İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
-
@kereste ben getirmedim. Ya da ..... Her fikir uretilirdi. Madem ki yok o zaman niye getirdiniz.
-
@kereste tartismiyorum din konusunda tartismiyorum
-
@Efruhte, içinde söyledi: İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
@TENTEN nereden nasıl bakarsan bak tek bir doğruya yol cikiyorsa kabahat benim mi?
Tanrıyı kabul edince sorunlarımız çözülmüyor.
Daha az mı acı çekeceğiz?
Daha akıllı mı olacağız?
Üstelik bu Tanrı kendisini kusursuz kabul eden/edilen bir Tanrı.
Hem herşeyin yöneticisi hakimi tasarlayanı benim diyor.
Ama yarattığı tasarladığı insanların işlediklerini kendi suçu olarak görmüyor.
Bunda mantıksızlık yok mu?
Programını yazdığım bir bilgisayarın hatasını bilgisayara atmak gibi saçmalık bu. -
@Efruhte
Sen getirdin, çünkü fikirlerin sabit. Öyle geniş düşünebilen bir kişi değilsin. Seni çok iyi tanıyoruz burada. -
@kereste bak yine ben getireyim .
Ya da ...
Kalp ,mide , doğa olayları çevresel faktörler ....
Ne oldu?
Getirilmiyor muymus -
@Efruhte
Çevir kazı, yanmasın. -
@kereste, içinde söyledi: İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
Seni çok iyi tanıyoruz burada.
Buyrun beni anlatın da bileyim
-
@Efruhte
Çok kısa bir özet:
Tutucusun, kitabını tanımak istemiyorsun, kindarsın, dinsiz imansızları akılsız/beyinsiz bellemişsin. -
@TENTEN bilgisayarın kendi iradesi var mı?
-
@kereste okumak isteyen alıp okuyabilir. Kitabımı almayı gerizekalilik olarak görenler zaten onyargiyla okuyacaklardır.
-
@kereste ayrıca kindar değilim.
-
@Efruhte
Hâlâ aynı noktadasın.
Sen satın almamızı ve okumamızı istemiştin. Biz de dedik, buraya getir sayfa sayfa.
Okuyalım bakalım. Ona göre karar verelim. Sen bir safya bile yazmaya yanaşmadın. Haliyle geri zekalı değiliz elbette. -
@kereste öylesine konuşmalar 2. Sayfa da
Sözlerimden paylaştımAma diğer türlü paylasmiyorum. Merak eden alsın okusun
-
@Efruhte
Biraz geç kaldın. -
@kereste neye geç kaldım
-
@Efruhte
Zırt pırt açıklama yapmaya. Zaten senin kitap mevzunu yeterince irdeledik. -
@Efruhte, içinde söyledi: İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
@TENTEN bilgisayarın kendi iradesi var mı?
Yok.
insanında iradesi yok.
İnsan iradesi ile seçerken Allah karışmaz diyorsan satranç programı hamlelerini seçerken insan karışıyor mu?
Programı yazdım yanlış oynarsa suç onundur diyebilmem imkansız. Çevreden gelen parazit kaynakları belki bozabilir.
Ama o parazit kaynakları ne insanın hakimiyeti altında nede ilgisayarın hakimiyeti altında yani kontrolunde değil.
ALLAH ismi verilen Tanrı herşeyin hakimiyeti altında olduğunu kabul ediyor. Onun bilgisi ve izni dışında birşey gerçeklemeyeceği iddiası var. -
@kereste kitap mevzusunu yine açan sizsiniz bilmem farkında mısınız?
Kitabım bari bir seye benzese gam yemiyecegim.
Alıp okuyacaksınız okuyun, okumayacaksaniz da okumayın. -
@Efruhte
Kafan mı basmıyor?
Bak ne yazmışım:
"Tutucusun, kitabını tanımak istemiyorsun, kindarsın, dinsiz imansızları akılsız/beyinsiz bellemişsin."Yani kutsal kitabını (nam-ı diğer Kur´an) kastediyorum.
-
@kereste yanlış okuyup yanlış anlamışım.