İsrail'de Yeni Durum
-
Gerilla Savaşı´nı kazanan ülkelerin sayısı yok denecek kadar azdır, çünkü ya sıra dışı yöntemler ya da çoğrafya şartları güçlü olan tarafın kısa vadede kazanmasını mümkün kılmıyor. Türkiye´nin PKK karşısında 40-50 seneden beri başarılı olamadığının temel sebeplerinden birisi çoğunlukla dağlık olan çoğrafyadır. İkinci sebebi ise yerel halkın desteği.
Hamas, Hizbullah ve İsrail savaşı da buna çok benziyor. Çünkü Hamas ve Hizbullah teröristleri sürekli yerel halkın içine saklanıyor ve orada örgütleniyorlar. Her saldırıdan sonra halkın kullandığı yerleri (Ev, okul, hastane, tünel vs.) kullanıyorlar.
Hal böyle iken bu savaş ne zaman biter?
Ya İsrail insafa gelir ve geri çekilir ya BM araya girer ya da Gazze´de taş üstünde taş kalmayıncaya kadar devam eder. Keza binaların %70´i yıkılmış vaziyette zaten. -
Mantık bu kadar mesafe alınmışken bu işi bitirmeden bırakmamak gerektiğini söyler. Çünkü İsrail Gazze'den çekilirse onca savaş boşa gider, Gazze yine eski Gazze ve Hamas yine Eski Hamas olur düşüncesi ile İsrail'in devam etmesi beklenir.
En olmadı işgal ve çözümsüzlük çözüm olarak dayatılır. Bu da bir yöntemdir. İsrail geri adım attıpı anda şimdiye kadarki tüm adımlarını boşa attığını düşünecektir. Ama bir İsraillinin canına bin Filistinli canı alacağımızı gördüler bir daha cesaret edemezler diye düşüne de bilirler. Ama bu düşünce avuntudur. Bunu da biliyorlardır. İsrail'in isteyerek geri adım atma şansı yok. Zorunda kalır mı orası belirsiz.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: İsrail'de Yeni Durum
Mantık bu kadar mesafe alınmışken bu işi bitirmeden bırakmamak gerektiğini söyler. Çünkü İsrail Gazze'den çekilirse onca savaş boşa gider, Gazze yine eski Gazze ve Hamas yine Eski Hamas olur düşüncesi ile İsrail'in devam etmesi beklenir.
En olmadı işgal ve çözümsüzlük çözüm olarak dayatılır. Bu da bir yöntemdir. İsrail geri adım attıpı anda şimdiye kadarki tüm adımlarını boşa attığını düşünecektir. Ama bir İsraillinin canına bin Filistinli canı alacağımızı gördüler bir daha cesaret edemezler diye düşüne de bilirler. Ama bu düşünce avuntudur. Bunu da biliyorlardır. İsrail'in isteyerek geri adım atma şansı yok. Zorunda kalır mı orası belirsiz.
İsrail sivilleri öldürdüğü için suçludur. Elinde sivlleri öldürmeden çözme imkanıda var.
Hamas liderini İran da öldürdüğü gibi teker teker öldürebilirdi.
Gazze burnunun dibinde ve denetimi altında.
İsrail'i hala savunuyorsun. -
Gazze'de maalesef İran'daki gibi nokta hedefler olmuyor. Çocuklar kalkan yapılıyor.
-
İran'da gerçekleşen bu suikastler çok tuhaf. İçerden işbirliği var yani, başka olamaz.
Yani koskoca atom enerjisi kurumu başkanını robot makineli tüfekle öldürdüler yahu! Kamyonet kasasına yerleştirmişler. Kimse mi demiyor buradan önemli bir kişi geçecek şu kamyoneti bir kontrol edelim diye yahu? İnanılmaz. Allah korur diyorlar herhalde yani! Allah da korumayınca...
-
Elbette içeriden yardım olmasa, İran´ın göbeğinde ve bu boyuttaki suikastlar hiç düzenlenemez. Yani İsrail kendi güvenliği için büyük çapta istihbarata ve gerekli olan elemanlara dünyanın parasını harcıyor. Başka türlü bunun bir açıklaması yok.
-
Kepazelik, rezillik. Şu pikaptan şüphelendim diyen tek güvenlik görevlisi yok, atom enerjisi başkanı delik deşik oldu, yanındaki karısına kurşun değmedi. Silahı yapay zeka kullanıp sonra kendini imha etmiştir. Müthiş başarı.
-
Ne kadar Müslim varsa topuna racon kesen küçücük bir İsrail. İnsan utanır be!
-
Hiçbir düzenli ordu karşısında gerilla, terörist, milis gibi silahlı yapılanmalar görmek istemez. Düzenli ordu, düzenli ordu ile savaşmak ister.
Fakat düşman terörist ise düzenli ordu da terörist gibi davranır. Düşman gerilla savaşı yürütürse düzenli ordu da gerilla yöntemleri uygular.
Bu böyledir.
-
Türkiye yıllarca pkk ile düzenli ordu birlikleri kullanarak savaştı. Bu çok kayba yol açtı. Osman Pamukoğlu Hakkari Dağ Komando Taburuna gidince onları antiterör timi olarak eğitti. Aynı teröristler gibi sabit kalmadılar, ani baskınlarla pkk kamplarını tarumar ettiler.
Terör miadını doldurdu ve ypg ile yerel milis statüsüne geçti. Yerel milis terör örgütünün üst aşamasıdır. Onun üst aşaması düzenli ordudur.
-
Beşşar Esad'a Eset diye akıllarınca hakaret ettiklerini sanan akıldaneler şimdi PKK diye İsrail diye hiç çığlıklar atmasınlar. Sorumlu olan kendileri.
-
Savaşlarda kısa sürede ilk kimin saldırdığı unutulur. Saldırgan mağdur rollerine girer acındırır yardım dilenir. İlk ben saldırmıştım kimse demez. Saldırır, saldırıya karşılık verilince bana saldırıyorlar diye ortalığı velveleye verir. Bu hep böyle olur.
-
İran ve kankaları Hamas ve Hizbullah dut yemiş bülbül gibi sessizliğe büründü. Hani Haniye´nin intikamı alınacaktı. Hani İran şiddetli misilleme yapacaktı. Hani İsrail´in yaptıkları burundan gelecekti. Bunlar böyle işte. Bilhassa İran lef ebeliğinden başka bir şeyi beceremiyor. Buna rağmen boyundan büyük işlere girişmeye kalkıyor. Kendi ülkesinde rezil duruma düşüyor.
-
İran karadan İsrail'e saldırabileceğin bile söyledi. Bunların hiçbir halt edemeyecekleri, bol palavra sıkmalarından belli. Öyle bir iş yapabilecek ve yapacak olsalar lafını etmez yaparlardı.
-
Gazze sorununun kökten çözümü İsrail için büyük rahatlama sağlayacağı için bunu yapmadan geri çekileceğini ummamak gerekiyor. Kazanacakları kaybedecekleri yanında çok fazla. Gazze sorununu halletmiş bir İsrail önüne kimsenin geçemeyeceği bir İsrail olacağı için Gazze'ye yüklenecektir.
Fakat sorun, Gazzelilerin silahlarla öldürmekle tüketilemeyeceği ve kıyımın sonunda direnme güçleri kalmayarak göçe zorlanmalarının tek yol olması. Kimi stratejistler yaşanamaz hale getirilen Gazze'de salgın hastalıklar yoluyla da yok etme planlanabileceğini söylüyorlar.
Tek Filistin bölgesi tek yönetim yani Batı Şeria olması çözüm sağlayabilir gerçekten. Kimisi Gazze'de yaparsa Batı Şeria'da da yoketme politikası yapabilir diyorlar. Söz konusu İsrail ise kesin konuşmak zor. Olamaz öyle şey denilemiyor.
-
İsrail, Gazze Şeridi diye bir şey bırakmadı zaten, çünkü binaların %80´i yıkıldı veya oturulamayacak hale geldi. Tüm altyapı yok oldu, ne okul kaldı ne hastane. Artı; insanların %90´ı göç etmek zorunda kaldı. Bu saatten sonra Gaze´yi yeniden inşa etmek bile mantıksız olabilir.
Amaç belli. Hamas, Hizbullah, İran ve kankalarına unutamayacakları bir ders ve gözdağı vermek. İnsanlar böyle bir hayvan türü işte. Gaddarlıkta, bencillikte ve kan dökmekte üstlerine yok. -
Hizbullah teröristleri bu gece İsrail´in kuzeyine roket saldırısı düzenledi. İsrail´in yanıtı gecikmedi. Hava kuvetleriyle Lübnan´ın güneyine saldırdı ve 48 saatlik olağanüstü hal ilân etti. Hizbullah bu tip roket saldırılarıyla anca havanda su döver, çünkü etkisi fazla değil. İsrail´in hava kuvvetleri daha etkili.
-
Dünkü horoz dövüşünden sonra ortalık biraz sakinleşmiş gözüküyor, da, aslında ortam barut fıçısı gibi. Delinin birisinin çok yamuk bir hareket yapması halinde, İsrail Lübnan´a girer. Tıpkı Gazze´de olduğu gibi. Hizbullah bunun olmayacağını zannediyor. Öyle zannetsin bakalım.
İran hâlâ suspus. Gölgesinden korkmuş gibi sesi çıkmıyor. -
İsrail'in Lübnan'a da saldıracağına dair belirtiler var. Bunun bazı anlamları olabilir.
Gazze yaşanamaz hale getirildi, şartlar ağırlaşacak ve silahla öldürmeye gerek kalmayacak olabilir.
Düşük yoğunluklu bir çatışma düzeyine geçip yıldırma baskısı uygulanması planlanabilir.
Kurtarılamayan rehineleri unutturma taktiği olabilir.
Savaşa ve genişlemeye dayalı bir dönem açma planlanıyor olabilir.
-
İsrail'in olabilecek sınırlarına ulaştığı ve daha fazla genişlemesinin artık olanaksız olduğu düşünülürdü.
7 Ekim saldırısı ile İsrail'e tekrar sınırlarını genişletme çalışmaları başlatması için açık çek altın tepsi içinde sunuldu.
11 Eylülde bazı zeka yönünden değerlendirilmesi gerekenler bayram etmişler sevinmişler sevinç gösterileri yapmışlardı.
Eşekler akıllı hayvanlardır. Bataklıkta ilerleyebilir, bir yerde zemini tehlikeli görürlerse o zeminde bir daha yürümezler.