İsrail'de Yeni Durum
-
Acaba Şam'a bu kadar kolay giren kasalarına silah montelenmiş Toyota kamyonetler Golan'a neden ilerlemiyor? Bu soruyu soran bir tane kafası çalışan müslim acaba çıkar mı ki?
-
İsrail, durumdan istifade ederek Suriye´nin hava kuvvetlerini ve muhtemel silah depolarını yerle bir etti ve Golan tepeleri bölgesini kullanarak Suriye´nin bazı yerlerini ele geçirdi. Amacı şu: İsrail´in çevresindeki tampon bölgeleri genişleterek kendini daha da güvenli hale getirmek.
-
Sadece o değil. Golan bölgesi hem verimli hem çok stratejik. Şam bu tepelerden görülebiliyor ve top ateşi istense açılır yani tepelerden. İsrail burayı çoktandır istiyordu. Çok önemli yani, burayı alınca Celile gölü tamamen hakimiyeti altına giriyor ve tek tatlı su gölü. Burası öyle böyle stratejik değil. Dinci teröritler altın tepside sundular İsrail'e. Güya bunlar İsrail düşmanı.
Yiyecek olana öyle. Ama yiyen de çok fazla. Maalesef.
-
@DemoKratos
Suriye ´de olanlar Kürtlere, İsrail´e ve Türkiye ´ye yaradı gibi gözüküyor. Bu gidişatla 3 parçaya bölünecek. Doğu´da Kürtler, Batı´da Türkiye´nin desteklediği Muhaliler (ben hâlâ tam olarak neyi temsil ettiklerini anlamadım) ve Güney´de İsrail. -
Golan öyle stratejik ki, Golan'ı elinde tutan hem Şam'ı hem Beyrut'u kontrol altında tutar. Millet durumın hiç farkında değil, seviniyorlar neye sevindiklerini bile bilmiyorlar, ortada sevinilecek hiçbir durum yok. Ağlanacak hallerine sevinen bir kitle var ortada. Trajikomik.
-
Niye seviniyorlar? Muhalifler Sünni olduğu için seviniyorlar. Başka bir sebebi yok. Yani saçma sapan bir durum.
-
Üstelik bu Emevi camisi algısı yüzünden Suriye'de her ne olsa Türkiye suçlanacak. Dört cahilden dört oy gelir diye olay üstleniliyor. Kimseye de laf anlatılamıyor. Eyoooo fatihan torunlarıyız diye bir gazdır veriliyor. Ortada tek fatihan var o da İsrail. İnsan denen tür artık bu kadar da göremez olmaz artık. Göz önünde İsrail tankları ilerliyor, heyooo eyooo. İnanılır gibi değil.
-
Emevi camiisi, adı üstünde zaten, ne Türklerle ne de Osmanlı ile alakası var. Yani Arapların malını kültürünü onlardan daha fazla sahipleniyoruz. Bana çok garip geliyor açıkçası.
-
Bilmiyorum ama bu kadar aymazlığın sonu iyi olmaz.
-
İsrail işgal ettiği Golan bölgesinin hemen iskan planlarına girişti. Sağır kulaklara bağırmak boşuna ama söylenmemiş de olmasın.
-
Türkiye´yi iki şey ilgilendiriyor. Kuzey Suriye sınırlarında Kürtlerin konuşlanmasını istemiyor. Gerekçesi güvenlik. Diğeri ise Muhaliflerle sıkı fıkı işbirliği yapmak istiyor, ki bunun ilk adımları çoktan atıldı bile. Bu nedenle İsrail´in Güney Suriye´de pineklemesini görmezden gelecektir. Zaten İsrail ile olan ekonomik işbirliği her şeye rağmen tıkır tıkır yürüyor.