Terörist İsrail
-
içinde yaşadığımız topluluk bu site için mi geçerli yoksa genel olarak mı geçerli?
ben dinimi tanıtıyor olsaydım emin olun ki başka bir yöntemle tanıtırdım.
benden saygı göstermemi bekliyorsunuz ne tuhaf değil mi Müslüman olduğumu öğrendiğinizden beridir toplu olarak saldırıya geçmiş gibi halleriniz var. Ya hakaret, ya aşağı çekme....vs
esas empati yapamayanın sizler olduğunun farkına varabilecek misiniz acaba. -
@ictenlik
Siz sadece safsınızÜzgünüm daha fazla iletişim çabası olanaksız
şeklinde yazmıştınız hatırlatayım
-
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
benden saygı göstermemi bekliyorsunuz ne tuhaf değil mi Müslüman olduğumu öğrendiğinizden beridir toplu olarak saldırıya geçmiş gibi halleriniz var. Ya hakaret, ya aşağı çekme....vs
esas empati yapamayanın sizler olduğunun farkına varabilecek misiniz acaba.İlgisi yok. Özel olarak fesli lejyoner tuhaf tipli itici bunaltıcı bir adam paylaşımı biraz buna ya da artı bir tepkiye sebep olduysa oldu, olmuş olabilir ya da olmayabilirdi tam emin değilim ve dinin değil. Ben kimseyle toplu değilim .Tamamen yanlış algılama ürünü.
Hakaretimi göstersene, işaretle, tek tek
LütfenDediğim şu.
Dinlerinizi götüremediğiniz, dinlerinizi bulaştıramadığınız neresi kim hangi ülke varsa sizi ve insanlığı ya da barışı savunurdu.
Bunu gözden geçirin. -
içinde yaşadığımız topluluk bu site için mi geçerli
Ülke
Üzgünüm daha fazla iletişim çabası olanaksız
şeklinde yazmıştınız hatırlatayımHaklısınız . Araya giren gönderi ve yarım kalan laflarla -geçmişe dönük- uzadı
-
içinde yaşadığımız topluluk bu site için mi geçerli yoksa genel olarak mı geçerli?
esas empati yapamayanın sizler olduğunun farkına varabilecek misiniz acaba.Burada ciddi yanlış anlaşılmalar var ve açmama izin verin.
Burada hiçkimseyle ortak düşünce ya da eylemi paylaşarak hareket ettiğimi sanmıyorum, kendi bağımsız yazarlığım.
Filistin ve Kudüs'e gelince ya barışın tarafı ya da Kudüs'ün hiçkimsen malı olmadığı özerkliğinin sağlandığı, uluslarası toplumun ve hukukun barışı ve adaleti sağladığı iki devletli çözümü desteklerdim. İsrail ABD den önce yeryüzünün en karanlık ve en şovenist devleti olabilir.Öncelikle dindarsın değil mi?
Ben dindarım. Sadece arkasında tanrı yok. Kendi inançlarım, kendi düşünce sistemim var ama tüm bunlara dayanarak kendi içimde oldukça dindarım. Oldukça da inançlıyım.
Mesela dini inancınızda; tebliğler ,toplumu uyarma, toplumsal yanlış yönelim ve kanaati düzeltme, kötülüğe haksızlığa ve yanlışa karşı susmama ve sessiz ve tepkisi kalmama gibi refleksleriniz var değil mi?
Benim güçlü biçimde bu reflekslerim var. Dininize ya da size saldırılmıyor. Bu refleksler yerine getirildi çünkü tersi susma olacak.Mesela veliler, azizler, alimler ve peygamberle ve uyarıcılara inanıyorsunuz değil mi?
ve mesela peygamberinizin toplumunun eski inanç sistemini ve putlarını kırıp-yıkıp değiştirdiğine inanıyorsunuz.Mesela benim gibilere göre bugünkü inançlarınız, eskinin görece toplumsal putları gibiyse.? Susalım mı?
Bana göre benim eylemim senin inancındaki sünnet gibiden bile bir öncesi ve fazlası
Aynı meseldeki aynı refleksle yazıyorum, hiç kafakarışıklığına gerek yok, hiç ortayı bulandırmaya gerek yok ve hiç oraya buraya çekmeye de gerek yok.
Dediğim şu.
Bu da benim toplumuma tebliğim buyrun .
O dinleriniz çökecek (altında kalmayın) tarih olacaklar ve eğer bilgi edinirseniz yarın göçüğü altında kalmak zorunda kalmazdınız, kendinizi koruyun ve sakının, efsaneyi bilgi ışığında gözden geçir, tekrar incele. Bunu demek sorumluluğum, bu ödevim, bu bilincim, bu misyonum, bu demem gereken ve bu susmamam gereken. Nasıl alırsanız da alın.İkincisi gerçekten de kendi dininizin kan dökme, kuşatma, yayılma, cihat, fetih, kölelik, gaza vb. anlayışını ve bu anlamdaki geçmişini pür-u pak (meşru) tutarak İsrail'i -dürüst ve çatışkısız- terörize edemezsiniz. Nasreddin Hoca bindiği dalı kesiyor. O uygun bir ahlak erdem temeli değil. Kutsal Kudüs'ünün fethi için ortaklarınıza ve tanrınıza dönün, müracaat edin deriz. Siz kan ve kılıcı kendi aklınızda bıraktınız mı?
Dinsel olmayan toplumsal alana saygı denen şu. Laik sekülerist cumhuriyet yurttaşlarıyız ve bu böyle artık anlayın. Örneğin Almanya da müslüman olabilirsin. Hiç kafan karışmazdı. Aynı. Dinini yaşayabilirdin ama Alman'a karışma çizgisi olacaktı. Bu sınırı anlamıyorsunuz. Almanlara (laik özgür cumhuriyete, anayasalarına ve o toplumu, bizi şu an biraraya getiren, burada söyleştiren, ve burada buluşturan bugünkü cari değerlere, yüz yıllık geçmişe ve hukuka saldıran ...) fesli adam sunmak zorunda değildin. Aynı. Onun gibilerle aynı yerde gidip neden yazışmıyorsun derim. Bu ülkeyi ve dinin dışına taşınmış bölümü/kitleyi yaklaşık böyle görmelisiniz. Orayı dinleştirme arayışına ve tebliğe gerek yok. Saygıyı diğerlerine din yayma değil kendinize karışılmaması, kendi alanınıza saygı gösterilmesi olarak umun ve karışılmadığında emin olun bu yapılırdı.
-
Dinleştiremez ve yayamazsınız hepsi fazladan geri tepecek diyorum, bunu aklınıza sokun çünkü günü geldiğinde "deniz kendinen alınanı geri alır" sözündeki gibi doğa/doğamız dinlerimiz ve bilimlerimizi bizden geri alacak. Çıplak ayaklarla toprak üstünde kaldığımızda fesli ve diğer propagandörler işimize yaramaz.
-
esas empati yapamayanın sizler olduğunun farkına varabilecek misiniz acaba.Benim gibilerin dediği ne biliyor musun? (Diğer denen haricinde)
Mesela Mustafa Kemal bu ülkenin kurucu subay önderi ,tarihsel kişiliği, insan varlığıdıır, eleştirilebilir ,kırmızı çizgi değildir. Benim gibilere göre ama ... Demokrasi, laisizm ,cumhuriyet kavramlarına gelince onlar atılamaz o yurttaşlığımı beni atma, mevcut anayasamı atma olur ya da bunları kaldırma için eleştiri bunun arkasına giydirilemez. Egemenlik, demokrasi, cumhuriyeti savunuruz.
Putin çıkıp Bolşevikler hakkında konuşur. Dine karşı hoşgörüsüzlerdi vs. der ama bunu yaparken mevcut demokrasisi ve laisizmi, toplumsal hukuk ve barışı yerine eski karanlık ortaçağcı krallık, kilise egemenliği ve engizisyonu koymadı.
Aileye dayalı, batı gibi kopmamış toplum topluluk diyor. Anayasası ve değerleri çocuklardan sözediyor. Hrsitiyanlık adına herkesi zaptetmek yerine hukukla düşünüyor.
Putin hristiyan, haç çıkarıyor ve ileri seviye de dindar ama eminiz ülkesindeki dinsiz, komünist vb topluluğa bölücü şekilde dinsiz kafirler demiyordur.
Eminim ülkesinde Stalin ve Lenin'i sevme ve tam tersi nefrette ifadesi de az ya da çok mümkündür. Sosyal forumlarda din adına halkı gözetleyen ya da halkı dinleştirme ya da dinden kaçırmamaya çabalayan hristiyanlık trolleri yoktur. Bu ulusal barış ve tarihin dersleri ,yolculuğu anlıyor musun?
Dininizi, kendinizi ,vicdanınızı bu çerçevelerde revize edemiyorsanız yıkıma ihtiyacı var .Diğer türlü var olur. Değişip revize olamayacak kadar katıysa ,esnek değilse üzgünüm parçalarının parçalanıp kırılıp dağılışını izleriz .
Hristiyanlıkta revize olamayacak (ya da iktidarı veremeyecek) kadar katıydı merak etmeyin. Onlarda tanrının mutlak sözleri sanıyordu merak etmeyin.
Dininiz Turan Dursun gibilerin cesedi ve kanıyla varolma yeteneğine sahipse ve tüm becerisi buysa ..Değilse buyrun varedin ,söz açıkken varedin, çeneler kulaklar açıkken varedin, buyrun varedin ..
Hoşgörüyle dininizi varedebiliyorsanız edin, yayabiliyorsanız yayın, kan ayetleri dışında.
-
esas empati yapamayanın sizler olduğunun farkına varabilecek misiniz acaba.Putin ve muhafazakar arkadaşları Rus anayasasında Tanrının ismini bir kez olsun anma ve bir kelime olsun "Tanrı" geçirmek istedi. Cümle arayıp durmuşlar, bunu araştırın derim.
Demek istenen şu. Rus vatandaşı olupta dinsiz ortalama bir özgürlükçü olsaydım hristiyan bir Rus bana bir felsefe forumunda egemenlik düşmanı ,sosyal haklara ve anayasaya saldıran bir tarihsel kişilik bulup çıkarsaydı? Bir kere tartışmazlar ya? Niye? Yayılma hedefi yok ki! Hristiyanlık artık özgürlüğe, açık bilişe saldırmıyor, köreltildi.
Bükmeyin.
Rus vatandaşı olupta dinsiz ortalama bir özgürlükçü olsaydım hristiyan bir Rus bana bir felsefe forumunda egemenlik düşmanı ,sosyal haklara ve anayasaya saldıran bir tarihsel kişilik bulup çıkarsaydı?
Neye dayanarak yapıyor?
Mevcut iktidara mı? Yüce dinine mi? Felsefenin kapsayıcılığına mı?İşte kapsadık o halde
Güç bizde diyenlerden olmayın, böbürlenmeyin, kibirle yürümeyin, ilimle bilimle sanatla uğraşın ..
-
hani faşizmin kötülüğünden dem vurulur sonra faşist bir yaklaşımla kendi fikrinin doğruluğuna inanır ve kendi fikrini kabul edinmek uygulanmak zorunda olan fikir olarak görünür ya aynen öyle duruyor tavırlarınız.
felsefe de dinler aleyhine yazabilir ama dinler lehine yazamazsınız.
bu nasıl bir çelişkidir.
akıl ne demek diye sorarım ,
niçin aklı sorarsın
ruh nedir diye sorarım
niçin ruhu sorarsın
sorma nedenin din tebliği, misyonerlik dersiniz.sizlerin bakış açısında herşey evrimin neticesi varsa
benim bakış açımda da evrim küçücük bir nokta. ama bir atom gibi. maddenin bir parçası gibi.paylaşımımda Aziz Nesinin Atatürk ile ilgili konuşması vardı. aynı sözleri Kadir Mısıroğlu derdi. Biri aydın diğeri yobaz oldu.
bu paylaşımımı bile hazmedemiyorsunuz. ama bizlerden İslama karşı peygamberimize karşı yapılanları hazmetmemizi tepki göstermememizi bekliyorsunuz.size zülüm yapılsa sesiz kalmayı hiçbir şey yapmamayı mı tercih ediyorsunuz? vatanınızdan atsın, evladınıza zülm etsin , ne varsa herşeyinizi yerle bir etsin .
kendinizi, sevdiklerinizi korumak için hiçbir şey yapmaz mısınız?
kan ayetleri... hak ve hukuktan, insana yakışır şekilde yaşamaktan, zalime karşı nasıl durmak gerektiğinden...vs bahseden ayetler kan ayetleri öyle mi
ne acı.yazılacak çok şey var ama yazmak içimden gelmiyor.
-
esas empati yapamayanın sizler olduğunun farkına varabilecek misiniz acaba.Sen öyle varsayıyorsun.
Buradan nasıl görüyor
Kendi ülkemde bir felsefe forumunda fesliye maruz kalacaksam şöyle düşünürüm.
Bunu niye görüyorum ? Bunu burada niye görüyorum? Niye ona maruz kalıyorum? ya da niye ona burada maruz kaldım?
Saldırı bunun kendi ya?
Ya bunun (feslinin) burada ya benim orada ne işim var derim. Ya bunu paylaşan arkadaşı bir uyarmalıyız ya da en azından denemeliyiz derim ya da susup gidip heryeristan da kendi kabuğunda varoluş
Felsefe dahil o zaman her yer işgal altında yani alın o halde dininistanızı tepe tepe kullanın
-
@ictenlik saçma
hani esnek olmaktan bahsediyorsunuz ya sizler ilk önce kabuğunuzdan çıkın farklı fikirlerin var olabileceğini görün.
yeri gelir Kadir Mısıroğlunu da dinlerim yeri gelir Aziz Nesini de dinlerim. facebookta Ali Nesinin sıkı hayranıyımdır.
sizler fikirlerinizi faşist fanatik bir yaklaşımla tutuyorsunuz.
fikirlerinizin kölesisiniz. -
@ictenlik yazmıyorum buyrun sizler yazın
hem dininistan da olmamış olur bu sayede.,SUSTUM_
-
Dinler uyduruktan teyyaredir ancak bilime laf söyleyenlere/sokanlara iyi gözle bakmam. Bilimi beğenmeyenler, hiçbir nimetini kullanmasınlar.
-
felsefe de dinler aleyhine yazabilir ama dinler lehine yazamazsınız.
bu nasıl bir çelişkidir.
akıl ne demek diye sorarım ,
niçin aklı sorarsın
ruh nedir diye sorarım
niçin ruhu sorarsın
sorma nedenin din tebliği, misyonerlik dersiniz.sizlerin bakış açısında herşey evrimin neticesi varsa
benim bakış açımda da evrim küçücük bir nokta. ama bir atom gibi. maddenin bir parçası gibi.paylaşımımda Aziz Nesinin Atatürk ile ilgili konuşması vardı. aynı sözleri Kadir Mısıroğlu derdi. Biri aydın diğeri yobaz oldu.
bu paylaşımımı bile hazmedemiyorsunuz. ama bizlerden İslama karşı peygamberimize karşı yapılanları hazmetmemizi tepki göstermememizi bekliyorsunuz.size zülüm yapılsa sesiz kalmayı hiçbir şey yapmamayı mı tercih ediyorsunuz? vatanınızdan atsın, evladınıza zülm etsin , ne varsa herşeyinizi yerle bir etsin .
kendinizi, sevdiklerinizi korumak için hiçbir şey yapmaz mısınız?
kan ayetleri... hak ve hukuktan, insana yakışır şekilde yaşamaktan, zalime karşı nasıl durmak gerektiğinden...vs bahseden ayetler kan ayetleri öyle mi
ne acı.yazılacak çok şey var ama yazmak içimden gelmiyor.
Bir kere beni okumuyor olmalısın.
Ruh sorulduğu için nerede dinsel tebliğ ya da misyonerlik demişim.
Niyet okuyuculuğu yapmama için niyeti açık belirtmeyi önerdik.
Niye soruluyor demedik. Materyalizmle tersi tarihsel düzlem nedeniyle uzlaşamaz dedik. Aslında yazar olarak sana çıkmaz sokağı gösterme ya da bilgi verme çabası idi..
Neden sorulduğunu sorma ve bunun açılmasını isteme bir sorudur (merak kökenli) bunu niye soruyordun demek değilBizler diye biri yok.
Benim evrim kavramıyla bir bağlantım yok, hiçte kurmadık, genellenmemeyi rica ediyorum.Bunun paylaşım hazmedememe ile ilgisi ne?
Yazdıklarımı okudun mu?Fesli denilen kişi bir paylaşımınızda görülene kadar size dair aslında halende olmadığı gibi ne bir fikir, ne bir önyargı yok ben de.
Rahatsız olunan kişi siz değilsiniz ve rahatsız olunan durum dininiz değil fesli. Bu açık bir ifade. Rahatsızlığın sebebi; egemenlik, özgürlük düşmanlığı ve temel haklara, özgürlüklere, evrensel değerlere saldırı içeren kişilik. Kurucu kimliği nasıl ele aldığı ya da ne dediği vs değil, orayla ilglenmedik bile ve bana ne...
Tebliğ, misyonerlik diğerleri fesli gibi absürd kişiliğin paylaşımının uzantısı/sonucu vb olarak doğmuş doğaç yorumlar.
Okunmayı rica ediyorum.
Yazdıklarımı okursan ya da yazdıklarım üzerinden gitmeyi denersek sorun çözülecek ve kendi kendine konuşuyor ve ilgisiz bildirimler veriyor olduğunu farkedeceksin
-
Fesli gibi bir kimliğin anılması anayasal düzenle uyum sorunu, çatışkı, belirtecek ve bu özgürlüklerimizle çatışkıdır. Bu bizi rahatsız eder. Bunu belirtiyoruz. Bu tarafta açığız. Açık.
Bunlar söylendiği için üzgünüm ama aynı şeyleri söyleyeceğim. Anayasal cumhuriyet, özgürlük demokrasi gibi kavramlarımız var. Bunun ışığında buradayız ve yazıyoruz. Tersi olsa kavramın (felsefe) burada özgür varlığı ve sitesi bile olamaz ya da konuşulamazdı. Bunlarla çatışan bir varlığı gözüme sokarsanız/batırırsanız belirli şeyleri söyleme gereksinimini kendimde görürdüm çünkü yurttaşım ve buradayız (felsefe üst adı orada) aksi durumda benim gibilerle yüzleşemezdin bile ve eğer fesli gibilerin olduğu bir yerlerde felsefe yazıyorsa oralarda olmalıydın bulun derdim ya da ben burada olmamalıydım, anlıyor musun?
Bunları açıklayıp duruyoruz ama
Dininizin bireysel alanınızdaki varlığıyla kimsenin sorunu yok. Kişilik haklarınız, hürriyetiniz, bireysel inancınız-vicdanınız ya da dininizle de ( diğerlerinin haklarına tecavüz ve yayılmacılık, özgürlük denetimciliği iddiası üretene kadar onunla da) kimsenin sorunu yok.Anayasal düzenle çelişkiniz varsa yani size kendi içinizde yaşadığınız din yetmiyorsa ya da tüm ülkede tüm herkese boyunduruk olsun istiyorsanız böyle ülkeler var ve vatandaşlık talep edilmelidir, oralarda bunlar konuşulacak felsefe forumları aranmalıdır . Bunun dışında bu ülkenin anayasal düzeni ile çelişkiler varsa anayasa değiştirmenin yolu %50'nin talebi, uyumu ve onayıdır. Bunu bekleyin, tek yol bu ve eğer bu gerçekleşirse, bunu başarabilirseniz biz burada olmayacağız (iltica) demektir ve o ülke de ve o ülkenin vatandaşlarıyla siz ne tür bir felsefe paylaşmak isterseniz sizin sorununuz olurdu ama orada olmak ve bunu paylaşmak istemezdim. Bugün bu anayasa, bu değerler bu hukuk bağıyla ortak katılımcı ve yurttaş olarak katılıyoruz ve buna/şimdiye saldıran birini niye burada görüyoruz? . Bildiğim tek dil bu ve hepsi bu kadar.
Bu kadar bayağı bir adamı ben görmek istemezdim. Açığım. bu kadar.
-
Sence dindar forumlara gidip Aziz Nesin ve Mustafa Kemal vb. mi paylaşıyorum ya da iktidar değişseydi ilk fırsatta bunu mu yapardım?
Burada felsefe kavramı ya da sosyal bağlantı nedeniyle bulunan bir insanım. Adı din.com vs olmayan bir yerlerdeyim ve tabi ki görüş alanımda bu tip tuhaflıklar ummuyorum. Bunu da sonuçta dürüstlüğün bir biçimi olarak ifade ediyoruz.
Sosyal alanın hepsi bulamaçistan ve ilgililer kendini eğitmek ya da öğrenme için programlamadığında bir şey değişemeyecek ama tüm bunlar bir miktar sosyal sorumluluk duyuşa karışık aslında (arkadan konuşma -suskunluk- yerine yüze söyleme -suskun kalmama- benzeri refleks) nedeniyle de ifade edildi. Bunu başka türden almamayı önereceğiz.
-
esas empati yapamayanın sizler olduğunun farkına varabilecek misiniz acaba.
Empati kavramını nasıl sundum?
Açık sundum.
3 dini sıraladım. Örnek orada. Sorum orada. Yazdıklarım orada.Hristiyanlığın Amerikayı, Zelandayı ve Avustralyayı fethini getirdim koydum ve bunu islamın işgali ve fethi olarak tersleştir dedik. Orada sorun görmezdin . Kurtardığınız insanlar görürdünüz. Tersten bakınca köleleşenler.
Bu tip bir empatiye hazır mısın_? Açık mısın_? Bu zordur_? Herşey tanrı değilEmpatiyi kendime istemiyorum, empatiyi bir gruba istemiyorum. Empati, senin ve dinin arasında öznellik/subejktivte nesnellik/obejktivite arasında istendi. Empati senin kendine ve düşüncelerine karşı kendinden kendine karşı istendi.
Açıklık rica edildi. Fesli gibi paravanlar. Ne gerek var. Yasal sorun değilse kime ne demek istiyorsan de ,kendin de. Dinin hakkında ne yazmak istesen yaz, kendin yaz açıkla, yasal sorun değilse burada hiçbir şeyi duymayacak kulak yok.. Geri dönüşler rahatsız eder. Sizi. İstiyorsanız da açın ama.
Ne yani feslinin bağnaz olmadığını mı aklayacaksın? ve ne alaka?
Bu senin demek istediğin mi?Sanıyor musunuz ki biz o dinin tarafı değildik. ?
Geçmişte.Nasıl bir empatisizlik burada? Mümkün mü_?
İnternet yazarlığım 20 yıla dayandı. 18-19 yıl önce üye olunan forumlar var. Birinde 10 yıl kadar önce rastlanmış yaklaşık 17 yıl önce yazılmış dindar (ben onu kulanmıyorum ama inançlı) zamandan yazılarımı bulmuştum. Tanrısızlara (ben onu kullanmıyorum ama İnanmayanlara) ayarlar çekmişiz. Ortamda coşku kalalablık uygunmuş. Bugün iktidar uygun ama bunun da gerekçeleri var. Bu karşılaşmayı üretme fırsatı dahil. Daha karanlıkta olsak karşılaşamazdık ,susturulmuşlar diyarında olurduk ve karşılaşacak dinsizler (non-teistler) de bulamazdın .Tanrınız bu tarafa ne kadar sıkılsa işlemeyecek kurşun.
Felsefe forumunda ne aranıyor?
Tanrı seven bilginler değil mi?Eskiden Farabi vardı. Niye yok bunlar?_
Bunların uzantısını arıyorsunuz. Kendi kimliğinizi arıyorsunuz. Düşünsel yeteneğiniz, düşünsel zenginliğizi arıyorsunuz. Eğer başka amaçlarla burada değilsen.. (misyon tebliğ vs kapatalım mı)
Bir gün öğreneceksiniz.
Rusya örneklemesini takip edin ve açılın.Fesli sunarsan git feslilerden ara denir.
Muhafazkarlık eski çağ karanlığı peşinde koşma değil. Aile, sadakat, iyi ahlak, güzel huy, toplum aile sevgisi, savunalacak çok değer var. Dinsizler olarakta savunabiliriz. Bazılarımız savunur. Herkes aynı yol da değil.
Tanrıdan direkt düştüğümüz/çıktığımız için bizim gibilere artık revizyonu da işlemez ama revize ederseniz dininiz gelecektekiler için daha fazla ve uzun süre yaşardı ve aileyi milli değerleri ,maneviyatı koruma ve sürdürmenin yolu bu olacağına inannıyorsanız onu yapın revize edin. Diğeri artan deist ve artan materyalisttir. Hayır kimse o dine çekilmeyecek. 5 bin kişi çıkıyorsa 1 kişi katarsın. Materyalizm dışı güçlü felsefeler var .Bunlar ifade edildi.
Saf/ham haliyle tanrı düşüncesi muhafazakarlık, dini inanç bunlarla kimse çelişmiyor. Dinlerin karanlık yönü. Açık kulaklarla açık dinlerseniz empatiyi kapatmazsanız hepsini bir bir duyacaksınız ve sonra hak vereceksiniz.
Deistler de var?
Onlar kim?Evrimle işi yok ama dininle işi yok, niye böyle oldu?
Empati?Empatiyi kapatmazsanız duyacaksınız. Belki Farabigiller oralardadır. Deistgiller de. Bugünün ve şimdinini realitesi.
Farabilgilleri de duyacaksınız. Empatiyi kapatmazsanız.
-
Silinecek
Silinecek -
Silinecek
Silinecek -
Atalarımız ne demişti?
-On defa düşün, bir kere konuş.