsrail'in kendine karadan füze sallanmasının yeterince hesabını yapmadığını düşünüyorum. Muhtemelen güce güveniyordu. Yani gerçek bir savaşta realite de durum can sıkıcı olurdu.
Yüzlerce atıyorlar çünkü ; sistemin aşırı yüklenerek bir kaç bombanın gözden kaçması ve bir yerleri vurmasını umuyorlar.
-
@phi, içinde söyledi: İsrail;de Yeni Durum
Bu demir kubbe sistemini ben anlayamadim nasil bir sistem, bir kac tane bomba dustu sadece binlerce atildigi iddiaa ediliyor.
Şu an meesla Hizbullahın elinde sesten hızlı füzeler var ve ne tepki vereceğini bilmiyoruz yani bunlar vurması zor ve ıskası yüksek füzeler olabilir ve hava savunma sistemi ıskaladıkça tekrar tekar mı gönderecek?
İsrail çılgınlıkla dansediyor
-
Hamas bir vurursa İsrail on vurur. Devreye Hizbullah girerse ABD de girer. Denklem bu kadar net.
İsrail tarih boyunca anavatanı olmuş topraklarda kurduğu devletini ne pahasına olursa olsun korumak zorunda. Durum da bu kadar net.
Bir bu apaçık gerçeği anlayamayan insanların nasıl tanımlanması lazım ve bunlara ne söylemek gerekiyor o da net.
İnsan bu kadar da kendi merkezci bencillikte çukur olmamalı. Sen anavatanını bırakmışsın hiç daha önce alakan olmayan bir yarımadayı işgal ederek vatan yapmışsın ve her ne pahasına olursa olsun savunursun. İsrail anavatanına, tarih boyunca öz be öz toprakları olan yere devlet kurmuş. Sana yedirir mi?
İsrail yok olsun Filistin devleti kurulsun söylemleri ile, bu yobaz ilkel vahşi kafayla gidilirse daha çok acılar çekilir.
-
Gazze halkı hâla altında tüneller ve silah depoları olan, Hamas teröristlerinin saklandıkları özellikle hastane ve okul olarak seçilmiş yerlerin üzerinde kalkan olarak kalmakta ısrarcılar. Ama diğer yandan bu teröristlerin yaptıklarını ödemeleri de gerekiyor. Peki nasıl olacak?
İsrail ordusu bu işin içinden nasıl çıkacak bekleyip görmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Muhtemelen bu okul ve hastaneleri de bombalamak zorunda kalacaklar. Çünkü herkes biliyor ki tüneller ve atılan roketlerin depoları oralarda. Bunu bilmeyen yok.
-
Bakıyorum, demir kubbeyi küçümseyenler ve Hizbullah´ın elindeki silahları büyütenler var. Bunlar bir türlü hayal dünyasından çıkamayanlar. İçin için İsrail´in yerle bir olmasını o kadar çok istiyorlar ki sadece dans etmediklari kaldı.
Hizbullah´ın elindekiler İran´ın verdikleri kadar (muhtemelen Rusya´da bir şeyler vermiştir) ancak İsrail´le baş edecek güçleri yok. Hele ki ABD İsrail´i Araplara yedirmez. Bunu görmemek için kafayı kuma gümmüş olmak gerek. -
Örneğin Şifa hastanesinin altında tüneller ve depolarda mühimmat dolu olduğunu herkes biliyor. Bunu özellikle İsrail hastane vuruyor dedirtmek için buraya depoladılar. Ve daha önemlisi tam 60 bin sivil kadınlı çocuklu buraya doldurulmuş durumda. Mikrofon tutulan bu insanlar İsrail bizi öldürecekse öldürsün gitmeyeceğiz diyorlar.
Durum gerçekten çok kritik ve İsrail gitmezseniz de Şifa'yı vuracağız diyor.
-
Bu sivillerin mikrofona ölsek de gitmeyeceğiz demelerinden iki gün önce BM bir günlük yakıt kaldı elektrikler kesilecek ve yaralılar ölecekler demişti.
Her taraftaki bütün ışıklar yanıyor elektrik kesildiği filan yok ve bu siviller yeraltındaki mühimmat depolarına kalkan olmayı sürdürüyorlar. Umut bazen daha uzun yaşatır bazen de daha çabuk öldürür. Bu, duruma bağlı ve durum ise çok kritik. İsrail bu operasyonu başarıya ulaştırmak zorunda mı, evet. Bunda kararlı olmak zorunda mı, zorunda. Peki Gazzeliler de Hamas'a kalkan olmakta kararlı mı, öyle görünüyor. Peki ne olacak?
Tam bir kirli savaş ama İsrail'in buna hazırlıklı olması gerekiyor. Bunu düşünememiş olamazlar. Tünelleri tıkamak havasız bırakmak için sünger bombasını bile hazırlamışlar. Bilmiyoruz ne olabilir, bir şey söylemek çok zor. Çok kirli bir savaş bu. Çok...
-
Hamas teröristleri sadece rehineleri değil, kendi halkını da kalkan olarak kullanıyor. Bu nedenle onların Güney´e gitmesini engellemeye kalkıyor. Bu nedenle neredeyse tüm Gaza şeridinin altına tüneller kazımış. Bu nedenle hastanelerin altını karargah olarak kullanıyor.
-
Gaza´daki tüneller...
-
Hamas, yabancı uyruklu rehineleri önümüzdeki günlerde serbest bırakacağını açıkladı. Görünen o ki, Hamas´a Avrupa ve bilhassa ABD´den yoğun bir baskı var.
-
Hizbullah, Hamas´ın yaptığı deliliği/geri zekalılığı yapmayacak.
Tercümesi şu: İsrail´e savaş ilân edemez, çünkü iplerini İran tutuyor. İran, Hamas´ın başına gelenleri gördü. Bu nedenle Hizbullah´ın da yok olmasını istemez. -
Alamanya saçmalamış bugün, çünkü İsrail´den Hamas´a karşı savaşırken orantılı(!) olmasını rica etmiş. Sanki Hamas teröristleri çok insancıl hareket etmişlerdi. Çoluk çocuk, genç ihtiyar demeden, 1000´in üzerinde sivilleri katlettiler ve bir kısmını rehin aldılar.
Yahu, adı üstünde savaş işte. Kim, kimi kandırıyor?
Dünya genelinde hangi ülke veya terör örgütü savaşırken/saldırırken orantılı (yani abartmadan ve sivillerin hayatını gözererek) hareket etmiştir? Hiçbirisi!
Boşuna demiyoruz... Savaşlarda, işgalde veya saldırıda daima siviller kaybeder. -
Bu akşam izlediğim bir videodan da yeni şeyler öğrendim, aslında Gazze de bulunmuş olan doğal gaz rezervlerinden bahsediliyor.
Buyurun bu link üzerinden videoya tıklayabilirsiniz. -
@lav
Orta Doğu´da petrol/gaz reservleri olduğu bilinen bir husus ancak Gazze´de olsa ne olur, olmasa ne olur?
Küçücük bir toprak parçası. Dünyanın en yoğun yerleşim yeri orası. -
@kereste Tabii haklısınız, ama insanların ne kadar açgözlü olabileceği de unutulmamalı.
-
@lav
İnsanların doğduğu yer, kaderidir bir bakıma. Geçen gün oğlum bana bir şey söyledi. Önce inanmadım, sonra haklı olduğunu öğrendim.
Gazze´deki insanların ortalama yaşı 19,5 yıl. Evet, yanlış okumadın. Hal böyle iken orada yerden altın fışkırsa bile hiçbir anlamı yok aslında.