İçeriğe atla
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
    • Tartışma
      • Serbest Kürsü
      • Sizin Köşeniz
      • Eğlence & Oyun
    • Felsefe
      • Felsefe Tarihi
      • Felsefe Okulu
      • Filozoflar
      • Felsefe Sözlüğü
    • Soru & Cevap
      • Din & İnanç
        • Astroloji
        • Mitoloji
        • Spiritüel Hayat
        • Anadolu
        • Orta Doğu
        • Hint
        • Uzak Doğu
        • Yeni
      • Genel Alanlar
        • Sosyoloji
        • Psikoloji
        • Tarih & Edebiyat
        • Bilim & Teknoloji
        • Kültür & Sanat
      • Duyuru & Destek
      • World
      • Güncel
      • Popüler
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
      Daralt
      Marka Logo efelsefe
      Düşünce, eleştiri ve paylaşım platformu
      • Kurallar
        • Light
        • Cloudy
        • Dim
        • Dark
      1. Ana Sayfa
      2. Tartışma
      3. Serbest Kürsü
      4. Terörist İsrail

Terörist İsrail

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Serbest Kürsü
      terörist israil
      1.1k İleti 20 Yayımlayıcılar 28.7k Bakış 1 Watching
      • En eskiden en yeniye
      • En yeniden en eskiye
      • En çok oylanan
      Cevap
      • Yeni başlık oluşturarak cevapla
      Cevaplamak için giriş yapın
      Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
      • K kereste
        4 Kas 2023 13:56

@Efruhte
        Dinini ve kitabının içeriklerini iyi bilseydin, o yukarıdaki Mekki pasajını paylaşmazdın. Senin gibi yapan çok Müslüman gördüm.
        "Senin dinin sana, benim dinim bana" söylemini yazanlar nedense Medineli olanları sesli söylemezler/yazmazlar. Çünkü ya bilmiyorlar ya da işlerine gelmez.

E Çevrimdışı
        E Çevrimdışı
        DüşünürEfruhte
        4 Kas 2023 14:09 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kereste içki gibi haram kılınan konulara mekki ve Medine yönünden ayetin gelme sırasına göre bakmanız olması gerekendir.
        Ama Kafirun süresine mekki medini olarak bakmanız yetersiz kalır. Çünkü Kafirun süresi bir müslümanın hayatının içinde muhakkak ki olması gereken imanı mevzuya dayanır.

Karışıklıkların içinde dahi birbirine bağlı anlamlı güzellikler vardır.

K 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 14:16
        0
        • K kereste
          4 Kas 2023 13:57

@Efruhte, içinde söyledi:

@kereste ima etmiyorum yazdıklarinizdan çıkarim yapıyorum. . Mesala bu yazınız üstelik sadece bu yazınızda değil
          "Görünen o ki senden daha iyi İslam´ı biliyorum"

Bu yazdığım kibir falan değil. Evet; senden daha iyi biliyorum İslam´ı. Bunu buradaki tüm yazışmalarımda farkettim zaten.

E Çevrimdışı
          E Çevrimdışı
          DüşünürEfruhte
          4 Kas 2023 14:11 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kereste ben biliyorum çok iyi biliyorum iddiasında değilim ki zaten. İlla bir şey olmak varsa öğrenci olmayı tercih etmisimdir. Evet hayatım boyunca öğrenci olmayı tercih etmisimdir.

1 Cevap Son cevap
          1
          • E Efruhte
            4 Kas 2023 14:09

@kereste içki gibi haram kılınan konulara mekki ve Medine yönünden ayetin gelme sırasına göre bakmanız olması gerekendir.
            Ama Kafirun süresine mekki medini olarak bakmanız yetersiz kalır. Çünkü Kafirun süresi bir müslümanın hayatının içinde muhakkak ki olması gereken imanı mevzuya dayanır.

K Çevrimdışı
            K Çevrimdışı
            Ordinaryuskereste
            4 Kas 2023 14:16 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste 11 Nis 2023 14:18

@Efruhte
            Üzgünüm, dinini bilmiyorsun. 🙂
            Mekki dönemindeki mesajlar ılımlıdır, çünkü Muhammed zayıftı. Kaldı ki 10 sene sonra Medine´ye gitmek(Hicret) zorunda kalmıştır. Kendisini asağı yukarı sadece 100 kişi takip etmiştir oraya. Orada palazlanınca ayetlerin dili de katılaşmıştır, çünkü Medine´de gücü ele geçirmiştir. İnanmıyorsan git tekrar oku. Bu forumda değil tabii.

Turpinen, şalgaminen devlet yönetilmez. Adaletinen, hukukinen yönetilir.

E 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 14:31
            0
            • K kereste
              4 Kas 2023 14:16

@Efruhte
              Üzgünüm, dinini bilmiyorsun. 🙂
              Mekki dönemindeki mesajlar ılımlıdır, çünkü Muhammed zayıftı. Kaldı ki 10 sene sonra Medine´ye gitmek(Hicret) zorunda kalmıştır. Kendisini asağı yukarı sadece 100 kişi takip etmiştir oraya. Orada palazlanınca ayetlerin dili de katılaşmıştır, çünkü Medine´de gücü ele geçirmiştir. İnanmıyorsan git tekrar oku. Bu forumda değil tabii.

E Çevrimdışı
              E Çevrimdışı
              DüşünürEfruhte
              4 Kas 2023 14:31 tarihinde yazdı Son düzenleyen: Efruhte 11 Nis 2023 14:31

@kereste imanı yönde değişmemiştir.
              Ve Kafirun süresinin ayetleri de hem mekki medeni dönemlerini kapsamakta hem de günümüzü kapsamakta hem de kıyamet kopana kadar geçerliliğini koruyacaktır.
              Bunun içindir ki son sözüm Allah'ın kelamı Kafirun süresidir .
              Daha da yazmam __

K 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 14:36
              0
              • E Efruhte
                4 Kas 2023 14:31

Ve Kafirun süresinin ayetleri de hem mekki medeni dönemlerini kapsamakta hem de günümüzü kapsamakta hem de kıyamet kopana kadar geçerliliğini koruyacaktır.
                Bunun içindir ki son sözüm Allah'ın kelamı Kafirun süresidir .
                Daha da yazmam __

K Çevrimdışı
                K Çevrimdışı
                Ordinaryuskereste
                4 Kas 2023 14:36 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste 11 Nis 2023 14:45

Bunun içindir ki son sözüm Allah'ım kelamı Kafirun süresidir .

Sonra yazılanlar önce yazılanları yok sayar, çünkü sonrakiler savaştan ve öldürmekten bahsediyor ve uygulanıyor. "Din, Allah´ın oluncaya kadar savaşın" söylemi tek başında her şeyi gözler önüne seriyor. Dahası var; Müşrikleri öldürün, diyor.

Yani "Senin dinin sana, benim dinim bana" söylemi boş bir laf, anca cahilleri ikna eder. Bu nedenle kitabını (tümünü kastediyorum) kendi anladığın dilde yeniden okumanı tavsiye ederim.

Daha da yazmam __

Sorun değil.

E 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 14:47
                0
                • K kereste
                  4 Kas 2023 14:36

Bunun içindir ki son sözüm Allah'ım kelamı Kafirun süresidir .

Sonra yazılanlar önce yazılanları yok sayar, çünkü sonrakiler savaştan ve öldürmekten bahsediyor ve uygulanıyor. "Din, Allah´ın oluncaya kadar savaşın" söylemi tek başında her şeyi gözler önüne seriyor. Dahası var; Müşrikleri öldürün, diyor.

Yani "Senin dinin sana, benim dinim bana" söylemi boş bir laf, anca cahilleri ikna eder. Bu nedenle kitabını (tümünü kastediyorum) kendi anladığın dilde yeniden okumanı tavsiye ederim.

Daha da yazmam __

Sorun değil.

E Çevrimdışı
                  E Çevrimdışı
                  DüşünürEfruhte
                  4 Kas 2023 14:47 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kereste o zaman her an savaş içinde olmalı ,Allah'a inanmayanlari musluman olmayanlari öldurmeliydik . Sahi niye peygamberimiz bu şekilde yapmadi ? Medine ayetleri geldikten sonra kâfir namına hickimseyi bırakmaması soykırım yapması gerekirdi . Sahi niye yapmadı ?
                  Zulüm mu görüyorsun ,canına malına , inancına karşı zulüm mu görüyorsun... Öyleyse hakkını ara savaş . Ta ki Allah'ın adaleti oluncaya kadar.

Şayet tek bir kâfirin dahi yeryüzünde olmasini istemeseydi Yaradan , bunu kulları eliyle değil kendisi bizzat yapardı.

K L 2 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 14:50
                  0
                  • E Efruhte
                    4 Kas 2023 14:47

@kereste o zaman her an savaş içinde olmalı ,Allah'a inanmayanlari musluman olmayanlari öldurmeliydik . Sahi niye peygamberimiz bu şekilde yapmadi ? Medine ayetleri geldikten sonra kâfir namına hickimseyi bırakmaması soykırım yapması gerekirdi . Sahi niye yapmadı ?
                    Zulüm mu görüyorsun ,canına malına , inancına karşı zulüm mu görüyorsun... Öyleyse hakkını ara savaş . Ta ki Allah'ın adaleti oluncaya kadar.

Şayet tek bir kâfirin dahi yeryüzünde olmasini istemeseydi Yaradan , bunu kulları eliyle değil kendisi bizzat yapardı.

K Çevrimdışı
                    K Çevrimdışı
                    Ordinaryuskereste
                    4 Kas 2023 14:50 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte
                    Hani yazmayacaktın! 🙂
                    Yazdıkça batıyorsun ve yine duygusallığa bağladın.
                    Neyse...
                    Konu senin, nezaket icabı o nedenle ben yazmıyorum. 🙂

E 2 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 16:29
                    0
                    • K kereste
                      4 Kas 2023 14:50

@Efruhte
                      Hani yazmayacaktın! 🙂
                      Neyse...

E Çevrimdışı
                      E Çevrimdışı
                      DüşünürEfruhte
                      4 Kas 2023 16:29 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kereste niçin sorularıma cevap vermediniz
                      Yazmiyacaktim çünkü imani konularda tartışmak istemiyorum.

1 Cevap Son cevap
                      0
                      • E Efruhte
                        4 Kas 2023 14:47

L Çevrimdışı
                        L Çevrimdışı
                        Sorguculav
                        4 Kas 2023 17:01 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail

Allah'a inanmayanlari musluman olmayanlari öldurmeliydik

Bunu güç bulunca yapabilirsiniz... "Yaradan"ın da yapmaması olmadığından.

1 Cevap Son cevap
                        0
                        • E Çevrimdışı
                          E Çevrimdışı
                          DüşünürEfruhte
                          4 Kas 2023 17:29 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Bunu güç bulunca yapabilirsiniz
                          Emin olun ki böyle bir emir olsaydı o gücü muhakkak bulur yapardık. Ve bunu yapabilecek gucteyiz de.

Ve Allah'ın herşeye gücü yeter. İlkini herşeyi yaradan bunu mu yapamiyacak

L 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 17:51
                          0
                          • E Efruhte
                            4 Kas 2023 17:29

Bunu güç bulunca yapabilirsiniz
                            Emin olun ki böyle bir emir olsaydı o gücü muhakkak bulur yapardık. Ve bunu yapabilecek gucteyiz de.

Ve Allah'ın herşeye gücü yeter. İlkini herşeyi yaradan bunu mu yapamiyacak

L Çevrimdışı
                            L Çevrimdışı
                            Sorguculav
                            4 Kas 2023 17:51 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte Öyle emirler var, tam tersi emirler de var. Bu da din denilen mevhumun, yönetici kesim tarafından insanları kullanmak için elverişli bir araç olduğunu gösterir, "Yaradan"ın da kullanmaması olmadığındandır... 🙂

L 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 18:01
                            0
                            • L lav
                              4 Kas 2023 17:51

@Efruhte Öyle emirler var, tam tersi emirler de var. Bu da din denilen mevhumun, yönetici kesim tarafından insanları kullanmak için elverişli bir araç olduğunu gösterir, "Yaradan"ın da kullanmaması olmadığındandır... 🙂

L Çevrimdışı
                              L Çevrimdışı
                              Sorguculav
                              4 Kas 2023 18:01 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

"Yaradan"ın da kullanmaması olmadığındandır...

@Efruhte Siz "Yaradan"a yakıştırıyor musunuz?

E 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 18:08
                              0
                              • L lav
                                4 Kas 2023 18:01

"Yaradan"ın da kullanmaması olmadığındandır...

@Efruhte Siz "Yaradan"a yakıştırıyor musunuz?

E Çevrimdışı
                                E Çevrimdışı
                                DüşünürEfruhte
                                4 Kas 2023 18:08 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@lav ne demek istediğinizi anlamadım

L 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 18:15
                                0
                                • E Efruhte
                                  4 Kas 2023 18:08

@lav ne demek istediğinizi anlamadım

L Çevrimdışı
                                  L Çevrimdışı
                                  Sorguculav
                                  4 Kas 2023 18:15 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte Bir birine ters emirleri olan bir "Yaradan" olabilir mi?

E 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 18:17
                                  0
                                  • K kereste
                                    4 Kas 2023 14:50

@Efruhte
                                    Hani yazmayacaktın! 🙂
                                    Neyse...

E Çevrimdışı
                                    E Çevrimdışı
                                    DüşünürEfruhte
                                    4 Kas 2023 18:16 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kereste bir ayet paylasmissiniz başka bir bölümde oraya cevap yazılmadığı için buraya yazmak zorunda kaldım. Bir ayeti yazarken başındakini sonundakininyazmadan nüzul sebebini yazmadan yazilmamali.
                                    Böyle yapacaginizi bildiğim için din mevzusunda tartismaya girmem.
                                    Kuranı kerimi defalarca okumak değil bir kere tam manasıyla okumak yeterli olur anlamak isteyene.

L 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 18:36
                                    0
                                    • L lav
                                      4 Kas 2023 18:15

@Efruhte Bir birine ters emirleri olan bir "Yaradan" olabilir mi?

E Çevrimdışı
                                      E Çevrimdışı
                                      DüşünürEfruhte
                                      4 Kas 2023 18:17 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@lav birbirine ters olan bir emir yok .

L 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 18:34
                                      0
                                      • E Efruhte
                                        4 Kas 2023 18:17

@lav birbirine ters olan bir emir yok .

L Çevrimdışı
                                        L Çevrimdışı
                                        Sorguculav
                                        4 Kas 2023 18:34 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte @kereste Aynı surede "Fitne kalmayınca ve din, yalnız Allah´ın oluncaya kadar savaşın." "Dinde zorlama yoktur." yazıyor.

E 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 18:56
                                        0
                                        • E Efruhte
                                          4 Kas 2023 18:16

@kereste bir ayet paylasmissiniz başka bir bölümde oraya cevap yazılmadığı için buraya yazmak zorunda kaldım. Bir ayeti yazarken başındakini sonundakininyazmadan nüzul sebebini yazmadan yazilmamali.
                                          Böyle yapacaginizi bildiğim için din mevzusunda tartismaya girmem.
                                          Kuranı kerimi defalarca okumak değil bir kere tam manasıyla okumak yeterli olur anlamak isteyene.

L Çevrimdışı
                                          L Çevrimdışı
                                          Sorguculav
                                          4 Kas 2023 18:36 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Hem böyle diyorsunuz,

Bir ayeti yazarken başındakini sonundakininyazmadan nüzul sebebini yazmadan yazilmamali.

Hem de böyle.

E 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 18:53
                                          0
                                          • L lav
                                            4 Kas 2023 18:36

Hem böyle diyorsunuz,

Bir ayeti yazarken başındakini sonundakininyazmadan nüzul sebebini yazmadan yazilmamali.

Hem de böyle.

E Çevrimdışı
                                            E Çevrimdışı
                                            DüşünürEfruhte
                                            4 Kas 2023 18:53 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@lav iki dediğim de birbirleriyle çelişmiyor ki .
                                            Tam manasıyla bir kere okumak bu şekilde okumak olur.

1 Cevap Son cevap
                                            0
                                            • L lav
                                              4 Kas 2023 18:34

@Efruhte @kereste Aynı surede "Fitne kalmayınca ve din, yalnız Allah´ın oluncaya kadar savaşın." "Dinde zorlama yoktur." yazıyor.

E Çevrimdışı
                                              E Çevrimdışı
                                              DüşünürEfruhte
                                              4 Kas 2023 18:56 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@lav din Allah'ın oluncaya kadar derken , fitnenin ortadan kaldırılması , insanların adaletli , ahlaklı bir şekilde olması niçin akla gelmez ki.

B 1 Cevap Son cevap 4 Kas 2023 19:54
                                              0

Cevap
                                              • Yeni başlık oluşturarak cevapla
                                              Cevaplamak için giriş yapın
                                              • En eskiden en yeniye
                                              • En yeniden en eskiye
                                              • En çok oylanan

229/1075

4 Kas 2023 17:29

topic:navigator.unread, 846

© 2021-2025 efelsefe.com
                                              İzinler Kurallar
                                              • Giriş

• Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

• Aramak için giriş yapın veya kaydolun
                                              229 - 1075
                                              • İlk ileti
                                                229/1075
                                                Son ileti
                                              0
                                              • Kategoriler
                                                • All Categories
                                                • Individual Categories
                                              • World
                                              • Güncel
                                              • Popüler
                                              • Kullanıcılar