İçeriğe atla
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
    • Tartışma
      • Serbest Kürsü
      • Sizin Köşeniz
      • Eğlence & Oyun
    • Felsefe
      • Felsefe Tarihi
      • Felsefe Okulu
      • Filozoflar
      • Felsefe Sözlüğü
    • Soru & Cevap
      • Din & İnanç
        • Astroloji
        • Mitoloji
        • Spiritüel Hayat
        • Anadolu
        • Orta Doğu
        • Hint
        • Uzak Doğu
        • Yeni
      • Genel Alanlar
        • Sosyoloji
        • Psikoloji
        • Tarih & Edebiyat
        • Bilim & Teknoloji
        • Kültür & Sanat
      • Duyuru & Destek
      • World
      • Güncel
      • Popüler
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
      Daralt
      Marka Logo efelsefe
      Düşünce, eleştiri ve paylaşım platformu
      • Kurallar
        • Light
        • Cloudy
        • Dim
        • Dark
      1. Ana Sayfa
      2. Tartışma
      3. Serbest Kürsü
      4. Terörist İsrail

Terörist İsrail

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Serbest Kürsü
      terörist israil
      1.1k İleti 20 Yayımlayıcılar 28.7k Bakış 1 Watching
      • En eskiden en yeniye
      • En yeniden en eskiye
      • En çok oylanan
      Cevap
      • Yeni başlık oluşturarak cevapla
      Cevaplamak için giriş yapın
      Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
      • K kereste
        29 Eyl 2024 17:24

@Sputnik , bu saatten sonra bunlar mümkün değil. Çünkü dünya kutuplaşmış vaziyette. Birisinin iyisi, diğerinin kötüsü konumunda. Ayrıca 5 daimi üyenin hepsinin atom silahları var, yani onlara istemedikleri şeyleri yaptıramazsın.

S Çevrimdışı
        S Çevrimdışı
        Sputnik
        29 Eyl 2024 17:30 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kereste, içinde söyledi: Terörist İsrail

@Sputnik , bu saatten sonra bunlar mümkün değil. Çünkü dünya kutuplaşmış vaziyette. Birisinin iyisi, diğerinin kötüsü konumunda. Ayrıca 5 daimi üyenin hepsinin atom silahları var, yani onlara istemedikleri şeyleri yaptıramazsın.

Ben geleceğe umutlu gözle bakıyorum. Gelişen teknoloji ve bilinçle tek dünya devleti kurulacaktır. Mesele, ne zaman kurulacağı meselesidir.
        Solcu bilinç olmadan bu hayal gerçekleştirilemez.
        İnsanlığın son iki yüzyıldaki gelişimine bakılınca bu tek dünya devletinin kurulacağını öngörebiliyorum.
        Sana bu anlattığım hayal gibi gelecektir. Muhtemelen.

K 1 Cevap Son cevap 29 Eyl 2024 18:02
        0
        • S Sputnik
          29 Eyl 2024 17:30

@kereste, içinde söyledi: Terörist İsrail

Ben geleceğe umutlu gözle bakıyorum. Gelişen teknoloji ve bilinçle tek dünya devleti kurulacaktır. Mesele, ne zaman kurulacağı meselesidir.
          Solcu bilinç olmadan bu hayal gerçekleştirilemez.
          İnsanlığın son iki yüzyıldaki gelişimine bakılınca bu tek dünya devletinin kurulacağını öngörebiliyorum.
          Sana bu anlattığım hayal gibi gelecektir. Muhtemelen.

K Çevrimdışı
          K Çevrimdışı
          kereste
          29 Eyl 2024 18:02 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

@Sputnik , kulağa hoş gelse de, kusura bakma, ama seninki hayalperest bir öngörü. Ben tam tersinin olacağını düşünüyorum, bilhassa 5´li çete yüzünden III. Dünya savaşı olma ihtimali günden güne yükseliyor.
          Tek bir dünya devleti olabilmesi için tüm ideolojilerin ve dinlerin ortadan kalkması gerek. Bu da imkansıza yakın bir şey.

Ayrıca insanların doğasına aykırı bir durum, çünkü insanlar ilk etapta bencildir, haliyle kendini düşünür. Büyük ölçekte aynısı ülkeler için de geçerli.

Turpinen, şalgaminen devlet yönetilmez. Adaletinen, hukukinen yönetilir.

1 Cevap Son cevap
          0
          • K Çevrimdışı
            K Çevrimdışı
            kereste
            29 Eyl 2024 18:13 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

Beşli çete 1946´dan 2024´e kadar 340 kere veto hakkını kullanmış. Tarafgir olduğum düşünülmesin diye, hangi ülkenin en fazla ve hangi ülkenin en az veto ettiğini yazmıyorum. Merak eden Google Dede´den öğrenebilir. Önemli olan bu 5´li çetenin karşısında neredeyse 200 ülke olmasına râğmen, kendi çıkarlarına göre hareket etmişler.

1 Cevap Son cevap
            0
            • K Çevrimdışı
              K Çevrimdışı
              kereste
              29 Eyl 2024 18:26 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

İşin komik yanı nedir, biliyor musunuz?
              Beşli çetenin çıkarlarını korumak için veto sistemi getirildi zamanında.

1 Cevap Son cevap
              0
              • K Çevrimdışı
                K Çevrimdışı
                kereste
                30 Eyl 2024 15:59 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

Nasrallah mikrobu nalları diktikten sonra onun yerine kimin geleceği merakla bekleniyor. Kuzeni Safi al-Din´in adı ortalıkta dolaşıyor. Seçilirse Amcasının/Dayısının yolundan umarım gitmez. Bu arada İsrail mikrobu da dur durak bilmiyor. Mikropluk böyle bir şey işte. İnsanlık nedir, umurlarında değil.

1 Cevap Son cevap
                0
                • K Çevrimdışı
                  K Çevrimdışı
                  kereste
                  1 Eki 2024 15:53 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste 10 Oca 2024 15:58

Görünen o ki, İsrail mikrobu Lübnan´a kara harekâtını yapmaya niyetli. Yöresel ve zamansal olduğunu iddia etse de, Hizbullah teröristlerinin yanında masum insanlar da zarar görecek. Şu 5 azılı mikrop bir araya gelse/gelebilse, Orta Doğu´daki yangın anında söner, da, her ülke kendi çıkarını düşündüğü için, yine başka bahara ertelendi/ertelenecek.

Bu yangının sürmesinin nedenlerinden birisi şu: Silah ticareti. Dünyadaki her (iç)savaş silah sanayisini sevindiriyor. İlk başta BM´nin 5 daimi üyesinin kasası ha bire kabarıyor. Çünkü bunlar aynı zamanda en fazla silah ihracatı yapan ülkelerin başında geliyor.

1 Cevap Son cevap
                  0
                  • K Çevrimdışı
                    K Çevrimdışı
                    kereste
                    1 Eki 2024 17:26 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste 10 Oca 2024 17:28

Uzun bir süreden beri dut yemiş bülbülü oynanan ve bir diğer mikrop olan İran, an itibarı ile İsrail´e balistik füzeler yolladı. Fazla etkili olacağını zannetmiyorum. Bir öncekinde de kayda değer bir şey olmamıştı. Da, İsrail mikrobu bu defa bu olayı teget geçmeyecektir.

1 Cevap Son cevap
                    0
                    • K Çevrimdışı
                      K Çevrimdışı
                      kereste
                      2 Eki 2024 16:32 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste 10 Şub 2024 16:33

İran mikrobu yatsın kalksın dua etsin, çünkü en geç 15 gün içinde önemli bir şeyine (Hamaney olabilir, Uranyum zenginleştirdikleri santrallar olabilir, bazı generalleri olabilir veya önemli askeri üsleri de olabilir) ağır bir darbe gelecek. Benim öngörüm bu yönde. Taptıkları tanrı onları kurtarmayacak.

1 Cevap Son cevap
                      0
                      • K Çevrimdışı
                        K Çevrimdışı
                        kereste
                        2 Eki 2024 18:44 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste 10 Şub 2024 18:50

İran kaltağın teki, çünkü Hizbullah, Hamas ve Huthilere her bakımdan yardım ederek dolaylı olarak İsrail´e hep saldırıyordu zaten. İran olmasa Hizbullah/Hamas teröristleri varlığını sürdüremez zaten. Ajandasında İsrail´i yok etmek var. Yok etmek derken, haritadan silmeyi kastediyorum. Bu kaltaklığı ona bayağı pahalıya patlayacak bu defa.
                        İran kendi ülkesinde kadınlara nefes aldırmıyor, siktiri boktan ahlak bekçileri var. O molla mikropları çöplüğe giderse, en azından İran halkı biraz nefes alacaktır.

1 Cevap Son cevap
                        0
                        • K Çevrimdışı
                          K Çevrimdışı
                          kereste
                          3 Eki 2024 14:34 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Tüm piyasalar İsrail´in İran´a karşı ne tür bir askeri tepki vereceğini pür dikkat bekliyor. İran gibi kuru sıkı bir eylem yapmayacağı kesin.

1 Cevap Son cevap
                          0
                          • K Çevrimdışı
                            K Çevrimdışı
                            kereste
                            4 Eki 2024 14:55 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Ya atom santralları ya da petrol kuyuları. Bunlardan birisini İsrail mikrobu yerle bir edecek. Kimbilir bekli de Hamaney mikrobunu hedef alır.

1 Cevap Son cevap
                            0
                            • K Çevrimdışı
                              K Çevrimdışı
                              kereste
                              5 Eki 2024 08:35 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste 10 May 2024 08:36

Deli Trump İran´ın nükleer santrallarının vurulması gerektiğini yumurtlamış. Piyasada Trump, Putin, Hamaney, Netanyahu ve benzeri mikroplar olduğu müddetçe, dünya rahat bir nefes almayacak anlaşılan.

1 Cevap Son cevap
                              0
                              • K Çevrimdışı
                                K Çevrimdışı
                                kereste
                                6 Eki 2024 11:20 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

İsrail, Güney Lübnan´da sivillerin içine saklanan Hizbullah teröristlerine nefes aldırmıyor. Gece gündüz bombalıyor.

1 Cevap Son cevap
                                0
                                • K Çevrimdışı
                                  K Çevrimdışı
                                  kereste
                                  6 Eki 2024 13:16 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

İran sevdalıları burayı saçma sapan x/twitterleriyle çöpe çevireceğine, gitsinler İran´da lejyoner olarak göreve başlasınlar. Öyle ya, İran´a destek gerek hem de yerinde bir destek.

1 Cevap Son cevap
                                  0
                                  • H Çevrimdışı
                                    H Çevrimdışı
                                    house
                                    18 Oca 2025 07:56 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Teröristler anlaşmaya varmış, ateşkes yapmış sanrım. Esir takası yapacaklarmış.

1 Cevap Son cevap
                                    0
                                    • EfruhteE Çevrimdışı
                                      EfruhteE Çevrimdışı
                                      Efruhte
                                      16 Şub 2025 20:33 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Bugün Hamas tarafından salıverilen İsrailli esir Alexander Turbanov’ın açıklamaları Haydut devlet İsrail’i ve Dünyayı şok etti.

Turbanov: “Sizin nezaketiniz vicdanıma kazındı. Aranızda yaşadığım 498 gün boyunca, maruz kaldığınız saldırganlık ve suçlara rağmen, gerçek erkekliğin, saf kahramanlığın ve insanlığa ve değerlere saygının anlamını öğrendim.

Siz özgür kuşatılmış olanlardınız, ben tutsaktım ve siz hayatımın koruyucularıydınız. Bana şefkatli bir babanın çocuklarına gösterdiği gibi baktınız. Sağlığımı, onurumu ve zarafetimi korudunuz ve toprakları ve gasp edilmiş hakları için savaşan adamların pençesinde olmama ve ülkemin hükümeti tarafından kuşatılmış bir halka karşı en iğrenç soykırımı gerçekleştirmelerine rağmen açlığın veya aşağılanmanın bana dokunmasına izin vermediniz.

Erkekliğin anlamını gözünüzde görene kadar bilmiyordum ve fedakarlığın değerini, aranızda yaşayana kadar, ölümü gülümseyerek karşılayıp, öldürme ve yok etme araçlarına sahip düşmana çıplak bedeninizle direnene kadar fark etmemiştim. Ne kadar belagatli ve açık sözlü olsam da, sizin değerinizi yansıtacak, yüce ahlakınız karşısındaki hayretimi ve hayranlığımı ifade edecek kelimeler bulamayacağım.

Dininiz size esirlere karşı böyle mi davranmanızı öğretiyor?
                                      Bu ne büyük dindir ki, sizi bu kadar yüce bir mertebeye eriştirir ki, karşısında insan yapımı bütün insan hakları kanunları çöker, düşmanlarla mücadele protokolleri çöker!
                                      En zor anlarda yalan sloganlarla değil, yaşadığımız gerçeklerle adaleti ve merhameti gösterdiniz, en karanlık koşullarda bile ilkelerinizden vazgeçmediniz.

İnanın bana, eğer bir gün buraya dönersem ancak sizin saflarınızda bir mücahit olarak dönerim. Çünkü hakikati halkınızdan öğrendim ve sizin sadece toprağın değil, aynı zamanda ilkenin ve haklı davanın da sahipleri olduğunuzu anladım.”

(Alıntı)

Karışıklıkların içinde dahi birbirine bağlı anlamlı güzellikler vardır.

1 Cevap Son cevap
                                      -1
                                      • phiP Çevrimdışı
                                        phiP Çevrimdışı
                                        phi
                                        17 Şub 2025 04:21 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@efruhte-a96a2bfc sence bu saglikli ve mantikli bir aciklama mi? savas halindesin colugun cocugun oldurelecek ve sen ona gul uzatacaksin besleyeceksin misafirperver davranacaksin 🙂 yahu surda tayyibe karsi bir laf soyle iceri alirlar konusturmak icin yapmadiklari psikolojik hatta fiziksel saldirganliga maruz kalirsin. adam yillardir kin besledigi adami esir alacak ve ona pespembe dunya verecek 🙂 eline tutusturmuslar bunlari soyleyeceksin diye o da tamam abi demis.

Söz uçar, yazı kalır. ✌(◕‿-)✌

S EfruhteE 2 Cevap Son cevap 17 Şub 2025 07:15
                                        1
                                        • phiP phi
                                          17 Şub 2025 04:21

@efruhte-a96a2bfc sence bu saglikli ve mantikli bir aciklama mi? savas halindesin colugun cocugun oldurelecek ve sen ona gul uzatacaksin besleyeceksin misafirperver davranacaksin 🙂 yahu surda tayyibe karsi bir laf soyle iceri alirlar konusturmak icin yapmadiklari psikolojik hatta fiziksel saldirganliga maruz kalirsin. adam yillardir kin besledigi adami esir alacak ve ona pespembe dunya verecek 🙂 eline tutusturmuslar bunlari soyleyeceksin diye o da tamam abi demis.

S Çevrimdışı
                                          S Çevrimdışı
                                          Sputnik
                                          17 Şub 2025 07:15 tarihinde yazdı Son düzenleyen: Sputnik

@phi, içinde söyledi: Terörist İsrail

sence bu saglikli ve mantikli bir aciklama mi?

Türkiye medyasında Gazze hakkında yapılan haberlerin %30'u tamamen kurgu. Dindar vatandaşları bu tür sahte haberlerle kandırıp, gaza getiriyorlar.
                                          Aynı her seçimden önce doğalgaz bulmaları gibi.

@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail

Bugün Hamas tarafından salıverilen İsrailli esir Alexander Turbanov’ın açıklamaları Haydut devlet İsrail’i ve Dünyayı şok etti.

Yalan haber. Her gördüğüne inanma. Kaynakları araştırarak paylaşım yap.
                                          Yerli ve yabancı kaynaklara baktım, bir tane Hintli site haber yapmış başka yok. Yalan haber olduğu daha girişte belli oluyor.

1 Cevap Son cevap
                                          0
                                          • kunfeyekunkiziK Çevrimdışı
                                            kunfeyekunkiziK Çevrimdışı
                                            kunfeyekunkizi
                                            17 Şub 2025 08:33 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kunfeyekunkizi

"Erkekliğin anlamını gözünüzde görene kadar bilmiyordum" sırf şu cümle bile kurgu olduğunun ispatı değilse de stockholm sendromundan söz etmek mümkün. İki dinin de temelinde adalet, hoşgörü var inananlar için tabi. Burada nerede hoşgörü ve adalet? Dini değerlerin dışında nerede insanlik? Ben din, ırk, mezhep fark etmeksizin kim haksizliga ugrasa kabul edemiyorum. O küçücük bebeklerin gözyaşlarıni, cansiz bedenlerini, kadin erkek ayirmadan o caresizligi hicbir ifade izah edemiyor nazarımda. Kişisel hirslarin piyonlari masum sivillerin malına, ırzına, canına kastedecek sonra hümanist açıklamalar yeterli olmuyor. Iki taraf da katil, savaş suçlusudur. Umarım kalıcı çözüm sağlanır.

Herhal ilerdedir yaşanacak günlerin en güzelleri N.H. 🙏

1 Cevap Son cevap
                                            0
                                            • H Çevrimdışı
                                              H Çevrimdışı
                                              house
                                              17 Şub 2025 08:33 tarihinde yazdı Son düzenleyen: house

resim.png

Balık hafızalı sanırım birileri,
                                              Olaylar, hayvana yapılmayacak eziyet ve katliamla fotoğrafta görüldüğü üzere başladı. Kadını aşağılayan şu görüntüye rağmen bir kadın sırf aynı dinden diye şunları nasıl savunabilir?
                                              Bu kanlı baskından sonra esirler bunlara aşık olmuş demek(!). Doğrudur(mümkündür) tarihde tecavüzcüsüne aşık olunan örnekler olmuştur. Da bu anormal akıl dışılığın izahı bana düşmez. Bunu psikiyatr bilim dalı açıklamaladır. Dolayısı ile, bu zırva iddiaya neremizle gülsek bilemiyorum... 🙂

İnsanın şu kanlı savaşın bir tarafı olup, bunun güzellemesine soyunması olacak iş değildir. Bu gerçketen insani bir tutum olamaz. İnsan olan ne o tarafı ne bu tarafı tutar.

1 Cevap Son cevap
                                              0

Cevap
                                              • Yeni başlık oluşturarak cevapla
                                              Cevaplamak için giriş yapın
                                              • En eskiden en yeniye
                                              • En yeniden en eskiye
                                              • En çok oylanan

© 2021-2025 efelsefe.com
                                              İzinler Kurallar
                                              • Giriş

• Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

• Aramak için giriş yapın veya kaydolun
                                              • İlk ileti
                                                Son ileti
                                              0
                                              • Kategoriler
                                                • All Categories
                                                • Individual Categories
                                              • World
                                              • Güncel
                                              • Popüler
                                              • Kullanıcılar
                                              • Gruplar