İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
-
@TENTEN hatirlamayacaginizi bildiği için yaradan kitaplar, peygamberler göndererek bildirmiş .
-
@kereste keşke farkındalığina varma maymunlarda da olsaydı da maymun olarak kalmasalardi.
Yazik ya -
@Efruhte
Yine saçmalama lütfen! -
@kereste darısı başınıza ️
-
@Efruhte
Darı sende kalsın. Benim gibi beyinsiz(!) birisinin darıyla ne işi olur?! -
@Efruhte, içinde söyledi: İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
@TENTEN hatirlamayacaginizi bildiği için yaradan kitaplar, peygamberler göndererek bildirmiş .
https://www.kuranmeali.com/AyetKarsilastirma.php?sure=7&ayet=172
Araf süresi 172.
Bir de Rabbin, Âdemoğullarından, bellerindeki zürriyetlerini alıp da onları kendi nefislerine şahit tutarak: Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" dediği vakit, "pekâlâ Rabbimizsin, şahidiz" dediler. (Bunu) kıyamet günü "Bizim bundan haberimiz yoktu." demeyesiniz diye (yapmıştık).Verdiğiniz sözü kıyamete kadar hatırlayacaksınız diyor.
Hatırlayan unutmayan kişinin kitaba ihtiyacı olmaz. -
@Efruhte, içinde söyledi: İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
@ictenlik teşekkür ederim
Rica ederim ve demek istediğim şu. Bir kez özetleyeyim. Bu tartışmalar 8-10 bin yıl önce, 20 bin yıl önce; herhangi iktidar bariyeri, herhangi tahakküm dışında, resmi öğretiler, akıl zehirleyicileri zihin kirleticileri ve eğitimler öğrenimler adındakiler dışında açıkçası taraflar olmadan ,bunları ndışıdna kalarak yapılabilseydi saf haliyle felsefeydi ya da anlamlıydı.
Şu an 10 yıldır görüyorum ki; tüm bu tartışma başlıkları siyah beyazların kale ve saf tutması halindedir ve herkes kendi repliğini oynar.
Bugün felsefe de bulamayız ya da bulmak zor olacak. Belirli angajmanlar var. Toplumsal roller ,eğitim öğrenim sistemi, toplumsal tutum, ortak kanaatler tüm bu arada kaybolduk.
Tüm bu tartışmaların saf haliyle felsefe olabilmesi için kişinin/kişilerin iktidar, öğrenim adındaki zehirlenme, din adındaki şey vb. dışında kalabilmesi ve olabilmesi gerekcekti. Felsefe denilen; bireyin saf/ham haliyle bunlar dışındaki özgün alanında .. Açıkçası burada düşünce iletenler ham doğa da hiç bir zihinsel tahakküm olmadan açıkçası şu an ki veirli toplumdal bilgi tabanı da olmadan ne düşünecekti? Felsefe burada ve o bu tartışmalarda genel olarak çıkmıyor.
Bir felsefe sitesine gelince. Ülke bir ülke ülkesi. Demokrasi bir demokrasi demokrasisi.
Tüm bunlar varsa -
@TENTEN okul zamanlarınızda derste öğretmenimizin anlattıklarını hep aklınızda tutabildiniz mi? Sorduğu sorulara nasıl cevaplar verdiğinizi aklınızda tutabildiniz mi?
Çogu söz verdiklerinizi de yine unuttunuz. Ama sizin unuttuğunuz için söz vermediginiz anlamına gelmez.
İnsanoğlunun unutkan olduğundan bahsedilmiştir.
Ve bu ruhlar aleminde yaşadığını da yine unutabilir ki unutur. Ama ayetler verilen sözü hatırlatıyor.
Deftere aldığınız notları okuduğunuzda daha önce aldiginiz bilgiyi animsarsiniz hatırlarsınız tekrardan -
@TENTEN okul zamanlarınızda derste öğretmenimizin anlattıklarını hep aklınızda tutabildiniz mi? Sorduğu sorulara nasıl cevaplar verdiğinizi aklınızda tutabildiniz mi?
Çogu söz verdiklerinizi de yine unuttunuz. Ama sizin unuttuğunuz için söz vermediginiz anlamına gelmez.
İnsanoğlunun unutkan olduğundan bahsedilmiştir.
Ve bu ruhlar aleminde yaşadığını da yine unutabilir ki unutur. Ama ayetler verilen sözü hatırlatıyor.
Deftere aldığınız notları okuduğunuzda daha önce aldiginiz bilgiyi animsarsiniz hatırlarsınız tekrardanUnutan bir varlık yaratmak tanrıya yakışıyor mu?
Ben hatırlamıyorum.
Tam format atılmış bana. -
okul zamanlarınızda derste öğretmenimizin anlattıklarını hep aklınızda tutabildiniz mi? Sorduğu sorulara nasıl cevaplar verdiğinizi aklınızda tutabildiniz mi?
.....
...Darıları çok yemiş olmayasın?
-
@ictenlik, içinde söyledi: İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
Tıpkı zamanın olmaması gibi mekanda yoktur, görecedir (bölünme yok) . Kişiler de yoktur, görecedir (bölünme yok).
Bilinç/idrak adına ne derseniz deyin bunda bir bölünmeye gerek yok. Yani akıl, ilham, sezgi, içgüdü, dürtü gibi parçalamalara gerek yok. Biliş biliştir, oluş oluştur, görüş görüştür, idrak idraktir. Bunu biliriz.Neye ve kime göre zaman ve mekan yoktur.
Oysa gece ve gündüzün olması bile bir zaman kavramını haber verir.
Beyin bile bölüm bölümken ,siz bölmeye gerek olmadığını söylüyorsunuz.Çıkış yeri sorusu bir yer işaretlemesi. Varoluşun her yeri ya da herhangi bir yeri. Düşünce, çekim dalgaları, nereden çıktıysa orası .. Her yer anlıyor musun?
Herhangi bir şey bir yerde olarak hiçbir yerde ve hiç bir şeyde değilse doğal olarak heryerde ve herşeydedir.
-
@kereste darısı başına
güzel bir başarı, bir mutluluktan sonra, “dilerim ki bu güzel duruma sen de kavuşasın” anlamında söylenir.
(Alıntı)Demekki darısı başına derken darı(mısır) degilmiş
-
@TENTEN herşeyi hatirladiginizi düşünün, unutmanın kusur değil nimet olduğunu görürdünüz.
Doğrusu Allah kullarına karşı Rahman ve Rahim' dir. -
@Efruhte
Farketmez. -
@Efruhte, içinde söyledi: [
Doğrusu Allah kullarına karşı Rahman ve Rahim' dir.
Bu senin hüsnü kuruntun.
-
@ictenlik sizin bu yazdığınızda bu yaklaşıma vardım doğru mudur?
Zaman,mekan ,herşeyin bağlandigi odak merkez -
@TENTEN herşeyi hatirladiginizi düşünün, unutmanın kusur değil nimet olduğunu görürdünüz.
Doğrusu Allah kullarına karşı Rahman ve Rahim' dir.ALLAH' ın eseri doğayı incelediğimizde Rahman ve Rahim olan bir tanrı görmüyoruz. Beslenmek için birbirlerini öldüren varlıklar yaratıp seyreden bir tanrı görüyoruz.
rahman
sıfat, din bilimi, Arapça raḥmān
Herkese, her canlıya merhamet eden (Tanrı).merhamet
isim, Arapça merḥamet
Bir kimsenin veya bir başka canlının karşılaştığı kötü durumdan dolayı duyulan üzüntü, acıma:rahîm
(rahi:m), Arapça raḥīm- sıfat Koruyan, acıyan, merhamet eden (Tanrı).
- zarf, eskimiş Koruyarak, acıyarak, merhamet ederek:
-
@kereste esas olmadığını söylemeniz sizin Hüsnü kuruntunuz
-
@kereste farketmeseydi darı (mısır) yazarlardi
-
@Efruhte
Taptığın tanrı seni yalanlıyor.