İçeriğe atla
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
    • Tartışma
      • Serbest Kürsü
      • Sizin Köşeniz
      • Eğlence & Oyun
    • Felsefe
      • Felsefe Tarihi
      • Felsefe Okulu
      • Filozoflar
      • Felsefe Sözlüğü
    • Soru & Cevap
      • Din & İnanç
        • Astroloji
        • Mitoloji
        • Spiritüel Hayat
        • Anadolu
        • Orta Doğu
        • Hint
        • Uzak Doğu
        • Yeni
      • Genel Alanlar
        • Sosyoloji
        • Psikoloji
        • Tarih & Edebiyat
        • Bilim & Teknoloji
        • Kültür & Sanat
      • Duyuru & Destek
      • World
      • Güncel
      • Popüler
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
      Daralt
      Marka Logo efelsefe
      Düşünce, eleştiri ve paylaşım platformu
      • Kurallar
        • Light
        • Cloudy
        • Dim
        • Dark
      1. Ana Sayfa
      2. Tartışma
      3. Serbest Kürsü
      4. Terörist İsrail

Terörist İsrail

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Serbest Kürsü
      terörist israil
      1.1k İleti 20 Yayımlayıcılar 28.7k Bakış 1 Watching
      • En eskiden en yeniye
      • En yeniden en eskiye
      • En çok oylanan
      Cevap
      • Yeni başlık oluşturarak cevapla
      Cevaplamak için giriş yapın
      Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
      • E Çevrimdışı
        E Çevrimdışı
        DüşünürEfruhte
        18 Şub 2025 10:19 tarihinde yazdı Son düzenleyen: Efruhte

O kadar alınan rehineler içinde sadece bu kişi böyle bir açıklama yapmıyor. Bütün alınmış rehineler bu açıklamaya benzer açıklamalarda bulunmuştur.
        Hepinizin takıldığı "erkeklik" İle ilgili sözleri olmuş. Evet neden böyle demiş olabileceği benim aklıma gelmedi mi sanıyorsunuz. İsrail de nasıl telkinler verildiğini biliyor musunuz? O kadar insana haksız bir işgali haklıymış gibi göstermek, yaptıkları zülümleri doğruymuş gibi yansıtmak demekki erkeklik, adamlık olarak gördükleri için yapıyorlarmış. Devamlı bu sözü kullanan kişi hakkında bu şekilde düşünürüm.

Ayrıca rehineler hususunda vicdanlı, merhametli davranmış oldukları dünya kamuoyunda gözler önündedir. Bu davranışlarını görerek Müslüman olan, İslamiyeti araştıranlar var. Esas bunları görememek körlüktür.

Karışıklıkların içinde dahi birbirine bağlı anlamlı güzellikler vardır.

1 Cevap Son cevap
        0
        • P phi
          18 Şub 2025 10:10

@efruhte-a96a2bfc olur mu hic, kiyasi dahil yapilamaz. orada cok buyuk donen olaylar var.
          kaldi ki madem o kadar iyiydin silahlar ile ne poz verip adam teslim ediyorsun? coluk izliyor cocuk izliyor, medeni insanlar gibi cik takasini yap kim ne yapacak sana. boyle bir imaj veren insanin esir olarak aldigi adamdan o tur cumleler beklemek tuhaf yani.

E Çevrimdışı
          E Çevrimdışı
          DüşünürEfruhte
          18 Şub 2025 10:28 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@phi, içinde söyledi: Terörist İsrail

madem o kadar iyiydin silahlar ile ne poz verip adam teslim ediyorsun? coluk izliyor cocuk izliyor, medeni insanlar gibi cik takasini yap

Savaştalar elbetteki yanlarında silahları olacak. Medeni insan çoluk çocuğa silah doğrultmayandır. Bebekleri öldürmeyendir. Düşmana karşı başı dik durup kahramanca vatanımızı koruyacağız demektir duruşları.

1 Cevap Son cevap
          0
          • P Çevrimdışı
            P Çevrimdışı
            Guruphi
            18 Şub 2025 14:12 tarihinde yazdı Son düzenleyen: phi

bence yanlis acidan bakiyorsun, madem o kadar kahramanca duruslari vardi, silahsiz eglenen insanlarin icine dalip ne diye taradilar? nasil durus bu ? kadinlari saclarindan tutup sevgililerin yanindan zorla arabaya bindirirken ki duruslari da kahramanca miydi?

Söz uçar, yazı kalır. ✌(◕‿-)✌

E 1 Cevap Son cevap 18 Şub 2025 14:54
            0
            • P phi
              18 Şub 2025 14:12

bence yanlis acidan bakiyorsun, madem o kadar kahramanca duruslari vardi, silahsiz eglenen insanlarin icine dalip ne diye taradilar? nasil durus bu ? kadinlari saclarindan tutup sevgililerin yanindan zorla arabaya bindirirken ki duruslari da kahramanca miydi?

E Çevrimdışı
              E Çevrimdışı
              DüşünürEfruhte
              18 Şub 2025 14:54 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Bunu şuna benzetiyorum ne demişler teşbihte hata olmaz. Askerimizin üniformasını giyen pkklıların, Türk askeri katliam yapıyor algısı oluşturduğu gibi. Bunları yapan ya hamasın içindeki kendi adamları ya da onlar yaptı denilerek yapılmış düzmece oyun.
              Filistin'i yıllrca el altından işgal ediyorlar, zülüm ediyorlardı. Öyle bir şey olmalıydı ki yaptıklarının hatta daha çok yapacaklarının haklı, geçerli yanı olmalı ve dünya kamuoyununda kendilerini mazlum masum gösterebilmelilerdi. Bunun için yapmıyacakları yoktur.

P 1 Cevap Son cevap 19 Şub 2025 05:55
              0
              • E Efruhte
                18 Şub 2025 14:54

Bunu şuna benzetiyorum ne demişler teşbihte hata olmaz. Askerimizin üniformasını giyen pkklıların, Türk askeri katliam yapıyor algısı oluşturduğu gibi. Bunları yapan ya hamasın içindeki kendi adamları ya da onlar yaptı denilerek yapılmış düzmece oyun.
                Filistin'i yıllrca el altından işgal ediyorlar, zülüm ediyorlardı. Öyle bir şey olmalıydı ki yaptıklarının hatta daha çok yapacaklarının haklı, geçerli yanı olmalı ve dünya kamuoyununda kendilerini mazlum masum gösterebilmelilerdi. Bunun için yapmıyacakları yoktur.

P Çevrimdışı
                P Çevrimdışı
                Guruphi
                19 Şub 2025 05:55 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte yillardir beklediler ve tam da o gun hem denizden hem paramatorler hem araclar ile bir operasyon yaptirdilar ve sucu onlara attilar oyle mi? 🙂

ee biz de yunanistana yapalim oyle birsey neden yapmiyoruz? yada savas yapmak istedigimiz topragini almak istedigimiz bir ulkeye oranin vatandaslarini kullanarak bize saldirtalim sonrada savas sucudur diyerek dalalim guzel taktik degil mi?

yahudileri sevmem, israili sevmem ama sabit bir acidan baktigini dusunuyorum.

E 1 Cevap Son cevap 19 Şub 2025 07:21
                0
                • P phi
                  19 Şub 2025 05:55

@Efruhte yillardir beklediler ve tam da o gun hem denizden hem paramatorler hem araclar ile bir operasyon yaptirdilar ve sucu onlara attilar oyle mi? 🙂

ee biz de yunanistana yapalim oyle birsey neden yapmiyoruz? yada savas yapmak istedigimiz topragini almak istedigimiz bir ulkeye oranin vatandaslarini kullanarak bize saldirtalim sonrada savas sucudur diyerek dalalim guzel taktik degil mi?

E Çevrimdışı
                  E Çevrimdışı
                  DüşünürEfruhte
                  19 Şub 2025 07:21 tarihinde yazdı Son düzenleyen: Efruhte

Yıllarca bekleme içinde değillerdi. Zaten içten içe işgal ediyorlardı. Ve defalarca intifa yaşandı. İsrail de deri bankası var. Hiçbir Yahudinin kalkıpta bu deri bankasına bağış yaptığını sanmam. Ölümü gerçekleşmeden böyle bir bağışta bulunmayı canlı canlı hiçkimse istemez. Onlara göre insanların nesi varsa onların hakkıdır.
                  Sabit bir açıdan bakıyor muyum diye kendimi eleştirdiğim zamanlar oldu Phi.
                  Ama gördüğüm sesli sessiz ortada işlenen zulüm var. İnsanlık katliamı var. Ve ne yazıkki kendilerini savunmak için hiçbir şeyleri yok.

1 Cevap Son cevap
                  0
                  • P Çevrimdışı
                    P Çevrimdışı
                    Guruphi
                    19 Şub 2025 07:36 tarihinde yazdı Son düzenleyen: phi

niye canim ellerindeki silahlarin cogu amerikan yapimi merak etme bircok seyleri var 🙂
                    zulum elbette var, israilin de hamasin da yaptigi kabul edilir sey degil, olan sivil halka oluyor.
                    israilin yaptigi sey sadece filistinlilere degil turklere karsi da cok gaddarlar, hic gittin mi israile git gor muameleyi.
                    bu arada filistin osmanliya ihanet eden bir millettir bu yuzden de lanetlidir, bilgine.

1 Cevap Son cevap
                    0
                    • K Çevrimdışı
                      K Çevrimdışı
                      Sorgucukunfeyekunkizi
                      19 Şub 2025 08:27 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Kaderine terkedilen Doğu Türkistan gerçeğini ne yapacagiz? Arap değiller diye mi bu gözardı eğilimi? Orada da bebek, yaşlı, kadın yok mu? Tarihe bakıyorsun Hun, Göktürk, Tabgaç'tan günümüze ulaşmış hala da da bagimsizliklari için mücadele ediyorlar hem de uğradıkları tüm zulme ragmen. Onlarin cani yok mu? Filistin gibi vatanlarını üç beş kuruşa satmadiklari ya da çıkarları uğruna bize kazık atmadiklari için mi değersizler? Cevap belli aslinda Arap değiller dimi 🙂 Duyariniz bile yanli, taraflı buram buram Arap Sevici kokuyor.

Herhal ilerdedir yaşanacak günlerin en güzelleri N.H. 🙏

1 Cevap Son cevap
                      1
                      • P Çevrimdışı
                        P Çevrimdışı
                        Guruphi
                        19 Şub 2025 08:29 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

yuru be @kunfeyekunkizi kim tutar seni

1 Cevap Son cevap
                        0
                        • E Çevrimdışı
                          E Çevrimdışı
                          DüşünürEfruhte
                          19 Şub 2025 09:25 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Esas tarafgir olmak budur ☺
                          Doğu Türkistan'ın yaşadıklarını anlatmıyor muyum da yürü be diyorsun Phi ☺

P 1 Cevap Son cevap 19 Şub 2025 09:28
                          0
                          • E Efruhte
                            19 Şub 2025 09:25

Esas tarafgir olmak budur ☺
                            Doğu Türkistan'ın yaşadıklarını anlatmıyor muyum da yürü be diyorsun Phi ☺

P Çevrimdışı
                            P Çevrimdışı
                            Guruphi
                            19 Şub 2025 09:28 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte yok onu sana degil @kunfeyekunkizi na dedim, ben seni biliyorum niyetini de biliyorum sadece biraz daha genis pencereden bakman icin cabaliyorum hepsi bu.

cok yanli cumleler kuruyorsun, koru korune dedigimiz cinsten. yoksa tabii ki senin bildiklerin sana, benim bildiklerim bana.

filistin halkina zerre uzulmuyorum cunku atalarimi sattilar, ister hristiyan olsun ister musluman ister ehli beytten gelsinler.

uzuldugum tek sey cocuklarin oldurulmesi, aglamasi, psikolojilerinin bozulmasi.

basindan beri dedigim gibi savasan iki tarafin kan akitmasi normaldir ve bu kabul edilir bir durum degildi, savasanlarin haklisi haksizi olmaz.

E K 2 Cevap Son cevap 19 Şub 2025 09:31
                            0
                            • P phi
                              19 Şub 2025 09:28

@Efruhte yok onu sana degil @kunfeyekunkizi na dedim, ben seni biliyorum niyetini de biliyorum sadece biraz daha genis pencereden bakman icin cabaliyorum hepsi bu.

cok yanli cumleler kuruyorsun, koru korune dedigimiz cinsten. yoksa tabii ki senin bildiklerin sana, benim bildiklerim bana.

filistin halkina zerre uzulmuyorum cunku atalarimi sattilar, ister hristiyan olsun ister musluman ister ehli beytten gelsinler.

basindan beri dedigim gibi savasan iki tarafin kan akitmasi normaldir ve bu kabul edilir bir durum degildi, savasanlarin haklisi haksizi olmaz.

E Çevrimdışı
                              E Çevrimdışı
                              DüşünürEfruhte
                              19 Şub 2025 09:31 tarihinde yazdı Son düzenleyen: Efruhte

@phi tabi yanlı tarafım var. Müslüman oldukları için yanlı bakabilirim. Ama sırf Müslümanlar diye de haksız, zülümleri muamelelerine tarafgir bakamam. Ama senin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. 🙂

P 1 Cevap Son cevap 19 Şub 2025 09:42
                              0
                              • E Efruhte
                                19 Şub 2025 09:31

@phi tabi yanlı tarafım var. Müslüman oldukları için yanlı bakabilirim. Ama sırf Müslümanlar diye de haksız, zülümleri muamelelerine tarafgir bakamam. Ama senin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. 🙂

P Çevrimdışı
                                P Çevrimdışı
                                Guruphi
                                19 Şub 2025 09:42 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte daha insancil bakmak gerek muslumanlari da Tanri yaratti yahudileri de hristiyanlari da ateistleri de 🙂

H 1 Cevap Son cevap 19 Şub 2025 12:16
                                0
                                • P phi
                                  19 Şub 2025 09:28

K Çevrimdışı
                                  K Çevrimdışı
                                  Sorgucukunfeyekunkizi
                                  19 Şub 2025 09:51 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@phi de bana 😀

Herhal ilerdedir yaşanacak günlerin en güzelleri N.H. 🙏

1 Cevap Son cevap
                                  0
                                  • P phi
                                    19 Şub 2025 09:42

@Efruhte daha insancil bakmak gerek muslumanlari da Tanri yaratti yahudileri de hristiyanlari da ateistleri de 🙂

H Çevrimdışı
                                    H Çevrimdışı
                                    Saygınhouse
                                    19 Şub 2025 12:16 tarihinde yazdı Son düzenleyen: house

Öyle bir geçersiz iddia var elbet. 🙂
                                    Bilime göre bırak insanı, dünyayı, evrenin yaratıldığına dair zerre karine yok.
                                    Hokus pokus; yoktan var etme işi anca masallarda oluyor.

1 Cevap Son cevap
                                    0
                                    • H Çevrimdışı
                                      H Çevrimdışı
                                      Saygınhouse
                                      22 Şub 2025 06:57 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Filistinli örgüt tarafından hayatını kaybeden dört İsrailli rehinenin cenazelerinin teslim edilmesinin ardından yeni bir kriz çıktı. İsrailli yetkililer, naaşlardan birinin kimliğinin tespit edilemediğini açıkladı. Cesetlerden birinin Oded Lifshitz, ikisinin ise Bibas ailesinin küçük çocukları Ariel ve Kfir’e ait olduğu ancak çocukların annesi Shiri’ye ait olduğu söylenen bedenin başka birine ait olduğu belirtildi.
                                      https://www.hurriyet.com.tr/dunya/israil-hamas-arasinda-cenaze-krizi-42703692?utm_source=f5haber&utm_medium=f5haber&utm_campaign=f5haber

1 Cevap Son cevap
                                      0
                                      • H Çevrimdışı
                                        H Çevrimdışı
                                        Saygınhouse
                                        22 Şub 2025 07:15 tarihinde yazdı Son düzenleyen: house

Demekki neymiş? Bunların ikisi de çocuk öldürmüş.
                                        Bir insanın sivil halkın başına binlerce roket yağdıran, canlı bomba saldırısı yapan manyakları savunması için gerçekten insanlıktan nasibini almamış olması gerekir. Değil mi? İllede müslim savunacaksanız gerçek mağdur Uygur Türkleri var. Uygur Türkleri bu Filsitinli çocuk katili teröristler gibi cinayet işlemiyorlar. Onlar gerçekten mağdur. El akıl!. Sahi Çin' i niye boykot etmiyor bu ciasal islamcılar? Bırak boykotu ülkeye Çin fabrika anlaşması yapıyorlar. Uygur Türkleri Müslim değil mi?

1 Cevap Son cevap
                                        0
                                        • H Çevrimdışı
                                          H Çevrimdışı
                                          Saygınhouse
                                          22 Şub 2025 07:34 tarihinde yazdı Son düzenleyen: house

https://www.karar.com/dunya-haberleri/cin-zulmune-donmek-istemiyorlar-taylanddaki-uygur-turkleri-aclik-1926646

Sahip çıksana kardeşine, elin surilisine, filisitine bol keseden kucak açacağına öz kardeşlerini(Uygur Türkü) davet etsene ülkene... Galata köprüsünde yürüsene.. colani' li suriye bize vize uyguluyor. Türk suriyeyi ziyaret etmek isterse 150$ cıkmış. Ümit Özdağ' ı tutuklamıyacaklardı da bizi tutuklayacak değillerdi ya...
                                          https://tr.boell.org/tr/2024/04/05/turkiye-cin-iliskilerinde-uygur-meselesi

1 Cevap Son cevap
                                          0
                                          • D Çevrimdışı
                                            D Çevrimdışı
                                            YetkinDemoKratos
                                            24 Şub 2025 07:47 tarihinde yazdı Son düzenleyen: DemoKratos

iki kez vurgulanan erkeklik bahsinin çağrıştıdığı iğrenç yalan algısını silmenin yolu yok, boşuna uğraşma @efruhte. Propaganda çabası apaçık bas bas bağırıyor kulakları duyan için.

Propaganda da böyle iğrenç imalarla soslanmasa bari neyseydi ama... Yok yani, zihniyet belli. İnanç ayrımcılığı, cinsiyet ayrımcılığı, kin, nefret.

Bakın, insana insan olarak bakmadıkça insanlık mümkün değildir. Bunu beyninize kazıyın, hiç çıkmasın oradan.

1 Cevap Son cevap
                                            2
                                            • E Efruhte
                                              18 Şub 2025 10:06

savas halindesin colugun cocugun oldurelecek ve sen ona gul uzatacaksin besleyeceksin misafirperver davranacaksin

Peygamberimizin yaptığı gibi davranmış olabileceklerini düşündüm.

S Çevrimdışı
                                              S Çevrimdışı
                                              DüşünürSputnik
                                              26 Şub 2025 00:15 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail

Peygamberimizin yaptığı gibi davranmış olabileceklerini düşündüm.

Din merhamet dinidir, ibrahimi tanrı merhametlilerin en merhametlisidir(!) yersen.

acc9104a-654b-4eb7-b1c5-fa2892442ef5-image.png

Kaynak: X/Twitter

1 Cevap Son cevap
                                              0

Cevap
                                              • Yeni başlık oluşturarak cevapla
                                              Cevaplamak için giriş yapın
                                              • En eskiden en yeniye
                                              • En yeniden en eskiye
                                              • En çok oylanan

1063/1075

19 Şub 2025 09:25

© 2021-2025 efelsefe.com
                                              İzinler Kurallar
                                              • Giriş

• Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

• Aramak için giriş yapın veya kaydolun
                                              1063 - 1075
                                              • İlk ileti
                                                1063/1075
                                                Son ileti
                                              0
                                              • Kategoriler
                                                • All Categories
                                                • Individual Categories
                                              • World
                                              • Güncel
                                              • Popüler
                                              • Kullanıcılar